GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για τις αναγγελίες της Τ. Μπιρμπίλη...

Toυ Κώστα Διάκου Μέλους της Συντονιστικής Γραμματείας Αττικής των Οικολόγων Πράσινων Το κόμμα του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι «ξεκίνησε» την προ...

Toυ Κώστα Διάκου
Μέλους της Συντονιστικής Γραμματείας Αττικής
των Οικολόγων Πράσινων

Το κόμμα του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι «ξεκίνησε» την προεκλογική του εκστρατεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Εκμεταλλευόμενο την προνομία της κυβερνητικής του θέσης, έβαλε τη Υπουργό του για το Περιβάλλον να μας παρουσιάσει το προεκλογικό του πρόγραμμα για την Αττική 2010-2014.
Όμορφα σχηματισμένες βαρύγδουπες υποσχέσεις, τοπογραφικά με ωραία χρώματα, όχι τυχαία με πολλές γκρίζες ζώνες σε κρίσιμα θέματα (Ελληνικό, Ελαιώνας, Υμηττός, Κηφισός, Τατόι, μελέτες για το τραμ), εμφανίζονται ως η … Αθήνα του μέλλοντος!!!
Το ερώτημα είναι τι...
 κάνει τις τωρινές προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ περισσότερο φερέγγυες από τις αντίστοιχες περσινές, που εξανεμίστηκαν λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης.
Είμαστε λοιπόν δύσπιστοι μεν αλλά και διαθέσιμοι να στηρίξουμε ό,τι θετικό προωθείται με ειλικρινή πολιτική βούληση.
Θα θέλαμε όμως να μάθουμε πόσα παραλιακά αυθαίρετα έχουν μέχρι τώρα κατεδαφιστεί, ένα και πλέον μήνα μετά τη φαντασμαγορική επιχείρηση του πρωθυπουργού και της υπουργού Περιβάλλοντος στο εγκαταλειμμένο ερείπιο της «Φαντασίας» και τις υποσχέσεις ότι η Παραλία του Σαρωνικού ελευθερώνεται επιτέλους από τα αυθαίρετα...

10 σχόλια

  1. Φαντάσου να μην είχε και "σχέδιο" το τσογλάνι.
    Χιλιάδες γραπτά αδιόρθωτα,
    απλήρωτοι εκπαιδευτικοί,
    απλήρωτες υπερωρίες στα νοσοκομεία,
    με ομόλογα θα πληρωθούν οι προμηθευτές νοσοκομείων,
    δεν υπάρχουν πιστώσεις για επιστροφή του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις,
    πεθαίνουν -κυριολεκτικά- οι συνταξιούχοι πριν πάρουν εφ'άπαξ, κλπ, . . .
    θάθελα νάξερα, αυτοί οι (πρώην έστω) οπαδοί του Παπανδρέου δεν αισθάνονται ηλίθιοι;
    Δεν ντρέπονται για την κατάντια μας;
    Δεν τη νιώθουν την ανέχεια και την κακομοιριά;
    Ο εγκέφαλός τους έχει μέσα τίποτε άλλο εκτός από σκατό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πολιτική αθλιότητα του νεοΠασοκ σε όλο της το μεγαλείο!

    Δεν υπάρχουν γάζες στα νοσοκομεία.
    Οι μισθοί έχουν πετσοκοπεί.
    Η αγορά έχει στεγνωσει από ρευστο.
    Τα λουκέτα πάνε σύννεφο.
    Επενδύσεις ούτε με το κυάλι.

    ….και η υπερυπουργός με τα 12ποντα αθλητικά hogan βρήκε εποχή να εξαγγείλει την πεζοδρόμιση της Πανεπιστημίου.

    Απίστευτη Κυβέρνηση-Ουτε για αφρικανική χώρα δεν κάνει…

    Καπου φωτογραφιζεται η Μπιρμπιλη και θυμιζει εντονα την αυταρεσκεια του Σπηλιωτοπουλου.Καναπεδες,υφος ηγεμονικο και το απαραιτητο αθλητικο Wedge.Καλα επικοινωνιακα δεν λενε να ξυπνησουν,αυτο ειναι προ ΔΝΤ ντηζαιν.

    Βρεεεε, κι έλεγα ποιον μου θυμίζει αυτό το νευρωτικό πλάσμα….
    ύφος ηγεμονικό
    fit που δίνει αυτοπεποίθηση
    ατημέλητη δήθεν μοντερνιά
    καλυμένη επίφαση αδέσμευτης σκληρής biowoman
    έχει μείνει στην εποχή που η ομάδα ΓΑΠ έκανε τα διδακτορικά της.

    Τιμή στις μάνες του κόσμου που δηλώνουν
    ασυμβίβαστες με την πραγματικότητα
    αλλά αναζητούν κάποιο θύμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ....
    ΟΥΣΤ ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
    ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΑΣΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΟΥΣΕς
    ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ.
    ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΘΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
    ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε αλήτες,

    εδώ κόσμος χάνεται, οι εργασιακές σχέσεις τινάζονται στον αέρα και εσείς μας περιγράφετε όλες της μαλακίες αυτού του κόσμου;

    Αλλάζουν τα πάντα στα εργασιακά,

    μειώνονται οι αποζημιώσεις απόλυσης,

    μειώνονται οι κατώτατες αμοιβές,

    καταργείται στην ουσία η διαμεσολάβηση για την επίτευξη συμφωνίας στις συλλογικές συμβάσεις,

    με δυό λόγια, βομβαρδίζονται οι εργαζόμενοι και άνεργοι μισθωτοί, έχουμε κοσμοϊστορικές αλλαγές στα εργασιακά

    και όλα αυτά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα περνάει με Προεδρικά Διατάγματα και όχι με νόμους, για να μην κουράζεται με εξηγήσεις στη Βουλή.

    Ντροπή σας ρε, πώς τολμάτε και κυκλοφορείτε ελεύθεροι εκεί έξω ρε παλίοφασίστες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε μαζική κλίμακα και μεγάλη συγκέντρωση, οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κατατάσσονται στην ανώτατη κατηγορία επικινδυνότητας και ασφάλειας και υπόκεινται από την Ε.Ε. στην οδηγία 96/82/ΕΚ. Η συγκεκριμένη οδηγία είναι γνωστή και ως Σεβέζο ΙΙ και αφορά την «πρόληψη και καταστολή βιομηχανικών ατυχημάτων μεγάλης Έκτασης». Πήρε το όνομα της από το γνωστό ατύχημα διαρροής χημικών (διοξίνης) στο Σεβέζο της Ιταλίας το 1976.

    Το LPG αντλεί την «κακή του φήμη» κυρίως από δύο μεγάλα ατυχήματα που έχουν συμβεί στο παρελθόν. Ο λόγος για το τραγικό δυστύχημα στις 19 Νοεμβρίου του 1984 σε δεξαμενές LPG της κρατικής εταιρείας PEMEX στο Σαν Χουάν του Μεξικού, προκάλεσε το θάνατο σε περισσότερους από 500 ανθρώπους και τον τραυματισμό περίπου 6.000 ανθρώπων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η έκρηξη έγινε αισθητή και καταγράφηκε από σεισμογράφους στο Πανεπιστήμιο του Μεξικού στην πρωτεύουσα της χώρας.

    Ένα ακόμη σοβαρό ατύχημα συνέβη στην Τοσκάνη πέρυσι όταν εξερράγη βαγόνι που μετέφερε LPG. Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι ενώ προκλήθηκαν ζημιές και καταρρεύσεις κτιρίων στην περιοχή.

    Το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές χώρες αποφεύγουν τις μεγάλες εγκαταστάσεις LPG τουλάχιστον στην ηλεκτροπαραγωγή, εμμέσως συνάγεται και από την πρόθεση των επενδυτών να εξάγουν την ηλεκτρική ενέργεια στην Ιταλία και παρ’ όλα αυτά επιλέγουν ως τοποθεσία εγκατάστασης την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι πάγια τακτική της γειτονικής χώρας είναι να εγκαθιστά ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες μεγάλης όχλησης ή επικινδυνότητας σε γειτονικές χώρες, όπως συμβαίνει με τα ανθρακικά εργοστάσια σε Αλβανία και Μαυροβούνιο που θα αναπτύξουν ιταλικές εταιρείες.

    Όταν υλοποιηθεί το project του Αστακού αναμένεται να διακινείται και να αποθηκεύεται στην περιοχή τεράστιος όγκος καυσίμου LPG και εκτιμάται ότι για τη λειτουργία της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στον Αστακό θα πραγματοποιούνται περί τα 50 δρομολόγια ετησίως ειδικών δεξαμενόπλοιων από το Κατάρ, που θα εκφορτώνουν το καύσιμο μέσω συστημάτων αγωγών, συμπιεστών, αντλιών κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ !!!!
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    Ούτε η Θάτσερ δεν θα είχε σκεφθεί τέτοια εργασιακά μέτρα

    Βόμβα στα θεμέλια των εργασιακών σχέσεων και λάδι στη φωτιά της κοινωνικής έκρηξης, βάζει το προεδρικό διάταγμα Λοβέρδου για τις αποζημιώσεις, τα όρια απολύσεων και τον κατώτατο μισθό για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

    Ο Λοβέρδος και η κυβέρνηση εμφανίζονται βασιλικότεροι του Βασιλέως βάζοντας ακόμη πιο σκληρούς όρους από αυτούς που ζητά το ΔΝΤ, ενώ δεν τολμούν να πάνε το νομοσχέδιο στην Βουλή και επιχειρούν να το περάσουν με Προεδρικό Διάταγμα

    Για αιτία πολέμου μιλά η ΓΣΕΕ και δρομολογεί προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

    Το πιο δραματικό είναι το καθεστώς που θα ισχύσει για τις απολύσεις και τις αποζημιώσεις σε μια χρονική στιγμή που είτε υπάρχει πρόβλημα είτε όχι οι εταιρείες προχωρούν σε απομακρύνσεις υπαλλήλων. Πλέον η… σοσιαλιστική κυβέρνηση τους κάνει ένα ακόμη δώρα, δίνοντάς τους ελευθερία κινήσεων σε όλα.

    Αυξάνει από 2% σε 5% το όριο των απολύσεων, οπότε δίνει το πράσινο φως για υπερδιπλάσιες απολύσεις κάθε μήνα, απ’ ότι ίσχυε μέχρι σήμερα.

    Δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να πληρώνουν μέχρι και το μισό (50%) της αποζημίωσης που θα κατέβαλαν μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, εργοδότης που προειδοποιεί τον εργαζόμενο 4 μήνες πριν ότι θα τον απολύσει, μπορεί να του καταβάλει το 50% της αποζημίωσης που θα λάμβανε κανονικά. Αν δεν τους προειδοποιήσει, δηλαδή η απόλυση είναι ξαφνική τότε θα τους πληρώσει όλη την αποζημίωση. Συγκεκριμένα προβλέπεται:

    1, Σύμβαση μισθωτού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, διάρκειας πέραν των δύο μηνών, δύναται να καταγγελθεί κατόπιν προηγούμενης έγγραφης προειδοποίησης του εργοδότη, ως εξής:

    α) Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από δύο (2) μήνες ως δέκα (10) χρόνια, απαιτείται προειδοποίηση ένας (1) μήνας πριν την απόλυση,

    β) Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από δέκα (10) χρόνια συμπληρωμένα ως δεκαπέντε (15) χρόνια, απαιτείται προειδοποίηση δύο (2) μηνών πριν την απόλυση

    γ) Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από δεκαπέντε (15) χρόνια συμπληρωμένα ως είκοσι (20) χρόνια , απαιτείται προειδοποίηση τριών (3) μηνών πριν την απόλυση.

    δ) Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από είκοσι (20) χρόνια συμπληρωμένα και άνω, απαιτείται προειδοποίηση τεσσάρων (4) μηνών πριν τη λύση της σύμβασης ή της σχέσης εργασίας.

    Μαύρα τα μαντάτα και για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας αφού θα πληρώνονται με ποσοστό από 70% έως 85% του βασικού μισθού, ήτοι από 515 ευρώ έως 629 ευρώ. Φτηνή εργασία δηλαδή για χιλιάδες νέους οι οποίοι…. υποβιβάζονται από “γενιά των 700 ευρώ” σε “γενιά των 500”. Φυσικά τα λιγότερα χρήματα θα λαμβάνουν όσοι εντάσσονται στις ειδικές συμβάσεις μαθητείας τις οποίες θα έχει την ευχέρεια να βγάζει ο εργοδότης.

    Το συμπέρασμα είναι ότι ανατρέπονται όλα για χάρη δήθεν της φθηνότερης εργασίας και ανταγωνιστικότητας. Πρόκειται καθαρά για δωράκι στους εργοδότες οι οποίοι θέτουν σε ομηρεία χιλιάδες εργαζόμενους και τους θέτουν διλήμματα όπως “σκάσε και δούλευε” αφού έτσι κι αλλιώς τα μισά λεφτά θα πάρεις για αποζημίωση και ο αντικαταστάτης θα πληρώνεται με 500 ευρώ.

    Εύγε, ούτε η Θάτσερ δεν το είχε σκεφτεί.

    !!!!!Φλερτάρουν επικίνδυνα με την Λαϊκή έκρηξη…δεν θέλω να πιστέψω το ενδεχόμενο..πως το επιδιώκουν κιόλας…
    ------------------------------
    Κινδυνεύει η Δημοκρατία στον Ευρωπαϊκό νότο…από τα οικονομικά μέτρα…είπε ο Μπαροζο..
    χτες στην Ισπανία.

    Ερώτηση: δηλαδή αυτά τα σαΐνια που τα προτείνανε….δεν το σκεφτήκανε καθόλου αυτό..?
    εκτός και αν τεσταρουν τα όρια…!.. για να κανουν την επομενη κίνηση..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «Μια ηφαιστειακή έκρηξη του μεγέθους της Σαντορίνης έχει εκτεταμένες επιπτώσεις στο περιβάλλον και στα έμβια όντα σε σημαντική ακτίνα από το ηφαίστειο», εξηγεί στα «NEA» (2003) ο κ. Χρήστος Ζερεφός, καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Τεράστιες εκτάσεις καλύφθηκαν από χιλιάδες τόνους τέφρας, που κάλυψαν τον ουρανό, σκίασαν τον ήλιο και άλλαξαν το κλίμα του πλανήτη. Τα πρώτα δυο-τρία χρόνια προκάλεσε ψύξη και σημαντική ανακατανομή στο στρώμα του όζοντος στα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Οπωσδήποτε οι αλλαγές αυτές θα οδήγησαν στην εξάλειψη των εποχών και τον ηφαιστειακό χειμώνα».
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=4306603
    Και τα αρχιλαμόγια του πράσινου οικοφασισμού, οι πετρελαιάδες:
    The biggest lobbying group at Copenhagen was the International Emissions Trading Association which was created to promote carbon trading more than ten years ago.
    Its members include:
    BP, Conoco Philips, Shell, E.ON (coal power stations owner), EDF (one of the largest participants in the global coal market), Gazprom (Russian oil and gas), Goldman Sachs, Barclays, JP Morgan Chase, Morgan Stanley...
    http://www.ieta.org/ieta/www/pages/index.php?IdSiteTree=1249

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατηθούν στην εξουσία που τόσο αγαπάνε.
    Είχα γράψει ότι τώρα είναι ευκαιρία για την Νέα Δημοκρατία να βγάλει τα στελέχη της στο πεζοδρόμιο, να οργώσουν ολόκληρη την Ελλάδα. Το συνέδρειο είναι έκθεση ιδεών.
    Θα πρέπει απο τώρα κάποιοι να ακολουθήσουν Ντόρα και Κιλτίδη, και να μας αδειάσουν την γωνιά. Πιστέψτε με είναι αρκετοί.Τα έχουν κάνει πλακάκια με την διαπλοκή.Το Πασοκ είναι αδίστακτο.Έχει βρεί στο προσωπό τους τους κατάλληλους συμμάχους. Ο Ελληνικός λαός περιμένει κάτι, ενα φώς…… γιατί διαφορετικά….

    “χωνί θα σας κανουμε”
    κ εσυ λοβερμπου μη κανεις την απληρωτη ετερα.

    είναι στο χέρι όλων μας να άλλαξουμε την κατάσταση……..
    μάγκες μία είναι η αλήθεια……..όποιος ψηφίσει το γιωργάκη και τα εξαπτέρυγά του προδίδει άθελα τη χώρα του…..
    αφυπνίστε τον κόσμο
    όλοι ξέρουμε ότι όλοι είναι απελπισμένοι.Μην αφήνετε κανένα να ψηφίζει αυτόν τον αδίστακτο και τα πληρωμένα-εξαγορασμένα τσιράκια του.
    Μιλήστε παντού……στη δουλειά, στη λαική….
    μιλάμε για την μεγαλύτερη προδοσία που συνέβη διαχρονικά στην ελλάδα.
    175 εξαγορασμένοι προδότες μας ρίξαν σε μια καταβόθρα
    πέρισυ μας πούλαγαν ελπίδες και μας υπνωτίσαν…..ξυπνήστε όλους από το λήθαργό τους………..ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.


    Εφιάλτες υπήρχαν πάντοτε και θα υπάρχουν πάντα, αλλά όχι και να τους …..ψηφίζουμε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι ίσως λίγο νωρίς ακόμη…
    Οι τσέπες έχουν κάποια τελευταία χρήματα. Που λιγοστεύουν.
    Σε μερικούς μήνες όμως, τα “έτοιμα” των ανέργων θα τελειώσουν.
    Και οι οικογένειές τους θα αντιμετωπίσουν την απελπισία. Την πείνα ίσως.
    Στους ήδη υπάρχοντες πολλούς ανέργους, καθημερινά προστίθενται κι άλλοι.
    Οι μη-άνεργοι δεν πάνε και πολύ καλύτερα στα οικονομικά τους.
    Οι γέροντες συνταξιούχοι θα λυγίσουν και θα αναρωτιούνται τι έφταιξαν.
    Και έχουν στα στερνά τους τέτοια τύχη (“περήφανα γηρατειά).
    Οι νέοι (“τιμημένα νειάτα”) που δεν αντέχουν θα αποδημήσουν.
    Κι αυτοί οι κύριοι παίρνουν και άλλα μέτρα.
    Και θα πάρουν κι άλλα. Κι άλλα…
    Η κατάσταση γίνεται σιγά-σιγά εκρηκτική.
    Και πολύ δύσκολα αναστρέψιμη.
    Από ότι φαίνεται θα δούμε, και αν είμαστε άτυχοι, θα ζησουμε μεγάλο ανθρώπινο πόνο και απελπισία.

    Και τα golden boys θα συνεχίσουν να κάνουν πάρτυ.
    Στα Αβέρωφ που αφήσαμε ανυπεράσπιστα στα χέρια τους.
    Και να ανακοινώνουν κέρδη…
    Πατρίδα έρμη.

    Ποιος ηταν αυτος Ο εκ΄ΓΕΝΝΕΤΗΣ
    ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ που πριν ενα χρονο φωναζε σοσιαλισμός η βαρβαροτητα;

    Το φωναζε ο ανθρωπος αλλα επρεπε να το μεταφρασουμε σωστα…;

    ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ;
    μήπως και οι Αλήτες Καρατζαφέρηδες
    και η βρομιάρα Μητσοτάκη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μέλους της Συντονιστικής Γραμματείας Αττικής
    των Οικολόγων Πράσινων
    //////////////////////////////
    5-10 είστε καί από τίτλους σκίζετε.
    Τέλος πάντων,άν γίνετε ακτιβιστές,
    καί όχι χαϊδεύοντες κατοικίδια,
    μπορεί νά έρθω μέ τό φουσκωτό νά
    προκάρουμε τούς ξύστες τού βυθού.
    Αααα δέν γίνεται?Έχουμε ψήφους εκεί?
    Γιαλαντζί θά μού δώσει η μάνα μου.
    Μέ κλιματόφυλα.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση