GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαμόγελα για την παγκόσμια ανάκαμψη από τη σταδιακή ανατίμηση του κινέζικου γιουάν...

Η κεντρική Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι η αναπροσαρμογή της ισοτιμίας του γιουάν δεν θα γίνει με μια κίνηση. Η διευκρίνισ...

Η κεντρική Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι η αναπροσαρμογή της ισοτιμίας του γιουάν δεν θα γίνει με μια κίνηση.
Η διευκρίνιση δίδεται την επομένη της ανακοίνωσης του Πεκίνου για ένα πιο ευέλικτο γιουάν και για τη συνέχιση της μεταρρύθμισης του μηχανισμού καθορισμού της ισοτιμίας του κινεζικού νομίσματος, η οποία χαιρετίσθηκε από...
 τις ΗΠΑ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας σημείωσε ότι οι κινεζικές αρχές πρέπει να διατηρήσουν τον έλεγχο της διακύμανσης των ισοτιμιών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Πεκίνο προτίθεται να διατηρήσει τον έλεγχο επί της ισοτιμίας του γιουάν και να μην επιτρέψει την ταχεία προσαρμογή της. «Η θεμελιώδης σταθερότητα του γιουάν θα διατηρηθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, η οποία δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα της Κεντρικής Τράπεζας, για να προσθέσει: «Η διαχείριση και η προσαρμογή της ισοτιμίας του γιουάν θα γίνει σταδιακά».
Σύμφωνα πάντως με κορυφαίους αμερικανούς πολιτικούς παράγοντες, η απόφαση του Πεκίνου για τη συναλλαγματική ευελιξία του γιουάν είναι μεν θετική αλλά έπισης ασαφής και περιορισμένη. Όπως επισημάνθηκε, η κίνηση αυτή της Κίνας σίγουρα αποτελεί ένα θετικό βήμα αλλά εάν η συναλλαγματική αξία του γιουάν δεν αυξηθεί σημαντικά, οι ΗΠΑ θα πρέπει να αναλάβουν δράση.
Το Σάββατο παράγοντας της αμερικανικής Γερουσίας χαρακτήρισε ενθαρρυντική την ανακοίνωση της Κίνας για πιο ευέλικτο γιουάν, αλλά όπως εκτίμησε, πιθανόν δεν αρκεί να ικανοποιήσει τους Αμερικανούς βουλευτές που πιέζουν για ανατίμησή του.
«Αυτό είναι ενθαρρυντικό αλλά δεν περιμένω ότι θα είναι ποτέ αρκετό για τα γεράκια του νομίσματος στο Κογκρέσο», δήλωσε η ίδια πηγή στο πρακτορείο Reuters διατηρώντας την ανωνυμία της.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, χαιρέτισε πάντως την ανακοίνωση της Κίνας κάνοντας παράλληλα έκκληση για «δυναμική εφαρμογή της απόφασης».
«Χαιρετίζουμε την απόφαση της Κίνας να αυξήσει της ευελιξία της ισοτιμίας του νομίσματός της» αναφέρει σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και προσθέτει: «Η δυναμική εφαρμογή θα συνεισφέρει θετικά στην ισχυρή και ισορροπημένη παγκόσμια ανάπτυξη. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την Κίνα στην G20 και με διμερή τρόπο να ενδυναμώσουμε την ανάκαμψη».
Την ανακοίνωση χαιρέτισε και το υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας. «Αναμένουμε αυτή η κίνηση να βοηθήσει στην προώθηση μίας σταθερής και ισορροπημένης ανάπτυξης στην Κίνα, στις ασιατικές οικονομίες, καθώς και στην παγκόσμια οικονομία», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
Για καλοδεχούμενη εξέλιξη έκανε λόγο ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν, εκτιμώντας ότι το ισχυρότερο γιουάν θα βοηθήσει σε αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών στην Κίνα και στον επαναπροσανατολισμό των επενδύσεων στο εσωτερικό της χώρας.
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ πρόσθεσε ακόμα ότι το ισχυρότερο γιουάν συμβαδίζει με το πόρισμα έκθεσης που θα παρουσιάσει το ΔΝΤ στη διάσκεψη της G20 στο Τορόντο, την επόμενη εβδομάδα.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταλλευμάτων της Χιλής, Λόρενς Γκόλμπορν, δήλωσε ότι δεν αναμένει μεγάλη επίπτωση στις εξαγωγές χαλκού, μετά την κινεζική ανακοίνωση.
Σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters, ο Γκόλμπορν εκτίμησε πως η ανατίμηση είναι πιθανό να πλήξει τις τιμές του χαλκού μεσοπρόθεσμα καθώς οι αγορές αντιδρούν στην είδηση χωρίς ιδιαίτερη σαφήνεια ως προς την αποτελεσματικότητα και την επίδρασή της στην κινεζική οικονομία. (πηγή http://www.naftemporiki.gr/)

10 σχόλια

  1. Παρακαλείτε Έλληνας η Τούρκος πιλότος Π .Α , μόλις δουν από την τηλεόραση ότι είναι όλοι μέσα , χωρίς να λείπει ούτε ένας και ο άλλος να είναι μέσα στο γραφείο του, να το κάνουν αμέσως με απόλυτη επιτυχημένη χειρουργική ακρίβεια .
    Α )ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΚΟΣ : 37 ΜΟΙΡΕΣ , 58 ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ
    30,91 ΔΕΥΤΕΡΑ .
    Β ) ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ : 23 ΜΟΙΡΕΣ , 44 ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ
    12,92 ΔΕΥΤΕΡΑ Ε ΥΨΟΜΕΤΡΟ : 134 ΜΕΤΡΑ .-.-.-.-.-.

    Α ) ΓΕΩΡΑΦΙΚΟ ΜΗΚΟΣ : 37 ΜΟΙΡΕΣ , 58 ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ
    21,39 ΔΕΥΤΕΡΑ .
    Β ) ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ : 23 ΜΟΙΡΕΣ , 44 ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ
    26,60 ΔΕΥΤΕΡΑ Ε ΥΨΟΜΕΤΡΟ : 134 ΜΕΤΡΑ .-.-.-.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣΟΧΗ , ΠΡΟΣΟΧΗ .
    ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ,ΜΕ ΑΣΠΡΕΣ ΚΕΛΕΜΠΙΕΣ ,
    ( Η ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΙ , ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΙ ΚΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ
    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΝΜΑΝΟΙ . )
    ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΖΗΤΙΑΝΟΥΣ , ΑΠΟ ΕΞΩ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ,ΠΛΑΤΕΙΕΣ ,ΚΑΦΕΝΕΙΑ ,
    ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΑΙΚΕΣ ,
    ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ,
    ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ .
    ΤΟΥΣ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ Ο ΚΑΘΕ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ .
    ΔΙΟΤΙ ,ΟΤΑΝ ΔΩΘΕΙ Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ .
    ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΠΡΟΣΟΧΗ , ΠΡΟΣΟΧΗ , ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΑΣ ΣΠΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΟΥΝ .
    ΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ .
    ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΣΑΣ .
    ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΚΑΝΕΤΕ , ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ , ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ , ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ O ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΡΗΞΟΥΜΕ , ΤΟΥΣ ΦΑΓΑΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΣ 300 ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΑΝ .
    ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΑΝ ΚΛΕΦΤΕΣ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ , ΜΙΣΘΟΥΣ , ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ .
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ,ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΑΛΙΟ.
    ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ;
    ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ;

    ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας λέγαμε τόσες ημέρες κάντε εξέγερση όσο είναι καιρός , σε συνεργασία πολιτών , στρατού , σωμάτων ασφαλείας , ΠΡΙΝ τον ερχομό του
    Δ .Ν .Τ. , στην Ελλάδα που ψήφισαν για να έρθει , το ΠΑΣΟΚ , ο ΛΑΟΣ , η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ .
    Που παρέδωσαν στις 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 ,την κυβέρνηση νόμιμα για αυτούς , ( ΠΑΣΟΚ , ΛΑΟΣ , ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ . ) στα νύχια και τα δόντια του Δ .Ν .Τ. ΧΩΡΙΣ καμία ουσιαστική , πραγματική αντίδραση .
    Μάλλον τσάμπα χάσαμε τον χρόνο μας , να ξυπνάμε τον Έλληνα πολίτη .
    Ο Έλληνας χαϊβάνι μια ζωή ήταν και χαϊβάνι θα μείνει , μέχρι να ψηφίσει το χαϊβάνι , δεν του αξίζει τίποτα καλύτερο .
    Αφού του αρέσει να τον πηδάνε και έχει νταβατζή στην τσέπη του καί στη ζωή του !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΑ ΣΕ ΚΟΠΟΥΣ ΣΕ ΑΙΜΑ ΣΕ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ.ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΚΤΩΛΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ .ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΟΥΝ ΘΑ ΔΗΜΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΤΕ.ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΕ ΚΛΕΨΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΣ.ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΛΕΧΘΟΥΝ. ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΔΕΝ ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΑ ΣΕ ΚΟΠΟΥΣ ΣΕ ΑΙΜΑ ΣΕ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ.ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΚΤΩΛΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ .ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΟΥΝ ΘΑ ΔΗΜΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΤΕ.ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΕ ΚΛΕΨΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΣ.ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΛΕΧΘΟΥΝ. ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΔΕΝ ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριοι βουλευτές για να μην ψηφίζετε σαν πρόβατα κάντε μία ύστατη προσπάθεια διασωσης της αξιοπρέπειάς σας. Ζητήστε η ψηφοφορίες να είναι μυστικές για να πάψει πλέον αυτό το φαινόμενο της "κομματικής πειθαρχίας" που σας εξευτελίζει και δεν σας αφήνει να λειτουργήσετε ως αντιπρόσωποι της θέλησης του λαού αλλά σας υποχρεώνει να λειτουγρήσετε σαν υποτελείς του αρχηγού του κόμματός σας.

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ;


    ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.

    ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ,ΛΕΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΑΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ .

    ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΑ Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ,ΕΙΠΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΑΛΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.


    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυβέρνηση μαϊμού.
    Μαιμού πρωθυπουργός σαν τον Παπανδρέου που εκλέχτηκε λέγοντας όλα τα παραμύθια του κόσμου, μαϊμού υπουργοί σαν το Λοβέρδο που κάνουν καθημερινά το μαύρο-άσπρο, μαϊμού γραμματείς υπουργείων σαν τη Δραγώνα που προσπαθούν χωρίς ούτε κάν ένα πτυχίο να μας βαφτίσουν αφγανούς.
    Πίσω στα κλουβιά σας βρε μαϊμούδες, σας πήραμε χαμπάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση