GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια απορία για την Ζέττα Μακρή...

Θα συντασσόταν με τον Σαμαρά ή με τον κουμπάρο της, τον μεγαλοτραπεζίτη, για τα νέα μέτρα; Της Ελεονόρας Φραγκιαδάκη Γνωρίζω ότι τα υποθ...

Θα συντασσόταν με τον Σαμαρά ή με τον κουμπάρο της, τον μεγαλοτραπεζίτη, για τα νέα μέτρα;

Της Ελεονόρας Φραγκιαδάκη

Γνωρίζω ότι τα υποθετικά σενάρια είναι εξορισμού άτοπα στην πολιτική. Πάντα, όμως, θα βασανίζουν τους πολιτικούς και το "εάν" θα κυριεύει το νου τους, είτε σε επιλογές επιτυχίας (όπου η σκέψη της ενδεχόμενης διαφορετικής επιλογής, προκαλεί ανησυχία, αλλά και χαρά αν δεν είναι αυτή τη τελική επιλογή) είτε σε επιλογές αποτυχίας (όπου σε μια πιθανή αποτυχημένη κίνηση, το "εάν" της εναλλακτικής επιλογής βασανίζει, ειδικά όταν ίσως η επιλογή είναι τόσο λανθασμένη που οδηγεί σε πολιτική απομόνωση ή πολιτική αυτοκτονία).
Ένα τέτοιο παράδειγμα πολιτικού προσώπου που μου έρχεται εύκολα στο μυαλό είναι η εκ Μαγνησίας προερχόμενη, πρώην βουλευτής και νυν αναπληρώτρια γραμματέας γεωργικών θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ζέττα Μακρή.
Ξεκίνησε...
 δυναμικά, με περγαμηνές, προβολή στα ΜΜΕ -όχι μόνο στα τοπικά, αλλά και στα αθηναϊκά- εντάχθηκε εύκολα στα σαλόνια της πρωτεύουσας, έκανε παρέα με την δημοσιογραφική αφρόκρεμα της πόλης, δέχθηκε την πολυπόθητη ασυλία διάφορων σκληρών πενών, αλλά μία προσωπική της κόντρα και μία σχετική μ' αυτή τη κόντρα αυτονόμησή της στις τελευταίες δημοτικές εκλογές (όπου πρότεινε δικούς της αντάρτες υποψήφιους στους περισσότερους δήμους της Μαγνησίας, με αποτέλεσμα το κυβερνών τότε κόμμα να συντριβεί στο Νομό) της στοίχισαν την πολιτική απομόνωση.
Στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, στήριξε αφανώς την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά και ενώ θα περίμενε κανείς να έχει πρωταρχική θέση στη νέα περίοδο που έχει περάσει η Συντηρητική Παράταξη, η κ. Μακρή είναι ξανά στο περιθώριο και οι εσωκομματικοί, τοπικοί της αντίπαλοι (κ. Νάκος και κ. Σούρλας) φαίνεται να κρατούν τα σκήπτρα ακόμα καλά και με τη νέα ηγεσία την οποία στήριξαν με σθένος για να εκλεγεί.
Καθώς, όμως, μ' αρέσουν οι υποθέσεις και οι προβολές, αναρωτιέμαι πραγματικά τί θα ψήφιζε η κ. Μακρή στην τελευταία κρίσιμη ψηφοφορία για τα μέτρα που επέβαλλε το ΔΝΤ. Με δεδομένη τη κουμπαριά της με τον κ. Σάλλα, τον Πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, νομίζω θα ευρίσκετο σε δίλημμα η πολιτικός. Θα μπορούσε άραγε να δυσαρεστήσει τον κουμπάρο της, για χάριν πολιτικών σκοπιμοτήτων; Θα καταψήφιζε μέτρα ευνοϊκά για τις τράπεζες, τις οποίες και η ίδια έχει υπηρετήσει, για χάριν του πολιτικού καιροσκοπισμού του Αντώνη Σαμαρά; Θα εισάκουγε τις φωνές των πολλών ανέργων στην περιοχή που εκλέγεται ή θα ακολουθούσε τυφλά τις βουλές του Κυρίου της Πειραιώς; 
Πολιτικά πάντως το δίλημμα ισχύει και μια απάντηση θα ήταν χρήσιμη: Λέει ναι ή όχι στα μέτρα του ΔΝΤ; Είναι με τον Σαμαρά ή με τις Τράπεζες; Εκτός κι αν ισχύει όντως το ..."το πρωί τραπεζίτισσα και το βράδυ αγρότισσα..."

13 σχόλια

  1. Ὁ πράσινος φανατισμός καί ἡ πλῦσι ἐγκεφάλου ἀπό τά ΜΜ”Ε” δέν ἀφήνουν τήν λογική νά ὑπερτερήση καί νά ἀναγνωσίσουν τήν ἀξία αὐτοῦ τοῦ γνήσιου ΕΛΛΗΝΑ! Ἤδη ἡ πραγματικότητα τόν δικαιώνει! Πολύ ἀργά γιά δάκρυα. . .

    Ὁ Ἀντώνης συνεχίζει αὐτόν τόν ἄνισο ἀγῶνα, ἀλλά μέ ὅλους ἐμᾶς στό πλευρό του θά συνθλίψη τό ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ!


    Νανοι της νοημοσυνης…
    ” Ηχηρή παρέμβαση Παπούλια για μηδενική ανοχή στη διαφθορά ”

    Ο πρωτος διδαξας του ξεπλυματος ο Καρολος μιλαει για μηδενικη ανοχη στη διαφθορα!! Ρε Καρολε εσυ δε δανεισες τον Ανδρεα 20-30 εκ δρχ να καβατζαρει το ποθεν εσχες του κωλοσπιτου της Μιμης ??
    Εσυ και ο Χαλακ και ο Ακης ο Παριζιανος κλπ.
    Εσυ που τα βρηκες?
    Φορο πληρωσες?
    Τα πηρες πισω ??
    Ηταν πολιτικα ορθο να δανεισεις ? Ηταν Ηθικο και Νομιμο ??

    Σε λιγο θα βγει και ο επιτιμος να μας πει για την καλτσεστρουτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τους ξεφτιλες στο πρωτο θεμα τους πηρανε χαμπαρι και οι κοτες με τα στημενα γκαλοπ της ντροπης που βαλανε.

    σιχαμερη πορνοφυλλαδα.

    ακουγεται οτι ετοιμαζουν ολοσελιδη επισημη συγνωμη αυτο το σαββατοκυριακο.

    ξεφτιλισμενα σιχαματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..χειροκροτητές και οπαδοί προσώπων, βουλευτών και κουμπάρων τραπεζιτών, δουλοπρεπείς πολίτες συντεταγμένοι με προσωπικά συμφέροντα..

    όλοι μαζί για να σας συνθλίψουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΣΠΑΣΕΤΕ ΑΥΓΑ ΟΜΕΛΕΤΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΥΤΕ ΚΑΘΑΡΣΗ
    ΟΥΤΕ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΨΤΕ ΠΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΡΗΝΙΣΤΕΣ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΒΙΑΖΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ,
    ΟΤΑΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ,
    ΟΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΒΙΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ .
    ΑΡΠΑΞΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΗΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
    ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ 300 ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΡΦΙΝ!
    ΔΙΩΞΤΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ.
    ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. λαμογια κλεφτεσ ολοι τουσ καμια συμπονοια για τουσ πολιτικαντηδεσ κυνηγηστε τουσ ωσπου να πατησουν μαυρο χιονι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΟΨΕ ΦΑΤΣΑ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ !!!!
    Η ΖΕΤΑ Η ΖΑΒΗ ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. AS DOULEPSI BIZITA NA XEXREO8OUMA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε Νεοδημοκρατες δεν εχετε αντηληφθει οτι πηγατε κατω και του 23% που ειναι ο ΦΠΑ?? μεχρι και οι φιλοι σας οι Βιομηχανοι σας κραξανε βλεποντας την μεγαλη ανευθυνοτητα πους σας διακατεχει τυφλωμενοι απο το χασιμο της λαμογιας και απο αυτα που βλεπετε να ερχονται κατα των πασης φυσεως κλεφτων. Παιδακια τελειωσαν αυτα παρτετο χαμπαρι.
    Ακου εκει θα πιασουν λεει τοπο τα δανεικα που μας δεινουν και σεβασμο στην συμφωνια αλλα οχι στα μετρα λεει ο μεγαλος αλλα γιατι δεν δεσμευετε οτι θα τα παρει πισω και θα εφαρμοσει δικα του αλλα μετρα δινοντας πισω ολα οσα μας εκοψαν οι παροντες και οτι θα τα αντικαταστισει με αυτα και αυτα τα μετρα, αερολογιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.

    ΒΡΕ ΣΕΙΣ ΑΝ ΕΛΕΙΠΑΝ 25 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΠΟΥΣΤΡΟΜΕΤΡΑ ΘΑ ΤΟΥ ΕΔΙΝΕ 50.
    ΗΛΙΘΙΟΙ.
    ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑΞΕΙ ΘΕΣΟΥΛΕΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Παπανδρέου, Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας.
    Έως πότε ο κάθε ένας που κλέβει τα χρήματα του Ελληνικού λαού θα μένει ατιμώρητος;
    Εδώ και τώρα Κύριε Πρωθυπουργέ να ψηφιστεί ΝΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΠΟΥ ΘΑ ΛΈΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ" ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΦΟΡΟΥΝ" ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΈΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΡΗΜΑ, ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΟΠΟΙΟΣ, ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ, ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝ ΧΡΟΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλως την γκομενα του ΒΑΓΓΕΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αφήστε ρε αλήτες του πρές της παρλαπίπες.
    Τα χαϊρια της κυβέρνηση του πασόκ δεν τα βλέπουμε μόνο, ΤΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ καθημερινά.
    Το Σεπτέβριο του 2009 η απλή αμόλυβδη βενζίνη είχε πανελλαδικό μέσο όρο 1,01 ευρώ το λίτρο.
    8 μήνες αργότερα ο Γιωργάκης την πήγε στο 1,55 ευρώ το λίτρο, παρόλο που οι διεθνείς τιμές έχουν μείνει ίδιες.
    Δηλαδή, καπέλλο πάνω από 50%.
    Τότε γέμιζα το ρεζερβουάρ με 45 ευρώ, τώρα θέλω τουλάχιστον 75 και φαίνεται ότι έχουμε και "μέλλον".
    Ευτυχώς που "τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα", οπότε δεν με νευριάζει πια η κοροϊδία των Γιωργοκάναλων και των πρασινο-πληρωμένων blogs.
    Τη συνήθισα.
    Αλλά έννοια σας, ο λαός δεν θα ξεχάσει την κοροϊδία.
    Θα σας περάσει και ο τσίπρας στις δημοτικές εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση