GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tα δικαιώματα των ΤΕΙ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Τ.Ε.Ι. Από την Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Τα ΤΕΙ είναι...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Τ.Ε.Ι.

Από την Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι.

Τα ΤΕΙ είναι το δημιούργημα της πρώτης Δημοκρατικής κυβέρνησης μετά την Μεταπολίτευση, με το νόμο 1404/1983. Ο θεσμός των ΤΕΙ συμβολίζει για εμάς την άμβλυνση των κοινωνικών αντιθέσεων, τη δυνατότητα δημιουργίας κοινωνικής συνοχής μέσα από την ολοένα και μεγαλύτερη δυνατότητα πρόσβασης στην Εκπαίδευση. Για την παράταξή μας, τα ΤΕΙ συμβολίζουν τη λογική μας για την Ελλάδα της Δημιουργίας, για την Κοινωνία της Γνώσης. Οι σπουδαστές και οι απόφοιτοι των ΤΕΙ αντιμετωπίσαμε ως τώρα πολλά προβλήματα σχετικά με το περιεχόμενο των σπουδών μας, την αυτονομία και...


την περαιτέρω εξέλιξη των επαγγελμάτων μας καθώς και την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων μας στην αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα:
• 24 ειδικότητες των ΤΕΙ δεν έχουν, ως τώρα, σύγχρονα επαγγελματικά δικαιώματα.
• Οι σπουδαστές και απόφοιτοι των ΤΕΙ δεν έχουν ως τώρα τη δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματός τους αυτόνομα και χωρίς όρια στην ειδικότητα που διδάσκονται.
• Η χρηματοδότηση Πανεπιστημίων – Τ.Ε.Ι. παραμένει στο 5:1.
• Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ως ο «ανώτατος κριτής» των πάντων.
Μετά από 27 χρόνια, επιτέλους κάτι φαίνεται να κινείται. Έχουν τεθεί από την Κυβέρνηση προς διαβούλευση τα Προεδρικά Διατάγματα που επιλύουν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα των Επαγγελματικών μας δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα για τις ειδικότητες Σ.Τ.Εφ.: Κλωστοϋφαντουργίας, Οχημάτων, Τεχνολογίας Αεροσκαφών, Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, Ηλεκτρολογίας, Μηχανολογίας, Ενεργειακής Τεχνολογίας, Αυτοματισμού, Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος, Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Ναυπηγικής, Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων, Πολιτικών Δομικών Έργων, Πολιτικών Έργων Υποδομής, Τοπογραφίας, Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας
Και για τις Ειδικοτητες Σ.Τε.Γ.: Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου, Αρχιτεκτονικής Τοπίου, Γεωργικής Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων, Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, Οικολογίας και Περιβάλλοντος, Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών.
Παράλληλα, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τη συντεχνία που αφαιμάζει τη ζωή και το μέλλον μας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, να απαξιώνει τους αποφοίτους των ΤΕΙ με μια εμπρηστική ανακοίνωση, που προφανή στόχο έχει τη συσπείρωση των Μηχανικών Π.Ε. εν όψει των επικείμενων εκλογών στο Τ.Ε.Ε.. Καλούμε την ηγεσία του ΤΕΕ να αναλογιστεί το ρόλο της στον Ενιαίο φορέα Μηχανικών με ισότιμα δικαιώματα μεταξύ όλων των Μηχανικών της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Δυστυχώς η ηγεσία του ΤΕΕ δεν έχει αντιληφθεί πως οι εξελίξεις την ξεπερνούν και οι συσχετισμοί ανατρέπονται.
Ο αγώνας των φοιτητών των ΤΕΙ θα έχει συνέχεια. Θα συνεχίσουμε για καινούριες κατακτήσεις που θα αφορούν:
• Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης βάση των αναγκών μας
• Ισόποση χρηματοδότηση Πανεπιστημίων - ΤΕΙ
• Αλλαγές του θεσμικού πλαισίου προς την κατεύθυνση των αναγκών των σπουδαστών. Δημοκρατική και ανεξάρτητη λειτουργία του ΕΣΥΠ.
• Περιφρούρηση του Ασύλου και των Ακαδημαϊκών Ελευθεριών από τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας.
• Διαφάνεια στην διαχείριση των οικονομικών. Δημοσιοποίηση των προσόντων αυτών που εργάζονται στα Ερευνητικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα στα μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας. Επικάλυψη των ονομάτων των Σπουδαστών στις εξεταστικές περιόδους στα πρότυπα των πανελλαδικών εξετάσεων.
• Εκπαιδευτικούς με πλήρη προσόντα.
• Αύξηση της συμμετοχής των σπουδαστών στο 100% των μελών ΕΠ.
• Αυτόνομα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών δωρεάν για όλους.
• Εκσυγχρονισμός των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων των ειδικοτήτων των σχολών Σ.Δ.Ο., Σ.Ε.Υ.Π., Σ.Τε.Τρο.Δ. και Σ.Γ.Τ.Κ.Σ.
• Ενιαίο μισθολογικό κλιμάκιο για τους απόφοιτους Πανεπιστημίων-ΤΕΙ.
• Ενιαίες Επιμελητιριακές Οργανώσεις αποφοίτων Πανεπιστημίων – ΤΕΙ
H Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. πιστή στις αξίες της καλεί τους σπουδαστές και τους καθηγητές σε κοινό μέτωπο, απέναντι στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και τις υπόλοιπες συντεχνίες. Ήρθε η ώρα να πάρουμε όσα δικαιούμασταν 27 ολόκληρα χρόνια. Κανείς δεν μπορεί πλέον να στερήσει τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, τα δικαιώματά μας για μια καλύτερη ζωή.
Για την Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι.
Ο Γραμματέας
Αλέξανδρος Π. Θεοδωράκος

22 σχόλια

  1. ΑΑΑ...ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ !!!
    ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ....ΓΝΩΣΤΗ ΑΓΛΑΙΑ
    ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.

    ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΦΗΜΕΣ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑ ΣΕ ΣΤΟΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ
    ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΠΑΝΤΟΥ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι τεχνολόγοι είναι τεχνολόγοι, δεν είναι μηχανικοί. Δεν μπορεί να έχουν ίδια και ίσα δικαιώματα, ιδίως σε ότι αφορά στα μεγάλα έργα και στην έρευνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να σταματησουν τα παιχνιδακια με τα δικαιωματα.

    Οι αποφοιτοι ΤΕΙ ειναι αποφοιτοι ΤΕΙ τελεια και παυλα.

    δεν μπορουν να εχουν τα ιδια δικαιωματα με αλλους επιστημονικους κλαδους. πχ. γιατρους , μηχανικους, γεοπωνους, νοσηλευτες.

    Δηλαδη μπορει ενας αποφοιτος ΤΕΙ δομικων εργων να κανει αντισεισμικη μελετη μιας κατασκευης ???

    μη τρελαθουμε.

    με ποιες γνωσεις ???

    με σπουδες 3 ετων ποτε προλαβε να μαθει το αντικειμενο του πολιτικου μηχανικου ????

    να καταλαβουν τα παιδια αυτα οτι τα ΤΕΙ απο τη φυση τους ειναι ενας ενδιαμεσος κρικος της παραγωγικης διαδικασιας τιποτα περισοτερο και τιποτα λιγοτερο.

    υπο αυτη την εννοια φορεις οπως το ΤΕΕ καλα κανουν και αντιδρουν στην ισοπεδωτικη λογικη. ολοι ιδιοι ειναι.

    οχι βεβαια !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΣ, ΚΥΡΙΕ.
    Ωραίο "σχέδιο" είχες για τους Έλληνες, Γιώργο Παπανδρέου.
    Αλλοίμονο στους νέους και στους άνω των 50 που ψάχνουν για δουλειά, σε κάθε νέα θέση εργασίας αντιστοιχούν 400 βιογραφικά υποψηφίων.
    Αλλοίμονο στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, στην καλύτερη περίπτωση κάνουν το σκατό τους παξιμάδι μόνο για να συνεχίσουν να αναπνέουν.
    Αλλοίμονο στους ελεύθερους επαγγελματίες, δεν υπάρχει κλάδος που να μην είναι προβληματικός, στα όρια της κατάρρευσης είναι όλοι.
    Αλλοίμονο στους δημόσιους υπαλλήλους, ειδικά τους νεότερους, το ψωμί-ψωμάκι λένε και αγκομαχάνε για να βγάλουν το μήνα.
    Αλλοίμονο στους συνταξιούχους, κόβονται τα περισσότερα φάρμακα και από τη σύνταξη δεν μένει σάλιο κάθε μήνα.
    Ο Παπανδρέου νέκρωσε την οικοδομή, νέκρωσε το εμπόριο, νέκρωσε τη βιοτεχνία, νέκρωσε τον τουρισμό, νέκρωσε την αγροτική οικονομία.
    Ωραίο "σχέδιο" είχες ετοιμάσει για μας, κύριε πρωθυπουργέ.
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΝΕΚΡΩΣΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ, ΤΩΝ ΑΤΑΣΘΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΟΥ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;
    Μεθαύριο έρχεται και το Δ.Ν.Τ. για το ράψιμο του νέου κουστουμιού που θα μας ανακοινώσεις τέλος Μαίου.
    Φαίνεται σαν να μην έχει τέλος αυτός ο πράσινος Γολγοθάς.
    Μπράβο μας, τα βγάλαμε μόνοι μας τα ματάκια μας τον περασμένο Οκτώβρη.
    Tο 44% του Γιώργου πρέπει να γίνει μάθημα για τις επόμενες γενιές. Λέω να του στήσουμε και ένα "μνημείο πολιτικής υποκρισίας" για να μείνει στην ιστορία ο άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η μετάφραση του κειμένου με απλά λόγια: Δεν διαβάζαμε όταν έπρεπε γιατί τεμπελιάζαμε, αλλά θέλουμε να μας κάνετε μορφωμένους και πλούσιους με νόμους και διατάγματα. Όσοι αντιστέκονται στις απαιτήσεις μας είναι κακοί, ξεπερασμένοι και φασίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣ ΤΟΝ : 12:25:00 μ.μ.

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ - ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΞΕΝΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΝΕΑ ΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άσε μάς ρέ Νανόπουλε.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΗΜΙΥΠΑΘΡΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΛΛΑ ΠΑΣΟΚ.
    ΘΑΥΜΑ, ΘΑΥΜΑ!
    ΝΑ ΠΩΣ ΑΥΞΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009 ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2010.
    ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΣ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ, ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΙΜΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΟΥΦΛΙΑ.
    ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΕΤΣΙ;
    (ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ Η ΛΕΞΗ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΗ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΑΛΑΚΟΓΙΩΡΓΗΔΕΣ
    ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ !!!!
    ΓΑΜΩ ΤΟ ΤΙΤΑΝΙΚΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ
    ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΙ ;

    Στα ύψη το spread του 10ετούς ομολόγου
    Στα υψηλότερα επίπεδα από τις 8 Φεβρουαρίου αναρριχήθηκε τo κόστος ασφάλισης για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα έναντι αθέτησης πληρωμών, καθώς το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα επιθυμεί να τροποποιήσει τη συμφωνία που...
    επιτεύχθηκε στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον προηγούμενο μήνα, αναζωπύρωσε τις ανησυχίες των επενδυτών.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, το πριμ που ζητούσαν οι επενδυτές για τη διακράτηση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού bund διευρύνθηκε νωρίτερα έως τις
    370 μονάδες βάσης ____________
    από 349 μονάδες βάσης !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 06 Απρ 2010 1:24:00 μ.μ.

    Και επειδη τα μεγαλα εργα τα κανουν ξενες εταιρειες.....

    γιαυτο πρεπει να εξισωθουν οι αποφοιτοι των ΤΕΙ τεχνολογοι δομικων εργων , με τους μηχανικους των πολυτεχνειων.

    Θαυμαστε λογικη του καραγκιοζη !!!!

    μαλλον κοιμασαι τον υπνο του δικαιου.
    κοιμασαι και η τυχη σου δουλευει.
    με ενα ακομη τετοιο σχολιο την εφτιαξες ...τη προικα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΓΩ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΕΣΥ Ο ΧΑΤΖΙΑΒΑΤΗΣ …ΘΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΞΙΣΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ …ΚΑΗΜΕΝΕ ΞΥΠΝΑ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΕ ΕΛΛΗΝΑ ΜΗΧΑΝΙΚΕ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ- ΤΕΡΑΣΤΙΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ φοβάμαι ότι ο στόχος για πραγματικά επαγγελματικά δικαιώματα δεν πρόκειται να επιτευχθεί στην Ελλάδα τουλάχιστον μέσα στον αιώνα αυτό. Οσοι από εμάς έχουμε ζήσει στο «πετσί μας» το μίσος και τον αυταρχισμό της κρατούσας τάξης των επιμελητηρίων, με θλιβερούς πρωταγωνιστές το Τεχνικό και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, πιστεύω ότι θα συμφωνήσουν μαζί μου πως και στον επόμενο αιώνα δεν είναι δυνατόν να συμβιβαστούν με κάτι τέτοιο.
    Οι αχαρακτήριστοι αυτοί τύποι έχουν μετατρέψει τα επιμελητήρια από συμβουλευτικά όργανα της κυβέρνησης σε συνδικαλιστικά σωματεία μέσα στα οποία χαλκεύονται επαγγελματίες της οπισθοδρόμισης και του μεσαιωνισμού. Διοικούνται συνήθως από άτομα με χαμηλή επιστημονική βάση, που από φόβο μήπως χαθεί κάτι από το δικός τους «imperium» ή τι θα πουν οι όμοιοί τους, προβαίνουν σε άθλιες ενέργειες και αποφάσεις που τις επιβάλουν σε κλιδωνιζόμενα κυβερνητικά κλιμάκια που συνήθως πλαισιώνονται από μέλη του επιμελητηρίου τους και για να ..... έχουν το κεφάλι τους ήσυχο με τη συντεχνία, τάσσονται κατά ή υπέρ της αναβολής τέτοιων θεμάτων.
    Πριν αρκετά χρόνια ιδρύθηκε μία ομοσπονδία τεχνικών κλάδων, με την επωνυμία ΠΟΤΕΔΥ, στην οποία .... έτσι χαριστικά ......«επέτρεψαν» και την εγγραφή πρωτοβάθμιων σωματείων αποφοίτων των ΤΕΙ. Είναι αδύνατον να ξεχάσω την απάνθρωπη αντιμετώπιση που είχαν οι εκπρόσωποι των σωματείων αυτών. Οταν κάποιος εκπρόσωπος σωματείων αποφοίτων των ΤΕΙ ζητούσε το λόγο προκειμένου να εισηγηθεί κάτι, το σύνολο της «νομενκλατούρας» δια βοής και όχι μόνον του επέβαλε να μην ανεβεί στο βήμα, καθόσον δεν θα είχε καμιά τύχη και μάλιστα .....δημοκρατικότατα φωνασκούσαν πριν την εισήγηση ότι η πρόταση απορρίπτεται..... Δεν είχαν καν τη στοιχειώδη ευαισθησία να ακούσουν τον συνομιλητή τους.
    Για το δίκαιο των όσων αναφέρω, οφείλω να διαχωρίσω αρκετούς (μικρή μειοψηφία σε σχέση με το σύνολο), κυρίως αυτούς που έχουν βαθειά επιστημονική γνώση του αντικειμένου που υπηρετούν, αυτούς που όλοι ξεχωρίζουμε και οι οποίοι συνήθως απέχουν από τέτοιες αρρένες. Ο λόγος που οι επιστήμονες αυτοί κρατούν τη στάση αυτή είναι γιατί έχουν ισχυρές επιστημονικές βάσεις και είναι απόλυτα σίγουροι ότι δεν κινδυνεύει η επαγγελματική τους υπόσταση από την ..... «εκχώρηση» επαγγελματικών δικαιωμάτων στις απόφοιτους ΤΕΙ. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν αντιδρούν στον επαγγελματικό αυτό σκοταδισμό, επειδή φοβούνται τη συντεχνία.
    Τα επαγγελματικά δικαιώματα όμως είναι το ένα σκέλος του προβλήματος και αφορούν την επεγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων ΤΕΙ στον ιδιωτικό τομέα. Στο δημόσιο συμβαίνει κάτι πολύ χειρότερο. Η μεταχείριση των αποφοίτων ΤΕΙ ίσως να μη τη χωράει ανθρώπου νους,. Οι πτυχιούχοι ΤΕΙ, πολλοί από τους οποίους κατέχουν μεταπτυχιακούς τίτλους (Phd, MSc) δυστηχώς δεν αξιοποιούνται. Καθηλώνονται σε όλη την επεγγελματική τους πορεία στο βαθμό του εισηγητή και διοικούνται πολλές φορές από ανίκανους με δίχως εμπειρία ή υποδιέστερους ακόμη και σε τυπικά προσόντα προισταμένους μόνο και μόνον επειδή είναι κάτοχοι ενός τίτλου ΑΕΙ. Μέλη της ίδιας συντεχνίας συντάσουν και εισηγούνται στη Διοίκηση τους Οργανισμούς των Υπουργείων, δηλαδή τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα (ΠΔ) και βάζουν φραγμούς ακόμη και σε καταξιωμένους διδάκτορες άλλων κλάδων να καταλάβουν θέσεις Τμηματαρχών, Διευθυντών κ.λ.π, αφού θέτουν ως προυπόθεση τον πρώτο επαγγελματικό τίτλο. ΄Οποιος αμφιβάλει γιαυτό μπορεί να ανατρέξει στα ΠΔ των Οργανισμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και σε άλλα που η συντεχνία δεν έχει όρια.
    Αγαπητέ Γραμματέα, Σκέπτομαι συνήθως θετικά, αλλά αισθάνομαι φοβερά απαισιόδοξος για το θέμα αυτό, καθόσον κανένας πολιτικός μέχρι σήμερα δεν είχε τα «κότσια» να αντισταθεί στις συντεχνίες που πολλά δεινά έχουν συσωρεύσει στην πλάτη της πατρίδας. Θα παρακολουθήσω όμως από κοντά τις εξελίξεις στο θέμα αυτό και θα εκπλαγώ αν δεν επαληθευτώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε παπάρες μηχανικοί κάθε μέρα μελέτες αντισεισμικότητας κάνετε εεε??
    Και όταν βγήκατε από την σχολή ξέρατε και την κανατε. Ούστ λαμόγια του κερατά δήθεν μηχανικοί.
    Η ιδιότητα του μηχανικού αποκτιέται με πολλή δουλειά. Κανένας απόφοιτος ούτε ΑΕΙ ούτε ΤΕΙ δεν είναι έτοιμος μηχανικός γι αυτό και παίρνουν 3,60.

    Είμαι της γνώμης να πάρουν δικαιώματα όλοι και αν κάποιος είναι καλύτερος θα φανεί από την πορεία του. Πολλοί γίνονται γιατροί λίγοι όμως γίνονται τοπ.

    (Μηχανικός με 20 χρόνια υπηρεσίας, ΤΕΙ έργων υποδομής και κατακτήριες ΕΜΠ πολιτικών μηχανικών, PHD ΕΜΠ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά τα κακόμοιρα παιδιά των ΤΕΙ τα καταδυναστεύει το κακό ΤΕΕ και τα κακά Πολυτεχνεία και πολυτεχνικές σχολές.

    Ως απόφοιτος πολυτεχνείου, που για την εισαγωγή μου απαιτήθηκε σοβαρό διάβασμα και βαθμός εισαγωγής 17,5 σας ευχαριστώ με αποκαλείτε βλάκα που διάβασα και το μυαλό μου έκοβε και έγραψα. Σας ευχαριστώ που με αποκαλείται ηλίθιο που ολοκλήρωσα 5 χρόνια σπουδών, με μαθήματα από πολλά επιστημονικά αντικείμενα για να μου δοθεί το δίπλωμα του μηχανικού την στιγμή που τα δικά σας καθαρά έτη φοίτησης δεν υπερβαίνουν τα 3 χρόνια.

    Σας ευχαριστώ που με αποκαλείτε μέλος κλίκας (του κακού ΤΕΕ) που σεβάστηκα το σύνταγμα. Γιατί αν δεν με απατά η μνήμη μου το άρθρο 16 του Συντάγματος δεν έχει αλλάξει και εκεί γίνεται ξεκάθαρη αναφορά σε ανώτερη - ΤΕΙ - και ανώτατη - ΑΕΙ εκπαίδευση.

    Μα πότε θα καταλάβετε πως δεν είσαστε μηχανικοί, αλλά υπομηχανικοί, ο απαραίτητος συνδετικός κρίκος μηχανικού και εργάτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς 06 Απρ 2010 12:44:00 μ.μ.

    Πρώτα απο όλα η φοίτηση στο τμήμα δομικών έργων δεν είναι 3 αλλά 4 χρόνια.

    Δευτερον, τα εργαστήρια στο ΤΕΙ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, στις πολυτεχνικές ΑΕΙ ΟΧΙ!!!

    Τρίτον, τα μαθήματα είναι σχεδόν ίδια - δες κανένα οδηγό σπουδών...

    Και τέταρτον θα εμπιστευόσουνα περισσότερο ένα πολ. μηχανικό ΑΕΙ Ιταλίας ή Ρουμανίας από ένα ελληνικού ΤΕΙ;

    Να μη μιλήσουμε για τις ετοιμες διπλωματικές με πληρωμή και delivery σε πολλούς των ΑΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλά ρε λεβεντόπαιδα της ΠΑΣΠ ΤΕΙ, από τον 1983 (1404/1983) τώρα θυμήθηκε το ηρωικό ΠΑΤΣΟΚ να δώσει δικαιώματα;;;;

    Πάτε καλά ρε σεις;;; Ίδια δικαιώματα με το Πολυτεχνείο;;;;
    Τι σχέση έχει η βούρτσα με τη τουλούμπα;;;

    Ένας πολύ παλιός απόφοιτος ΤΕΙ ΣΤΕΦ ΑΘΗΝΑΣ!!!!

    Άντε χαζοχαρούμενα.....

    Υ.Γ.: έχει τίποτα φοιτητικές & σπουδαστικές εκλογές;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, δεν μπορεί πλέον να σηκώσει το βάρος, για δύο λόγους.

    Πρώτον, διότι την οικονομική πολιτική, όπως και κάθε άλλη, δεν την ασκεί ο Υπουργός, αλλά ο ΓΑΠ αυτοπροσώπως, με Παμπούκηδες και λοιπούς συμβούλους.
    Ο Παπακωνσταντίνου είναι εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων του Οβάλ Γραφείου. Γι’ αυτό και τόσες αστοχίες στα φορολογικά κλπ., επειδή έχουν αποκλειστεί σε μεγάλο βαθμο από τη νομοπαραγωγή οι υπηρεσιακοί παράγοντες.

    Δεύτερον, διότι ο ΓΑΠ ως κομπλεξικός που είναι, ουδέποτε θα ανεχθεί καποιον καλύτερό του που να τον υποσκελίσει. Και να τον φέρει τον Παπαδήμο, θα τον φέρει ως μπιμπελό, ως βιτρίνα, προκειμένου να κερδίσει λίγο (ελάχιστο) χρόνο στην αντιμετώπιση από τους απ’ έξω, μέχρι να πάρουν χαμπάρι όλοι σε εβδομάδες; ημέρες; ότι τίποτα δεν άλλαξε και ότι κουμάντο κάνει ο ένας και μοναδικος,
    Μεγάλος Ποδηλάτης,
    Μεγάλος Ταξιδευτής,
    Μεγάλος Μπλοφατζής
    και Μεγάλος Κωπηλάτης,
    ο Τιτάνας της διεθνούς διπλωματίας, ο ΓΑΠ.

    Το καλό που του θέλω του Παπαδήμου, αν θέλει να κρατήσει λίγο κύρος που έχει φτιάξει με την προσωπική του πορεία, να καθήσει εκεί που βρίσκεται.
    Αν μας διαβάζει κανένας δικός του άνθρωπος, ας του το σφυρίξει. Αν πάει με το ΓΑΠ, απλώς θα καεί για πάντα.
    ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΕΙΝΑΙ
    ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ
    ...ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ειρήνη υμήν και ημήν.
    Τό γεγονός είναι ότι ένας ΤΕΙ ΠΑΣΠ,
    δοκιμάζει τίς αντοχές σας.
    Κατάλαβες?
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σιγά ρε μεγάλε που για την εισαγωγή σου απαιτήθηκε σοβαρό διάβασμα και βαθμός εισαγωγής 17,5.
    Είσαι και μηχανικός και δεν μπορείς να λάβεις υπόψη σου ότι πολλοί στην ηλικία των 18 δεν είχαν όχι μόνον την απαραίτητη οικονομική υποστήριξη για φροντιστήρια που υποψιάζομαι εσύ την είχες, αλλά εργαζόταν για να συμβάλουν στη φτώχεια που τους έδερνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΕΤΟΙΜΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ
    ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Η ΤΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ,ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
    ΟΙ Π.Ε. ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΕ ΕΝΑ ΤΕΝΕΚΕ ΛΑΔΙ ΤΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΧΟΥΝ.
    ΟΙ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΦΑΝΕΙ Η ΓΥΜΝΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ, ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ,ΤΟΥΣ "ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥΣ ΚΡΙΚΟΥΣ" ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ,ΟΙ ΣΟΦΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΦΚΙΑΞΑΝ ΤΑ ΚΑΤΕ, ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΕΙ, ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΩΝ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΙΣΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΤΕΙ, ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝ/ΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ 17 ΚΑΙ ΠΑΝΩ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΤΡΑΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ 10! ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΝΕ? ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΣΠ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΙ!! ΕΛΕΟΣ!!! Η ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΗΤΑΝ Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ π. ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ. ΜΗ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ Η ΠΑΣΠ. ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΘΡΑΣΟΣ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΕ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ κ. ΑΛΑΒΑΝΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση