GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έργα και ημέρες του κ. Σημίτη...

Του Βασίλη Κεδίκογλου πρώην υπουργού Η "Αυριανή", στο κυριακάτικο φύλλο, στις 30.5.2010, αναφέρεται στον πανικό του πρώην Πρω...

Του Βασίλη Κεδίκογλου
πρώην υπουργού

Η "Αυριανή", στο κυριακάτικο φύλλο, στις 30.5.2010, αναφέρεται στον πανικό του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κων. Σημίτη εν όψει της κλήτευσης του από την εξεταστική επιτροπή που ερευνά το σκάνδαλο της Siemens.
Ο κ. Σημίτης πριν γίνει Πρωθυπουργός ήταν Υπουργός Βιομηχανίας και έχει στο ενεργητικό του παρελθόν, έργα και ημέρες. Έργο του είναι η διαχείριση της μεγαλύτερης μεταπολιτευτικής επένδυσης, του φυσικού αερίου, η οποία είναι και το μεγαλύτερο σκάνδαλο της περιόδου. Συγκεκριμένα: μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Σοβιετικής Ένωσης είχε συναφθεί σύμβαση παροχής αερίου που κυρώθηκε από τη Βουλή ως αρχική κύρια σύμβαση. Με την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης συνήφθη πρόσθετη συμφωνία μεταξύ των Μπόρις Γέλτσιν και Κων/νου Μητσοτάκη, αποκληθείσα "προσάρτημα της 1ης Ιουλίου 1993 στη διακρατική της 7ης Οκτωβρίου 1987": το προσάρτημα ήταν μία επαχθής, ετεροβαρής συμφωνία για τα...
 ελληνικά συμφέροντα διότι διαλάμβανε την δι’ απευθείας αναθέσεως κατασκευή έργων του αερίου (αγωγούς, σταθμούς συμπίεσης κ.λ.π) σε κοινοπραξίες της ρωσικής STROYTRANGAZ σε συνεργασία με ελληνικές εταιρείες, ακαθόριστα ποιές. Το ετεροβαρές, ήταν η απευθείας ανάθεση χωρίς διαγωνισμό και δικαιολογήθηκε από την υψηλή τεχνογνωσία την οποία θα μας διέθεταν οι Ρώσοι. Το ανισοβαρές της σύμβασης μετριάσθηκε από τις δεσμεύσεις
1. Η ανάθεση να γίνεται υπό ανταγωνιστικούς όρους, με τιμολόγιο των εργασιών,
2.Η Ρωσική ομοσπονδία αναλάμβανε την υποχρέωση να κατασκευάσει στη Β.Ελλάδα, με δικά της κεφάλαια, ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με το σύστημα Β.Ο.Ο (Build-Own-Operate). Θα λειτουργούσε ως εξαγωγικό, διάθεση του ρεύματος μέσω των διευρωπαϊκών δικτύων, όπως παλαιότερα το διυλιστήριο της Motor Oil, το οποίο διέθετε την παραγωγή στο εξωτερικό. Υποχρεωτική αγορά του ρεύματος δεν συμφωνήθηκε, άλλωστε τέτοια ρήτρα δεν περιλαμβάνεται στο σύστημα B.O.O .
Με την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναλαμβάνει Υπουργός Βιομηχανίας ο κ. Σημίτης, ο οποίος ως αντιπολίτευση είχε στηλιτεύσει το προσάρτημα, και ζητά αλλαγή της διακρατικής συμφωνίας Γέλτσιν - Μητσοτάκη. Είναι προφανές ότι για την τροποποίηση χρειαζόταν κοινή βούληση και η πλευρά που ζητά είναι σε μειονεκτική θέση , θα δώσει.
Η Ρωσική πλευρά ευχαρίστως δέχθηκε την τροποποίηση , ή οποία έγινε επαχθέστερη και για να μην υπάρξουν ευθύνες για τον Υπουργό Βιομηχανίας η τροποποίηση εισήχθη στη Βουλή και έλαβε το κύρος και την ισχύ νόμου. Ο κ. Μητσοτάκης δεν υπέβαλε την δική του συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή , ώστε να απαλλαγεί ευθυνών. Ανέλαβε την ευθύνη των πράξεων του.
Με την τροποποίηση η διακρατική σύμβαση μετετράπη σε εμπορική συμφωνία Κράτους και Ιδιώτη, της Ελλάδας και της εταιρείας ‘’ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS’’, η ανάθεση σε κοινοπραξίες του προσαρτήματος έγινε ουσιαστικά ανάθεση στην ‘’ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS’’.
Η τότε Υπουργός Ανάπτυξης, κα. Βάσω Παπανδρέου , μιλώντας στη Βουλή χαρακτήρισε την σύμβαση Λεόντειο.
Η τροποποίηση μετέβαλε ριζικά την σύμβαση, εις βάρος της χώρας μας, ότι είχε στηλιτευθεί ως ασύμφορο παρέμεινε ή έγινε δυσμενέστερο. Ειδικότερα:
1. Η τροποποίηση για να μην προκαλέσει υποψίες ονομάστηκε "αναδιατύπωση" του άρθρου 2.
2. Αυξήθηκε το αντικείμενο των αναθέσεων , ήτοι και ο αριθμός των αγωγών και των προγραμματισμένων έως το 2010 σταθμών συμπίεσης, αφαιρέθηκε ο όρος " η ανάθεση των αγωγών να γίνεται υπό ανταγωνιστικούς όρους" και η ανάθεση έγινε, αντί αναλυτικού τιμολογίου των εργασιών, με το κλειδί στο χέρι ( TURN KEY), χωρίς ανταγωνιστικούς όρους.
3. Φοβερότερα είναι τα παρακάτω: Στην τροποποίηση αφαιρέθηκε η υποχρέωση των Ρώσων να κατασκευάσουν με δικά τους κεφάλαια το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη Β. Ελλάδα και η αφαίρεση αναγνωρίστηκε ως διαφυγόντα κέρδη.
Με άλλα λόγια "εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι" όπως λέει και ο λαός μας. Η αφαίρεση δικαιολογήθηκε με το εξής ψεύδος του κ. Σημίτη ενώπιον της Βουλής ( πρακτικά Βουλής 16.3.1995)…κ. Σημίτης: " Το σύστημα το οποίο συμφώνησε η Νέα Δημοκρατία διατηρούσε στο διηνεκές την κυριότητα και εκμετάλλευση του εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής στη ρωσική πλευρά και όπως είπα υποχρέωνε την ΔΕΗ να αγοράζει όλη την ενέργεια που θα παρήγαγε,(!) ανεξαρτήτως των αναγκών της". Από καμία λέξη ή παράγραφο του προσαρτήματος δεν προκύπτει η υποχρέωση της αγοράς. Ας σημειωθεί ακόμη ότι αυτά λέγονται όταν μετά ένα χρόνο,1996, αναμενόταν η απελευθέρωση της αγοράς ενεργείας.
Για την κάλυψη της ζημιάς των Ρώσων από διαφυγόντα κέρδη (!) η Ελληνική Κυβέρνηση (Σημίτης) αντί να αρνηθεί τη ζημιά, ανέθεσε απ’ ευθείας σε κοινοπραξία που θα συνιστούσε η ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS:
3.1. Την κατασκευή με το κλειδί στο χέρι (TURN KEY) πλήρους ατμοηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή Φλώρινας, ισχύος περίπου 300 MW με ένα σύστημα αποθείωσης και με δυνατότητα τηλεθέρμανσης της περιοχής.
Το έργο αυτό ανατέθηκε από τη ΔΕΗ όταν αυτή ιδιωτικοποιήθηκε.
3.2. Την μελέτη, προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία του μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού των υδροηλεκτρικών σταθμών Συκιάς και Πευκοφύτου, των έργων εκτροπής του Αχελώου, έργα τα οποία δεν είχαν αρχίσει.
Η σύμβαση του έργου αυτού κυρώθηκε από τη Βουλή, έγινε νόμος (!) Ν.2437 ΦΕΚ210/1996 και έχει χορηγηθεί προκαταβολή, μη προβλεπόμενη από την τροποποίηση Σημίτη, άτοκη 3.200 εκατ. σε τιμές 1996.Η σύμβαση διαλαμβάνει ότι σε περίπτωση ματαίωσης του έργου η προκαταβολή παραμένει στον ανάδοχο! Η Κυβέρνηση μιας υπερχρεωμένης χώρας χορηγεί άτοκες προκαταβολές πολλών δισεκ. δρχ(!)… 3.200 εκατ. δρχ. παραμένουν άτοκες εις χείρας της ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS επί 15 χρόνια(!)…
Τα ανατεθέντα έργα απέφεραν στον ανάδοχο , κέρδη δυσανάλογα, πλέον το 50% του κύκλου των εργασιών, χαρίστηκαν δεκάδες δισεκ. Δρχ, όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς της ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS που δημοσιεύτηκαν και ευρίσκονται στην Νομαρχία Αθηνών.
Με τη διαχείριση του φυσικού αερίου ο εντιμότατος κ. Σημίτης εδίδαξε δύο πράγματα:1.Με ποιόν τρόπο νομιμοποιούνται οι λαμογιές (μεταβαλλόμενες σε νόμους της Βουλής) και 2. Ότι η σοβαρή εμφάνιση , η απουσία από κοσμικότητες, η αποχή από εκδρομές με κότερα και συντροφιές με μεγαλόσχημους δεν έχουν μονοσήμαντη ερμηνεία. Αυτά είναι απαραίτητα όταν πρόκειται να εφαρμόσουμε την αρχή του Γκαίμπελς: μέσα από μία αλήθεια (όπως της αποχής από κοσμικότητες κ.λ.π ) περνούν εκατό ψέματα ( της εντιμότητας…)
Με βάση τα παραπάνω είναι αυτονόητος ο τρόμος του εντιμοτάτου πρώην Πρωθυπουργού. Άλλωστε εξ όνυχος τον λέοντα...

26 σχόλια

  1. Νέο Γουδί χρειάζεται για τον Παπανδρέου, τον Καρατζαφέρη και τη Θοδώρα που συμφώνησαν σε αυτό το επαίσχυντο μνημόνιο με την τρόϊκα.
    Ούτε οι Γερμανοί στη διάρκεια της κατοχής δεν είχαν δικαίωμα να μας πάρουν δημόσια γή, δημόσιες επιχειρήσεις και άλλα δημόσια περιουσιακά στοιχεία.
    Τώρα ο Παπανδρέου εκχωρεί την Ελλάδα λές και πρόκειται για κανα οικόπεδο ποπυ κληρονόμησε από τον πατέρα του.
    Λές και η Ελλάδα είναι δική του.
    Ο Αντώνης Σαμαράς να εξαγγείλει νέο Γουδί και ας αφήσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να κουρεύεται.
    Πρώτα η Ελλάδα, ρε δοσίλογοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ...'ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ'...
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ
    ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι μαλακίες μας τσαμπουνάς ρε γιε του Σίμου του Κεδίκογλου; Ρε τραμπούκε, που βάραγες βουλευτές μέσα στην βουλή; Που τα θυμήθηκες όλα αυτά; Μπορείς να μας πεις πως από υπουργός του ΠΑΣΟΚ , που ήσουν εσύ, ο γιος σου βρέθηκε βουλευτής της κλεπτοκρατικής δεξιάς του Καραμανλή; Ρε ούστ απο εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΒΑΣΙΛΗ, ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΑΡΓΑ.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ Κ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΠΕΙ ΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ. ΤΩΡΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσείς κύριε Κεδικογλου,τον καιρό που γίνονταν αυτά, σε ποιό κόμμα και σε ποιά κυβέρνηση ήσασταν βουλευτής; Μήπως σε καμιά άλλη και όχι σε αυτή του Σημίτη;
    Και 15 χρόνια γιατί σιωπούσατε;
    Γιατί τόσο όψιμα κόπτεσθε για το δημόσιο συμφέρον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. * Κανείς πιό αχάριστος από τον ευεργετηθέντα
    * Αμάρτησα για το παιδί μου

    Αυτές είναι οι βασικές αρχές όλων των απόμαχων πολιτικών που θέλουν να σπρώξουν τα παιδιά τους, γιατί δεν .. "τραβάνε" μόνα τους, και δεν διστάζουν να γίνουν χαμαιλέωντες για να το καταφέρουν. Το ίδιο έκανε και ο συγχωρεμένος ο Κουλουμπής (αλλά πολύ διακριτικά ομολογουμένως), το ίδιο κάνει ο Μητσοτάκης (ποτέ διακριτικά!), και τώρα το κάνει και ο Κεδίκογλου.
    Αντε γαμηθείτε όλοι ρε, που όσο είχατε τις καρέκλες είσασταν ικανοποιημένοι, και τώρα τα βρίσκετε όλα λάθος για να εξασφαλίσετε τα παιδιά σας στη νέα ηγεσία του οποιουδήποτε κόμματος στεγάζει τα παιδιά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανακαλύπτουμε κάθε μέρα ότι το βαρέλι στην χώρα μας δεν έχει πάτο.
    Κάθε μέρα, λόγω της επικρατούσας κρίσης με συνέπεια την αποκάλυψη (αλληλοκάρφωμα, εξεταστικές, αποδιοπομπαίοι τράγοι, κλπ)ευθυνών του πολιτικού προσωπικού και ουσιαστικά της κοινωνίας μας, αποδεικνύεται ...πόσο άχρηστοι είμαστε να οργανώσουμε και να λειτουργήσουμε ως ένα ευνομούμενο κράτος. Εκτός από το ήλιο και την θάλασσα δεν έχουμε αφήσει ...τίποτα όρθιο.
    Και το χειρότερο οι πνευματικοί άνθρωποι του τόπου, εκτός από λίγες χλιαρες δηλώσεις ή άρθρα, έχουν βολευτεί και κρύβονται από τις ευθύνες που έχουν ως εκφραστές της νόησης και των σοβαρών πρωτοβουλιών, παρά το γεγονός ότι μάλλον ξέρουν τι πρέπει να γίνει.
    Πόσες φορές άραγε, ο Θεός της Ελλάδας θα την σώσει;;;
    Οσο για τον Κεδίκογλου, τώρα που θυμήθηκε να μας πεί κάποια πράγματα, ας βάλει το χέρι στην καρδιά και ας μας πεί, αν τολμάει, πόσο συνέβαλε στην σημερινή κατάσταση το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα ή η ΝΔ του Μητσοτάκη και του Μπουχέ.
    Ισως να είναι μία αρχή για την εξιλέωση του και την αποπομπή του σημερινού πολιτικού συστήματος.
    Ας μην φοβόμαστε την ακυβερνησία που επικαλούντε σαν καραμέλα για να παραμένουν στην εξουσία.
    Εάν μάθουμε από τα λάθη μας θα την βρούμε την άκρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ζει ακόμη αυτός ο βλάξ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΠΑΡΜΠΑ ΒΑΣΙΛΗ ΤΗ ΒΡΕΜΜΕΝΗ ΣΑΝΙΔΑ ΤΗ ΞΕΡΕΙΣ? ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ .. ΚΑΠΟΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΤΙΣ ΕΙΧΕΣ ΦΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗ ΘΥΕΛΛΑ ΠΟΥ ΞΕΣΗΚΩΝΕΣ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΒΡΕΜΜΕΝΗ ΣΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΒΑΡΑΣ ΤΟΥΣ 300 ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ , ΞΕΚΙΝΩΝΤΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΟ ΣΟΥ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΡΠΑΞΕΙ - ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΥΤΟ - ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΩΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ Κε ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΒΛΛΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΩΣΤΟΣ

    ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΗΓΗΘΕΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΟΥΔΙΟΥ.....ΧΑΧΑΧΑ, ΡΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΤΟΥ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΨΟΥΛΕΣ ΣΙΔΗΡΟΥ ΤΟΥ ΒΛΟΓΙΟΚΟΜΜΕΝΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΓΗΘΕΙ ΚΙΟΛΑΣ....ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΣΑΣ ΔΕΞΙΟΥΛΗΔΕΣ...ΜΥΑΛΟ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΒΡΕ ΒΡΩΜΟΓΕΡΕ ΑΛΗΤΑΡΑ ΥΠΗΡΕΤΗ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΑ ΗΣΟΥΝ ΡΕ .........ΠΟΣΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΕΣ ΡΕ ΞΕΦΤΗΛΑ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΤΥΨΕΙΣ ΡΕ ΓΟΜΑΡΙ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΡΕ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΘΑΧΙΣΤΗΘΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ?

    ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΠΑΡΟΖΟΜΠΙ
    ΕΧΕΙΣ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΠΑΛΙΟΤΡΑΜΠΟΥΚΕ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κεδίκ-ογλού,

    καλά εκαναν και σε πέταξαν έξω απ το ΠΑΣΟΚ.

    Το πόσο καλά εκαναν το αποδεικνύει ο γυιός σου που πρόσφατα είπε πως τα λεφτά της βουλευτικής αποζημίωσης, δεν του φτάνουν για να ζήσει.

    Ασε που με τις άθλιες παρεβάσεις του στον Βουρλούμη, διορίζει κατι χαμένα κορμιά προισταμένους στην ΟΤΕ!

    Τον καθε Τρίχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ε, αφού το γράφει η Αυριανή δε μπορεί, αλήθεια θα είναι ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στην φυλακη οι προδοτες Σιμητης-Καραμαλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΧΑΣΟΥ ΡΕ ΚΟΠΡΙΑ .
    ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕΣ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗ ΚΟΡΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τώρα είναι αργά αγάπη μου γλυκιά.
    Οί αλήθειες πού λές αποδεικνύουν
    τή πολιτική βρωμιά.
    Άν έτρωγες ΚΑΙ εσύ θά είχες ράψει
    τό στόμα σου καί ο γιός σου θά
    πήγαινε στράααατα-στρααατούλα στό
    πράσινο μονοπάτι.
    Σιχαμάρα.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 1. Υπερχρέωση της χώρας, διόγκωση του δημόσιου χρέους στο 114% (το 1981 το δημόσιο χρέος υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού, το 1985 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό και το 2001 έφτασε σε χρέος ρεκόρ 114% του ΑΕΠ )

    2. Παράδοση του δημόσιου πλούτου στους βαρόνους των κατεστημένων συμφερόντων(έξι οικογένειες)

    3. Καταλήστευση των κρατικών και κοινοτικών πόρων από τις συμμορίες της διεφθαρμένης διαπλοκής που έδρασαν ανενόχλητες και με την πλήρη ανοχή των «χρυσών» σοσιαλιστικών εξουσιών. Όλες οι διεθνής εκθέσεις κατατάσσουν την Ελλάδα στην ίδια κατηγορία με τις χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

    4. Έγκλημα χρηματιστηρίου: άγρια δηλαδή λεηλασία ενάμισι εκατομμυρίου ανύποπτων μικροεπενδυτών μετά από τις άμεσες και έμμεσες προτροπές υπουργών (κόμμα χρηματιστηρίου) και του ίδιου του Σημίτη.

    5. Χειραγώγηση του γενικού δείκτη του.. χρηματιστηρίου με τα ταμεία των ΔΕΚΑ (Δημόσια Επιχείρηση Κρατικών Αξιών) και των ασφαλιστικών ταμείων.

    6. Φτωχοποίηση του ελληνικού λαού με δυόμισι εκατομμύρια Έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας και δημιουργία νεόπτωχης τάξης.

    7. Οι ολέθριοι χειρισμοί της «νύχτας των Ιμίων» έστω συγχωρoύνται με το αιτιολογικό του μη-πολέμου, η συμφωνία όμως της Μαδρίτης που παραχωρεί για πρώτη φορά δικαιώματα «συνιδιοκτησίας» της Άγκυρας στην περιοχή μάλλον είναι δύσκολο να ξεχαστεί και αποδεικνύει την ανικανότητα Σημίτη και προέδρου Γιώργου.

    8. η σκοτεινή υπόθεση των πυραύλων S-300 που εξασθένισε την άμυνα της Κύπρου από ελληνικής πλευράς ενώ δεν έγινε το ίδιο από τουρκικής πλευράς. Προσπαθούσαμε επί μήνες να τους κρύψουμε σε κάποιο νησί.

    9. Η «νίκη του Ελσίνκι» που παρουσιάστηκε ως επίτευγμα της εξωτερικής πολιτικής Σημίτη, ενώ ποτέ δεν εξήγησαν στους Έλληνες ποιές ήταν οι πραγματικές συνέπειες αυτής της συμφωνίας.

    10. Συναίνεση Σημίτη - Παπανδρέου στον βομβαρδισμό Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου, στο βομβαρδισμό δηλαδή ευρωπαϊκής(βαλκανικής) χώρας με ορατό τον κίνδυνο μεταβολής συνόρων στη βαλκανική γειτονιά μας με απρόβλεπτες συνέπειες για χώρες στα σύνορά μας.

    11. Εξοπλιστικά προγράμματα είκοσι δις € από Σημίτη, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και προβληματικών μαχητικών που το ένα μετά το άλλο πέφτουν σκοτώνοντας αεροπόρους. Φαίνεται ότι οι μόνοι που επωφελήθηκαν από τις συμφωνίες ήταν τα λαμόγια-μεσάζοντες, οι έμποροι και οι πολυεθνικές για τους οποίους εξασφαλίζονταν τεράστιες μίζες και προμήθειες, με υπερκοστολογήσεις και αστρονομικές υπερβάσεις των αρχικών συμβάσεων.

    12. Οι δαπάνες για την άμυνα δεν εμφανίζονταν ποτέ στα κρατικά έξοδα αλλά εγγράφονταν μόνο σε ειδικούς λογαριασμούς της Τράπεζας της Ελλάδος (που σημαίνει ότι δεν μπορεί ποτέ να αποδειχτεί που πήγαιναν τα λεφτά και ποιος τα έπαιρνε) με αποτέλεσμα να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία το 2002. Μέχρι το 1998 είχαν ανοιχτεί 3 τέτοιοι λογαριασμοί από το 1998 μέχρι το 2004 ανοίχτηκαν πάνω από 100 : τα περίφημα διπλά βιβλία του Πασόκ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 25. Φόροι: παρά του ότι η πράσινη υποσχεσιολογία ευαγελίζονταν πάντα αναδιανομές πλούτου, δικαιότερα συστήματα φορολόγησης και φορολόγηση του έχοντα και κατέχοντα, από το 1993 έως το 2003 παρατηρείται αύξηση φόρων κατά 122,5%. Επί Σημίτη επιβλήθηκαν 97 νέοι φόροι που κυρίως στόχευαν μικρές, εμπορικές, βιοτεχνικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το 1981 τα συνολικά φορολογικά έσοδα αντιστοιχούσαν στο 15,8% του ΑΕΠ ενώ το 2000 αντιστοιχούσαν στο 26,6%. Το 1981 οι αυξήσεις άμεσων φόρων αντιστοιχούσαν στο 5% του ΑΕΠ ενώ το 2000 αντιστοιχούσαν στο 11,2%. Το 1995 π.χ. το 66,1% των φόρων ήταν έμμεσοι, το 2000 ήταν 57,6%, το 2001 ήταν 58,9%, το 2002 ήταν 59,4% και το 2003 ήταν 59,4%.

    26. Αγροτικό Ζήτημα : τις δύο τελευταίες δεκαετίες δόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση τρισεκατομμύρια για την αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας και τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωργίας. Οι επιδοτήσεις όμως χρησιμοποιήθηκαν μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Οι αναμενόμενες αναδιαρθρώσεις δεν έγιναν ποτέ γιατί τα πολλά χρήματα απορροφούνταν από ανθρώπους που δεν τα δικαιούνταν, απορροφούνταν από απατεώνες, πάντως όλοι, παραπληροφορήθηκαν και εξαπατήθηκαν αφού πίστεψαν ότι θα παίρνουν τις επιδοτήσεις επ' άπειρον ενώ οι επιδοτήσεις ήταν απλώς τμήμα πακέτων που κάποτε φυσικά απορροφούνται και σταματούν. Εξάλλου η Ευρώπη δεν μπορεί να ενισχύει για πάντα προϊόντα που δεν χρειάζεται(χωματερές) ή προϊόντα υψηλού κόστους παραγωγής σε σύγκριση με άλλες χώρες. Κανένας δεν εξήγησε στους αγρότες πως και γιατί να ανανεώσουν και αναδιαρθρώσουν τις καλλιέργειές τους, πώς να βελτιώσουν την παραγωγή τους και πώς να εκσυγχρονίσουν τεχνολογικά τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις τους. Ήταν λογικό ο Δρυς να βγει και να πει «οι αγρότες πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους» και ο Σημίτης ότι «η ελληνική γεωργία δεν έχει μέλλον» και ότι οι αγρότες πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα». Το εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων έφτασε το 2002 στο πρωτοφανές έλλειμμα των 1,84 δις €. Έτσι φτάσαμε στην εξέγερση των αγροτών, στα σκασμένα λάστιχα, στην κατασυκοφάντηση των αγροτών και στον ξυλοδαρμό τους.

    27. Προμήθειες στα νοσοκομεία : εικονικές τιμολογήσεις και υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ιατρικών υλικών και εργαλείων από 300% - 1500%.

    28. Ανεργία : το 1981 υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού όρου. Μετά το 81 άρχισε να αυξάνεται ενώ το 1998 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό όρο, το 1999 έφτασε το 12% και το 2004 το 12,3%.

    29. Ολυμπιακή αεροπορία : τον Οκτώβριο του 2003 η Ευρωπαϊκή επιτροπή στράφηκε κατά της Ελλάδας και έστειλε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της Ολυμπιακής από την κυβέρνηση Σημίτη. Ζητούσε μάλιστα την επιστροφή της οικονομικής υποστήριξης χαρακτηρίζοντας αποτυχημένο το σχέδιο εξυγίανσης από το 1994 έως το 2002.

    30. ΑΣΕΠ : κάτω από τους νόμους Πεπονή κατασκεύασαν τις περίφημες 'αποκαταστατικές' διατάξεις του άρθρου 25 και του Ν. 2190, που ουσιαστικά παραβίαζαν το νόμο για το ΑΣΕΠ, καταργούσαν την έννομο τάξη και ανάγκαζαν το ίδιο το ΑΣΕΠ να διαπιστώνει με εκθέσεις του χιλιάδες παράνομες κομματικές προσλήψεις κυρίως συμβασιούχων. Ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα πασοκοκρατείται, αφού επί 20 χρόνια είχαν διοριστεί πάνω από 1 εκ. 'πράσινα' παιδιά ...;.. Παρόλα αυτά ο σοσιαλιστικός τύπος επιμένει ότι ο δημόσιος τομέας κατακλύστηκε από γαλάζια παιδιά. Καλό το παραμύθι αλλά χωρίς δράκους.

    31. Το φιάσκο της οδού Νιόβη στις 23/9/1998 : με την καταδίωξη του επικίνδυνου Σορίν Ματέι που με μια χειροβομβίδα απέδειξε την πλήρη ανεπάρκεια της αστυνομίας και της ηγεσίας της. Τραγικό θύμα της ιστορίας, η 25χρονη Αμαλία Γκινάκη. Μετά το φιάσκο ο Σημίτης διόρισε αρχηγό της ΕΛ.ΛΑΣ τον αντιστράτηγο Γεωργακόπουλο, την ίδια στιγμή που ο εισαγγελέας Γεράκης ερευνούσε σκάνδαλα που εμπλέκονταν ο Γεωργακόπουλος. Αργότερα τον επιβράβευσαν με τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 13. TOR-M1 (ρώσικα αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς) : πίσω από την προμήθειά τους βρίσκονται δύο δολοφονίες, εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών, κατασκοπεία, παρακολουθήσεις, απειλές και 474 εκ $ και το γεγονός ότι ουδέποτε καταβλήθηκαν στη χώρα μας τα αντισταθμιστικά οφέλη, ύψους 73 εκ. $.

    14. Το τεράστιο φαγοπότι με τα δημόσια έργα και τις Ολυμπιακές υποδομές που χαρακτηρίζονται από καθυστερήσεις, υπερβάσεις και κακοτεχνίες, για πολλές από τις οποίες πληρώνουμε βαριά πρόστιμα. Με το κόλπο των σκόπιμων καθυστερήσεων στην ανάθεση των έργων οι υπουργοί Σημίτη προχωρούσαν σε απευθείας «τυφλές» αναθέσεις με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες, υποτίθεται κάτω από την πίεση του χρόνου ενώ στην πραγματικότητα ήθελαν απλώς να ευνοήσουν τους νταβατζήδες τους, δηλαδή τους χρηματοδότες τους.

    15. Στα δημόσια έργα κατασκεύαζαν δρόμους καρμανιόλες αλλά φούσκωναν οι τσέπες των ευνοούμενων 'πράσινων κατασκευαστών' , κυρίως του Μπομπολικού Άκτωρα ο οποίος έπαιρνε όλα τα έργα και όποιο έργο δεν κατασκεύαζε το έπαιρνε για να το δώσει υπερεργολαβία.

    16. Εθνικό Κτηματολόγιο : φαγώθηκαν αμέτρητα δις από το Λαλιώτη και πληρώνουμε τεράστια πρόστιμα για την μη πραγματοποίηση του έργου.

    17. Ο προϋπολογισμός του 2003 προέβλεπε έλλειμμα 0.9% του ΑΕΠ και τελικά έφτασε το 5.7%.

    18. εγκληματική υποτίμηση δραχμής πριν από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

    19. Βιομηχανία παράνομων ελληνοποιήσεων με χορήγηση ελληνικής ταυτότητας και εκλογικού βιβλιαρίου ακόμη και σε σεσημασμένους κακοποιούς από τις πρώην κομουνιστικές χώρες. Υπόσχονταν αγροτική γη και διορισμούς σε Ουκρανούς, Ρώσους και Γεωργιανούς, «κατασκευάζοντας» ομογενείς και ταυτόχρονα ψηφοφόρους. Λίγους μήνες μετά τις εκλογές ανακλήθηκαν χιλιάδες ελληνοποιήσεις αφού η παρανομία της έκδοσής τους ήταν ολοφάνερη και καραμπινάτη. Είχαν όμως προλάβει να ψηφίσουν. Αποτέλεσμα η νόθευση των εκλογών της 9ης Απριλίου 2000.

    20. Προδοσία και παράδοση του αρχηγού των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν στους διώκτες του Τούρκους.

    21. Καθύβριση δικαστών μόλις τολμούσαν να αγγίξουν υποθέσεις διαφθοράς-διαπλοκής παρά του ότι προκαλούσε συνήθως 'όποιον έχει στοιχεία να πάει στη δικαιοσύνη'.

    22. Υπόθεση Στέγκου: στο ξενοδοχείο του οποίου δεξιώθηκε τους Ευρωπαίους ηγέτες κερνώντας τους γιαούρτια 100 εκ. δραχμών. Ο Στέγκος καταδικάστηκε αργότερα σε 3 έτη φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο για τα αδικήματα της παράβασης χρηματιστηριακής νομοθεσίας, παραπλάνησης επενδυτικού κοινού, διασποράς ψευδών ειδήσεων και άμεσης συνέργιας στις πράξεις αυτές.

    23. Μανίκας - Νεονάκης : βάσει των στοιχείων της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς ο Μανίκας πραγματοποίησε συναλλαγές 1,5 εκ € και ο Νεονάκης 64 εκ. €, σε μικρό χρονικό διάστημα το 1999. Κατά πόσο και οι δυο τους ήταν κάτοχοι εμπιστευτικών πληροφοριών;

    24. Και η «Ελευθεροτυπία» στο μεγάλο φαγοπότι των Ολυμπιακών έργων (Άγιος Κοσμάς) με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του Φυντανίδη, Βιργινίας Βεντουράκη, μέσω της Ολλανδικής κατασκευαστικής De Boer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 37. Το 2001 το πασόκ για να καλύψει ένα χρέος 2,8 δις έστησε τη μεγαλύτερη κομπίνα στην ελληνική ιστορία : το πράσινο δομημένο ομόλογο του 2001 με τις 18 τράμπες. Δομήθηκε ένα ομόλογο-τέρας ονομαστικής αξίας 6,1 δις Ευρώ και πάνω σ' αυτό "παίχτηκαν" 18 τράμπες (swaps). Το οφειλόμενο ποσό, από τους λάθος χειρισμούς από 2,8 δις Ευρώ ανήλθε στα 54 δις Ευρώ.

    38. Η λεηλασία των ταμείων από το Πασόκ. Για τα ταμεία αυτά σήμερα κόπτεται ...; Το 2002 - 2003 χάθηκαν μόνο μέσω της "Ακρόπολις" χρηματιστηριακής, σε παιχνίδι με ομόλογα 5,5 εκ. €. Συνολικά χάθηκαν από τα σαϊνια του πασόκ πάνω από 3,5 δις € (1,3 τρις δρχ.) μόνο από το 1999-2002. Και μιλάμε για τα λεφτά που τζόγαραν στο χρηματιστήριο, αφήνοντας λυτές και λυσσασμένες τις διοικήσεις των ταμείων να κάμουν παιχνίδι. Επένδυσαν 5,22 δις € συνολικά σε μετοχές και άφησαν μόνο με 1,76 δις €. Το 2002, ο Υπ. Οικονομίας Χριστοδουλάκης καλούσε τις διοικήσεις του ΙΚΑ να παίξουν σε πολυετή ομόλογα για να καλύψουν τα ελλείματά τους.

    39. Σκάνδαλο ΑΡΙΑΔΝΗ : το 2000 το ελληνικό δημόσιο δανείστηκε 650 εκ. €, από την off shore εταιρεία ARIADNE S. A. (ISIN:XS0121591704) με έδρα το Λουξεμβούργο, βάζοντας υποθήκη μέχρι το 2013 τα έσοδα των λαχείων. Οι μίζες που έπεσαν ξεπερνούν τα 7,5 εκ. €. Το Πασόκ υποχρεούται να απαντήσει : ...;το πασόκ σφυρίζει ΚΛΕΦΤΙΚΑ!
    Αναρτήθηκε από KRISAION ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 32. Υπόθεση Πάσσαρη: δολοφόνησε δύο αστυνομικούς κατά τη διάρκεια απόδρασής του από το νοσοκομείο που είχε μεταφερθεί. Πρέπει να αναφέρουμε και τη μετέπειτα πλήρη αδυναμία σύλληψής του. Γιατί ο αστυνομικός να ριψοκινδυνεύσει τη ζωή του όταν είναι διορισμένος πρασινικαρτούχος;

    33. Διαφθορά: το 2003 ο Μισέλ Ζοσεράν πρόεδρος της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας THALES κατήγγειλε για δωροδοκία μέλος της ελληνικής κυβέρνησης για να αναλάβει η εταιρεία του, την αναβάθμιση έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού. Υποστήριξε ότι η δωροδοκία είναι αναπόφευκτη στην Κορέα, Ιταλία, Ελλάδα και Αφρική. Γαλλικές εφημερίδες υποστήριξαν με στοιχεία, ότι η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων δόθηκε στους Αμερικάνους βάσει της μεγαλύτερης δωροδοκίας αφού ο THALES δωροδοκούσε τον υπουργό Άμυνας από 7% - 10% και δεν πήρε το έργο. Όσο για τη δωροδοκία ο Έλληνας αντιπρόσωπός τους του υπέδειξε ότι πρέπει να προβλεφτεί μια δωροδοκία ύψους 7%-10% στον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Τελικά την ασφάλεια 'κέρδισε' η εταιρεία του Dick Cheney (αντιπροέδρου της Αμερικής) ο οποίος και απευθύνθηκε κατευθείαν στο Σημίτη και στο Χρυσοχοΐδη και όχι σε υπουργούς του.

    34. Ναυάγιο 'Σαμίνα' και οι σχέσεις του με τη διαπλοκή στη ναυτιλία. Αποτέλεσμα του ναυαγίου ήταν 83 νεκροί και δύο μήνες μετά η αυτοκτονία Σφηνιά. Ο Σημίτης ήταν αυτός που ενίσχυσε και υποστήριξε την Minoan Lines ώστε να κατακτήσει σχεδόν μονοπωλιακή θέση στη ναυτιλία. Έτσι η Μίνοαν λειτουργούσε ανεξέλεγκτα και χωρίς τους ιδιαίτερους και απαραίτητους ελέγχους. Τρεις μέρες πριν το ναυάγιο ο μηχανικός του Σαμίνα, Αντώνης Σορώκος στέλνει γραπτή αναφορά στην εταιρεία, κρίνοντας το πλοίο , αναξιόπλοο. Άσχετα από τις απόψεις μελών του πληρώματος δύο είναι οι εκδοχές του ναυαγίου. Ή το πλοίο είχε μηχανική βλάβη και κανείς δεν έδωσε σημασία ή τη βλάβη την παρουσίασε εκείνη τη στιγμή, λόγω της πλημμελούς συντήρησης. Το πλοίο βυθίστηκε 20 λεπτά μετά την πρόσκρουσή του στις Πόρτες, γιατί δε διέθετε στεγανά, που θα καθυστερούσαν ή θα απέτρεπαν τη βύθισή του. Οι χώροι που έπρεπε να είναι στεγανά είχαν μετατραπεί σε καμπίνες, ενώ τα σωστικά μέσα ήταν ανύπαρκτα. Οι μηχανισμοί του υπουργείου από την άλλη είχαν πραγματοποιήσει πλημμελείς ή εικονικούς ελέγχους αξιοπλοϊας που πολλές φορές συνοδεύονταν και από το αντίστοιχο φιλοδώρημα.

    35. Για τέσσερα κακουργήματα άσκηθηκε δίωξη κατά του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπακωνσταντίνου και της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΡΤΙΟΝ για τα ομόλογα του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).

    36. Ληστρικό πασοκικό σκάνδαλο 1 δις € στην ΕΑΒ : οι κυβερνήσεις του πασόκ για να «στρογγυλοποιήσουν» τα τεράστια ελλείμματα της εταιρείας αλλά και κυρίως για να τα «εξαφανίσουν» κάτω από το χαλί, τα «έβαζαν» σε ειδικό λογαριασμό «αναπόσβεστων εξόδων ιδρύσεως της εταιρείας»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΕΔΙΚΟΓΛΑΙΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΟΙ.
    ΚΟΥΦΑΛΑ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ Β. ΕΥΒΟΙΑ. ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ....ΕΧΟΥΜΕ ΞΥΠΝΗΣΕΙ. ΘΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση