GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ομολογία εξαγοράς συνειδήσεων δημοσιογράφων και ΜΜΕ‏...

Πόσα και πόσους πληρώνουν οι εταιρείες (και άλλοι “φορείς”) τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους για “επικοινωνία” και crisis management; Από το...

Πόσα και πόσους πληρώνουν οι εταιρείες (και άλλοι “φορείς”) τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους για “επικοινωνία” και crisis management;


O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου εταιρειών επικοινωνιών CIVITAS Γιώργος Φλέσσας (ένας από τους spin doctor της Νέας Δημοκρατίας και του Δ.Ν.Τ εν Ελλάδι) ομολόγησε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι πλήρωνε δημοσιογράφους και ΜΜΕ για να ενισχύει το προφίλ της εταιρείας Siemens, με την οποία συνεργάζεται επί πολλά χρόνια. Το ίδιο έκανε προφανώς και για άλλες εταιρείες – πελάτισσές του, όπως άλλωστε και οι παρόμοιες εταιρείες ”δημοσίων σχέσεων”, crisis management κ.α.
Την τακτική εξαγοράς συνειδήσεων δημοσιογράφων και ΜΜΕ -μέσω ειδικευμένων γραφείων του είδους Civitas ή και απ’ ευθείας- την οποία...
 ονομάζουν πολιτική “δημοσίων σχέσεων”, με payroll, “εταιρικά δώρα”, ταξίδια κ.λπ, ακολουθούν σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες, τράπεζες (βλ. Τράπεζα Πειραιώς και μουντιάλ), οργανισμοί, υπουργεία, “εθνικές υπηρεσίες”, αλλά και πολιτικοί, βλαχοδήμαρχοι, νομάρχες, μητροπολίτες, πρεσβείες κ.ο.κ.
Ετσι εξαχρειώνεται και εξαθλιώνεται ένας κλάδος. Γι αυτό μας λένε αλήτες, ρουφιάνους. Γιατί πολλοί από μας είναι αυθεντικοί ρουφιάνοι και τα “πιάνουν” συστηματικά ή, έστω, όποτε τους δοθεί η “ευκαιρία”.
Ενας παλιός
( που θυμάται ακόμα τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ)

11 σχόλια

  1. «Ενσωματωμένοι» στην άθλια προπαγάνδα
    Στα ψιλά πέρασε χτες η είδηση ότι εταιρεία επικοινωνιολόγων στην Ελλάδα συνεργάστηκε με το ΔΝΤ για να στηρίξει την προώθηση του αντιλαϊκού μνημονίου της κυβέρνησης με την ιμπεριαλιστική τρόικα. Τι είπε χτες ο επικεφαλής της συγκεκριμένης εταιρείας, καταθέτοντας στην επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο «Ζήμενς»; Οτι για λογαριασμό του ΔΝΤ, και με το αζημίωτο, αναλάμβανε να φέρει σε επαφή με την τρόικα διάφορους δημοσιογράφους, ώστε στη συνέχεια αυτοί να συνδράμουν επικοινωνιακά την προώθηση του μνημονίου και των αντιδραστικών μέτρων που περιέχονται σε αυτό.
    Επί της ουσίας, ομολόγησε ότι ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας έχει μεγάλη «ουρά». Οτι σ' αυτόν είναι ενταγμένοι με τον πιο επίσημο τρόπο «δημοσιογράφοι» που κάνουν επαφές με το ΔΝΤ και γράφουν κατά παραγγελία υπέρ των μέτρων που προωθούνται σε βάρος του λαού. Μετά από αυτή την αποκάλυψη, ο καθένας δικαιούται να πιστέψει ότι ένα μεγάλο μέρος όλων αυτών που με τη γραφίδα και το μικρόφωνό τους συμμετέχουν στην προπαγανδιστική επίθεση υπέρ των αντιλαϊκών μέτρων και κατά των εργατικών κινητοποιήσεων έχουν περάσει από το τραπέζι του ΔΝΤ.
    Η ίδια η εταιρεία επικοινωνιολόγων ισχυρίζεται ότι ένα από τα καθήκοντά της ήταν να αποδελτιώνει και να στέλνει στο ΔΝΤ τα δημοσιεύματα του Τύπου που το αφορούσαν. Ανάλογη δουλειά «επικοινωνιακής στήριξης» με την αξιοποίηση δημοσιογράφων είχε στήσει η ίδια εταιρεία και για λογαριασμό της «Ζήμενς». Πρόκειται για την αποθέωση της αθλιότητας όλων εκείνων που επιτίθενται στο λαό και τον συκοφαντούν, όντας ενσωματωμένοι σε προπαγανδιστικούς μηχανισμούς που μόνο στόχο έχουν να κάνουν το άσπρο μαύρο για λογαριασμό της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της.
    Από την εφημερίδα Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πληρωμένα φερέφωνα
    ίσον δημοσιογράφοι.
    Μην διαβάζετε εφημερίδες και μην ακούτε ειδήσεις, όσα γράφουν και όσα λένε είναι ΨΕΜΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τόν...Καψάμπελη τόν πλήρωνε?
    Άν διαβάσεις τίς εφημερίδες καί παρακολουθήσεις τίς ειδησιογραφικές εκπομπές στήν ΤV γιά μιά ημέρα,
    αρκετοί πληρωμένοι φαίνονται σάν τή
    μύγα μεσ΄τό γάλα.
    Γι΄αυτούς σημαντικότερο θέμα είναι
    τό Πανελλήνιο πρωτάθλημα ρίψης πεπονόσπορου.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ Δ Ν Τ.
    ΕΧΕΤΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ.ΝΑ ΒΡΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΠΑΓΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΛΟΥΤΙΖΩΝΤΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΡΡΙΘΜΗΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ.ΝΑ ΔΗΜΕΥΣΕΤΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΕΤΑΙ ΜΕΣΑ.ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΚΗ ΜΥΤΟΓΚΑ.ΕΒΓΑΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΛΑΡΙΖΕΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ.ΗΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΗΝΕΝΣ.ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΠΟΥΛΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ.ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ.ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά, η μόνη προεκλογική "δέσμευση" που τήρησε ο Παπανδρέου ήταν η Ελληνοποίηση των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών από την Αλβανία, το Πακιστάν, τις πρώην ρωσικές δημοκρατίες, το Αφγανιστάν, το Σουδάν.
    Έτσι και εμείς τώρα γίναμε Ελλαδιστάν.
    ....
    -Well done George.
    -Thank you Mr President.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι άραγε μόνο αυτό, το χρήμα, που "δένει" όλα αυτά τα άτομα τόσο εύκολα; Μήπως υπάρχει και κάτι άλλο. Και αν ναι, γιατί;
    http://www.youtube.com/watch?v=22Z5IVgKCXU&feature=related

    Καπετάν Μακρύς. Αναρωτιέμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαπίστωση ότι η δημοσιοκάφροι καθημερινά ένας - ένας μπαίνει στο ψυγείο, απ΄όπου δεν πρόκειτι να ξαναβγεί. Ας φροντίσουν λοιπόν από τώρα για άλλη δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. H "απολογία" του Γ. Φλέσσα της Civitas στον Π. Καμμένο για τις δουλειές με την Siemens...
    Οι "καυτοί" διάλογοι από την Εξεταστική Επιτροπή.
    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Κύριε μάρτυς, κατά την τελευταία περίοδο, την τελευταία δεκαετία, τι συμβάσεις είχατε και με ποιους οργανισμούς και υπουργεία, ως CIVITAS, ως εταιρεία; Είχατε πολλές συμβάσεις; Με ποια υπουργεία; Μπορείτε να μας τα αναφέρετε; Μπορείτε να μας δώσετε τις συνεργασίες που είχατε αυτά τα χρόνια;

    ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Φλέσσας): Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού, είχαμε μετά από διαγωνισμό…

    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Για την υπό εξέταση χρονική περίοδο. Διότι μας είπατε ότι εσείς πελάτες της SIEMENS δεν είχατε. Εμείς, όμως, θέλουμε να ξέρουμε με ποια υπουργεία και ποιους οργανισμούς είχατε συμβάσεις και σχέσεις. Να σας το πω γιατί. Διότι πολλοί θεωρούν ότι πολλά από τα «μαύρα χρήματα» περνούσαν και μέσα από διαφημιστικές, όχι συγκεκριμένα τη CIVITAS, έτσι; Είναι μία προσέγγιση που έχει γίνει στην Επιτροπή μας. Γι’ αυτό εμείς πρέπει να ψάξουμε όλες οι διαφημιστικές εταιρείες που είχαν συνεργασία με τη SIEMENS με ποια υπουργεία και οργανισμούς συνεργάστηκαν με την τελευταία περίοδο.

    ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Φλέσσας): Μπορώ να σας απαντήσω, γιατί υπήρχαν οι μεγάλες συμβάσεις που είχαμε με υπουργεία, ήταν με τη Γενική Γραμματεία Ανταγωνιστικότητας μαζί με μία άλλη εταιρεία, την ΑΔΕΛ SAATCHI & SAATCHI, με την οποία είχαμε κατεβεί σε κοινοπραξία. Η σύμβαση αυτή ήταν με την Ειδική Γραμματεία Ανταγωνιστικότητας, μετά από δημόσιο διεθνή διαγωνισμό, επειδή ήταν υψηλό το αντικείμενο και εκτελέστηκε κανονικά…
    Δεύτερη μεγάλη σύμβαση την οποία είχαμε ήταν για την προβολή ενός ειδικού έργου του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., αλλά νομίζω -όχι νομίζω, είμαι 99% σίγουρος, απλώς θα επανέλθω, εφόσον το θέλετε- είχαμε συνεργασία με το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε…
    Μία τρίτη συνεργασία που είχαμε, της οποίας ο δημόσιος διεθνής διαγωνισμός έγινε το 2009, άρα μετά τη λήξη της σύμβασή μας με τη SIEMENS, ήταν με το Υπουργείο Μεταφορών, όπου κερδίσαμε το διαγωνισμό αυτό, σε κοινοπραξία με τη διαφημιστική εταιρεία ASHLEY & HOLMES…
    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Με οργανισμούς, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΟΠΑΠ, COSMOTE…

    ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Φλέσσας): Με τον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ, τον ΟΠΑΠ και την COSMOTE δεν έχουμε συνεργαστεί ποτέ ως εταιρεία, ούτε εμείς ούτε οι θυγατρικές μας. !!!
    Blockers.ΚΥΡΙΕ ΦΛΕΣΣΑ Η LE SPOT ΕΙΧΕ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙ ΟΥ. Η LE SPOT ΕΙΝΑΙ MΗΠΩΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ASHLEY & HOLMES ??? ΠΟΥ MAZI ΦΤΙΑΧΝΑΤΕ ΔΗΘΕΝ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ.
    ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΟΥ ΟΤΕ, ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΤΕ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΤΟΡΑΣ ( ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΑ ΤΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΙΖΕΝΣ) ΠΟΥ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ…ΤΟ 2002 !!!
    ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΤΟ 2002 , ΤΟ 2007, ΤΟ 2009 ,ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΧΟΡΗΓΙΕΣ !!! ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙΑ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πασοκ

    Εμενα μου ερχεται να προτεινω για Περιφεριαρχη Αθηνας τον
    Δρ Κουτσουκο Αναστασιο

    τον ανθρωπο που εριξε τη δεξια μαζι με Καψαμπελη Λουτραδη Παπαγιωτη και ολους εσας

    τον ανθρωπο που αποκαλυψε τις απατες της παιδειας της ολιγαρχιας, τον προστατη των υπερδανεισμενων

    Δεν καταλαβα οι αγωνιστες μονο θα τρωνε ξυλο και χημικα απο τα Ματ και αλλοι θα καθονται στις καρεκλες??

    τωρα θα στειλω την υποψηφιοτητα του δρ Κουτσουκου στο

    ypopsifioi@pasok.gr.

    καντε το ιδιο και εσεις!!

    Μιλτος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εκπαιδευτικοί και Φοιτητές έβαλαν στο κυνήγι … βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα!

    ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΣΙΜΠΟΥΚΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ PASOK
    ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ;

    Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν σήμερα στη Πάτρα μεταξύ εκπαιδευτικών, φοιτητών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

    Σήμερα το πρωί λοιπόν οι εκπαιδευτικοί και οι φοιτητές , κρατώντας πανό και θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στον χώρο της Παιδείας πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», περιμένοντας την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου η οποία θα ερχόταν στην Πάτρα για να παραστεί στην εκδήλωση φιέστα που διοργάνωσε ο Δήμος Πατρέων προς τιμήν των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν αποφοιτήσει από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πόλης και στην οποία φιέστα η υπουργός επρόκειτο να ήταν η κεντρική ομιλήτρια.

    Η κυρία Διαμαντοπούλου μετά την τελευταία …άτυχη επίσκεψή της στον Βόλο μάλλον θεώρησε ότι το όλο κλίμα δεν την σηκώνει για εκτός έδρας επισκέψεις. Έτσι, η οργή των παρευρισκομένων όπως ήταν φυσικό ξέσπασε στους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού. Με την παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης άρχισαν να καταφθάνουν οι επίσημοι, μητροπολίτης, δήμαρχοι, πρυτανικές αρχές, ο βουλευτής της Ν.Δ Νίκος Νικολόπουλος κ.α οι οποίοι πέρασαν μάλλον εύκολα μέσα στο Δημοτικό Θέατρο. Όταν όμως μετά από 10 περίπου λεφτά έφτασαν μαζί οι τρεις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ο υφυπουργός κ. Κατσιφάρας, και οι κ.κ Παπαδόπουλος και Τριανταφυλλόπουλος και στη προσπάθεια τους να μπουν μέσα ο κόσμος άρχισε να τους φτύνει και να τους στολίζει με κοσμητικά επίθετα!!

    Τα χειρότερα όμως δεν είχαν έρθει ακόμα για τους πολιτικούς ταγούς της Αχαΐας. Μετά από μια ώρα περίπου η ψυχική οδύνη τους εκτοξεύθηκε στα ουράνια! Είδαμε λοιπόν έντρομους τον υπουργό και τους βουλευτές κουστουμαρισμένους να τρέχουν κυνηγημένοι από το πλήθος, διασχίζοντας την μεγάλη πλατεία Γεωργίου, σε χρόνο που θα ζήλευε και ο παγκόσμιος ρέκορντμαν Γιουσέιν Μπόλτ , παρακάμπτοντας και σκοντάφτοντας σε σκουπίδια που έχουν μαζευτεί σε λόφους σε όλη τη πόλη λόγω του κλεισίματος της χωματερής στην Ξερόλακα, και οι οποίοι βουλευτές στην προσπάθεια τους να σωθούν εισέβαλλαν σε γνωστή καφετέρια στέκι της πόλης.

    Περιττό να πούμε ότι …φύγανε καφέδες, …. αναποδογυρίστηκαν τραπεζάκια και πολλά άλλα κωμικοτραγικά που τα βλέπουμε μόνο σε ταινίες. Η όλη ιστορία πάντως τελείωσε όταν μετά από κάποιο διάστημα οι βουλευτές μετέβηκαν σε παρακείμενο γραφείο του κόμματος.

    Όλα τα παραπάνω γεγονότα είχαν την τύχη να τα τραβήξουν και κάμερες τοπικών καναλιών, τα οποία κανάλια είχαν μαζευτεί για ρεπορτάζ για τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ που γινόντουσαν δυο τετράγωνα μακριά από την πλατεία και έτσι με τα πρώτα επεισόδια έτρεξαν και αποθανάτισαν τα γεγονότα. Αυτό όμως που μένει να δούμε είναι αν τα κανάλια δείξουν αυτές τις σκηνές!! Μιας και όπως είδαμε και στη Τρίπολη στην επίσκεψη του πρωθυπουργού, στα περισσότερα ΜΜΕ επικρατεί η λογική «μούγκα στην στρούγκα» .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση