GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άρχισε να τρέμει ο Κάτσικας όταν τον στρίμωξαν οι βουλευτές...

...και δεν είχε απαντήσεις για τα 200.000 ευρώ της Siemens! Σε αδιέξοδο βρέθηκε, καταθέτοντας στην Εξεταστικής Επιτροπή για την Siemens, ο...

...και δεν είχε απαντήσεις για τα 200.000 ευρώ της Siemens!

Σε αδιέξοδο βρέθηκε, καταθέτοντας στην Εξεταστικής Επιτροπή για την Siemens, ο επιχειρηματίας Μάριος Κάτσικας.  
Aπέδωσε την ύπαρξη του εμβάσματος ύψους 200.000 ευρώ, το 2003, προς το λογαριασμό του στην Union Bancaire Privee στη Γενεύη από την εταιρεία Placid Blue, η οποία διακινούσε μαύρο χρήμα από τη Siemens, σε μία αγοραπωλησία ακινήτου που δεν έγινε αλλά δεν μπόρεσε να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα.
Είπε ότι είχε σκοπό να αγοράσει ένα σπίτι από...
 τον επιχειρηματία Μ. Παπαδογιαννάκη στην Αγία Μαρίνα, αλλά επειδή η συμφωνία χάλασε ο κ. Παπαδογιαννάκης του επέστρεψε τα χρήματα μέσω της Placid Blue.
Όμως όταν τον ρώτησε ο Δημ. Παπαδημούλης και άλλοι βουλευτές γιατί έγινε μέσω αυτού του τρόπου η επιστροφή, δεν είχε απαντήσει. Επίσης είπε ότι είχε δώσει τα χρήματα σε μετρητά (!)  και δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί δεν είχε έστω κάποιο παραστατικό που να αποδεικνύει ότι είχε κάνει πράγματι κάποια ανάληψη από τραπεζικό λογαριασμό για να τα δώσει στο φίλο του...
Υποστήριξε πάντως ότι όταν το 2008 αποκαλύφθηκε ότι τα χρήματα προέρχονται από την Placid Blue και ο λογαριασμός στην Ελβετία πάγωσε, ζήτησε από τον κ. Παπαδογιαννάκη να του βεβαιώσει εγγράφως, μέσω ιδιωτικού συμφωνητικού ότι τα χρήματα ήταν δικά του (δηλαδή του κ. Παπαδογιαννάκη), κάτι το οποίο και έγινε.
Ωστόσο, όταν οι ερωτήσεις έγιναν πιεστικές και δεν είχε πειστικές απαντήσεις άρχισε να τρέμει ενώ στην ερώτηση γιατί ο επίμαχος ελβετικός λογαριασμός επί χρόνια δεν είχε καμία "κίνηση" απάντησε με κομπασμό ότι ..."έχω πολλά λεφτά" και δεν χρειάστηκε χρήματα από εκεί!

19 σχόλια

  1. Ανεπανάληπτος Γιωργάκης Παπανδρέου.
    Μετά τους επιπλοποιούς ήλθαν οι μπατζανάκηδες.
    Δεν σας σώζουν ούτε τα ελικόπτερα κακομοίρηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέσω του Βαλυράκη, ο Παπανδρέου προσπαθεί να σπάσει όλα τα ρεκόρ πολιτικής γελοιότητας.
    Η εξεταστική επιτροπή τείνει να εξελιχθεί από όργανο ελέγχου σε θέατρο σκιών.
    Τί να πείς;
    Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος.
    Αλήθεια, τί έγιναν εκείνες οι δημοσκοπήσεις οέο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ANTE, ΜΑΛΑΚΑΝΤΡΕΑ, ΠΑΡΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ.

    Τι αποδεικνύεται; Ότι ο Χριστοφοράκος, με τις γνωστές διασυνδέσεις με την Οικογένεια Μητσοτάκη είχε βάλει σε δυσμένεια έναν συγγενή του Σαμαρά. Δηλαδή η Σαμαράς δεν είχε καμία σχέση με την Ζήμενς.

    Ο Αντώνης Σαμαράς θεώρησε σωστό να ζητήσει τηλεφωνικώς από τον κ. Χριστοφοράκο, τον Δεκέμβριο του 2006 (5 μήνες μετά το email ) προκειμένου να δείξει ενδιαφέρον για τον εξ αγχιστείας συγγενή του, ο οποίος εργάζεται στη Ζήμενς από το 1985(πολύ πριν δηλαδή γνωριστεί με τον Σαμαρά. τον γνωρίσει,) και ο οποίος θεωρούσε ότι δεν είχε τύχει, από τον εργοδότη του, ανάλογη με τα προσόντα του, συμπεριφοράς.

    Τελικά δεν κατάφερε τίποτα απολύτως εξαιτίας των λόγων που προαναφέραμε.

    Ο καθένας αντιλαμβάνεται φυσικά ότι αν ο Σαμαράς είχε οποιαδήποτε σχέση είτε με τον κ. Χριστοφοράκο, είτε με την Ζήμενς, δεν θα χρειαζόταν καν να παρέμβει.

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΑΛΑΚΑΝΤΡΕΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ (και εσύ και o Παπαντρέου που σου έδωσε το e-mail);

    ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΤΗ ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΗ ΖΙΜΕΝΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΘΟΔΩΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑKΗ ΜΕ ΤΗ ΖΙΜΕΝΣ.

    ΦΑΕ ΧΛΑΠΑΤΣΑ ΧΟΝΤΡΗ, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

    ΑΝΤΡΕΑ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ.
    Ο ΜΑΝΤΕΛΗΣ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ.

    ΑΝΤΡΕΑ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ
    Ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ.

    ΑΝΤΡΕΑ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ.
    Ο ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ.

    ΑΝΤΡΕΑ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ
    Ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέρα από τη μόνιμη αναξιοπιστία του Παπανδρέου (που δεν είναι κάτι καινούργιο), ο μεγαλύτερος χαμένος της τραγελαφικής υπόθεσης "άνθρωπος του καμπινέ" είναι η ξεκάθαρη και διαπιστωμένη αναξιοπιστία των Νέων και του Πρώτου Θέματος.
    Σε μια στοιχειωδώς σκεπτόμενη κοινωνία θα έπρεπε να εκμηδενιστεί η κυκλοφορία τους.
    Αυτές οι 2 εφημερίδες δεν πρόσκεινται απλά στο πασόκ.
    Αυτές οι 2 εφημερίδες δείχνουν το πιό αποκρουστικό πρόσωπο του πασόκ.
    Αυτές οι 2 εφημερίδες εκφράζουν τα πιό βρωμερά βοθρολύμματα της τυφλής κομματικής εμπάθειας και ρεζιλεύουν συνολικά τη δημοσιογραφία.
    Εφεξής όταν βλέπω φίλο, συγγενή ή γνωστό που έχει δώσει τα ωραία του τα ευρουδάκια για μία από αυτές τις 2 εφημερίδες θα τον κατατάσσω "οσονούπω" στους πνευματικά καθυστερημένους.
    Μπέεεεε, ζώα . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑΝΤΡΕΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και εσύ Παπαγιάννη έχεις αρχίσει να τρέμεις που καταλαβαίνεις που καταλαβαίνεις ότι έρχεται το τέλος του πουλέν σου του απατεώνα του Γιωργάκη.
    Χαιρετίσματα στον Χατζηπαπαγαλάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τί λέτε ρε αλήτες;
    Τί μπουρδελο-μπλόγκ είναι αυτό;
    Εδώ ο κόσμος πεινάει και εσείς γράφετε όλη μέρα αηδίες και σενάρια επιστημονικής φαντασίας;
    1¨55 έφτασε η βενζίνη ρε ξεφτίλα Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλη η Ελλάδα ξέρει ότι Σημίτης, Κόκαλλης, Ζίμενς, Αγία Οικογένεια και Καρατζαφέρης είναι μέλη του οργανογράμματος μιας οργανωμένης σπείρας που λυμαινόταν το δημόσιο εδώ και 25 χρόνια.
    Ο τζίρος;
    Πάνω από 5 τρισ. δρχ.
    Οι μίζες;
    Εάν πάρουμε σαν χοντρό μπούσουλα το 2% για το πασόκ και το 8% για τα λοιπά
    γρανάζια (Χριστοφοράκοι, Καραβέλλες, Τζαβέλλες, Σκαρπέληδες, Τσοχατζόπουλοι, Γεωργίου, Τσουκάτοι, Μαντέλληδες, Τρεπεκλήδες, κλπ) μιλάμε για μίζες 500 δισεκατομμύρια δρχ, δηλ. 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ, 1.500 εκατομμύρια ευρώ.
    Αυτά είναι μόνο οι μίζες, όχι η ζημιά του δημοσίου, που είναι προφανέστατα πολύ μεγαλύτερη.
    Τόσα λεφτά που μοιράστηκαν λίγες δεκάδες αχόρταγοι άνθρωποι, μαζί με τους "δημοσιογράφους" που έβαζαν μπροστά την κουρτίνα για να μη βλέπουμε τίποτε.
    Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί μας βρίζουν οι ξένοι!
    Τί να πείς;
    Από την άλλη προεκλογικά ο ψευταράκος ρωτούσε "που πήγαν τα λεφτά".
    Αυγά και γιαούρτια, παιδιά.
    Έστω και με δανεικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΟΝΟ Ο ΜΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΟ ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΜΙΧΛΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ.
    ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΛΙΓΟ ΑΙΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙ Ο ΧΑΧΟΛΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΖΕΙ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το χειρότερο δεν είναι πόσο πέφτουν σήμερα οι συντάξεις.
    Όλοι ξέρουμε ότι την επόμενη διετία είναι πολύ πιθανό να υποχρεωθούμε να βγούμε από την ευρωζώνη.
    Πόση αγοραστική δύναμη θα έχουν τότε οι ονομαστικές συντάξεις των σημερινών 400 ευρώ, σε ένα περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού και χαμηλής ισοτιμίας της δραχμής;
    Οι συνταξιούχοι θα υποχρεωθούν να διαλέξουν ανάμεσα στην απόλυτη φτώχεια και την ευθανασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΔΕΥΡΟ ΕΞΩ .....

    ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΟ Η ΜΠΟΧΑ ΤΟΥΣ.

    ΛΙΓΟ ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για να μην ξεχνάμε το ποιόν του "κυρίου", παραθέτουμε δημοσίευμα της 19/9/2003

    "Δικάζονται σήμερα οι υπεύθυνοι της «ΦΑΡΑΝ»
    Για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια οι υπεύθυνοι της «ΦΑΡΑΝ» κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο
    Οι τραγικές μνήμες ζωντανεύουν ξανά σήμερα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό των 5,9 Ρίχτερ στην Πάρνηθα, οι υπεύθυνοι του Διοικητικού Συμβουλίου της φαρμακοβιομηχανίας «ΦΑΡΑΝ», θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο για τον άδικο χαμό οκτώ εργαζομένων και τον τραυματισμό άλλων 12.
    Πριν από λίγες μέρες συμπληρώθηκαν ακριβώς τέσσερα χρόνια από το σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη, όταν και μέρος του εργοστασίου της «ΦΑΡΑΝ» κατέρρευσε σαν «χάρτινος πύργος», παρασέρνοντας στο θάνατο οκτώ εργάτες και τραυματίζοντας άλλους δώδεκα, εκ των οποίων οι δύο ακρωτηριάστηκαν. Η διοίκηση του εργοστασίου, όμως, αμέσως μετά από αυτό το τραγικό γεγονός, δε στήριξε, ως όφειλε, τις οικογένειες των θυμάτων, και οι αποζημιώσεις που έδωσε ήταν τόσες όσες προέβλεπε το ασφαλιστικό συμβόλαιο που είχε υπογράψει με όλους τους εργαζόμενους της «ΦΑΡΑΝ» και άγγιζε το ποσό των 10 εκατ. δραχμών. Ποσό ευτελές για να συντηρηθεί μια οικογένεια, με μόνο ένα εργαζόμενο μέλος...
    Ομως, η διοίκηση, δεν αρκέστηκε σε αυτό. Προχώρησε και στην απόλυση επιπλέον 80 συναδέλφων τους, προκειμένου να μειώσει τα έξοδα λειτουργίας της επιχείρησης! Και πριν ακόμη στεγνώσει το χώμα από το αίμα των νεκρών, έξι μήνες μετά το σεισμό, η διοίκηση προχώρησε σε μια τεράστια διαφημιστική καμπάνια με καταχωρήσεις σε εφημερίδες, ευχαριστώντας τις ασφαλιστικές εταιρίες, επειδή μετά το σεισμό στάθηκαν δίπλα στην εταιρία καταβάλλοντάς της το ποσό των... 1,2 δισ. δρχ.!
    Ολα αυτά γίνανε με την ανοχή της κυβέρνησης. Μάλιστα, ο τότε υπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας, δήλωνε στις 2 Οκτώβρη 1999 ότι κανείς από τους εργαζόμενους της «ΦΑΡΑΝ» δε θα χάσει τη δουλιά του! Είναι προφανές πως ο σεισμός περισσότερα κέρδη παρά ζημιές απέφερε στη φαρμακοβιομηχανία.
    Ομως, η διοίκηση, δεν έχει μόνο την ηθική ευθύνη, για το θάνατο και την απόλυση των εργαζομένων, αλλά και την ουσιαστική.
    Ο «Ρ» είχε αποκαλύψει ότι υπήρχε έκθεση πολιτικού μηχανικού που ανέφερε, από το 1986, πως υπάρχουν σημαντικές ζημιές στο εργοστάσιο από το σεισμό του 1981, οι οποίες αν δεν επιδιορθωθούν, τότε το εργοστάσιο δε θα αντέξει σε νέο σεισμό. Η διοίκηση αδιαφόρησε πλήρως για τους εργαζόμενους. Οχι όμως και για τα στελέχη της, τα οποία στέγασε σε ένα διώροφο κτίριο, που δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα, δίπλα από το εργοστάσιο.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάστηκε να περάσουν 15 μήνες από τον καταστροφικό σεισμό για να κληθούν οι υπεύθυνοι της «ΦΑΡΑΝ» να απολογηθούν στη Δικαιοσύνη και να λογοδοτήσουν για τα «χάρτινα κτίρια». Ετσι, μόλις στις 4 Δεκέμβρη 2000 κλήθηκαν τα τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ο πολιτικός μηχανικός.
    Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση δήλωνε με στόμφο πως θα τηρηθούν διαδικασίες «εξπρές» για τις συγκεκριμένες υποθέσεις. Μάλιστα, είχε συστήσει μια επιτροπή 13 επιστημόνων με αντικείμενο «τον έλεγχο εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας και τη διερεύνηση των αιτιών κατάρρευσης των κτιρίων». Οκτώμισι μήνες μετά το σεισμό είχαν βρεθεί οι φάκελοι των 16 από τα 26 συνολικά κτίρια που κατέρρευσαν!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτή τή στιγμή παρακολουθώ στή tv
    τόν Κάτσικα.Alter.
    Δέν κοιτάει στά μάτια.
    Όλο δεξιά καί αριστερά.
    Τί νά συμπεράνεις?Τό προφανές?
    Καί τά βατράχια τσακώνονται στό
    βάλτο,ενώ τά βουβάλια επελαύνουν.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λιάνα Κανέλλη:
    Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την χρησιμοποίηση μαθητών του Πειραιά από τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μ. Τσόκλη:

    Είναι απαράδεκτο και ως μεθόδευση και ως πρωτοβουλία η επιχείρηση επιστράτευσης - χρησιμοποίησης μαθητών από σχολεία του Πειραιά προς όφελος του προπαγανδιστικού μηχανισμού μεγαλοξενοδόχων και εφοπλιστών που ανέλαβε και οργανώνει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Τσόκλη. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, έχοντας την άδεια και τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, επιχείρησε με θρασύτητα να χρησιμοποιήσει τους μαθητές στο μοίρασμα δώρων του ΕΟΤ προς τους τουρίστες, σε ευθεία αντίθεση με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του ταξικού ναυτεργατικού κινήματος τις οποίες η κυβέρνηση ενοχοποιεί και συκοφαντεί με τον αβάσιμο και ψευδή ισχυρισμό ότι πλήττουν τον τουρισμό.

    Αν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ενδιαφερόταν για την ανάπτυξη του τουρισμού και όχι για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των μεγαλοξενοδόχων δεν θα υποστήριζε τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που απαγορεύουν στους μαθητές και γενικά στους νέους των λαϊκών οικογενειών το δικαίωμα στην αναψυχή και τις διακοπές.."
    ================================

    Επιτέλους βρέθηκε και κάποιος έλληνας βουλευτής να τα χώσει σ' αυτό το παπανδρεϊκό μουνόπανο που νομίζει ότι είμαστε δούλοι της ή μαλάκες..
    ---------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νέα Κλεφτοκρατία2 Ιουν 2010, 11:56:00 μ.μ.

    Χαχαχα, διαβάζω όλα τα σχόλια από τους πληρωμένους δεξιούς και έχω ξεσκιστεί στο γέλιο.

    Ζόρια, πολλά ζόρια στους δεξιούληδες, άρα ο Παπανδρέου και οι εξεταστικές είναι σε καλό δρόμο.

    Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι τόσο τους πέρνει και άλλο η μπάλα όλους εκεί στην ΝΔ, από Καραμανλή, Μπακογιάννη μέχρι Σαμαρά που και καλά 'δεν χρωστάει σε κανέναν και δεν απολογείται'.

    Κάτσε να ανοίξει και το στόμα του και ο Χριστοφοράκος απο Γερμανία τώρα που έχει ξεμπερδέψει με την Γερμανική δικαιοσύνη και εκεί να δεις γέλια. Έχουν να κλάψουν πολλές μανούλες στην ΝΔ και κάτι ξοφλημένα εκσυχρονιστίρια.

    Μιλάμε πολύ γέλιο.

    'Αντε κουράγιο δεξιούληδες και ξύδι τοπ για τα νεύρα χαχαχα.

    Γιώργο προχώρα, ξετίναξε τους τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΣΥΛΙΑ,

    ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΒΑΠΟΡΑΚΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΩΝΟΥΝ ΜΕΣΑ.

    ΑΥΤΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ.

    Η ΣΑΠΙΛΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.


    ΑΣ ΧΩΝΑΝΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αθώοι οι γιοι

    Με μια κατά πλειοψηφία αθώωση έκλεισε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών ο φάκελος της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί για την υπόθεση της κατάρρευσης του εργοστασίου της ΦΑΡΑΝ μετά τον σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999.

    Από τα συντρίμμια του εργοστασίου ανασύρθηκαν νεκροί οκτώ εργαζόμενοι, ενώ τραυματίστηκαν άλλα εννέα άτομα. Ενώπιον του δικαστηρίου είχαν παραπεμφθεί, σε πρώτο βαθμό για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, οι ιδιοκτήτες και μέλη του Δ.Σ. του εργοστασίου: Νίκος, Δημήτρης και Μάριος Κάτσικας.Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε μετατρέψει την κατηγορία στο πλημμέλημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και είχε επιβάλει ποινές φυλάκισης από 2 χρόνια και 8 μήνες έως 4 χρόνια και 8 μήνες.

    Χθες στο εδώλιο κάθισαν μόνο οι δύο κατηγορούμενοι, Δημήτρης και Νίκος Κάτσικας, αφού ο πατέρας τους έχει αποβιώσει. Οι δύο ιδιοκτήτες της ΦΑΡΑΝ κρίθηκαν κατά πλειοψηφία αθώοι από τους δικαστές και τους ενόρκους, οι οποίοι πείστηκαν πως οι κατηγορούμενοι δεν είχαν ευθύνη για τις κατασκευαστικές ατέλειες των κτιριακών εγκαταστάσεων του εργοστασίου. Κι αυτό γιατί μοναδικός υπεύθυνος, σύμφωνα με την απόφαση, ήταν ο πατέρας τους, Μάριος Κάτσικας, ο οποίος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων και οκτώ μηνών αλλά δεν κρίθηκε σε δεύτερο βαθμό διότι στο μεταξύ απεβίωσε. Οι δικαστές στήριξαν την απόφασή τους στο γεγονός ότι οι ατέλειες -που δεν επιδιορθώθηκαν με τον σωστό τρόπο- οφείλονταν στον σεισμό του 1981, διάστημα κατά το οποίο τα δύο αδέλφια δεν είχαν συμμετοχή στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

    * Οσον αφορά τη δίκη για την κατάρρευση του εργοστασίου της Ρικομέξ (σκοτώθηκαν 39 άτομα), η διαδικασία συνεχίστηκε χθες ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου με την ανάπτυξη των ενστάσεων της υπεράσπισης περί αποβολής πολιτικής αγωγής και ακυρότητας του κατηγορητηρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ;;; ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ;;;


    Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2004 Σελίδα 29 ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΦΑΡΑΝ Αντικομμουνιστικό αμόκ!

    Σε έκτακτο στρατοδικείο προσπάθησαν να μετατρέψουν χτες το Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο οι Γιώργος και Σπύρος Αλφαντάκης, συνήγοροι υπεράσπισης του πολιτικού μηχανικού του εργοστασίου της ΦΑΡΑΝ Ιωάννη Κολιόπουλου, που δικάζεται μαζί με τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης ως υπαίτιος της κατάρρευσης του κτιρίου στο σεισμό της 7 Σεπτέμβρη 1999, με αποτέλεσμα το θάνατο οκτώ εργατών και τον τραυματισμό άλλων 12.

    «Είστε μέλος του ΚΚΕ; Είστε μέλος του ΚΚΕ;», αυτή ήταν η με ύφος και λογική Μπάμπαλη και Μάλλιου ερώτηση που απηύθυνε επανειλημμένα ο Σπ. Αλφαντάκης στο μάρτυρα Βασίλη Οψιμο. Η πέρα από κάθε δικονομική πρακτική ακόμα και για δικαστήριο αστικής δημοκρατίας, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά της πολιτικής αγωγής. Η αιτιολόγηση της ερώτησης από το συνήγορο, ότι ο μάρτυρας έχει σχέσεις με προηγούμενους μάρτυρες και συγκεκριμένα με την πολιτική μηχανικό Ελένη Μηλιαρονικολάκη, η οποία σε ανύποπτο χρόνο το 1986 εξετάζοντας το κτίριο είχε προβλέψει ότι θα πέσει σε ένα σεισμό, καθώς και την πρόεδρο της Ομοσπονδίας στους εργαζόμενους στο Φάρμακο Ζωή Σώκου, σε συνδυασμό με τη φράση του «Εσείς και ο Περισσός φτιάξατε την κατηγορία», όξυναν την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Κατά τη διάρκεια της διακοπής, ο γνωστός για τις σχέσεις του και τις υπηρεσίες του στη Χούντα, Γιώργος Αλφαντάκης, προέβη σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για το ΚΚΕ, λέγοντας πως το ακολουθούν αμόρφωτοι, ενώ εκφράστηκε ευμενώς για τους βασανιστές Μπάμπαλη και Μάλλιο.

    Στην επανάληψη της διαδικασίας ο Γ. Αλφαντάκης έκανε ένα ακόμα βήμα αμφισβητώντας την αξιοπιστία του μάρτυρα με κριτήριο τις πολιτικές του απόψεις και θέτοντας την παρακάτω προκλητική ερώτηση: «Συγκροτήσατε ομάδα με κατεύθυνση του ΚΚΕ, οι τρεις, ώστε ενορχηστρωμένα να αποδώσετε κατηγορία στους ιδιοκτήτες και τον μηχανικό της ΦΑΡΑΝ για την κατάρρευση του εργοστασίου και τους θανάτους που προκάλεσε;». Η πρόεδρος απαγόρευσε στον μάρτυρα να απαντήσει, ο Γ. Αλφαντάκης προσέφυγε στο δικαστήριο ζητώντας να επιτραπεί η ερώτηση και να υποχρεωθεί ο μάρτυρας να απαντήσει. Τελικά, μετά από διάσκεψη το δικαστήριο ομόφωνα απαγόρευσε την ερώτηση. Οι προκλήσεις όμως του συνηγόρου δε σταμάτησαν. Είπε ότι σκοπός της ερώτησής του ήταν να επιβεβαιωθούν βάσιμες πληροφορίες των κατηγορουμένων (χωρίς όμως και να κατονομάσει τις πηγές αυτών των πληροφοριών) ότι το ΚΚΕ είχε στείλει τον μάρτυρα να εργαστεί στην επιχείρηση, να αναπτύξει συνδικαλιστική δράση, προκειμένου να προσελκύσει υπέρ του Κόμματος εργαζόμενους!!!

    Να σημειωθεί πάντως ότι οι άλλοι συνήγοροι υπεράσπισης δεν υιοθέτησαν την πρακτική Αλφαντάκη, μερικοί μάλιστα τη χαρακτήρισαν σαν «αστειότητες».

    Νωρίτερα, ο Βασ. Οψιμος είχε καταθέσει ότι στο διάστημα μεταξύ των εκλογών στο σωματείο της ΦΑΡΑΝ στις οποίες αναδείχτηκε πρόεδρος και της ανακοίνωσης του αποτελέσματος, είχε κληθεί στα γραφείο του τότε Διευθύνοντος Συμβούλου Δημητρίου Κάτσικα, ο οποίος του είχε ζητήσει να φύγει από την εταιρία.

    Χτες κατέθεσε ακόμα, ο διευθυντής του καλλιτεχνικού τμήματος της ΦΑΡΑΝ Ελευθέριος Βαρβάκης. Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με πολιτικά καθάρματα. Αφού τους πιάσανε στα πράσα να κλέβουν προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα εκ του μη όντως.

    Προχτές βγήκε φωτοτυπία εσωτερικού εγγράφου με τη σημείωση ότι ο Μαντέλης είναι ξάδερφος του Υπουργού. Αυτοί έκαναν δουλειές μόνο και μόνο λόγω του ονόματος.
    Οι άλλοι λόγω της συγγένειας έμπαιναν στο ψυγείο.

    Το ερώτημα είναι απλό.
    Λεφτά πήρε ο Σαμαράς;
    Προφανώς όχι.
    Αφού δεν πήρε δε καλά θα κάνουν να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό.

    ο Βασίλης Κεγκέρογλου πολιτευεται στο Ηράκλειο Κρήτης τυχαίο;
    δε νομίζω.
    Πανικόβλητοι είναι τελικά οι ΠΑΣΟΚοι.
    Προσωπικά υπεύθυνος για τις γελοιότητες και τις φαιδρότητές τους είναι ο ίδιος ο ΓΑΠ.

    Και η ΝΔ πρέπει επιτέλους να απαντήσει στον Καρατζαφέρη και στις γελοιότητές του.
    Δεν αρκεί η περιφρόνηση.
    Δεν είναι προσωπικό το θέμα.
    Είναι βαθειά πολιτικό.
    Το μόρφωμα του ΛΑΟΣ με τον τυχοδιωκτισμό στο DNA του πρέπει να πάρει απαντήσεις.
    Και ο αρχηγός του εν λόγω μορφώματος καλά θα έκανε να μας εξηγούσε τις σχέσεις του με τον μεγαλοξενοδόχο Μήτση και τον Αποστολόπουλο.
    Για την κ.Τζαβέλα έχουν ειπωθεί, να μην τα ξαναλέμε.

    Γιατί εντάξει το μόρφωμα τηλεμπόρων-πατριδοκάπηλων-ημιμαθών με αρχηγό τον μάστορα της πολιτικής κολοτούμπας Καρατζαφέρη είναι διασκεδαστικό, αλλά υπάρχουν και όρια.
    Και τα όρια τα ξεπέρασαν όταν ανέλαβαν το ρόλο του προβοκάτορα και του λασπολόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση