GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καλό ταξίδι...

Από την Βιβιάννα Βαρδή http://www.lefkadapress.gr/ Το χώμα της Βασιλικής δέχτηκε πριν από λίγο τη σωρό του άτυχου Νώντα Τσακάλη . Βουβός ο...

Από την Βιβιάννα Βαρδή
http://www.lefkadapress.gr/
Το χώμα της Βασιλικής δέχτηκε πριν από λίγο τη σωρό του άτυχου Νώντα Τσακάλη. Βουβός ο πόνος της τραγικής μάνας Αγαθής που έδειχνε να μην έχει καταλάβει τι συμβαίνει, αλλά και του μοναδικού του θείου Κώστα που τον μεγάλωσε και τον πόνεσε σαν δικό του παιδί.
Οι φίλοι του από την Βασιλική πήραν στα χέρια τους το φέρετρο και το μετέφεραν εκεί...
στο μικρό νεκροταφείο του χωριού. Απαρηγόρητη και η ψηλόλιγνη αγαπημένη του που άφησε ένα τριαντάφυλλο στα άψυχα χέρια του λίγο πριν την τελευταία του κατοικία. Τραγικές μορφές και οι συνάδελφοί του από την Marfin που ήταν όλοι εκεί.
Η εκκλησία από νωρίς πλημμύρισε στεφάνια αλλά και οργή για τα όσα είχαν συμβεί. Διακρίναμε αυτό του προέδρου της Δημοκρατίας, της κυβέρνησης, που εκπροσώπησε ο βουλευτής Σπύρος Μαργέλης, της Marfin, της Ντόρας Μπακογιάννη, του νομάρχη Λευκάδας, φίλων, συγγενών και πολλών άλλων φορέων. Τραγική εικόνα η μητέρα όπου υποβασταζόμενη από τον αδελφό της Κώστα προσπαθούσε με δυσκολία να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας για το τελευταίο αντίο. Χιλιάδες τα γιατί στα στόματα όλων.
Και ο αποχαιρετισμός. Οι δρόμοι της Βασιλικής άδειασαν για να περάσει η πομπή που συνόδευε το φέρετρο. «Χριστός Ανέστη» έψαλλε ο Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης Θεόφιλος, και ράγιζαν ακόμη και οι πέτρες. Λίγα λουλούδια ακόμη, ένα μπουκάλι κρασί «Λευκαδίτικη Γη» μαζί του και ο επίλογος γράφτηκε.
Ο κόσμος σιγά-σιγά έφευγε από το νεκροταφείο η μάνα όμως κάθισε δίπλα στον τάφο μονολογώντας για το παιδί της. Φανερά καταβεβλημένη έδειχνε να μην θέλει να φύγει. Ποιος θα την παρηγορήσει απόψε; Μόνο οι φωτογραφίες του παιδιού της. Άραγε γιατί όλ αυτά;

11 σχόλια

  1. Ο Θεός να τον αναπαύσει και να δώσει κουράγιο στην μάνα..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ.....

    Οδυσσέα Ελύτη,Γιάννη Σκαρίμπα,Αγγελε Σικελιανέ,Γιάννη Ρίτσο,Γιώργο Σεφέρη,Χατζηκυριάκο Γκίκα,Σπύρο Βασιλείου,Εγγονόπουλε, Μόραλη,Πικιώνη,Μελίνα,Κατίνα,Μινωτή,Μαρίκα Κοτοπούλη και τόσοι άλλοι,εσείς γλυτώσατε νωρίς.

    Την Ελλάδα που αγαπήσατε,υμνήσατε και ζωγραφίσατε,την Ελλάδα που παράφορα ερωτευτήκατε,την Ελλάδα που κοσμήσατε,δεν θα την βλέπατε πιά.

    Οι μπογιατισμένες πόρνες ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ οι σαλτιμπάγκοι,
    οι καμποτίνοι,
    οι ζογκλέρ,
    οι τελώνες και φαρισαίοι,
    οι μεταπράτες,
    οι εργολάβοι,
    οι ‘δημοσιογράφοι-κλεφτοκοτάδες’
    και ο λοιπός συρφετός ενός παρακμιακού και γκροτέσκου Life style που κατάφερε να πεθάνει πρίν από το θάνατό του,
    χέρι-χέρι με αργυρώνητους ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ πολιτικούς,
    έφεραν την Πατρίδα μας,στα θλιβερά τους μέτρα.
    Μικρή,
    πρόστυχη,
    ατιμασμένη,
    σιχαμερή κι αποτρόπαια.
    Απόλυτα αντίστοιχη της αισθητικής τους.

    Ομως σε κάποια σκαλάκια στου Φιλοπάππου,ο Καραγκιόζης δακρύζει την ώρα που η Μανταλένα του λέει λόγια παρηγοριάς κι ο Ελληνας εκλιπαρεί την Παναγιά,γιά μή χειρότερα.
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΕΔΩ...

    ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΤΟΥ
    ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ .........!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο δολοφονος τους ο πουστης παπανδρεου που ητανε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι δολοφονοι του θα ζησουν και θα γινουν και ηρωες της αριστερας μια μερα, αφορμη για συγκεντρωσεις στις τσιμεντενιες πλατειες που εχουν γεμισει την Ελλαδα οι νοσταλγοι της σοβιετιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή μόλις σβήσουν τα φώτα θα ξεχαστούν τα τρία αθώα θύματα της Marfin, μήπως θα έπρεπε να μετονομαστεί η οδός "Σταδίου" σε οδό "Παπαθανασοπούλου,
    Ζούλια και Τσάκαλη", ή οδός "3 αθώων θυμάτων" ή οτιδήποτε άλλο παρεμφερές?
    Ιωσήφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σορός και σωρός

    Το ουσιαστικό σορός είναι θηλυκού γένους. Πρόκειται για αρχαία λέξη. Σημαίνει το σώμα νεκρού ανθρώπου, το λείψανο, ενώ στην αρχαιότητα η αρχική σημασία της λέξης ήταν «φέρετρο». Παραδείγματα χρήσης: Η σορός του Αρχιεπισκόπου θα εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα. Η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου θα διενεργηθεί νεκροψία- νεκροτομή. Δεν χρησιμοποιούνται στη νέα Ελληνική λέξεις της ίδιας οικογένειας με το ουσιαστικό σορός.

    Το ουσιαστικό σωρός είναι αρσενικού γένους. Είναι και αυτή αρχαία λέξη. Δηλώνει σύνολο πραγμάτων που βρίσκονται κάπου μαζί, χωρίς να έχουν τακτοποιηθεί, ταξινομηθεί κτλ. Γνωστή είναι η φράση ένα σωρό, με τη σημασία «πάρα πολλά», λ.χ.: Έχω ένα σωρό προβλήματα. Στην ίδια οικογένεια με το σωρός ανήκουν οι λέξεις επισώρευση, συσσώρευση, σωρεία, σωρηδόν.

    Αρκετά συχνά γράφεται το θηλυκό σορός με ω, εξαιτίας σύγχυσης με το αρσενικό σωρός. Για παράδειγμα, διαβάζουμε: Βρέθηκε η σωρός της άτυχης γυναίκας, ενώ το σωστό θα ήταν Βρέθηκε η σορός της άτυχης γυναίκας.

    ------------

    Ο Θεός ας τον αναπαύσει και να δώσει κουράγιο στους δικούς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άντε να χαθητε δολοφόνοι όλοι σας που έχετε μούτρα και μιλάτε σας φταιει το ΠΑΣΟΚ Παλιοτεμπέληδες καταστρεψατε την Ελλαδα Και εχετε μουτρα και μιλάτε βολεψακηδες ολοι σκοτωνεται τον κόσμο γιατι δουλευει καψτε τους φωνάζατε δουλευουν μεσα τι εχετε να πειτε δολοφονοι καθαρματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. MONO ORGH KAI APAITHSH NA SULLHF8OUN KAI NA KATADIKASTOUN POLUUUU AYSTHRA OI YPEU8UNOI POU NOMIZOUN O,TI KANOUN EPANASTASEIS ME TO NA DOLOFONOUN...NTROPHHHHHH NTROPH NTROPH KURIOI!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΛΑΨΑΜΠΕΛΗ ΑΚΟΥ: Τα κομμούνια επιτέλους αποκαλύφθηκαν: ΚΑΙΝΕ ανθρώπους για να στηρίξουν ΔΝΤ. Αυτή είναι η Αλήθεια. Από την Τετάρτη όλοι οι τίμιοι αριστεροί ας αποκηρύξουν τοκ αναρχισμό-κομμουνισμό: Προλαβαίνουν γιατί σύντομα θα στηθούν κρεμάλες από ευηπόληπτους πολίτες και θα κρεμάσουν ΟΛΟΥΣ: ΤΖεφφρυ Παπανδρέου και όλους του πράκτορες της Αμερικής στη χώρα. ΚΑνόνισε Κλαψαμπέλη να είσαι με το Λαό μας και όχι με του δοσίλογους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΚΟΡΟΪΔΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ , ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ !!!.

    ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΤΣΑΒΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ:

    "ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΖΥΓΟ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ , ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ".

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ !!!
    ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 10 Μαϊ 2010 1:27:00 π.μ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση