GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φθηνή γη και υποδομές...

Γιατί η περιοχή Κεραμικού – Βοτανικού - Ελαιώνα θα έχει μεγάλη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια Από το http://www.realestatenews.gr Η ανάπτυ...

Γιατί η περιοχή Κεραμικού – Βοτανικού - Ελαιώνα θα έχει μεγάλη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια

Από το http://www.realestatenews.gr

Η ανάπτυξη του ευρύτερου τομέα Κεραμικού – Βοτανικού - Ελαιώνα, σύμφωνα με τις απόψεις ανθρώπων της αγοράς ακινήτων μπορεί να «λειτουργήσει» ως «πιλότος» για την ανάπτυξη της αγοράς κατοικίας στο κέντρο της Αθήνας στα επόμενα χρόνια.
 Ήδη το «μήνυμα» αυτό φαίνεται ότι το έχουν πάρει μεγάλες κατασκευαστικές οι οποίες επενδύουν είτε σε κατοικίες (Μεταξουργείο, Κεραμικός) είτε σε κτίρια γραφείων (Βοτανικός, Καβάλας).
«Ο συνδυασμός της ανάπτυξης των υποδομών και της φθηνής γης θα είναι εκείνος ο οποίος θα...
 επηρεάσει τις εξελίξεις στην αγορά κατοικίας στα επόμενα χρόνια» τόνιζε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος της αγοράς ακινήτων που θεωρεί ότι οι νέες αγορές κατοικίας που θα αναπτυχθούν τα επόμενα χρόνια θα είναι συνδυασμός υψηλής στάθμης υποδομών σε μεταφορές και χαμηλού κόστους γης. Ανάλογες απόψεις διατυπώνουν και άλλοι αναλυτές «θα παρατηρηθεί μία γεωγραφική αποκέντρωση στη ζήτηση. Εκτιμάται ότι η αποκέντρωση θα έχει κατεύθυνση Βόρεια δηλαδή στη ζώνη προς τη Χαλκίδα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υστερήσει η αγορά του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού και Νότιου Ευβοϊκού ενώ η επέκταση προς την Κόρινθο δεν φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει ακόμα».
Η μεγάλη «έκπληξη» των επόμενων χρόνων αναμένεται να είναι η αγορά κατοικίας στη περιφέρεια. Ήδη οι πρώτες ενδείξεις της τάσης αυτής καταγράφονται από τα στοιχεία που απεικονίζουν την πορεία των τιμών κατοικίας στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας. Συγκεκριμένα οι αυξήσεις των τιμών πώλησης κατοικιών σε όλους τους νομούς της Ελλάδος (εκτός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης) ήταν σημαντικά υψηλότερες σε σύγκριση με τις αντίστοιχες των δύο μεγαλύτερων αστικών κέντρων της χώρας.Απο την άλλη πλευρά μόλις η αγορά μπήκε σε ύφεση η πτώση των τιμών ήταν χαμηλότερη σε σύγκριση με την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. «Η εξέλιξη αυτή είναι αναμενόμενη αφού οι συγκεκριμένες αγορές είχαν υστερήσει σημαντικά ενώ οι επενδύσεις –κυρίως στη παιδεία και στο τουρισμό- ήταν εκείνες που επηρέασαν την ζήτηση και το ράλι των τιμών.» επισήμαιναν χαρακτηριστικά στελέχη της αγοράς.
Η «συμπεριφορά» αυτή ερμηνεύει- ως ένα βαθμό- και τις εκτιμήσεις για μελλοντικό επενδυτικό «μπουμ» στην αγορά εξοχικής κατοικίας. Η άποψη αυτή ενισχύεται και απο το γεγονός ότι η μείωση του αριθμού των αδειών που παρατηρείται από το 2007 μέχρι σήμερα συνδέεται κυρίως με την ικανοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των στεγαστικών αναγκών του πληθυσμού, μετά από μια μακρά περίοδο έντονης κατασκευαστικής δραστηριότητας. Σημειώνεται ότι το 2009 αναλογούσαν 1,6 κατοικίες ανά νοικοκυριό από 1,4 κατοικίες το 2000 και το ποσοστό ιδιοκατοίκησης ανήλθε στο 81% από 70% στη ΖτΕ.

4 σχόλια

  1. ΣΑΠΙΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λιάνα Κανέλλη:
    Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την χρησιμοποίηση μαθητών του Πειραιά από τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μ. Τσόκλη:

    Είναι απαράδεκτο και ως μεθόδευση και ως πρωτοβουλία η επιχείρηση επιστράτευσης - χρησιμοποίησης μαθητών από σχολεία του Πειραιά προς όφελος του προπαγανδιστικού μηχανισμού μεγαλοξενοδόχων και εφοπλιστών που ανέλαβε και οργανώνει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Τσόκλη. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, έχοντας την άδεια και τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, επιχείρησε με θρασύτητα να χρησιμοποιήσει τους μαθητές στο μοίρασμα δώρων του ΕΟΤ προς τους τουρίστες, σε ευθεία αντίθεση με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του ταξικού ναυτεργατικού κινήματος τις οποίες η κυβέρνηση ενοχοποιεί και συκοφαντεί με τον αβάσιμο και ψευδή ισχυρισμό ότι πλήττουν τον τουρισμό.

    Αν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ενδιαφερόταν για την ανάπτυξη του τουρισμού και όχι για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των μεγαλοξενοδόχων δεν θα υποστήριζε τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που απαγορεύουν στους μαθητές και γενικά στους νέους των λαϊκών οικογενειών το δικαίωμα στην αναψυχή και τις διακοπές.."
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Επιτέλους βρέθηκε και κάποιος έλληνας βουλευτής να τα χώσει σ' αυτό το παπανδρεϊκό μουνόπανο που νομίζει ότι είμαστε δούλοι της ή μαλάκες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένας από τους λόγους που κτυπάνε και συκοφαντούν τα ακίνητα , εκμεταλευόμενοι τον φθόνο εναντίον της ιδιοκτησίας των άλλων , είναι ο στόχος να φάνε και να πάρουν ότι κληρονομήσαμε ή δημιουργήσαμε για ένα κομμάτι ψωμί, κάνοντας ασύμφορη και αδύνατη την διατηρηση ακίνητης περιουσίας με την εξοντωτική φορολογια.
    Διότι άν πραγματικά θέλαν να πιάσουν αυτούς που έκαναν ακίνητα με φοροδιαφυγή , μπορούν εύκολα να ελέγξουν την περιουσία σε σχέση με τις φορολογικές δηλώσεις και να πιάσουν τη φοροδιαφυγή, αυτοί όμως με υποκριτική πρόφαση επικαλούνται φοροδιαφυγή και εξοντώνουν την ακίνητη περιουσία όλων.
    Μακριά χέρια επί δικαίων και αδίκων.
    Τελικός οφελημένος το μεγάλο κεφάλαιο που διαθέτει το ρευστό , ακόμη και φοροδιαφεύγοντας , τελικός ζημιωμένος ο συνήθης κορόιοδο και κοροιδευόμενος μικρομεσαίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ.
    Οι συνταξιούχοι που έχασαν 3 μισθούς να θυμούνται τον πράσινο βουλευτή που ψήφισαν.
    Οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχασαν δύο μισθούς και κάμποσα επιδόματα να θυμούνται τον πράσινο βουλευτή που ψήφισαν.
    Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που ζούν με την καθημερινή ανασφάλεια ότι μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους να θυμούνται τον πράσινο βουλευτή που ψήφισαν.
    Οι άνεργοι που ζούν με το κεφάλι κατεβασμένο από την απόγνωση να θυμούνται τον πράσινο βουλευτή που ψήφισαν.
    Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τη ΔΕΗ και δεν μπορούν να σταυρώσουν πελάτη να θυμούνται τον πράσινο βουλευτή που ψήφισαν.
    ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ, ΟΤΑΝ ΠΑΜΕ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ή ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΠΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΘΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ.
    Δεν είμαστε ηλίθιοι, κύριοι βουλευτές, εύπιστοι είμαστε.
    Από εδώ και πέρα, δεν σας ξεχνώ!
    Προσωπικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση