GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

John Brady Kiesling: Ο διπλωμάτης που τα έβαλε με το σύστημα Bush‏...

Από την Δέσποινα Συριοπούλου http://www.greekamericannewsagency.com/ «Παραιτούμαι, γιατί προσπάθησα και απέτυχα να συμβιβάσω την συνείδησή μ...

Από την Δέσποινα Συριοπούλου
http://www.greekamericannewsagency.com/

«Παραιτούμαι, γιατί προσπάθησα και απέτυχα να συμβιβάσω την συνείδησή μου με την ικανότητά μου να εκπροσωπώ την παρούσα αμερικανική κυβέρνηση. Έχω την πεποίθηση ότι η δημοκρατική μας διαδικασία στο τέλος θα διορθώσει τον ίδιο της τον εαυτό, και ελπίζω ότι σε μικρό βαθμό μπορώ να συνεισφέρω στην χάραξη πολιτικών που υπηρετούν την ασφάλεια και την ευημερία του αμερικανικού λαού και του κόσμου, μέρος του οποίου είμαστε». Με αυτή την παράγραφο έκλεισε στις 24 Φεβρουαρίου 2003 την επιστολή προς προς τον τότε αμερικανό υπουργό των Εξωτερικών Colin Powell, ο πρέσβης John Brady Kiesling, σύμβουλος πολιτικών υποθέσεων τότε, τρίτος τη τάξει, στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, ολοκληρώνοντας μια διπλωματική καριέρα 20 χρόνων.
Ο John Brady Kiesling δεν δίνει εύκολα συνεντεύξεις ή μάλλον για να ακριβολογούμε δεν δίνει συνεντεύξεις πλέον. Μιλά μόνον όταν έχει κάτι να πει. Δεν είναι ο άνθρωπος που θα...

εκμεταλλευτεί την δύναμη που του δίνουν τα όσα πολλά, ιδιαιτέρως σημαντικά γνωρίζει και μπορεί να αποκαλύψει. Ο πρώην διπλωμάτης δεν δελέαστηκε από το εκτυφλωτικό φως της δημοσιότητας, ακόμα και όταν βρέθηκε στο επίκεντρο το 2003. Αν και έγινε πολύς θόρυβος γύρω από το όνομά του με την παραίτησή του από το διπλωματικό σώμα, εντούτοις διατήρησε τον low profile, ήπιο, ήρεμο και νηφάλιο χαρακτήρα του. Εκτός από ένα στοιχείο που κράτησε αμετάβλητο και εντονότερο. Την δυνατότητα να εκφέρει ελεύθερα την άποψή του. Χωρίς να δεσμεύεται από την –μέχρι τότε διατεταγμένη-υπηρεσία του, όταν και όποτε κρίνει ότι επιθυμεί να το κάνει ή ότι είναι απαραίτητο. Στις ελάχιστες εμφανίσεις του στα αμερικανικά ΜΜΕ, κυρίως την περίοδο του 2003, ο πρώην διπλωμάτης επικεντρώθηκε στην ανάλυση της απόφασής του να εγκαταλείψει την θέση του, αλλα και στην ανάπτυξη των θέσεων και των απόψεών του για τον πόλεμο στο Ιράκ.
Χωρίς αμφιβολία όμως, σε λίγους μήνες, ο John Brady Kiesling θα βρεθεί ξανά στο επικέντρο. Αυτή την φορά στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας μιας και το θέμα που πραγματεύεται σε ένα βιβλίο-μελέτη, που μόνο ως μελέτη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, λόγω της εμβάθυνσης που κάνει στο θέμα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα. Θέμα επίκαιρο και για πολύ μεγάλο διάστημα ακόμα στο προσκήνιο μετά τις συλλήψεις μελών του Ε.Λ.Α. Το προσεχή Σεπτέμβριο αναμένεται να εκδοθεί το δεύτερο βιβλίο του στα αγγλικά –το οποίο μεταφράζεται και στα ελληνικά-για την 17Ν με τον τίτλο ”Deadly November”. Ένα βιβλίο που όμως φέρνει στο φως και πολλά νέα αποκαλυπτικά στοιχεία. Στοιχεία που ανατρέπουν τα μέχρι τώρα δεδομένα, όσων γνωρίζουμε για την τρομοκρατία στην Ελλάδα και σε πολλές περιπτώσεις αφήνουν εκτεθειμένες τις ελληνικές αρχές και τα όσα μέχρι τώρα θεωρούνταν ότι έδιναν τις απαιτούμενες απαντήσεις προκειμένου η υπόθεση να θεωρείται λήξασα. H συνεχεια στο greekamericannewsagency

5 σχόλια

  1. ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ , ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.


    Νεοέλληνα ξύπνα επιτέλους από τον λήθαργο και την αποχαύνωση, η χοληστερίνη τα τριγλικερήδια και το ζάχαρο σου έχουν προξενήσει σοβαρή βλάβη τον εγκέφαλο σου .
    Σου μείωσαν τον μισθό σου 30% , έρχεται μεγαλύτερη μείωση σε λίγο καιρό ,του μισθού και της σύνταξης , σου κόβουν τα δώρα .
    Σε λίγο πτωχεύουμε , οι τράπεζες κατεβάζουν ρολά , χάνεις τα χρήματα σου και εσύ τι κάνεις ;;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Η Ελλάδα καταστρέφεται και εσύ Έλληνα γιατί φοβάσαι ;;;;;
    Τι φοβάσαι ;;;;;;;;;
    ΟΛΟΙ οι Έλληνες πρέπει να κατεβούμε στο Σύνταγμα και στα
    γραφεία του ΠΑΣΟΚ , και να απατήσουμε την ΠΤΩΣΗ της κυβέρνησης και του Γ.Παπανδρέου μαζί με το ΠΑΣΟΚ .
    ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ , ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    (να μπούμε και μέσα στην βουλή στου Μαξίμου και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και να τους τα κάνουμε όλα λίμπα )
    Έχουν ποντάρει στα παράγωγα ( στοίχημα ), την χρεοκοπία στις Ελλάδος
    Που ισοδυναμεί πολλά, αστρονομικά κέρδη , για την μαφία του ΠΑΣΟΚ ,την Γκόλτμαν Ζάκς και τον Σόρος .
    Γι αυτό τον λόγο ΔΕΝ δέχεται ο Παπανδρέου την μεγάλη οικονομική βοήθεια της Ρωσίας και της Κίνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΜΕΤΟΝ ΛΑΟΣ
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΕΡΟΥ ;;;;;;;;;;;;;
    ΚΑι ΣΤΗΝ ΑΡΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΤΟΤΕ
    ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΠΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΑΝΕΤΕ
    ΔΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΤΕ ΤΙ ΠΡΩΚΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΙΛΛΕΙ Ο ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΥ ΔΡΑΠΕΕΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Γιατί σώζουμε αυτόν τον Έλληνα δισεκατομμυριούχο, με τα λεφτά των φορολογουμένων μας;"

    ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ BILD ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΤΣΗ

    Η εφημερίδα Bild, μια απο τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Γερμανίας, συνεχίζει την επίθεση της κατα της Ελλάδας με ένα άρθρο που μπλέκει και τον Σπύρο Λάτση.

    Η εφημερίδα λοιπόν αναρωτιέται γιατί ο Γερμανικός λαός θα πρέπει να πληρώσει απο την τσέπη του για να κερδίσει ο Λάτσης.

    Οπως...αναφέρει το δημοσίευμα σώζοντας την Ελλάδα απο την χρεοκοπία ο Λάτσης θα ειναι ενας απο τους μεγαλύτερους κερδισμένους μιας και έχει πάνω απο 10 δις ευρώ σε ελληνικά κρατικά ομόλογα.

    ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ ΞΗΕΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ ΤΙ ΕΧΕΤΕ
    ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ....
    ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΣΑΣ..ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΔΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικό περιστατικό στην Ελληνική Βουλή.
    Προσφέρετε δωρεάν σε όλους μα σε όλους τους ΑΡΙΣΤΡΟΔΕΞΙΟΥΛΗΔΕΣ να το αντιγράψουν, να το βάλουν κάτω από το μαξιλάρι τους, για να βλέπουν κάθε βράδυ εφιάλτες, γιατί αυτό τους αξίζει σαν επιβράβευση για τις πολιτικές και κομματικές τους επιλογές.
    Όταν ήταν ακόμη Υπουργός Ο Ακατανόμαστος και όπως αποδείχτηκε ανίκανος Αλογοσκούφης, όπως και αυτός που του έδωσε το Υπουργείο, τα επώνυμα στους ανθρώπους δεν δίνονταν τυχαία, και ενώ ήμασταν μέσα στην οικονομική κρίση που έδερνε όλον τον κόσμο και εδώ είχε αρχίσει η κατρακύλα έτσι που ο κόσμος να μην ξέρει για την οικονομία τι θα συμβεί αύριο, ο Πάγκαλος από το βήμα του ομιλητή στην Βουλή τον είχε πάρει παραμάζωμα και ο κύριος υπουργός είχε σκύψει την κεφάλα του λες και θα βρει τρύπα να χωθεί.
    Τι είχε συμβεί και γιατί ο Πάγκαλος την είχε στριμώξει;
    Οι τράπεζες ιδιωτικές και ελεγχόμενες από το κράτος είχαν δώσει μπόνους στα μεγαλοστελέχη τους περίπου 850.000.000, ΝΑΙ ΟΚΤΑΚΟΣΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!
    Έτσι βάσει της ισχύουσας φορολογίας θα έπρεπε συνολικά να αποδοθεί φόρος στο δημόσιο περίπου 300.000.000, ΤΡΑΚΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.
    Τι είχε όμως συμβεί; Ο κύριος υπουργός είχε εκδώσει απόφαση του και η οποία είχε περαστεί στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως ήταν νόμος δηλαδή του κράτους, και την οποία εφημερίδα κρατούσε ο Πάγκαλος και του την μοστράριζε, και η απόφαση έλεγε ότι οι λαβόντες τα 850.000.000, Α Π Α Λ Λ Α Σ Ο Ν Τ Α Ι υποχρεώσεως φόρου για αυτά τα ποσά που έλαβαν ως μπόνους!
    Δηλαδή κατά την αντίληψη της Δεξιάς κυβέρνησης αν θα έπαιρναν 500.000.000 ΕΥΡΩ καθαρά θα τους πείραζε, ΈΤΣΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΌΡΟ ΠΟΥ ΌΦΕΙΛΑΝ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ!
    Δυαμαρτυρήθηκε η Αριστερά συνολικά; ΟΧΙ ΟΧΙ !
    Διαμαρτυρήθηκε κανείς από την ΔΕΞΙΆ ΟΧΙ ΟΧΙ !
    Να λοιπόν γιατί τους αξίζουν οι εφιάλτες !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι κοινό έχει ο Γιωργάκης με τις γαλοπούλες;

    Και οι δύο, τη βγάζουν δε τη βγάζουν μέχρι τα Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση