GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιτροπεία Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. με Συνταγματική Διαδικασία...

Του Ιωάννη Κ. Μαντζουράνη Δικηγόρου - πρώην Γ. Γραμματέα Υπουργικού Συμβουλίου Το ελληνικό κράτος βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας ...


Του Ιωάννη Κ. Μαντζουράνη
Δικηγόρου - πρώην Γ. Γραμματέα
Υπουργικού Συμβουλίου

Το ελληνικό κράτος βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας εξαιτίας των καταστρεπτικών δημοσιονομικών πολιτικών των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων.
Ο εκτροχιασμός της δημοσιονομικής κατάστασης από τις αλόγιστες σπατάλες της προηγούμενης κυβέρνησης της Ν.Δ. σε συνδυασμό με χρονίζοντα δομολειτουργικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας υποχρέωσαν την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ σε προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ. και στη συνακόλουθη λήψη και εφαρμογή αυστηρών μέτρων δημοσιονομικής πειθαρχίας με ορατή στόχευση και αβέβαιη έκβαση, ύστερα από καθυστερήσεις και παλινωδίες, που επιβάρυναν την ήδη δραματική οικονομική κατάσταση.
Ανεξαρτήτως της αποδοχής ή μη της αναγκαιότητας της κυβερνητικής επιλογής και της ορθότητας των ληφθέντων μέτρων, εντός ολίγων ημερών η Βουλή των Ελλήνων καλείται να συζητήσει και ψηφίσει, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, νομοσχέδιο για την κύρωση των συμφωνιών της Ελλάδας με την Ε.Ε., την Ε.Κ.Τ. και το Δ.Ν.Τ.
Από το περιεχόμενο του σχετικού νομοσχεδίου καθίσταται σαφές ότι, έστω και προσκαίρως, ήτοι για...
 τουλάχιστον 4 έτη, οι αρμοδιότητες της Κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων προς άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής εκχωρούνται στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ.. Με άλλες λέξεις, με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο η Βουλή των Ελλήνων θα εγκρίνει την εκχώρηση αρμοδιοτήτων, που, κατά το ισχύον Σύνταγμα, ασκούνται από αρμόδια κρατικά όργανα σε όργανα διεθνών οργανισμών. Οι σχετικές δημόσιες δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού για περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας δεν επιτρέπουν αμφισβητήσεις περί αυτού.
Στο άρθρο 28 του Συντάγματος, που ρητώς ανάγεται σε «θεμέλιο της συμμετοχής της χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», ορίζεται ότι:
« 2. Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες, που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου, που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.
3. Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο, που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας
Από τα προεκτεθέντα προκύπτει ότι επιβάλλεται η ψήφιση του νομοσχεδίου για την κύρωση των συμφωνιών με την Ε.Ε., την Ε.Κ.Τ. και το Δ.Ν.Τ. με πλειοψηφία των 3/5 του όλου αριθμού των βουλευτών, ήτοι 180 βουλευτών, κατ’ εφαρμογή της διάταξης της §2 του άρθρου 28 του Συντάγματος, καθόσον αναγνωρίζονται σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες, που προβλέπονται στο Σύνταγμα, για να εξυπηρετηθεί το σπουδαίο εθνικό συμφέρον αποτροπής της πτώχευσης του ελληνικού κράτους, ενώ τουναντίον αποκλείεται η ψήφιση των ενλόγω συμφωνιών με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, ήτοι με 151 ψήφους, κατ’ εφαρμογή της διάταξης της §3 του άρθρου 28 του Συντάγματος, γιατί οι υπαγορευόμενοι από το σπουδαίο εθνικό συμφέρον σωτηρίας της εθνικής οικονομίας περιορισμοί δεν θεσπίζονται υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.
Άλλωστε και κατά την κύρωση της Συνθήκης του Μάαστριχτ, όταν εκχωρήθηκε σε όργανα της Ε.Ε. η άσκηση νομισματικής πολιτικής, η Βουλή των Ελλήνων αποφάσισε με πλειοψηφία άνω των 3/5 του όλου αριθμού των βουλευτών, αφού τον Ιούλιο του 1992 εψήφισαν υπέρ της κύρωσης οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού.
Η επιλογή οποιασδήποτε άλλης διαδικασίας για την ψήφιση του υπό συζήτηση νομοσχεδίου συνιστά παραβίαση της διάταξης της §1 του άρθρου 28 του Συντάγματος, που υπονομεύει την απαρέγκλιτη τήρηση των συμπεφωνημένων με την Ε.Ε., την Ε.Κ.Τ. και το Δ.Ν.Τ., αφού μπορεί να προσβληθεί στα αρμόδια ελληνικά δικαστήρια και να ακυρωθεί κάθε διοικητική πράξη, που εκδίδεται κατ’ εφαρμογή του ψηφισθησομένου νομοσχεδίου, ως αντισυνταγματική.
Αυτό το ενδεχόμενο πρέπει να συνεκτιμηθεί σοβαρότατα, γιατί, άλλως, όχι μόνο κακοποιείται η συνταγματική τάξη, αλλά εξαρχής και εκ των έσω δυναμιτίζεται η προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας και ο αιματηρός αγώνας του ελληνικού λαού από … τιτάνιος μπορεί να γίνει … σισύφειος, δηλαδή άπελπις.

27 σχόλια

  1. ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ.
    ΑΛΛΩΣΤΕ, ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ;
    ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ;
    ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΗ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΠΟΥ ΞΑΝΑΦΕΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ, ΝΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.
    (τέλειωσαν και οι εκλογές της ΟΝΝΕΔ και δεν έχει και DVD η τζούλια αυτό το μήνα, ρε γαμώτη μου, έτσι αντρέα;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΣΥ ΡΕ ΜΟΥΝΙ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ.
    ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΛΑΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ.
    ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.
    ΟΥΣΤ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Έλληνες , απαιτούν και ζητούν την πτώση και την εξαφάνιση από το πολιτικό προσκήνιο , την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , τον ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και την ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ.

    ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ , ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.


    Νεοέλληνα ξύπνα επιτέλους από τον λήθαργο και την αποχαύνωση, η χοληστερίνη τα τριγλικερήδια και το ζάχαρο σου έχουν προξενήσει σοβαρή βλάβη τον εγκέφαλο σου .
    Σου μείωσαν τον μισθό σου 30% , έρχεται μεγαλύτερη μείωση σε λίγο καιρό ,του μισθού και της σύνταξης , σου κόβουν τα δώρα .
    Σε λίγο πτωχεύουμε , οι τράπεζες κατεβάζουν ρολά , χάνεις τα χρήματα σου και εσύ τι κάνεις ;;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Η Ελλάδα καταστρέφεται και εσύ Έλληνα γιατί φοβάσαι ;;;;;
    Τι φοβάσαι ;;;;;;;;;
    ΟΛΟΙ οι Έλληνες πρέπει να κατεβούμε στο Σύνταγμα και στα
    γραφεία του ΠΑΣΟΚ , και να απατήσουμε την ΠΤΩΣΗ της κυβέρνησης και του Παπανδρέου μαζί με το ΠΑΣΟΚ .
    ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ , ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    (να μπούμε και μέσα στην βουλή στου Μαξίμου και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και να τους τα κάνουμε όλα λίμπα )
    Έχουν ποντάρει στα παράγωγα ( στοίχημα ), την χρεοκοπία στις Ελλάδος
    Που ισοδυναμεί πολλά, αστρονομικά κέρδη , για την μαφία του ΠΑΣΟΚ ,την Γκόλτμαν Ζάκς και τον Σόρος .
    Γι αυτό τον λόγο ΔΕΝ δέχεται ο Παπανδρέου την μεγάλη οικονομική βοήθεια της Ρωσίας και της Κίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εξ αιτίας των 2.000.000 δολλαρίων του Κουτσόγιωργα κύριε γραμματοκομιστή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΛΛΗΝΑ ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ............

    ''''''''''

    ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗΣ . ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΙ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ
    ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
    ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ
    ΕΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ .
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ
    ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΥΟΥΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ
    ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΔΑΦΤΟΥΣ ...
    ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ.
    ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τετοια μετρα δεν θα προχωρησουν ασχετα απο νομικες ενστασεις. Ακριβως για αυτο, οι εμπνευστες αυτης της σκληροτατης βλακειας, θα το φανε στα μουτρα τους και τελειωσαμε. Οι Ελληνες ειναι πλεον ετοιμοι να ολα και θα τους βρουν μπροστα τους. Μια φορα μπηκε η Ελλαδα στο γυψο και το θυμωμαστε. Δευτερη δεν εχει, ειτε με ψηφιση στη Βουλη, ειτε χωρις. Τα ψεματα τελειωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η πρώτη προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την περικοπή των επιδομάτων και του δώρου του Πάσχα στον δημόσιο τομέα και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατατέθηκε χθες στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Εργαζόμενος στον Δήμο Γλυφάδας κατέθεσε αίτηση στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατά της περικοπής των αποδοχών του κατ΄ επιταγήν του πρόσφατου Ν. 3833/2010 με τα «επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης».

    Ζητεί να ακυρωθεί η άρνηση του δημάρχου Γλυφάδας να του καταβάλει πλήρεις τις αποδοχές του.

    Σύμφωνα με το εκκαθαριστικό σημείωμα τού έγινε περικοπή κατά 12% του επιδόματος ειδικής απασχόλησης, κατά 12% των μηνιαίων κατ΄ αποκοπήν εξόδων κινήσεως ΟΤΑ και κατά 30% του επιδόματος εορτών του Πάσχα, όπως και η περικοπή κατά 30% του επιδόματος αδείας και του δώρου Χριστουγέννων.

    Η δικηγόρος του υπαλλήλου κυρία Βασιλική Σκορδάκη δήλωσε προς «Το Βήμα»: «Με τα μέτρα αυτά, παραβιάζεται σαφώς η συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ισότητας του άρθρου 4 παρ. 1 του Συντάγματος, καθ΄ ότι εργαζόμενοι και επιδόματα διαχωρίζονται αυθαίρετα σε κατηγορίες, ώστε ορισμένοι- αν και ανήκοντες σε ουσιωδώς όμοιο ή παρόμοιο κλάδο- να υπάγονται στις εξαιρέσεις του νόμου και να εξακολουθούν να λαμβάνουν τα μέχρι τώρα επιδόματα και αμοιβές, ενώ άλλοι στο έλεος της «προστασίας της εθνικής οικονομίας» να υφίστανται περικοπές».
    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=328439&ct=32&dt=28/04/2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα ήταν ενδιαφέρον να μας έλεγε ο κ.
    Μαωτζουράνης και για την περίπτωση που η ψήφιση γίνει με απλή πλειοψηφία των 151 βουλευτών,εάν έχει εφαρμογή το άρθρο 120 παραγρ. 4 του Συντάγματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μώρη ματζουράνα, φιρί-φιρί το πας να αρχίσεις να κρύβεσαι πάλι, όπως τότε που ως αρντινάντσα του γκόμενου της Μιμής ήσουνα χωμένος μέχρι τα μπούνια στην υπόθεση Κοσκωτά. Καλά ρε πούστηδες, τσίπα δεν έχετε; Ή είστε τόσο μαλάκες που δεν καταλαβαίνετε τι σας περιμένει; Α, και που είσαι 'κείνος ο Χριστοφοράκος τι σου λέει, θάρθει ή θα σε τραβήξει και σένα προς Γερμανία μεριά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
    ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    Ο διαφωτιστής της Νέας Χούντας και του ΣΚΑΙ.

    Ορίστε, που όλα όσα σας λέμε τα γράφει ο ίδιος στο βιογραφικό του. Ο διευθυντής του οικολογικού σταθμού ΣΚΑΙ , Μπάμπης Παπαδημητρίου έχει περάσει από τις τράπεζες ως υπάλληλος αλλά και του υπουργείου οικονομικών. Αβέρτα έπαιρνε το κρατικό χρήμα ο άνθρωπος που τώρα κάνει...
    επιθέσεις σε άλλους σταθμούς. Το ...παιδί του Γιάννη Αλαφούζου που παρεξηγήθηκε επειδή γράφτηκε πως ο Τ.Γιαννίτσης παίρνει τον διπλάσιο μισθό από αυτόν του πρωθυπουργού. Και γιατί παρεξηγήθηκε παρακαλώ; Ίσως επειδή ήταν στην eurobank που έχει ο Λάτσης και στα ΕΛΠΕ που έχει μερίδιο ο Λάτσης είναι πρόεδρος-διορισμένος ο πρώην υπουργός Τ.Γιαννίτσης.

    ΜΑΛΙΣΤΑ. ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΕΠΙΑΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.

    ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ.

    Οταν ο λαός της Αργεντινής ξεσηκώθηκε κανείς δεν πίστευε ότι η εξέγερσή του θα είχε τέτοια αποτελέσματα.

    Μέσα σε λίγα χρόνια η Αργεντινή έγινε ξανά μία από τις 20 πλουσιότερες χώρες του κόσμου..

    Ας ξεσηκωθούμε και εμείς. Να διώξουμε τα μαύρα κοράκια από τη χώρα μας.

    ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μάλιστα, μάλιστα ....
    ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ επαναστάτες ...

    αναρωτιέμαι ....
    γιατί άραγε κανένας ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ δεν ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕ ποτέ και ΚΑΝΕΙ ΓΑΡΓΑΡΑ ότι, οι ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (π.χ. coca cola, kores, 3e κ.α.) στην Ελλάδα, δεν φορολογούνται απο το κράτος, αλλά απο το Κ.Ι.Σ. Αθηνών (και όλα αυτά καταλήγουν στο Ισραήλ φυσικά για τα θεάρεστα έργα του !!!), μετά απο νομιμοποίησή του απο τον γερο Καραμανλή ???

    απλα ρωτάω, μιάς και "κόβονται" για τη φορολόγηση της πλουτοκρατίας .... και μας έχουν πρήξει για το κεφάλαιο και τους εργαζόμενους ...

    μόμο η coca-cola, το πρωτο τρίμηνο του 2010, 5πλασίασε τα κέρδη τοης στην Ελλάδα ...

    πεμτοφαλαγγίτες του κερατα πατέρα σας .... θα πληρώσετε ακριβα τη τόση υποκρισία σας και τη δηθεν επίθεση στο κεφάλαιο, που με τοση παραπλάνηση του λαού υπηρετείτε πιστά.

    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πασοκ


    Να ψηφιστει η νεα σεισαχθεια εδω και τωρα

    Λουκα Κατσελη προχωρα, πολυ το καθυστερεις νο νομοσχεδιο για τους υπερδανεισμενους και δινεις τροφη στην αντιπολιτευση!!

    Μονο με τη νεα σεισαχθεια θα ηρεμισουν οι διαδηλωσεις

    Η προσφυγη στις καλπες τον Οκτωβριο ειναι πιθανη λυση για να ερθει σωτερικη καθαρση σε ολα τα κομματα

    αλλη λυση ειναι να οδηγησουν τα ιδια τα κομματα σε παραιτηση και στον εισαγγελεα οσους εκλεβαν και παρανομουσαν

    Η αποψη οτι "με τον υπαρχοντα νομο περι ευθυνης υπουργων, ολοι αθωωνονται", ειναι λαθος!!

    Ο νομος ποτε δεν καλυπτει τον κλεφτη απλα καλυπτει τον υπουργο οσο χρονο ειναι υπουργος να μη συρεται σε δικες, μετα ομως οποισδηποτε εισαγγελεας μπορει να τον δικασει για παρανομο και ταχυτατο πλουτισμο!!

    υπάρχει και η διαταξη "περί εσχάτης προδοσίας" ! Τα εγκλήματα εφεραν δεινα σε ολη τη χώρα!!


    λεγαν οι πρασινοφρουροι του δρ Κουτσουκου στη Μηλιωνη σημερα και πιστευουν οτι στην παρουσα κατασταση οι υπερβολες ειναι περιτες

    Τακης Πασοκ

    Τακης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κοίτα ..κοίτα ένας παλαιολαός,
    θα λέει ο Γιώργος ο χαζός...
    αλλάχ μου..τι παλιολαός ..
    ο Ελληνικός !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλά ρε λαμόγιο έχεις μούτρα και μιλάς ακόμα αντε στο διαολο ρε ξεφτιλισμένε ' Ρε Έλληνες γαμήστε τους ρε αυτοί δεν ντρέπονται καθόλου αυτοί ζούνε άλλη πραγματικότητα γαμήστε τους όπου του βρήτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το μεγαλύτερο συλλαλητήριο από όλα

    Χιλιάδες λαού διαδηλώνουν στην Αθήνα.
    Κόλαση για το σύστημα και τους ναινέκους..... poisinous..........
    Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στην Αθήνα.

    >>> κοίτα ..κοίτα ένας παλιολαός,
    θα λέει ο ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ Γιώργος
    ο μισητός...
    αχ...ΟΜΠΑΜΑ και ΕΒΡΑΙΟΙ μου..τι παλιολαός...
    μην θέλει να πεινάσει
    ο παλιολαός !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μαντζουράνη πες αλεύρι!!!
    Ένα πάμπερς σε γυρεύει!!!

    ΟΥΣΤ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Του Ιωάννη Κ. Μαντζουράνη
    Δικηγόρου - πρώην Γ. Γραμματέα
    Υπουργικού Συμβουλίου
    -------------
    ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ
    ¨ΠΡΩΗΝ ΤΡΟΦΙΜΟΥ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΣΚΩΤΑΣ;
    Ε! ΟΧΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. για τους
    ανεγκεφαλους μπαχαλακηδες
    τι εφταιξαν οι τρεις εργαζομενοι που καηκαν ε;
    για τους υπολοιπους
    οργη λαου φωνη Θεου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. για τους
    ανεγκεφαλους μπαχαλακηδες
    τι εφταιξαν οι τρεις εργαζομενοι που καηκαν ε;
    για τους υπολοιπους
    οργη λαου φωνη Θεου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ρε ματζουρανη....γιατί δεν υπογράφεις ως ....' γραμματοκομιστής '
    έτσι για να μάθουν και οι νεότεροι Ποιος είσαι?...
    στο america/texas κατι τύπους σαν και σένα θα τους πυροβολούσαν...
    στο σοβιετ θα τους κρεμούσαν στις πλατείες...
    αλλά στην ελλαδα... γλυτώνουν..δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. _________________________________
    ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΡΟΣΟΧΗ… ο πιλότος του ελικοπτέρου του κύριου πρωθυπουργού να αρχίζει να ζεσταίνει το ελικόπτερο.
    Το σχέδιο διαφυγής τίθεται σε ισχύ. Αρζεμπαιτζάν, η χώρα των political celebrities…

    ΤΟ MEGA κανάλι της ΧΟΥΝΤΑΣ
    δεν μπορεί να τον σώσει
    ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ
    ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
    παραμόνο την τράπεζα εδώ
    και 3 ώρες !!!!

    ΚΑΗΚΑΝ ..ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ οι ΤΑΓΑΜΑΤΑΡΧΕΣ
    TH ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠρεπεντεροΚαψηΤσίμηδεΣόμπολοι
    ΣΤΗΝ συνείδηση του λαού.
    Τρέμ.ετε
    Η ΣΤΑΜΠΑ ΣΑΣ ΜΠΗΚΕ ΔΩΣΙΛΟΓΑ ΛΑΜΟΓΙΑ__________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. επι της ουσιας διαφωνω με το μαντζουρανη για το πως καταντησαμε ετσι, καθως και ο ιδιος ηταν τροχος της αμαξης της κατρακυλας ως πασοκτζης... ομως εχει δικιο επι του θεματος των 3/5 , καθως λογω του κωλυμματος αυτου ( ελλειψη 180 ) τα ψηφισθεντα ειναι ακυρα.... μιλαμε για πολυ γιαουρτι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση