GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δικαστική συνδρομή των Βρετανών για το σκάνδαλο των ομολόγων...

Τη δικαστική συνδρομή των αρμόδιων βρετανικών αρχών, προκειμένου να διερευνηθεί η διαδρομή της προμήθειας για το επίμαχο ομόλογο των 280 εκ...

Τη δικαστική συνδρομή των αρμόδιων βρετανικών αρχών, προκειμένου να διερευνηθεί η διαδρομή της προμήθειας για το επίμαχο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ της JP MORGAN που κατέληξε στο ΤΕΑΔΥ, θα ζητήσει η αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής, μετά από πρόταση του ΠΑΣΟΚ
Όπως δήλωσε ο Χρήστος Πρωτόπαπας, δρομολογείται επιτέλους η μη πραγματοποιηθείσα, εδώ και 4 χρόνια, έκδοση αιτήματος δικαστικής συνδρομής για τα φυσικά
πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τις ύποπτες διαδρομές των 4,2 εκατ. ευρώ «μαύρου χρήματος», που παράχθηκε από τις...
 υπερτιμολογήσεις του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ.
Υπογράμμισε ακόμη ότι η δικαστική έρευνα θα ρίξει φως στους πραγματικούς ιδιοκτήτες της εταιρείας «FOREST DOVE» θυγατρική της «Ακρόπολις» μέσω της οποίας διακινήθηκε σημαντικό μέρος των 4,2 εκατ. ευρώ από την προμήθεια του επίμαχου ομολόγου.
Το αίτημά της να επεκταθεί η διερεύνηση της υπόθεσης από το 1999 - 2007, περίοδο κατά την οποία το δημόσιο είχε δανειστεί ποσά μέσω έκδοσης ομολόγων, εκτός ΟΔΔΗΧ για την χρηματοδότηση των εξοπλιστικών δαπανών, επανέφερε η ΝΔ.
Παράλληλα οι Προκόπης Παυλόπουλος και Νίκος Νικολόπουλος υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι οι πρακτικές που ακολουθήθηκαν όλα τα χρόνια για την έκδοση ομολόγων ήταν ίδιες και ότι το ελληνικό δημόσιο δεν ζημιώθηκε.
Το αίτημα της ΝΔ απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία υπενθύμισε την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας για τη διερεύνηση του επίμαχου ομολόγου.
Το ζήτημα πυροδότησε διαμάχη μεταξύ των δύο μαγάλων κομμάτων με το ΠΑΣΟΚ να κάνει λόγο για προσπάθεια κωλυσιεργίας της έρευνας και τη ΝΔ να αφήνει αιχμές για προειλημμένη απόφαση.
Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ απέρριψε πρόταση της ΝΔ να κληθούν να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή ο πρώην υπουργός και υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης και Γιώργος Δρυς καθώς και ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος.
Μα κατατεθεί η υπουργική απόφαση του 2000 που έδινε το δικαίωμα να παρίστανται χρηματιστές στα ΔΣ των Ασφαλιστικών Ταμείων ζήτησε ακόμη η ΝΔ.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

3 σχόλια

  1. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ27 Ιουλ 2010, 8:54:00 π.μ.

    ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ !!
    ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ, ΤΗΣ SIEMENS, ΤΩΝ ΕΞΩΠΛΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ!! ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ (ΟΤΣΑΛΑΝ),ΑΛΛΑ ΣΙΩΠΟΥΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΤΟΤΕ, ΤΑ ΣΗΜΙΤΙΚΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ - ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!!
    ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ,ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ!!
    ΟΜΩΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ (ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ, ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΤΣΟΥΚΑΤΟ, ΜΑΝΤΕΛΗ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ,ΔΡΥ,ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ) ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΤΟΥΣ ΞΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ!!
    ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΟΣ !!!

    ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΜΟΘΡΕΥΤΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΕ ΜΑΣ ΕΡΙΞΕ ΣΤΟ ΚΑΙΑΔΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ.

    ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΑΤΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΤΑ 2 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΟΛΩΝΤ ΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -----------------------------------
    Η υπόθεση με το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (στις πρόσφατες εκλογές της 9ης του Απρίλη ήταν υπεύθυνος των «Exit Poll» στην ΕΤ-1), καθώς και οι καταγγελίες για τις αμαρτωλές δραστηριότητες της «ΔΕΚΑ ΑΕ» στο Χρηματιστήριο --------------------

    Προφυλακίστηκε ο πρώην γ. γ. Νέας Γενιάς, Γ. Σεφερτζής

    Κατηγορείται ότι πούλησε σε επενδυτές ανύπαρκτες μετοχές

    Ο 47χρονος επικοινωνιολόγος και πρώην γενικός γραμματέας της Νέας Γενιάς, Γιώργος Σεφερτζής, προφυλακίστηκε για κομπίνα που ξεπέρασε τα 77.000.000 δραχμές, πουλώντας ανύπαρκτες μετοχές σε επενδυτές.

    Η υπόθεση με το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (στις πρόσφατες εκλογές της 9ης του Απρίλη ήταν υπεύθυνος των «Exit Poll» στην ΕΤ-1), καθώς και οι καταγγελίες για τις αμαρτωλές δραστηριότητες της «ΔΕΚΑ ΑΕ» στο Χρηματιστήριο, έχουν θορυβήσει
    την Ιπποκράτους του ΠΑΣΟΚ.

    Ο Γ. Σεφερτζής οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού μετά από σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Ι. Καραΐσκου και του 23ου τακτικού ανακριτή Λ. Καλούση για το αδίκημα της απάτης κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, της ηθικής αυτουργίας (σε βαθμό κακουργήματος) και για σωρεία πλημμελημάτων. Αντίθετα, οι δύο συγκατηγορούμενοί του Π. Καζάζης και Γ. Ζέρης αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία τους.

    Η ιστορία ξεκίνησε τον Ιούλη του 1995, όταν ο Γ. Σεφερτζής ως κύριος μέτοχος της εταιρίας ΒΙΟΜΕΤΑΛ ΕΣΚΙΜΟ ΑΒΕΕ, στην οποία κατείχε το 42% των μετοχών που ερμηνευόταν με 2.200.000 τίτλους στην κατοχή του, με τη βοήθεια των συγκατηγορούμενών του Π. Καζάζη και Γ. Ζέρη εμπορευόταν τις ανύπαρκτες μετοχές. Η εταιρία ΒΙΟΜΕΤΑΛ ΕΣΚΙΜΟ είναι πολυμμετοχική και είχε έδρα τη Μεταμόρφωση Αττικής.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Γ. Σεφερτζής έδρασε ως εξής: Με την ιδιότητα του προέδρου της ΒΙΟΜΕΤΑΛ ΕΣΚΙΜΟ, η οποία είχε εισαχθεί στο ΧΑΑ από το 1969, συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του διοικητικού συμβουλίου στις 28 Ιούλη του 1995. Παράλληλα, ανακοίνωσε στη συνέλευση ότι μια λιβεριανή ναυτιλιακή εταιρία με την επωνυμία «My flower Maritime SA» είχε αγοράσει από τον ίδιο το πακέτο των 2.200.000 μετοχών προς 300 δραχμές την κάθε μία.

    Ωστόσο, τις μετοχές αυτές ο Γ. Σεφερτζής τις είχε πουλήσει σε επενδυτές από το Μάρτη μέχρι τον Ιούνη του 1995, βλάπτοντας τα συμφέροντα της εταιρίας προς ίδιον όφελος. Στη συνέλευση εκείνη ο 47χρονος επικοινωνιολόγος εμφάνισε τους συγκατηγορούμενούς του Π. Καζάζη και Γ. Ζέρη ως εκπροσώπους της λιβεριανής εταιρίας και δήθεν κατόχους του 42% του μετοχικού κεφαλαίου. Βέβαια, η λιβεριανή εταιρία «My flower Maritime SA», ήταν φάντασμα, αφού δεν υπήρξε ποτέ. Στην ίδια συνέλευση πέτυχε την παραίτηση του ΔΣ της ΒΙΟΜΕΤΑΛ ΕΣΚΙΜΟ και ορίστηκαν στο νέο διοικητικό συμβούλιο οι Π. Καζάζης και Γ. Ζέρης και άλλα δύο άτομα του περιβάλλοντός του, με στόχο να πετύχει τα σχέδιά του.

    Τέλος, οι Π. Καζάζης και Γ. Ζέρης με διάφορους τρόπους πέτυχαν να εκταμιεύσουν παράνομα διάφορα ποσά από την εταιρία ΒΙΟΜΕΤΑΛ ΕΣΚΙΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση