GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Πρώτα η Πόλη μας" στη Θεσσαλονίκη...

Από τον Μπάμπη Μπαρμπουνάκη Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μια ευκαιρία πο...

Από τον Μπάμπη Μπαρμπουνάκη

Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη για να εκφραστεί η κοινωνία των πολιτών.
Η συμμετοχή στη Δημοκρατία με όργανο τη Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι περισσότερο αναγκαία παρά ποτέ, χώρος που μπορούν να εκφραστούν και να συμπεριληφθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες.
Ο αιρετός δήμαρχος και όλοι οι εκλεγμένοι Αυτοδιοικητικοί οφείλουν να...
βρίσκονται στη διάθεση όλων των πολιτών, συνεργάτες- συμπαραστάτες των προβλημάτων τους καθώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας βαθιά λαϊκός θεσμός.
Η κίνηση "Πρώτα η Πόλη μας" με συνεχή παρουσία, με προτάσεις – θέσεις, εργάζεται για να βελτιώσει την εικόνα της πόλης και να αναδείξει τα ιδιαίτερα πολιτισμικά της χαρακτηριστικά.
Η κίνηση που έχει δράσει δέκα χρόνια στην πόλη μας αναδεικνύοντας τα προβλήματα των πολιτών και καταγράφοντας τα αιτήματά τους αποφάσισε να καταθέσει μια αμιγώς αυτοδιοικητική υποψηφιότητα όπως είναι ο εκπρόσωπός της Μπάμπης Μπαρμπουνάκης δημοτικός σύμβουλος για 19 χρόνια στο Δήμο Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα τις τελευταίες αναμετρήσεις πρώτος δημοτικός σύμβουλος της Αντιπολίτευσης.
Με μια κοινή προσπάθεια μπορούμε να ξεκινήσουμε για να φέρουμε πιο κοντά τον πολίτη με τη Δημοτική Αρχή μετά την αρνητική λειτουργία της στο χρονικό διάστημα του ενός τετάρτου του αιώνα.
Το δέσιμο αυτό θα υλοποιηθεί αποκτώντας μεγαλύτερο ρόλο στο πολεοδομικό συγκρότημα ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Η λειτουργία του Δήμου οφείλει να αποκτήσει μητροπολιτικά χαρακτηριστικά με τις συνεχείς προσπάθειες βελτίωσης της λειτουργίας του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του νέου αυτοδιοικητικού μοντέλου Καλλικράτης.
Η υλοποίηση της πρότασης διαφάνεια παντού ξεκινά με την αποδυνάμωση του δημαρχοκεντρικού συστήματος.
Ο κεντρικός Δήμος δεν φρόντιζε μέχρι σήμερα να ιεραρχεί τις υποδομές και τα έργα με στόχο την αναπτυξιακή πορεία της πόλης.
Απαραίτητο είναι να δημιουργηθεί ένα επενδυτικό εργαλείο σε συνεργασία με την Κεντρική Εξουσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης που θα αποκτήσει η περιφερειακή αυτοδιοίκηση ώστε να υλοποιηθούν οι πολυπόθητες επενδυτικές δράσεις που τα τελευταία 20 χρόνια έχουν εντελώς σταματήσει.
Όμως, ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν είναι μόνο επενδύσεις και επιχειρηματικές δράσεις. Οφείλει να ασκεί συνεχή κοινωνική πολιτική στις δύσκολες στιγμές που σήμερα περνάει ο τόπος μας.
Τέτοιες δράσεις είναι η μέριμνα των παιδιών, των ηλικιωμένων, των μεταναστών, ατόμων με ειδικές δεξιότητες.. Επίσης να αναπτύξει τη μέριμνα για τη προστασία του πράσινου και επιτέλους να ασχοληθεί σοβαρά με την προστασία των αδέσποτων ζώων.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσουμε στη συνεργασία του Δήμου με τους φορείς της πόλης, λειτουργώντας και ως μοχλός πίεσης στην Κεντρική Εξουσία με στόχο να αρχίσει η πολυπόθητη Αναπτυξιακή της Πορεία..
Η σημερινή κατάθεση της πρότασης του εκπροσώπου της Κίνησής μας δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να αναλογιστεί και να συγκρίνει την μέχρι σήμερα προσφορά του κάθε υποψηφίου για τον Δήμο και την πόλη μας αποσαφηνίζοντας το θολό τοπίο που το τελευταίο χρονικό διάστημα δημιουργήθηκε από τους αυτόκλητους υποψηφίους.
Πολύ σύντομα θα σας καλέσουμε για να σας καταθέσουμε τις προγραμματικές θέσεις και το σχέδιο λειτουργίας – διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

1 σχόλιο

  1. O Ρήγας έδειξε το πιο απλό κριτήριο αξιοσύνης:
    οι εγωμανείς μοναρχικοί ΜΙΣΟΥΝ το συμφιλιωτικό ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο που οδήγησε στην επανάσταση του 1821, το υιοθέτησαν τα 3 πρώτα Συντάγματα και με αυτό έγιναν οι 3 πρώτες εκλογές, ενώ το εφαρμόζουν ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ σύλλογοι και το θέλει η συντριπτική πλειοψηφία των αντιμοναρχικών Ελλήνων, για κυβερνήσεις αλληλεγγύης, χωρίς λαμόγια, μίζες και διχόνοια.
    Μπορεί να αρχίσει πριν νομοθετηθεί, από πρωτοβουλίες ανά δήμο, βάζοντας ανεπίσημη κάλπη πριν τις εκλογές για να ψηφίζουν όσοι θέλουν, όσους από τους υποψήφιους θέλουν να αποτελούν το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, ώσπου να καταλάβουν όλοι πόσο καλύτερα είναι!
    Το εφάρμοσαν σε 28 δήμους το 2006!*
    http://enieopsifodeltio.wordpress.com

    http://energoipolitesnaxou.blogspot.com/2010/05/blog-post_13.html
    http://parospress.blogspot.com/2010/05/blog-post_9084.html
    http://antipariafwni.blogspot.com/2009/01/niki.html
    http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=6954&pid=5&CategoryID=5&txt=%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82
    http://fonirodopis.gr/press/?p=12718
    http://apps.facebook.com/causes/61685

    http://www.kpad.gr/text/thesis/enieo1.htm

    http://edrana.blogspot.com/2007/06/blog-post_05.html
    http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_5788.html


    * Κυκλάδες – Ανάφης, Άνω Σύρου, Δονούσης, Ηράκλειας, Κορθίου, Ποσειδωνίας
    Αν. Αττική – Συκαμίνου
    Γρεβενά – Αβδέλλας
    Δωδεκανησου – Αστυπάλαιας, Λειψών
    Ηρακλείου - Θραψανού, Ρούβα, Παλιανής
    Ιωαννίνων - Βαθυπέδου
    Λακωνίας – Ασωπού, Γερόνθρων, Καρυών
    Λάρισας - Καρυάς
    Λασιθίου - Νεάπολης, Οροπεδίου Λασιθίου, Βραχασίου
    Λευκάδας - Καστού
    Ρεθύμνης - Αρκαδίου, Κουρητών, Νικηφόρου Φωκά
    Σερρών - Άνω Βροντούς
    Χανίων - Γαύδου, Κρυονερίδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση