GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο …συνονόματος του

Από τον Πέτρο Τρουπιώτη Άκουσα προχθές το Σάββατο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , τον κ. Κάρολο Παπούλια, στην ομιλία του στην τελετή για την...

Από τον Πέτρο Τρουπιώτη
Άκουσα προχθές το Σάββατο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Κάρολο Παπούλια, στην ομιλία του στην τελετή για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, να λέει πολλά και διάφορα για την πολιτική, τους πολιτικούς, τις συντεχνίες και άλλα διάφορα.
Και πραγματικά αναρωτήθηκα, όπως υποθέτω αναρωτήθηκαν και αρκετοί συμπολίτες μας, πότε ο κ Παπούλιας, επαναπατρίσθηκε.
Πότε επέστρεψε σε αυτή την χώρα και κάνει αυτές τις, ίσως σωστές κατά βάσιν, διαπιστώσεις.
Γιατί δεν είναι δυνατόν  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να ήταν εδώ τα τελευταία τριάντα – σαράντα χρόνια και να κάνει τώρα αυτές τις...
 διαπιστώσεις. Διαπιστώσεις όπως "..η διοίκηση δεν εκσυγχρονίστηκε, οι σχέσεις πολιτών και πολιτικού συστήματος παρέμειναν πελατειακές, το κράτος δικαίου δεν αναπτύχθηκε επαρκώς. Στην ελληνική κοινωνία επικράτησαν νοοτροπίες κοντόθωρες και τελικά καταστροφικές..."
Έτσι, προφανώς ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι απλώς ...συνονόματος του κ Καρόλου Παπούλια , που βρίσκεται από το 1974 στο κέντρο της πολιτικής ζωής της χώρας.
Είναι προφανώς απλώς… συνονόματος του πρώην υπουργού Εξωτερικών που για χρόνια καθοδηγούσε την εξωτερική πολιτική της χώρας άλλα και τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση ( τα κονδύλια της οποίας τώρα ανακάλυψε ότι δεν χρησιμοποιήσαμε σωστά..)
Είναι προφανώς απλώς …συνονόματος του ηγετικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που κάποια στιγμή , εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 80, οδήγησε την χώρα σε μια σειρά από σκάνδαλα , που κατέστρεψαν και το ΠΑΣΟΚ και την κοινωνία.
Είναι προφανώς απλώς … συνονόματος του υπουργού που έδινε "άτοκα δάνεια" σε πρώην πρωθυπουργό για να καλύψει την αγορά "του σκυλόσπιτου" κατά δηλώσαν αλλού συναδέλφου του στο υπουργικό συμβούλιο τότε.
Είναι προφανώς απλώς … συνονόματος του κεντρικού στελέχους του κυβερνώντος κόμματος, του ΠΑΣΟΚ, που συνέχισε και αύξησε την πρακτική της ΝΔ για ρουσφετολογικές προσλήψεις, διορισμούς και άλλα εκεί την δεκαετία του 1980.
Είναι προφανώς απλώς … συνονόματος, του ανθρώπου που ως υπουργός (άλλα και παλαιοτέρα ως στέλεχος του  κινήματος) ήταν στα μέσα και στα έξω στο Καστρί , που αποτελούσε τότε την πηγή της εξουσίας και λίγο αργότερα ήταν από τους στενότερους ανθρώπους της επόμενης συζύγου του τότε πρωθυπουργού, η σχέση με την όποια ( και τα όσα έγιναν εκείνη την περίοδο) ουσιαστικά κατέστρεψε την εικόνα του Α. Παπανδρέου.
Είμαι βέβαιος λοιπόν ότι πρόκειται περί συνωνυμίας του Πρόεδρου Της Δημοκρατίας, με τον πολιτικό, βουλευτή και υπουργό, Κάρολο Παπούλια, που ήταν στην πολιτική ζωή της χώρας όλα αυτά τα χρόνια.
Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η φράση που είπε το περασμένο Σάββατο κατά την εκδήλωση για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας σύμφωνα με την όποια
«Αν είμαστε ειλικρινείς, θα αναγνωρίσουμε ότι η ευθύνη για την ελληνική παρακμή βαραίνει κυρίως την πολιτική τάξη, που έχει την υποχρέωση να καθοδηγεί τις εξελίξεις.»
Γιατί αν δεν πρόκειται περί συνωνυμίας, παράλληλα με αυτή την παραδοχή (αν την πιστεύει πραγματικά) ο πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας θα έπρεπε να έχει υποβάλλει και την παραίτηση του, ως μικρή συμβολή (και συγγνώμη) στα όσα έκανε η πολιτική τάξη στην χώρα τα τελευταία χρόνια , όπως ο ίδιος παραδέχεται και δηλώνει προχθές.
Άλλα, για να μην το κάνει , είναι προφανές. Πρόκειται για συνωνυμία…
(Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ στις 26-7-2010)

10 σχόλια

  1. Ο συγκεκριμένος καραγκιόζης ξέχασε να μας πει αν ο σκατόψυχος πρόλαβε να του επιστρέψει τα δανεικά για την αγορά του "κωλόσπιτου". . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΤΛΟΣ "Η ΓΛΑΣΤΡΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εγώ νόμιζα ότι ήταν ο ίδιος.
    Κοίτα ρε φίλε μου.

    Γιατί ο... άλλος λειβάνιζε με τον Λιβάνη... ε;;

    Ενώ ετούτος τα λέει σταράτα...

    Ναούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα τι λέτε Κύριοι . Το άτομο αυτό , αυτός ο άθλιος , αυτός ο υποκριτής , αυτός ο ψεύτης, μέχρι και προχτές, το γραφείο του , το γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας ,παρενέβει για την εκλογή του αρχιδιατητή στο ποδόσφαιρο .... " εφημ Φίλαθλος 27/7/10" Μέχρι και σάυτό το επίπεδο έχει απλώσει τη βρώμα του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με απόφαση λοιπόν του κυρίου Πετσάλνικου, αντικαθίστανται από καθηγήτρια Αγγλικών υπάλληλο του Υπουργείου Παιδείας που υπηρετούσε στο γραφείο του Χρήστου Παπουτσή

    ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΟΥ ΚΑΡΧΙΔΑΚΙΟΥ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-γνωστου ΑΛΗΤΗ.

    και μετατάχθηκε στη Βουλή το 2008. Υπηρετεί στην κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.(το όνομα της δημοσιεύτηκε στην Real News 25/07/10 στην έρευνα για τις μετατάξεις)
    Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής οι δύο θέσεις συμπυκνώνονται σε μία για οικονομικούς λόγους…
    Η απασχόληση των δύο υπαλλήλων παύει την 31 Ιουλίου του 2010 και προκειμένου να περικοπεί η δαπάνη για τον μήνα Αύγουστο όπου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διακόπτει τις εργασίες του για τις καλοκαιρινές διακοπές , και οι εργαζόμενοι στο γραφείο αυτό ελάμβαναν την νόμιμη ετήσια άδειά τους , η αντικαταστάτρια θα αναλάμβανε από τον Σεπτέμβριο…
    Όμως…
    1. Η αντικαταστάτρια τοποθετείται ως μοναδική υπάλληλος στην θέση της Προϊσταμένης του Γραφείου από 1η Αυγούστου που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι κλειστό ώστε να επωφεληθεί και των επιδομάτων αλλοδαπής του μηνός αυτού…
    2. Πέραν αυτού λόγω του ότι είναι μητέρα 3 παιδιών για τα οποία δικαιούται επιδόματα ύφους 850 Ευρώ για το καθένα (σύμφωνα με το μισθολόγιο του Υπουργείου Εξωτερικών για τους υπηρετούντες στο εξωτερικό υπαλλήλους) η δαπάνη για την απασχόληση ενός ατόμου στο εξωτερικό προσεγγίζει την δαπάνη για την απασχόληση των δύο ατόμων που υπήρχαν μέχρι σήμερα τα οποία εν όψει και του όγκου δουλειάς είναι απαραίτητα. Πολύ περισσότερο κατά την Βελγική Προεδρία που άρχισε τον Ιούλιο.
    ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΕ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πέτρος ο μεταλλαγμένος
    Ο δημοσιογράφος που άλλα έλεγε και ΣΩΣΤΑ υποστήριζε μέχρι και το 1989.... δεν μπορεί να είναι ο Πέτρος Τρουπιώτης ... σίγουρα θα είναι ο συνονόματός του. αλλοιώς θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί από το επάγγελμα του δημοσιογράφου.... ιδιαίτερα για όσα έγραφε και υποστήριζε την περίοδο 2004-2009 .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΕΤΟΙΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΕΧΕΤΕ
    ΤΕΤΟΙΟ ΓΕΛΟΙΟ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ
    ΤΗΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΓΙΑ ΚΕΦΑΛΗ!!!
    ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ
    ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΕ ΤΗΣ ΜΙΜΗΣ,
    ΔΑΝΕΙΣΤΗ ΤΟΥ , ΑΝΑ ΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ ΜΠΗΧΤΗ , ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥ "ΗΓΕΤΗ" ....
    ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΞΕΤΣΙΠΩΤΕ
    ΠΟΥ ΣΟΥ ΜΑΡΚΑΛΕΥΕΙ ΟΤΟΥΡΚΑΛΑΣ "ΓΑΜΠΡΟΣ" ΤΗΝ ΚΟΡΗ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θελουμε να πιστεύουμε ότι οι αναρτήσεις για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορεί να σχετίζονται με τα υβριστικά σχόλια που φιλοξενούνται στις αναρτήσεις.

    δεν είναι δυνατόν να επιχειρείται απαξίωση του προσώπου και του προέδρου της δημοκρατίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από εθνικός δανειστής,μετετράπει σέ εθνικό ''σούργελο''.
    Κατάντια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @@@@@
    27 Ιουλ 2010 6:16:00 μ.μ.


    Νά τό πιστεύης!!!!
    Νά τό πιστεύης!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση