GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς παρουσιάζουν στο εξωτερικό την πρόταση εξαγοράς...

"Ενα βήμα προς την κατεύθυνση της ενοποίησης του τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα" χαρακτηρίζουν  τα διεθνή ηλεκτρονικά μέσα ενημέρω...

"Ενα βήμα προς την κατεύθυνση της ενοποίησης του τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα" χαρακτηρίζουν  τα διεθνή ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης την είδηση της προσφοράς εξαγοράς μεριδίων στο Τ.Τ. και την ATEbank από την Τράπεζας Πειραιώς.
Επικαλούμενο κυβερνητική πηγή, το Reuters μεταδίδει από τη διαδικτυακή του τοποθεσία ότι «η πρόταση  θα εξεταστεί σοβαρά από την ελληνική κυβέρνηση».
Το Bloomberg Businessweek αναφέρεται και αυτό στην προσφορά Σάλλα, με στόχο την απόκτηση «σημαντικών» μεριδίων σε...
 δύο τράπεζες βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ελληνικού δημοσίου. «Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί πιθανώς την αρχή ενός κύκλου ενοποιήσεων στον κλάδο», σημειώνει χαρακτηριστικά. και υποστηρίζει ότι  η κίνηση εναρμονίζεται με την πρόταση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, προς τις τράπεζες να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες όσο η χώρα διανύει την πρώτη της ύφεση μετά το 1993, εν μέσω των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί στη χώρα με στόχο τη δημοσιονομική προσαρμογή.
Ο Ντάρα Κιν, αναλυτής στη Nomura Holdings Inc. του Λονδίνου, σχολιάζει στο Bloomberg Businessweek ότι «δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών στην Ελλάδα, οι τράπεζες θα στραφούν στην ενοποίηση προκειμένου να ενισχύσουν τους ισολογισμούς τους» . «Η ερχόμενη διετία θα είναι δύσκολη και με τις συνέργειες θα ενισχύσουν τη θέση τους», συμπληρώνει.
Ο Βασίλιος Βλασταράκης, αναλυτής της Beta Securities Ltd σχολιάζει στο Bloomberg ότι «είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη δώσει τη συγκατάθεσή της» και ότι η τράπεζα που θα προκύψει «θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο την περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Πιστεύουμε ότι θα είναι μια πιο ισχυρή τράπεζα».

9 σχόλια

  1. Αρπάζουν εκτάσεις από Λάκωνες αγρότες!
    - Μετά την Κρήτη και την Εύβοια, ήρθε η σειρά της Λακωνίας...
    anemogenitria fotia

    1Μετά την υφαρπαγή της γης σε Κρήτη και Εύβοια, μέσω σκανδαλώδους αντισυνταγματικής διάταξης την οποία εισήγαγε η υπουργός ΥΠΕΚΑ κ. Μπιρμπίλη, στο ν/σ για την διείσδυση των ΑΠΕ πολιτών και τη θύελλα αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών, δημοσίευμα της εφημερίδας "τα Βάτικα", αποκαλύπτει πως το ίδιο συμβαίνει σήμερα και στη Λακωνία!
    Διαβάστε το ολόκληρο το άρθρο...

    "Εκποιείται ο τόπος με αντίτιμο …το ενοίκιο του μελισσοκόμου!!!
    Δεκάδες συμπατριώτες μας κινδυνεύουν να χάσουν ιδιοκτησίες τους
    (Του Γιάννη Ψαρράκη, από την εφημερίδα "τα Βάτικα")

    TΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΠΕΙΡΝΕΙ ΝΟΜΟΤΥΠΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΣΑΛΛΑ-ΠΑΣΟΚ....ΓΙΑ ΤΙΣ
    ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ NIKOS and ΑΝΤRIKOS PAPANDREOY...COMPANY !!!

    Ζ Ω Α Ρ Ε Σ .
    ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θίγονται τα συνδικαλιστικά λαμόγια της Αγροτικής που εκμεταλλεύονταν επί δεκαετίες τους αγρότες και προβάλλουν τις ιδιοτελείς δραστηριότητές τους σε ιδιώτες ιδιοκτήτες... Ξεχάστε ό,τι ξέρατε, φέρατε το κράτος στον πάτο και τώρα πρέπει να δουλέψετε για να βγει από εκεί που το πήγατε, λαμογια συνδικαλιστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πασοκ

    Σήμερα οι πολίτες βιώνουν μιαν άλλη υποδούλωση, την οικονομική σκλαβιά.

    Οι αχόρταγοι τραπεζίτες, οι νεοφεουδάρχες, οι μαφιόζοι και οι παρακρατικοί μηχανισμοί καταδυναστεύουν τους πολίτες!! Πάνω από 9.500.000 πολίτες είναι υπερδανεισμένοι και πάνω από 550.000 σπίτια κατάσχονται, ενώ οι ληστρικές τράπεζες έχουν υπερκέρδη και οι υπάλληλοι των εταιρειών κατάσχεσης θυμίζουν τους δήμιους του μεσαίωνα!!.

    Οι τραπεζίτες πήραν τα 39 δις και κάνουν μπίζνες και δεν δίνουν κανένα χαμηλότοκο δάνειο ανακούφισης στον κοσμάκη. Το Πασοκ δήλωνε: όχι λευκή επιταγή στους τραπεζίτες και ουσιαστικά κινείται προς μια νέα σεισάχθεια.

    Απο το αρθρο του δρ Κοτσουκου...πριν αλεκτωρ λαλησει....

    Μαντω Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαντω Πασοκ

    15 Ιουλ 2010 3:09:00 μ.μ.
    μαντω ακομα με το πασοκ εισαι?

    μαντω μαντω μισον η' ολον? ολον λεει η μαντω και τον τρωει απο τον κωλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλοι αυτοί οι λαμπροί οικονομικοί αναλυτές δεν έχουν ιδέα από τη κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Φαντάζονται οι άμοιροι ότι το μεγάλο φαγοπότι θα εξακολουθήσει στο διηνεκές. Ο κάθε Σάλλας πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις συναλλαγές του με αυτή τη προδοτική κυβέρνηση. Έχει αναρωτηθεί ότι ίσως στο μέλλον κάποιοι άλλοι όχι μόνον δεν αναγνωρίσουν την αγορά που ετοιμάζετε να κάνει, αλλά βρεθεί να κατηγορείται με κατηγορίες που ούτε καν περνούν από το μυαλό του; Ο λαός όχι μόνο δεν θα ξεχάσει αυτή τη περίοδο, αλλά θα ζητήσει τη τιμωρία όλων των ενόχων. Και να είναι σίγουροι ότι θα πληρώσουν όχι μόνον αυτοί αλλά και οι απόγονοι τους. Το τίμημα ας το αναζητήσουν στην ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΜΕ ΤΟ ΡΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ????ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?? ΑΧΟΛΕΙΣΘΕ ΜΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ,ΔΗΛ,,,ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗ, ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΚΗ ,ΤΗΝ ΑΛΕΚΑ,ΤΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ..ΓΕΙΑ ...ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πασοκ

    Σήμερα οι πολίτες βιώνουν μιαν άλλη υποδούλωση, την οικονομική σκλαβιά.

    Οι αχόρταγοι τραπεζίτες, οι νεοφεουδάρχες, οι μαφιόζοι και οι παρακρατικοί μηχανισμοί καταδυναστεύουν τους πολίτες!!

    Πάνω από 9.500.000 πολίτες είναι υπερδανεισμένοι και πάνω από 550.000 σπίτια κατάσχονται, ενώ οι ληστρικές τράπεζες έχουν υπερκέρδη και οι υπάλληλοι των εταιρειών κατάσχεσης θυμίζουν τους δήμιους του μεσαίωνα!!.

    Οι τραπεζίτες πήραν τα 39 δις και κάνουν μπίζνες και δεν δίνουν κανένα χαμηλότοκο δάνειο ανακούφισης στον κοσμάκη.

    Το Πασοκ δήλωνε: όχι λευκή επιταγή στους τραπεζίτες και ουσιαστικά κινείται προς μια νέα σεισάχθεια.

    Απο το αρθρο του δρ Κουτσουκου...πριν αλεκτωρ λαλησει....

    Μαντω Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νεα

    εχουν παθει πλακα τα φλωρια που δουλεβουν τον Γιωργο
    Αυτος ο βλακας ο Γερουλανος εκανε περισσοτερη ζημια για τον Καραγκιοζη αποτι η ΟΥΝΕΣΚΟ

    αν ακουσετε τις δηλωσεις γερουλανου θα χαζεψετε

    το παιδι ειαι πολυ βλακαςκαι οθωμανος πολιτης μαλλον

    Να παραιτηθει ο υπουργος πολιτισμου ειπε ο δρ Κουτσουκος!

    Αντι-οθωμανοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εμενα με ενοχλουν περισσοτερο 2 πραγματα.
    Πρωτον οτι η εξαγορα γινεται μπιρ-παρα.
    Δευτερον οτι θα βρεθει καποιο ξενο επενδυτικο σχημα (που απο πισω του ειναι το ΔΝΤ), που θα εξαγορασει στη συνεχεια το ολο πακετο, παλι κοψοχρονια.
    Με λιγα λογια, οι πλουτοπαραγωγικες πηγες της χωρας αρχιζουν να πωλουνται τσαμπα, για να τις εκμεταλλευτουν τα κορακια του ΔΝΤ.
    Θα το δειτε το εργο να παιζεται λιαν συντομως και με τους υπολοιπους οικονομικους πορους της χωρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση