GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Δεν υπάρχει ενδεχόμενο να πτωχεύσει η Ελλάδα"...

Aπό το http://www.kentri.gr/ Σε αντίθεση με το πλήθος των ειδικών οικονομικών αναλυτών που υποστηρίζουν ή προεξοφλούν το ενδεχόμενο πτώχε...

Aπό το http://www.kentri.gr/

Σε αντίθεση με το πλήθος των ειδικών οικονομικών αναλυτών που υποστηρίζουν ή προεξοφλούν το ενδεχόμενο πτώχευσης της Ελλάδας, ο επικεφαλής οικονομολόγος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη, Heiner Flassbeck, χαρακτηρίζει την όλη φιλολογία για πτώχευση της Ελλάδας, όχι μόνο εξαιρετικά επικίνδυνη αλλά και ανόητη.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Μονάχου Süddeutsche Zeitung, ο Heiner Flassbeck αναλύει τους λόγους γιατί η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει.
«Η Ελλάδα δεν είναι υπό πτώχευση. Υπό πτώχευση βρίσκεται κανείς αν τα χρέη του υπερβαίνουν την περιουσία του. Η Ελληνική κρατική περιουσία είναι πολύ μεγαλύτερης αξίας από τα 300 δις χρέη που έχει σωρεύσει η Αθήνα. Έχουμε να κάνουμε με μια οικονομική κρίση, όπως κάποιοι την βιώσαμε. Είναι κάπως διαφορετική, διότι δεν ...

γίνεται κερδοσκοπία εναντίον ενός νομίσματος, όπως π.χ. πριν μερικά χρόνια στην Αργεντινή. Στην περίπτωση της Ελλάδας γίνεται κερδοσκοπία σε βάρος των κρατικών ομολόγων. Αλλά αυτό δεν έχει σε καμία περίπτωση να κάνει με πτώχευση», τονίζει ο γνωστός οικονομολόγος, ο οποίος έχει μάλιστα και ο ίδιος επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα.
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, γιατί οι αγορές αγνοούν την περιουσιακή κατάσταση της Ελλάδας, δηλαδή την κρατική περιουσία, ο Flassbeck έδωσε την εξής απάντηση: “Γνωρίζουμε ότι οι αγορές λειτουργούν επιλεκτικά. Όταν κυκλοφορεί μια φήμη, οι αγορές επιλέγουν την είδηση που τις εξυπηρετεί. Αυτή είναι συμπεριφορά αγέλης. Ως πολιτικοί όμως ή κρατικοί ηγέτες πρέπει να γνωρίζουμε πώς να τους συμπεριφερθούμε. Και εδώ βρίσκεται το έλλειμμα. Πολλοί πολιτικοί στην Ευρώπη δεν έχουν ιδέα, πως πρέπει να συμπεριφερθούν. Πρέπει αμέσως να αντιδρούν και να τις αντιμετωπίζουν με σαφή και καλά επιχειρήματα». Αναφορικά με τα ινστιτούτα αξιολόγησης, υποστήριξε ότι πρέπει να αποδυναμωθούν.
Αναφορικά με το πρόγραμμα λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, είπε ότι μόνο αυτό δεν αρκεί. Αναγκαία είναι μια ευρωπαϊκή αναπτυξιακή πολιτική, επιστροφή σε συνθήκες ανταγωνισμού και ακόμη μεγαλύτερη βοήθεια. Μετά από ένα ή δύο χρόνια θα πρέπει να έχει μειωθεί το έλλειμμα, αλλά δεν θα υπάρχει ανάπτυξη. Και όταν δεν υπάρχει ανάπτυξη, δεν μπορείς να ζητάς από μία χώρα περισσότερη λιτότητα.
Ιδιαίτερα σκληρός ήταν ο Heiner Flassbeck στην κριτική προς την Καγκελάριο Merkel για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κρίση.
“Συνολικά η πολιτική που ακολούθησε ήταν κακή. Αρχίζει από τις Βρυξέλλες και φθάνει μέχρι το Βερολίνο. Με ήπια διατύπωση: Είναι ιδιαίτερα να εκπλήσσεται κανείς από το πόσο ελάχιστα προετοιμασμένη ήταν για μια τέτοια κατάσταση. Είναι προφανές, ότι η κυρία Merkel δεν διαθέτει συμβούλους που να γνωρίζουν, τι συμβαίνει με τις οικονομικές κρίσεις και πως κανείς αντιδρά».

29 σχόλια

  1. Γιατί δεν στέλνετε το άρθρο αυτό με ιμειλ σε όλους τους υπουργούς και βουλευτές.
    Να δούμε , θα καταλάβουν άραγε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός.Ας πουλήσουν τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι τα σπίτια και τα τζιπ που πήραν με τους μισθούς που ποτέ δεν έπρεπε να πάρουν και ας ξοφλήσουν το χρέος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ενω αν υπηρχε θα μας το ελεγες.....

    τρια χρονια παραταση για να οχυρωθει η ευρωζωνη,μετα το πουλο,πτωχευουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πασοκ

    Αρχιζουν και λενε την αληθεια οι μεγαλες δυναμεις

    Δεν υπαρχει κριση στην Ελλαδα,
    αλλα τη δημιουργησαμε για να την υποταξουμε!!

    Αυτα λεγαν οι πρασινοφρουροι της Μηιωνη και ο δρ Κουτσουκος εστειλε στο πρεσσ το νεο του αρθρο

    για την "προβληματικη Ευρωπαικη Ενωση"!

    Μεινετε συνδεδεμενοι.....θα καταλαβετε πολλα!!

    Ντινος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πεστε την αληθεια στο λαο

    μη υποκυπτετε!!!

    μεγαλη κομπινα η δηθεν πτωχευση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ΠΑΣΟΚ εσπειρε ανεμους το 08 και το 09 και εκανε οτι μπορουσε να αποσταθεροποιησει την αδυναμη κυβερνηση της ΝΔ, το καταφερε, ο μπουχεσας πελαγωσε, δεν μπορουσε και δεν ειχε την ικανοτητα να το αντιμετοπισει, και τους παρεδωσε την εξουσια που τοσο πολυ την ηθελαν. Τωρα αρχιζουν να ωριμαζουν οι θυελλες και το ΠΑΣΟΚ πρεπει να τις υποστει, μην ξεχνατε οτι τα μετρα ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ... η αντιδραση του λαου θα ειναι καθε μερα και μεγαλυτερη, ο Παπατζης νουμερο 3 ειναι στην τελευταια του πολιτικη δοξα, (ΧΑΧΑ) συντομα ολοι θα πανε στον διαολο,,,, ολοι οι αλητες με τα ταχαμου ιστορικα ονοματα. Διαγραφη και του μπουχεσα Καραμανλη απο τη ΝΔ ΤΩΡΑ, του ανικανου τεμπελη που εχει ανεβασει τις τιμες στα σουβλακια απο την υπερκαταναλωση του. Οργη λαου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. GIA TA ZOA PASOK.

    ΓΑΠ: “Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΞΟΡΙΣΤΗΚΕ”!

    Δεύτερο μεγάλο διήγημα του ΓΑΠ κατά την επική χθες ομιλία του στη βουλή. Έπος μέγα, το οποίο επιβεβαιώνουν και οι σύντροφοι του πατρός Ανδρέα. Κοιτάξτε λοιπόν τι θα πει εξορία:

    Ο Κορνήλιος Καστοριάδης λοιπόν, μία από τις πλέον φωτισμένες προσωπικότητες της μεταπολεμικής Ευρώπης (σχετικά εδώ) έζησε στο πετσί του την αξιοπιστία και την αγωνιστικότητα του Ανδρέα. Στην επιστολή του με τίτλο «Η μαθητική συντροφιά», που αναφέρεται στα γεγονότα αυτά της μαθητικής του ζωής, τη σύλληψη της συντροφιάς αυτής που τα μέλη της ήσαν ήδη από το 1938 πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας και του ίδιου στις αρχές του καλοκαιριού του 1939 από την Ασφάλεια και στο ρόλο που έπαιξε σχετικά ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος τον χειμώνα του 1938-1939, αφού είχε συνδεθεί με μια ομάδα της δεξιάς πτέρυγας του τροτσκισμού στην Ελλάδα, προσπάθησε να στρατολογήσει τα μέλη αυτής της συντροφιάς στην ομάδα του, αλλά το μόνο που κατόρθωσε ήταν να τους πουλήσει μερικά αντίτυπα του εντύπου που αυτή έβγαζε, σημειώνοντας τα ονόματα των αγοραστών και τα ποσά που εισέπραξε απ’ αυτούς σε τεφτεράκια, τα οποία ο διεξάγων την προανάκριση ανθυπομοίραρχος της Ειδικής Ασφάλειας, Γιαννακός, επέδειξε στον κρατούμενο Καστοριάδη μαζί με την έγγραφη ομολογία του Α. Παπανδρέου, ώστε να τον αναγκάσει να παραδεχθεί εκ των υστέρων ότι, πράγματι, τα είχε αγοράσει. Η επιστολή αυτή δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα «Το Βήμα», στις 10 Αυγούστου 1986).

    Τεφτεράκια λοιπόν ο “εξόριστος”! Τεφτεράκια με καταγραφή ονομάτων και στην ασφάλεια! Μετά βέβαια θα πίστευε κανείς ότι ο “αγωνιστής” έφυγε στην εξορία. Αμ δε…

    Κοιτάξτε πως φέρθηκαν οι αρχές στον “αντιστασιακό” Ανδρέα Παπανδρέου, σύμφωνα με τη μαρτυρία του συντρόφου του Γιάννη Ταμτάκου: … Θα πω και μερικά πράγματα για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κάνει το συνέδριό του, όπου και μίλησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, στον οποίο δυστυχώς μάθαμε μερικά πράγματα. …
    Είχε δημιουργήσει ο Ανδρέας τότε μια ομάδα μέσα στο πανεπιστήμιο με καμιά δεκαριά φοιτητές μεταξύ αυτών ο Καστοριάδης κλπ.

    Αυτός όταν πιάστηκε δεν αρκέστηκε σε μια απλή δήλωση, γιατί έκανε όλη η ομάδα δήλωση για να’ μαστε ειλικρινείς εκτός ενός ο οποίος δεν ήταν φοιτητής, αλλά και αποκήρυξε τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό που μας τον δίνει τώρα με το τσουβάλι και κατέδωσε και ορισμένους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόταν. Αυτό το εξευτελιστικό πράγμα το αρνηθήκαμε στην πράξη. Και εμείς οι χωρίς ταυτότητα εργάτες περνάμε τον δρόμο της εξορίας αγόγγυστα.

    Σ’ αυτόν δώσανε διαβατήριο να φύγει στο εξωτερικό γιατί ήταν παιδί της αστικής τάξης. Βέβαια, σκέφτεστε τι σοσιαλισμό θα κάνει. Εγώ λέω θα κάνει σεληνιασμό και όχι σοσιαλισμό…

    Τα καλά βέβαια δεν σταματούν εδώ, αφού σε αντίθεση με τον ΓΑΠ που δεν έχει ανάγκη να υπογράφει δηλώσεις καθότι πράγματι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πατρίδας του, Ο Ανδρέας είχε υπογράψει και μακροσκελέστατη δήλωση μετανοίας – δωσίματος συντρόφων. Άντε μετά να ρίξεις άδικο στον ΓΑΠ που είπε ότι όλοι οι Έλληνες είναι απατεώνες. Αυτούς γνώρισε το παιδί, αυτά λέει.

    AI SIXTIR ZOO....
    KATO H XOYNTA PASOK.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΒΑΦΟΥΝ ΜΑΛΛΙΑ...
    ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΥΛΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΙΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΠΟΛΥ ΛΟΥΛΑΚΙ ΤΑ ΕΡΡΙΞΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΕ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    ΞΥΠΝΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ!!

    Μητροπολίτης Αυστρίας: «Η Ευρωπαική Ένωση είναι οικοδομημένη μόνον σε θεμέλια από χαρτονομίσματα»

    «ΥΠΟΔΑΥΛΙΣΗ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

    Ο Ελληνοορθόδοξος μητροπολίτης Αυστρίας - Εξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Μιχαήλ, σε συνέντευξή του εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για την τρέχουσα υποδαύλιση μίσους κατά της Ελλάδας, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ δήλωσε και την απογοήτευσή του για το αρνητικό κλίμα.

    ΟΡΜΑΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΦΑΝΕ!!

    ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πασοκ

    Ολη η Μηλιωνη χαιρετιζει το χθεσινο Αποκαλυπτικο Δελτιο

    καταλυτικη η παρουσια Καψαμπελη - Κανελλάκη, τα εδωσαν ολα!!

    Ολοι ενωμενοι αδερφια....μας πανε σαν προβατα επι σφαγη ειπε ο δρ Κουτσουκος στους πρασινοφρουρους,

    μολις γυρισε απο μια δηλωση που εκανε στο ΑΛ Ζαζιρα, οπου μιλησε για την κομπινα της δηθεν πτωχευσης την ανθελληνικη προπαγανδα

    και εβαλε τη Μερκελ στη θεση της!!

    Τακης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αλήθεια, ποιός χρέωσε την Ελλάδα κύριε Παπανδρέου και κυρία Θεοδώρα;
    Ποιός;
    Ποιός εξέδωσε το περιβόητο ομόλογο που πρέπει να πληρωθεί στις 19/5/2010 και που μας έστειλε επειγόντως στο Δ.Ν.Τ.;
    Αλήθεια, ποιός;
    ....
    ΗΜΕΡΟΜ. ΕΚΔΟΣΗΣ 19/5/2000
    GR0124011454
    ΗΜΕΡ. ΛΗΞΗΣ 19/5/2010
    ΤΟΚΟΜΕΡΙΔΙΟ 6,00%
    ΑΞΙΑ (ΔΙΣΕΚ. ¤) 8,466
    ....
    Καλά, ο Γ.Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχουν βάλει σαν deadline για την επιβίωση ή την πτώχευση της χώρας την αποπληρωμή του ομολόγου λήξης 19/5.
    Μόνο που δεν τους ρωτάει κανείς, ποιός και πότε πήρε αυτά τα λεφτά, όπως αποκάλυψε χθές η olympia.
    Να η αλήθεια λοιπόν, την αντέχετε;
    Στίς 19/5/2000 εκδόθηκε 10ετές ομόλογο ύψους 8,466 δισεκ. ευρω.
    Ποιός κόμμα "πήρε τα λεφτά" τότε κύριε Παπανδρέου;
    "Πού πήγαν τα λεφτά"; - όπως έλεγες προεκλογικά, κύριε Παπαδρέου;
    Πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέμματα κύριε Παπανδρέου;
    Ως πότε θα διαβάλλετε τον Κ.Κ. ότι αυτός χρέωσε την Ελλάδα, κύριε Παπανδρέου;
    Ως πότε θα κρύβουν την αλήθεια οι επιχειρηματίες που έχουν το Mega, τoν Αντένα, τον Σκάϊ και το Alter;
    Ντροπή.
    Θα γίνει, όπως ακριβώς τόλεγες την περασμένη εβδομάδα, κύριε Παπανδρέου.
    Ο λαός θα σας πάρει με τις πέτρες (και τα γιαούρτια και τα αυγά, προσθέτω εγώ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πασοκ

    Οι ξενοι δημοσιογραφοι κανουν μαυρη προπαγανδα!!!

    Προσοχη εργαζομενοι δεν ενδιαφερονται για τα αιτημματα σας αλλα σας χρησιμοποιουν την αγανακτηση ως ντεκορ για ανθελληνικη εθνικιστικη υστερια!!

    Πάντως ακουγεται οτι ενω ολοι οι πολιτικοι κρυβονταν απο την οργη του λαου

    μονο δρ Κουτσουκος μιλησε στο στην Αγγλικη, στην Γαλλικη στην Γερμανικη στην Φιλανδικη τηλεοραση(στη μηλιωνη) και σε νορβηγους και καταλανους και ισπανου και ιαπωνες δημοσιογραφους

    και εβαλε τα πραγματα στη θεση τους! μαλιστα πολλα καναλια ξενα συνεργαζονται με ελληνες βοηθούς που λειτουργυν ως νεοι "εφιαλτες"!

    Στην Γερμανικη τηλεοραση ηταν δυο ελληνες που ελαν να κοψουν τον δρ για οσα ελεγε για την
    μερκελ και για τα λεφτα που χρωσταει η Γερμανια

    ο Δρ Κουτσουκος ειδειξε στην γερμανιδα δημοσιογραφο - που μιλαγε και γαλλικα- το λατοπι του με την την Πυλη του Βραδεμβουργου με Ελληνικη σημαια ως απαντηση στην μαυρη προπαγανδα της Γερμανιας!!

    Η Πύλη του Βραδεμβουργου με Ελληνικη σημαια του δρ Κουτσουκου κανει το γυρω του διαδικτυου αλλα δεν τολμουν να την αναρτησουν!!

    Τολmηστε, αντισταθειτε!!!

    Νικος Πασοκ

    07 Μαϊ 2010 11:32:00 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΑΣ ΠΙΑΣΑΝΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ

    ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕ

    ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕς ΘΑ ΓΕΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Ελλάδα είτε θα πτωχεύσει επίσημα είτε "ανεπίσημα".
    Αν το μέρος του χρέους της Ελλάδας δεν "χαριστεί" η χώρα δεν πρόκειται να βγει ποτέ από τον φαύλο κύκλο που τα χρεη και οι τόκοι τους δημιουργούν.
    Όποιος μελετήσει τα οικονομικά μας στοιχεία (προυπολογισμός 2010) και όσα συνεπάγονται αυτά και την επιπλέον επίδραση που θα έχειη βοήθεια (δάνεια) που θα δεχτούμε τώρα, θα διαπιστώσει ότι ο ισχυρισμός μου είναι αδιάσειστος.
    Αν η αναδιαπραγμάτευση και τελικά "hair cut" των χρεών θα γίνει στα πλαίσια μιας πτώχευσης ή στα πλαίσια μιας καινούργιας διαδικασίας που θα εφευρεθεί από τα Ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αρμόδιους όργανισμούς για να εξυπηρετήσει αυτή την ανάγκη που έχουν πολλές χώρες στον πλανήτη, δεν έχει σημασία. Γεγονός είναι ότι η χώρα με τις δικές της μόνο δυνάμεις και χωρίς να παραχωρήσει δικαιώματα σε ξένους (π.χ Ευρωπαική ένωση) ή να κάνει επανάσταση, δεν μπορεί να ορθοποδήσει. Τώρα αν κάποιος πιστεύει ότι η επανάσταση(προς όφελος όλων και όχι για απλή εκτόνωση των άγριων ενστίκτων μας)είναι καλή και πιο σημαντικό εφικτή με τους ανθρώπους, την κουλτούρα και τις συνήθειες μας..τότε θα τον παραπέμψω στην μελέτη τηε Ελληνικής επανάστασης και ότι ακολούθησε.

    Νίκοε Μαργαρίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ……………

    Ας δούμε αντικειμενικά, τι μας οδήγησε σε αυτό το χάλι, σε αυτήν την ανείπωτη καταστροφή, την σημερινή κρίση-τραγωδία….

    Να δούμε που μας κατάντησε η Δεξιά, η παράταξη της ρεμούλας και της λαμογιάς, που έχει μάθει από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ- στον κρατικοδίαιτο καπιταλισμό, να κάνει αρπαχτές, να ταΐζει με δημόσιο χρήμα παράσιτα-επιχειρηματίες, να δημιουργεί Βατοπέδια, να δίνει τα δημόσια έργα στους «δικούς» της, να καταργεί το νόμο Πεπονή, να διορίζει τα δικά της παιδιά χωρίς να λογαριάζει το κόστος κλπ. κλπ.

    Με το που πήραν την εξουσία έπεσαν σαν λυσσασμένα σκυλιά πάνω στο σώμα της Ελλάδας για να φάνε ό,τι αρπάξουν και να…που μας κατάντησαν!!!

    Και να έχουν το θράσος και την αναίδεια να μας λένε ότι δεν φταίει μόνο ο Καραμανλής για την κατάσταση στην οποία περιήλθε σήμερα η χώρα, αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη!

    Μα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ? Πού είναι τώρα ο καταλληλότερος? Ο πρίγκηψ της Ραφήνας? Έχει κρυφτεί με την ουρά στα σκέλια από τις ενοχές του και ντρέπεται να βγει στον κόσμο.

    Μόνο για την περίοδο από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 (δηλαδή μέσα σε 5 χρόνια και 2 δικές του θητείες) κατάφερε να αυξήσει το χρέος της Ελλάδας κατά 150 δις !!!!!

    Ας δούμε τώρα τι κράτος παρέλαβε τον Μάρτιο του 2004…..

    Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τον Κώστα Σημίτη, τους παρέδωσε μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΘΟΥΣΑ ΧΩΡΑ ΜΕ 4,5% ΑΝΑΠΤΥΞΗ, έτοιμη να υποδεχτεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

    Η Ελλάδα το 2001, μπήκε πραγματικά με το σπαθί της στην ΟΝΕ, με απόλυτη διαφάνεια και χωρίς τις απάτες, τις απογραφές και τα καραγκιοζιλίκια του Αλογοσκούφη που ακολούθησαν.

    Η χώρα μπήκε στην ΟΝΕ με έλλειμμα κάτω του 3%, πληθωρισμό κάτω του 2,5% και δημόσιο χρέος (πράγματι σχετικά υψηλό, αλλά όχι πολύ αποκλίνον από τα δημόσια χρέη άλλων ευρωπαϊκών χωρών) και το πιο σημαντικό- πολύ πιο κάτω από το 100% του ΑΕΠ (αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί σήμερα, αντίθετα δέστε λ.χ. την Ιταλία με τι λογιστικά τρικ κατάφερε και μπήκε στην Ευρωζώνη)!!!!

    Υπήρχε μια πρωτοφανή πραγματική έκρηξη στην οικοδομική δραστηριότητα, φτιάχνονταν υπερσύγχρονες εθνικές οδοί, κόμβοι, αεροδρόμια, λιμάνια.

    Η χώρα είχε κύρος και περιεβάλλετο από την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας!

    Μάλιστα τότε, μετά το 2004, επίμονα συζητιόταν το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ως εν δυνάμει υποψηφίου για τη θέση του προεδρεύοντος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως ενός χαρισματικού και σταθερού ευρωπαϊκού ηγέτη, αλλά στο τέλος υπερίσχυσαν οι κομματικοί συσχετισμοί, μιας που τότε η Δεξιά στην Ευρώπη ήταν πλειοψηφούσα και έτσι εξελέγη ο Πορτογάλος συντηρητικός Μπαρόζο.

    Για το μόνο που κατέκριναν μετέπειτα τον πρώην πρωθυπουργό ήταν, ότι κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού, δεν ενέγραφε τις αμυντικές δαπάνες στον χρόνο υπογραφής της σύμβασης για την αγορά τους, αλλά την μετέθετε στον χρόνο παραλαβής τους.

    Αργότερα όμως αυτή η κατηγορία κατέπεσε, αφού διαπιστώθηκε ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπολόγιζαν με τον ίδιο τρόπο τις αμυντικές τους δαπάνες στους προϋπολογισμούς τους.

    Αυτή είναι η πραγματικότητα κύριοι και η Δεξιά και ο Σαμαράς- ο ΜΕΓΑΣ ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ, καλά θα κάνει να το βουλώσει και να μη μιλά καθόλου, γιατί εκτίθεται ακόμα περισσότερο στα μάτια του Ελληνικού λαού!

    Θα πρέπει να χώσουν το κεφάλι τους μέσα στη γη- σαν τη στρουθοκάμηλο, από ντροπή, γιατί ο Λαός έχει μνήμη και δεν ξεχνά την καταστροφική τους διακυβέρνηση!!

    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!

    Παρατηρητής

    Υ.Γ. Γιατί μου βρωμάει φασιστίλα εδω πέρα?
    Βρωμάει απαίσια σπασμένα (απ’την οργή του λαού) και κλούβια Χρυσά Αυγά...Πουουφ!
    Πουουουφ…Βρωμιάρηδες!! Γυρίστε πίσω στις τρύπες σας, στο σκοτάδι- εκεί όπου ανήκετε, για να ξεβρωμίσει ο τόπος!!
    Απίστευτη ΜΠΟΧΑ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Προκλητική αύξηση προμηθειών των Τραπεζών"

    "Και μέσα σε όλο τον οικονομικό χαμό που γίνεται οι τράπεζες αυξάνουν τις προμήθειες των εμβασμάτων κατά 30% σε διάστημα ενός μήνα για εγχώριες συναλλαγές...(προφανώς και για διεθνείς).

    Μάλλον τα κέρδη τους δεν είναι αρκετά" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βουλή δεν χρειάζεται πιά. Τί να νομοθετήσει και τι να αποφασίσει;
    Τώρα αποφασίζει το ΔΝΤ. Αν υπάρχει και ίχνος τσίπας και αξιοπρέπειας στους εθνικούς μας ταγούς , πρέπει να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους ομαδικά.Το ίδιο και η κυβέρνηση που έχει ήδη ομολογήσει οτι δεν κυβερνά πιά. Αρα δεν χρειάζεται. Πληρωμένα ανδρείκελα δεν χρειάζεται να πληρώνει πιά ο λαός. Να υποβάλλει κιαυτή την παραίτησή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος μπορεί να ζητήσει από το ΔΝΤ να ορίσει νέα κυβέρνηση πoυ θα αναλάβει και την ευθύνη των συνεπειών των μέτρων που μας αναγκάζουν να πάρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΊΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΑΣ?
    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΦΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΑΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΛΛΑ ΣΑΡΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΡΚΑ ΣΑΣ?
    ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΣΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΦΟΥ ΕΣΕΙΣ ΕΚΘΡΕΨΑΤΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΡΩΚΤΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΒΑΖΑΝ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΣΦΑΙΡΗ ΜΟΥΤΣΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ.
    Η ΕΛΛΑΔΦΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ.ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΔΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΑΡΑΜΟΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝΗ ΑΝΟΧΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ.
    ΜΕΤΑ ΛΕΤΕ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ Ο ΞΕΝΟΣ ΔΑΚΤΥΛΟΣ! ΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ!
    ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
    ΛΕΙΠΕΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.Η ΣΥΝΕΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΚΑΙ ΠΑΨΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΑΦΟΥ ΑΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΝ.
    ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΔΥΑ ΤΑΧΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝ.ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ. ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!
    ΑΠΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ. ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ.
    ΟΙ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καμία κατοχική κυβέρνηση δεν κυβερνά με πράξεις που εγκρίνονται από το Κοινοβόύλιο, αλλά με εξουσιοδοτήσεις προς την κυβέρνηση


    Υποκριτές,
    ψευτοδημοκράτες της δεκάρας! Υφάρπαξαν την συναίνεση των
    χαχολο-Πασόκων με την δικαιολογία ότι σωζουν την Ελλάδα (η οποία αμφιβάλλω αν σωζεται!
    και μας βυθίζουν στην πιό μαύρη Χούντα-πιό μαύρη κι απ τις ψυχές τους.

    Φτύσαμε αίμα στην δεκαετία του 80 μ αυτούς και τώρα συμπληρώνεται το έργο πάλι μ αυτούς.
    Χάσαμε τα καλύτερά μας χρόνια και υποθηκεύσαμε και το μέλλον των παιδιών μας μ αυτά τα σκουπίδια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. φασιστική κυβέρνηση είναι αυτή,
    η οποία πριν την εκλογή της έχει προγραμματίσει την επιβολή καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης.

    Με την προσθήκη, ότι ο Χίτλερ αναδείχθηκε κοινοβουλευτικά και τις ειδικές εξουσίες απόκτησε στην συνέχεια με εξουσιοδότηση από τον πρόεδρο της δημοκρατίας Μπρόυνινγκ.
    Επικαλούμενος αυτά που ανέλυσε ο μακαρίτης Νίκος Πουλαντζάς στο πολύ σημαντικό “Φασισμός και Δικτατορία”, νομίζω ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ούτε ως φασιστική, αλλά ούτε και ως βοναπαρτιστική.

    Ο παραδοσιακός φασισμός προϋποθέτει ενεργό σύμπραξη των μεσοστρωμάτων, ανάγων την γραφειοκρατική μικροαστική τάξη σε διοικώσα, πράγμα που δεν μπορεί να συντελείται σήμερα, που τα μεσοστρώματα καταστρέφονται βάσει σχεδίου και οι δημόσιοι υπάλληλοι υφίστανται εισοδηματική επίθεση.
    Αλλά ούτε και ως βοναπαρτιστικό μπορεί να ισχύει το σημερινό καθεστώς, διότι λείπει ο προσωπικός χαρακτήρας της επιβολής.

    Το σημερινό καθεστώς από ποιοτικής πλευράς προσλαμβάνει εντονότατα χαρακτήρα κουίσλιγκς, δηλαδή κατοχικής κυβερνήσεως.

    Επί του προκειμένου – επειδή αυτό μεθόδευσε την χρεωκοπία της χώρας σε σύμπραξη με ξένους τραπεζικούς οίκους, μέσω της σκόπιμης απαξίωσης της δανειοληπτικής της ικανότητος – αποκτά χαρακτήρα “πέμπτης φάλαγγας” – ήτοι ταξιαρχίας του εχθρού.
    Σε περίπτωση που υπήρχε ανεξάρτητη δικαιωσύνη, θα θα μπορούσε να κινηθεί διαδικασία απόδοσης ευθυνών εσχάτου προδοσίας.
    Στους κυβερνώντες δεν μένει τίποτε πλέον από την καθημερινή γοργότατη ολίσθηση στον ολοκληρωτισμό.

    Τις ολέθριες συνέπειες αυτής της διαδικασίας, από πλευράς αίματος, θα επιχειρήσουν να τις δικαιολογήσουν με την προσφυγή στο ΔΝΤ. Η αντίστοιχη προσφυγή της Αργεντινής είχε ως συνέπεια δεκαπέντε χιλιάδες νεκρούς.

    Δυστυχώς όμως, το διακύβευμα δεν περιορίζεται μόνο στην καταβολή αίματος του λαού στα θυσιαστήρια των χασαπιών της αλλοδαπής. Επεκτείνεται και στον διαμελισμό της επικράτειας. Ο κ. Πρωθυπουργός σχεδιάζει περιοδεία με τον κ. Ερντογκάν στην Θράκη. Εξ’ άλλου το δήλωσε και ο ίδιος, ότι πρόκειται να τινάξει στον αέρα την εθνική ανεξαρτησία της χώρας.

    Η Ελλάς βρίσκεται υπό ξένη κατοχή. Το δυστύχημα είναι ότι για να επιβληθούν παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν, οι εισβολείς χρειάστηκε να πολεμήσουν και να έχουν κόστος σε ζωές.

    Σήμερα παραδίδεται ο Ελληνικός λαός στην ξένη κυριαρχία, χωρίς να γίνει χρήση ούτε μισού μέτρου σκοινιού, ούτε μισού μέτρου συρματοπλέγματος.
    Αυτό συνιστά τον ύπουλο χαρακτήρα των στιγμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η γενιά του πολυτεχνίου που από το 1980 και μετά κυβερνούσε-νεί την χώρα ή ήταν-είναι συνδικα-ληστές "κομματοσκυλα" και αναφέρομε σε όλους πασόκους νεοδημοκράτες και "καπιταλιστές" της αριστεράς είναι που χρεωκόπησαν την χώρα μας.Φορλογίστε τους ελεύθερους επαγγελματίες που δήλωναν 10.000 ευρώ εισόδημα με αυτ/τα mercedes bmw και δύο σπίτια ( το ένα εξοχικό και φουλ στην παρανομία).Τουλάχιστον οι δημόσιοι υπάλληλοι δηλώνουν τα εισοδήματά τους και αυτοί που λαδώνονται είναι άπληστοι ή εκμεταλεύονται την εκάστοτε πολιτική κατάσταση και την δικαστική ατιμωρισία.
    ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΕ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ.
    Υ.Γ:Συγνώμη για την ορθογραφία μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 07 Μαϊ 2010 7:47:00 μ.μ. Και εσύ έπαιζες το πουλάκι σου και από τον καναπέ σου το παίζεις επαναστάτης !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Όλη η Ευρώπη περιμένει πότε θα καταρρεύσουμε ,το έχουνε σίγουρο, να μας φάνε μια χαψιά και να γελάνε όταν θα παρακαλάμε για ένα κομμάτι ψωμί !!
    Και στην Ελλάδα ακόμα υπάρχουνε τόσο πολύ μαλακές που νομίζουνε ότι μπορούμε ακόμα να ζούμε με δανικά τα οποία θα μας τα δώσουν με ευχαρίστηση οι Ευρωπαίοι ,Ρώσοι ,Κινέζοι κ.λ.π.
    ΡΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ,Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΞΕΡΑΤΕ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ.ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΝΟΠΑΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙ ΜΕ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟ ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ.ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ,ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ.ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΩΝΙΑ.ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η χτεσινή ψηφοφορία στην βουλή απέδειξε ότι τα κόμματα της αριστεράς και η
    Ν.Δ είναι απλά επικίνδυνα και ανεύθυνα !! Υποστήριξαν ότι δεν πρέπει να πάρουμε τα λεφτά του ΔΝΤ και πρέπει να κηρύξουμε στάση πληρωμών .
    Η αλλαγή του συστήματος ( βλέπε Σοβιέτ ) θέλει θυσίες είπε η Παπαρήγα .
    Στα αρχίδια μας είπε ο Τσιπρας αν θα πληρωθούν οι συντάξεις .
    Εμείς θέλουμε να κυβερνήσουμε είπε ο Σαμαράς για αυτό πρέπει να καλοπιάσουμε τα κορόιδα μπας και ξεχάσουνε τις μαλακίες μας !!
    Το δίδαγμα είναι ότι καλά κάνει ο πρωθυπουργός και γράφει στα αρχίδια του αν θα ξανακυβερνήσει η όχι και κάνει ότι περνάει από το χέρι του !!
    Κάποιοι δεν θέλουν να βοηθήσουν και που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ΟΣΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ !!
    ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τα τελευταία 25 χρόνια όσοι τα κονόμησαν, αφού πρώτα νομοθέτησαν την ασυλία τους, είναι οι πολιτικοί, τα κομματικά στελέχη, τα κόμματα, διαπλεκόμενοι (μεγαλο)δημοσιογράφοι, διαπλεκόμενοι μεγαλοεργολάβοι και κρατικοδίαιτοι μεγαλοβιομήχανοι. Όλοι δηλ. όσοι φορο-εισφορο-κλέπτο-διαφεύγουν. Όλα αυτά τα χρόνια έγινε μεταφορά-ανακατανομή εισοδήματος από τους μη κατέχοντες μισθωτο-συνταξιούχους προς όλους όσους ήταν και είναι οι κατέχοντες. Παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού παντού στον κόσμο μόνο το αντίθετο συμβαίνει. Και ο χαβάς βέβαια συνεχίζεται. Εν τω μεταξύ οι μισθωτο-συνταξιούχοι είναι οι μόνοι συνεπείς που πληρώνουν τους φόρους, και οι μόνοι εκ των τριών εταίρων που πλήρωναν-πληρώνουν στο ακέραιο τις εισφορές τους στα ταμεία των συντάξεων της πείνας. Τα δε λεφτά των ταμείων τους, είτε τα απομείωσαν οι πολιτικοί με τις άτοκες καταθέσεις των αποθεματικών τους, είτε τά’ φαγαν στο χρημ/ριο και στα δομημένα ομόλογα, ενθυλακώνοντάς τα (παντελωνιάζοντάς τα, νεοελληνιστί). Επίσης το 80% των αμέσων φόρων το πληρώνουν οι μισθωτο-συνταξιούχοι, ενώ κατέχουν λιγότερο από το 15% του πλούτου. Συγχρόνως οι τρίτες, κατά σειρά, υψηλότερες καταθέσεις στις τράπεζες της Ελβετίας είναι των Ελλήνων (μήπως των μισθωτοσυνταξιούχων;). Τώρα λοιπόν που τά’ φαγαν όλα και πάμε για χρεοκοπία, πάλι οι μισθωτο-συνταξιούχοι, όπως διδάσκει και η Ελλην. ιστορία αλλά και όπως δείχνουν τα γεγονότα, καλούνται τελικά να πληρώσουν τη νύφη. Θα ακουμπήσουν δηλαδή και πάλι τα ρέστα τους, προκειμένου και πάλι αυτά να χορηγηθούν στους έχοντες φορο-διαφεύγο-κλέπτοντες, για να γίνουν και πάλι πλουσιότεροι (αυτούς βλέπει ο παπάρας ο Ανδριανόπουλος να ξοδεύουν στην παραλιακή, στα κέντρα και στις ταβέρνες και ισχυρίζεται ότι οι Έλληνες ευημερούν). Γιατί έτσι γίνεται πάντα. Συντάξεις και μισθοί της πείνας, πάγωμα μισθών, αυξήσεις μηδέν+παχειές κουβέντες=μηδέν, αύξηση εμμέσων φόρων πλήττουσα τους πειναλέους (τους φοροδιαφεύγοντες δεν τους αγγίζει), περικοπές παροχών, αυξήσεις τελών κυκλοφορίας, θαλασσοδάνεια-οικονομικές ενισχύσεις επιχειρήσεων "για να κινηθεί η αγορά" (25 χρόνια το ακούμε το παραμύθι αυτό), ενώ τα πάγια μη παραγωγικά στοιχεία (ακίνητα κλπ), τα πλούτη και οι καταθέσεις στην Ελβετία συνεχώς αυξάνονται και η ανισότητα διευρύνεται (που σημαίνει ότι η πραγματική αγορά όχι μόνο κινείται αλλά παρακινείται, και ν΄αφήσουν τα σάπια), αλλεπάλληλα κλεισίματα φορολογ. υποθέσεων με εγκυκλίους "σκούπα", χάρισμα παλαιών εισφορο-οφειλών στα ταμεία και πληρωμή των υπολοίπων με έκπτωση και σε δόσεις, έκτακτες εισφορές κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. .......ΗΤΑΝ ΣΚΕΤΗ ΑΠΑΤΗ !

    Όλοι θυμόμαστε το πολύ πετυχημένο προεκλογικό σποτ του ΠΑΣΟΚ με τον ΓΑΠ να ανεβαίνει στην εξέδρα, να χαιρετάει το αλλόφρον πλήθος και να μας παροτρύνει: «Πάμε!»

    Και τώρα η συνέχεια του σεναρίου, γραμμένη από το χέρι της πραγματικότητας αυτή τη φορά.
    Ε, λοιπόν το πλήθος τον ακολουθεί στην εξέδρα.
    Σε γενικό πλάνο, βλέπουμε εκατοντάδες κόσμου να έχουν στριμωχτεί κι αυτοί γύρω από τον αρχηγό τους.
    Η κάμερα κινείται αργά προς τα όρια της εξέδρας για να μας αποκαλύψει ότι εκεί υπάρχει μία άβυσσος.
    Ο μεγάλος ηγέτης δεν διστάζει: κάνει το μεγάλο άλμα!
    Οι οπαδοί του τον ακολουθούν χωρίς δισταγμό!

    Τους παρακολουθούμε καθώς απολαμβάνουν την ελεύθερη πτώση τους.
    Μετά τον πρώτο ενθουσιασμό όμως, αρχίζουν να αποζητούν με τα μάτια τον ηγέτη τους. «Μα, που πάμε?»
    Αυτός, ενώ πέφτει, με μια κίνηση τραβάει τα λουριά για να ανοίξει ένα σουπερντούπερ πτυσσόμενο αερόπτερο.
    Οι κακόμοιροι οπαδοί του ΓΑΠ ουρλιάζουν πια καθώς συνειδητοποιούν την μοίρα τους.

    Στο τελικό πλάνο βλέπουμε από ψηλά την αμερικάνικη σημαία να ανεμίζει τυπωμένη στα φτερά του αερόπλοιου και τον οδηγό του να απολαμβάνει την βόλτα του πάνω από το τρομαχτικό φαράγγι που χάσκει από κάτω.
    Στην οθόνη εμφανίζεται το μήνυμα: «ΠΑΣΟΚ και… Φύγατε!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 9η ΜΑΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ Β΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

    ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ.

    ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΧΘΡΙΚΩΝ
    ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ.

    ΤΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ !!!!!!!!!!!!!!
    ΔΟΣΙΛΟΓΕ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    ΧΑΦΙΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.
    ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

    ΤΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ....... ?????
    ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ
    ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ- ΔΝΤ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΔΕΝ πρέπει να υπομείνουμε τήν τυραννία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

    Κοιτάξτε τι έκανε το Ντουμπάι.Το Ντουμπάι είπε ότι θα στείλει τους πιστωτές στο διάολο μια Παρασκευή , πριν από το κλείσιμο των χρηματιστηρίων. Όλο το Σαββατοκύριακο, ο εμίρης δεχότανε γλείφτες τραπεζίτες που πήγαιναν να ζητιανέψουν κανα δύο δεκάρες από τον ίδιο. Μετά από αυτό δεν έχει μόνο « επαναδιαρθρωθεί »το χρέος του (επαναδιαρθρωση σημαίνει αν σου χρώσταγα δέκα, θα πρέπει να σου επιστρέψω 4 όποτε εχω ευχέρια ), αλλά κανείς δεν έχει παραπονεθεί ιδιαίτερα.
    Όσον αφορά το ευρώ, αν τα PIIGS αποφασίσουν να ακολουθήσουν αυτόν τον τρόπο, Ο Trichet θα τους φιλήσει τον κώλο για να τους πείσει να παραμείνουν στο εσωτερικό του ευρώ.
    PIIGS σε όλο τον κόσμο, ενωθείτε. ή ακόμα καλύτερα: PIIGS όλου του κόσμου κυρήξτε στάση πληρωμών.
    Η στάση πληρωμών σήμερα ειναι μια επαναστατική ιδέα.
    Ποιος χάνει;
    Αν όλα τα PIIGS αποφασίσουν να πτωχεύσουν από κοινού, θα παραδώσουν το πνεύμα και θα πάνε στον αγύριστο οι παρακάτω " φιλανθρωπικές " επιχειρήσεις:

    •Barlkays Bank PLC
    •BNP Paribas
    •Citi Group Global Markets
    •Commerzbank AG
    •Credit Agricole
    •Credit Suisse
    •Deutsche Bank
    •Goldman Sachs
    •HSBC France
    •ING Bank NV
    •JP Morgan Securities
    •Merryl Lynch INT
    •Morgan Stanley CO
    •Nomura INT
    •Royal Bank OF Scotland
    •Societe’ Generale INV Bank
    •UBS Ltd

    Η " συμφωνία στήριξης " με το Δ.Ν.Τ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ.
    Δεν θα ήταν εξάλλου ο πρώτος νόμος στήν Ελλάδα που δεν εφαρμόζεται.
    ΕΧΟΥΝΕ ΤΑ @@ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ Ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση