GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιβεβαίωση του Press-gr και για την αλλαγή του "50%+1" στις δημοτικές εκλογές...

Μέσα στον Ιούνιο η οριστική συμφωνία της κυβέρνησης με τα κόμματα, δήλωσε ο Γ. Ραγκούσης. Θετική αντίδραση της ΝΔ Άλλη μια επιβεβαίωση για...

Μέσα στον Ιούνιο η οριστική συμφωνία της κυβέρνησης με τα κόμματα, δήλωσε ο Γ. Ραγκούσης. Θετική αντίδραση της ΝΔ

Άλλη μια επιβεβαίωση για το Press-gr που πρώτο αποκάλυψε (διαβάστε εδώ) ότι η κυβέρνηση θα ανακοίνωνε αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών ειδικά για τις προσεχείς εκλογές.
Όπως δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, κατά την ψήφιση επί των άρθρων του  «Καλλικράτη», θα καλέσει εντός του Ιουνίου τα κόμματα σε συζήτηση για...
 το ζήτημα του εκλογικού συστήματος ανάδειξης των δημοτικών και των περιφερειακών αρχών.
Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι η κυβέρνηση θα προσέλθει με την πάγια θέση της για ποσοστό εκλογής το 50% συν μία ψήφο αλλά συμπλήρωσε ότι θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο ώστε να υπάρξει ένα κοινό ενιαίο και πάγιο σύστημα για την εκλογή και στην αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού είτε για τις επόμενες εκλογές μόνο είτε γενικά για τις δημοτικές εκλογές.
Ο εισηγητής ΝΔ Χρήστος Ζώης χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη τη συζήτηση», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης "δεν μπορεί να υπάρξει άλλο ποσοστό εκκίνησης από το 42%".