GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί αναβλήθηκαν οι πρυτανικές εκλογές...

Από τον Εμμ. Γ. Φραγκούλη Για ένα Πανεπιστήμιο «Αριστείας, Ελευθερίας και Ευθύνης» Αγαπητό blog Press-gr, Στις 18/2/2010 ανακοινώσαμε την...

Από τον Εμμ. Γ. Φραγκούλη
Για ένα Πανεπιστήμιο «Αριστείας, Ελευθερίας και Ευθύνης»

Αγαπητό blog Press-gr,
Στις 18/2/2010 ανακοινώσαμε την πρόθεση μας να διεκδικήσουμε την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου της Αθήνας στις προσεχείς Πρυτανικές εκλογές.
Από την αρχή θέσαμε ως προγραμματική μας δέσμευση για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου να υπάρχει πλήρης διαφάνεια σε όλες τις ενέργειες και τις αποφάσεις. Πιστοί στην δέσμευση αυτή θέλουμε να ενημερώσουμε τι ακριβώς συμβαίνει και οδηγηθήκαμε στην αναβολή των Πρυτανικών εκλογών. Δυστυχώς παρ’ όλο που η διαδικασία επιλογής πρυτανικών αρχών ήταν γνωστή εδώ και δύο χρόνια παρουσιάσθηκαν σημαντικά προβλήματα με διπλοεγγραφές με την γνωστοποίηση έγκαιρα των εκλογικών καταλόγων και των εφορευτικών επιτροπών, κ.λπ
Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα που απειλεί να οδηγήσει σε...
 νομικές περιπλοκές είναι οι εκλογικοί κατάλογοι των υποψηφίων διδακτόρων.
Μετά την ανακοίνωση της Γραμματέως Α.Π 5198/9-2-10 της Ιατρικής Σχολής ότι υπάρχουν εγγεγραμμένοι 10.180 υποψήφιοι διδάκτορες έγιναν διάφορες προσπάθειες προκειμένου να γίνει κατανοητό πώς προκύπτει ο αριθμός αυτός ο οποίος σχολιάσθηκε καταλλήλως από όλα τα μέσα της δημοσιότητας.
Επειδή άκρη δεν βρισκόταν και προβλέποντας το αδιέξοδο απέστειλα στις 10-5-10 έγγραφο προς την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου το A.Π 0910023030 έγγραφο (αντίγραφο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας) με το οποίο παρακαλούσα να ζητηθεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος από όλα τα τμήματα όλων των σχολών του Πανεπιστημίου της Αθήνας στοιχεία όσον αφορά την ημερομηνία συγκρότησης της τριμελούς επιτροπής και το όνομα του επιβλέποντος καθηγητή για τον κάθε υποψήφιο διδάκτορα προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα διερεύνησης εάν και κατά πόσο όλοι οι υποψήφιοι διδάκτορες που αναφέρονται έχουν νόμιμη συμμετοχή στους πίνακες των εκλεκτόρων.
Στις 13-05-10 με επίσημο πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής αποστέλλονται από την Γραμματεία της Ιατρικής Σχολής στην Πρυτανεία ακριβή φωτοαντίγραφα των βιβλίων των υποψηφίων διδακτόρων της Ιατρικής Σχολής από 1951 μέχρι και το 1999.
Ακολουθούν κάποιες διαπραγματεύσεις άγνωστες σε εμάς και το Πρυτανικό Συμβούλιο αποφασίζει να αποδεχθεί για την Ιατρική Σχολή τους υποψήφιους διδάκτορες που ενεγράφησαν μετά το 2000 με ποια κριτήρια και με την εφαρμογή ποιών νόμων σε εμάς τουλάχιστον είναι άγνωστο.
Γίνεται επίσημη ένσταση για την σύνθεση των εκλογικών καταλόγων από τον κ. Φορτσάκη, ακολουθεί δική μας παρέμβαση στην Εφορευτική και οι εκλογές αναβάλλονται. Επανερχόμαστε με νέο έγγραφο προς τον κ. Πρύτανη στις 28-05-10 (αντίγραφο στην ιστοσελίδα) και ζητάμε να συγκληθεί το ταχύτερο δυνατόν υπό την προεδρία του συνάντηση των υποψηφίων Πρυτανικών σχημάτων προκειμένου να παρασχεθούν τα στοιχεία που αναφέρονται για τους υποψηφίους διδάκτορες σε όλα τα τμήματα, στοιχεία τα οποία είχαμε ζητήσει με το εγγραφο μας στις 10/05/10 προκειμένου να διακριβωθεί η νόμιμη σύνθεση των εκλογικών καταλόγων. Διότι αν βρεθεί να ισχύει ότι καθηγητής Πανεπιστημίου;; επιβλέπει 100 διδακτορικές διατριβές (Υπάρχουν φήμες για πολύ μεγαλύτερα νούμερα) ή ότι μετά το 2007 υπάρχει Καθηγητής που επιβλέπει παρά την ισχύουσα νομοθεσία περισσότερους από 5 Υποψηφίους διδάκτορες τότε υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα και πρέπει να εξετασθούν τρόποι για την περιφρούρηση της εγκυρότητας και της αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας.
Για το Πρυτανικό σχήμα
Για ένα Πανεπιστήμιο Αριστείας Ελευθερίας και Ευθύνης
Εμμ. Γ. Φραγκούλης
Πρόεδρος Βιολογικού, Σχολή Θετ. Επιστ.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
http://sites.google.com/site/unfefr/
YΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΕΙΣ
Κουτσιλιέρης Μιχ. Καθ.Φυσιολογίας
Ιατρική Σχολή
Υποψ. Αντιπρύτανης
mkoutsil@med.uoa.gr
Μακρυδημήτρης Αντ. Καθ.Διοικ.Επιστ.
Τμήμα ΠΕΔΔ, Σχολή ΝΟΠΕ
Υποψ. Αντιπρύτανης
anmakri@pspa.uoa.gr
Πανούσης Γιαν. Καθ. Εγκληματ.
Τμήμα Μ.Μ.Ε.
Υποψ. Αντιπρύτανης
panousis@media.uoa.gr

8 σχόλια

  1. Σταματηστε να αγοραζετε το πρωτο θεμα,τη χειροτερη φυλλαδα απο την εποχη της αυριανης του 80, και να ταιζετε μπομπολα και θεμο–τα αρχιλαμογια που θα πρεπε να ναι φυλακη–

    Μη παρασυρονται ορισμενοι απο τις χαλκευμενες πρασινες δηθεν αποκαλυψεις.
    Εγω ξερω αποδεδειγμενα οτι τα πηραν ο κουτσογιωργας ο τσουκατος ο μαυρακης της δεη και ο μαντελης.Ολα τα αλλα ειναι εικασιες πανικοβλητου αντιπερισπασμου.

    Tο Πασοκ κανει το εξεις καταπληκτικο:
    επειδη ειναιβουτηγμενο ως το βουρκο εκτοξευει λασπη με τα μιντια ωστε να δειχνουν ολοι λερωμενοι.Θυμιζει εκεινο το παιχνιδι που παιζαμε μικροι οπου καποιος σε χτυπουσε στην πλατη αλλα ολοι κουνουσαν το χερι γυρω γυρω και ετσι ηταν δυσκολο να βρεις αυτον που σε χτυπησε.
    ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    Θελει ολοι στα ματια του κοσμου να μοιαζουν ενοχοι.

    ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ ΠΙΑ...
    ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΟΥΝ ΔΥΟ (2) ΓΕΝΙΕΣ
    ΕΛΛΗΝΩΝ.
    ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΟΥΝ ΣΑΝ ΠΟΥΤΑΝΕΣ
    5ΗΣ ΔΙΑΛΟΓΗΣ.
    ΑΙ ΣΙΧΤΙΙ ΠΙΑ... ΠΑΣΟΚΟ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΟΙ ΤΙΜΙΟΙ (?!?) ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΠΡΑΞΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ.

    ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ.
    ΡΗΜΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΣΤΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΕΙ Η 20ΕΤΕΙΑ.

    ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ,
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΑΞΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ.

    ΔΗΜΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ, ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΑΠ' ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ.
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ.

    ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ, ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ,

    ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟΝ Ο.Α.Ε.Δ. ΙΣΟΒΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 500 ΕΥΡΩ.
    ΥΠΟΧΡΕΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΣΟΒΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.
    ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΕΣ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ, ΣΚΑΨΙΜΟ, ΞΕΧΟΡΤΑΡΙΑΣΜΑ Κ.Λ.Π.

    ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ,
    ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ,
    ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΟΥ ΤΙΜΩΡΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ, ΕΜΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΜΕ.

    ΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ.

    ΑΝ ΔΕ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ, ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΊΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
    ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ,
    ΦΤΑΙΤΕ, ΔΕ ΦΤΑΙΤΕ !!!!

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΛΗ,
    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ.
    ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν αφήνετε κ. Φραγκούλη τα μεγάλα λόγια; Θα κάνετε πανεπιστήμιο Αριστείας, Ελευθερίας και Ευθύνης, όταν κάθε Σχολή έχει διπλάσιο και τριπλάσιο εκπαιδευτικό προσωπικό απ' όσο χρειάζεται (δεν κάνουν κανένα μάθημα οι περισσότεροι!), όταν οι διοικητικές θέσεις μοιράζονται σε ευνοούμενους/νες καθηγητών, όταν βαφτίζονται έγκυρα πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά, με τα οποία διάφοροι/ρες διορίζονται σε εκπαιδευτικές θέσεις, όταν μαγειρεύονται μεταπτυχιακά, διδακτορικά και άλλα πολλά για να επιτευχθεί η επιθυμητή αναρρίχηση, όταν διορίζονται σύζυγοι, γκόμενες/νοι, παιδιά και ανίψια ήδη υπηρετούντων εκπαιδευτικών και διοικητικών, όταν στην πρώτη μπούκα από αληταράδες στην πρυτανεία θα αρχίσετε διαπραγματεύσεις μαζί τους και όταν διακινούνται στο πανεπιστήμιο εκατομμύρια € για προμήθειες με "άγνωστους" παραλήπτες;

    Τι θα κάνετε για ένα Τμήμα του πανεπιστημίου, όπου στη συνεδρίαση του Συμβουλίου 5 σύνεδροι είναι συγγενείς μεταξύ τους και έχουν αποφασίσει τι θα περάσει ήδη από το προηγούμενο βράδυ, στο τραπέζι ή στο κρεβάτι; Τι θα κάνετε διαφορετικό εσείς από εκείνο που έκαναν όλοι οι προηγούμενοι αποτυχημένοι πρυτάνεις και φέρανε το πανεπιστήμιο στον πάτο του βαρελιού; Καλά, δεν ήταν ποτέ και στην κορυφή, αλλά ένα μεσαίο προς καλό πανεπιστήμιο ήταν κάποτε. Τώρα είναι τελείως ανυπόληπτο - εντός και εκτός Ελλάδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως ανεβλήθησαν λόγω ""απεργίας τών...... Λαϊκών Αγορών""????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πλαστό το έγγραφο για τον "γαλάζιο" υπουργό;

    Δήλωση βόμβα έκανε προ ολίγου, ο επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή για την Ζήμενς, Κώστας Τζαβάρας

    «Φοβάμαι ότι ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Βαλυράκης (αν είναι αυτός που σύμφωνα με το δημοσίευμα φέρεται να κατέχει έγγραφο που αποκαλύπτει μίζα σε γαλάζιο υπουργό) άθελά του γίνεται διακινητής ή χρήστης πλαστού εγγράφου.

    Επειδή είναι αδύνατο ο κ. Χριστοφοράκος να έχει δώσει το 2008 εντολή για πληρωμή μίζας σε υπουργό της τότε κυβέρνησης, αφού βρίσκεται εκτός Ελλάδος από τις 15/12/2007.

    Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Χριστοφοράκος έχει δηλώσει ότι γινόντουσαν πληρωμές σε κόμματα και πολιτικούς μέχρι το 2006, καθώς δεν είχε τη δυνατότητα στη συνέχεια.

    Σε κάθε περίπτωση, μετά το μείζον θέμα που δημιουργείται τον καλούμε να κατονομάσει τον «γαλάζιο υπουργό» για να τον καλέσουμε στην Επιτροπή και να τον εξετάσουμε.

    Ζητούμε επίσης να κληθούν να καταθέσουν και οι δημοσιογράφοι που υπογράφουν το ρεπορτάζ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τόσο βρώμικος χώρος,γιά μορφωμένους ανθρώπους!!!!!!!
    Δούναι καί λαβείν.
    Ό κάθε παπάρας 3 Ολυμπιάδων φοιτητής,εκβιάζει τό διεφθαρμένο
    καθηγητή.Γιά νά ψηφίσει.
    Η μόρφωση όμως είναι παιδεία.
    Οί καθηγητές τήν αντικατέστησαν μέ
    τό συμφέρον πού οδηγεί στήν εξουσία καί στό πορτοφόλι.
    Δερμάτινο,ραμμένο στό χέρι.
    ΚΑΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΧΙΟΥΜΟΡ.
    Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ
    ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ.
    Γαμώ τά κομματικά σας πορτοφόλια.
    Σχετίζεστε μέ Δήμαρχους καί οί
    φοιτητές κάνουν διπλωματικές
    εργασίες πάνω σέ "αναπτυξιακά"
    προγράμματα.
    Καί μετά παίρνετε τά χρήματα.
    Δέν έχω χρήματα γιά δικαστήρια,
    γι΄αυτό δέν γράφω τά έργα.
    ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Εμμ. Γ. Φραγκούλη τι σχέση έχει η φωτογραφία της Ακαδημίας με τις Πρυτανικές εκλογές του Πανεπιστημίου ? Λέω εγώ, τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί όσα έγραψε ο Αναστάσης τά κατάπιατε λουλούδες?Εγώ σάν φοιτητής
    έκανα 300 ώρες τόν πεζόδρομο τής
    Έδεσσας.Ο τοπογράφος καθηγητής μου
    πληρώθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση