GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι απαντά η κυβέρνηση για την επιχορήγηση των κομμάτων...

Έγινε όχι αύξηση αλλά μείωση κατά 29% - τα κόμματα ζήτησαν να επιστρέψουν σε 4 ετήσιες δόσεις τα επιπλέον που είχαν πάρει το 2009... Ανακοί...


Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που αναφέρονται στην Υπουργική Απόφαση, την οποία υπέγραψαν ο Υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, και η Υφυπουργός Εσωτερικών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Αποκέντρωσης, Θεοδώρα Τζάκρη, και κάνουν λόγο για αύξηση της επιχορήγησης των κομμάτων, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Για πρώτη φορά, το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε:
α) Να περικοπεί κατά 10% η χρηματοδότηση του έτους 2010, η οποία...
 ανέρχεται σε 58,5 εκ. ευρώ, όπως συνέβη με όλες τις δαπάνες του κρατικού Προϋπολογισμού, έτσι το τελικό ποσό διαμορφώθηκε στα 52,7 εκ. ευρώ έναντι 68,2 εκ. ευρώ για το έτος 2009.
β) Να γίνει συμψηφισμός της υπέρβασης της χρηματοδότησης που έλαβαν τα κόμματα το έτος 2009, η οποία προέκυψε ως αποτέλεσμα της σημαντικής μείωσης των πραγματοποιηθέντων εσόδων, που αποτελούν τη βάση υπολογισμού για την χρηματοδότηση των κομμάτων. Το ποσό της υπέρβασης ανήλθε στα 15,5 εκ. ευρώ.
Κατόπιν αιτήσεως των κομμάτων, το Υπουργείο Οικονομικών αποδέχτηκε την πρότασή τους, ώστε η επιστροφή της υπέρβασης να μην πραγματοποιηθεί σε ένα μόνο έτος, αλλά σε διάρκεια τεσσάρων ετών. Γι’ αυτό προχώρησε στον επαναπροσδιορισμό του ποσού το 2010. Έτσι, το ποσό του 2010 ανέρχεται σε 48,8 εκ. ευρώ.
Από τα προαναφερθέντα στοιχεία, προκύπτει ότι η χορήγηση του 2010, όχι μόνο δεν είναι μεγαλύτερη από το 2009, αλλά είναι μικρότερη περίπου κατά 29%.

7 σχόλια

  1. Η Ντόρα Τζάκρη τά έβγαλε τά νούμερα
    η δικηγόρος?
    Ρέ μάγειρες,άν τά υπολόγιζαν μέ
    τό προϋ/σμό τού π.χ 2007,θά είχαν
    πετύχει μείωση 30%.
    Κοροϊδία.Αλχημισμός.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη όλων, προφανώς, επιχορηγεί τα κόμματά με 48 εκ.€, έναντι 37 του προηγούμενου έτους, δηλ. με 11 εκατομμύρια περισσότερα, σε καιρούς χαλεπούς, αφού πρώρα φρόντισε να βάλει το λαό στο γύψο, και τα πνίξει τα όνειρα και τις ελπίδες του. Με λεφτά προερχόμενα από το κλέψιμο του 13ου & 14ου μισθού, και του ΛΑΦΚΑ.

    Διέλυσαν την Ελλάδα, την πρώην Πατρίδα τους (και τώρα μόνο δικιά μας), διέλυσαν τους θεσμούς, τις αξίες, τους πόρους, τα αποθεματικά των ταμείων, την οικονομία της, την ικμάδα της, τις ελπίδες και τα όνειρα ενός ολόκληρου έθνους (του δικού μας πλέον και όχι του δικού τους), πρόδωσαν τον Ελληνικό λαό,
    βρήκαν την μεγάλη ευκαιρία της ζωής τους και τον έμπασαν στο Δ.Ν.Τ. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ δήθεν την οικονομική κρίση που αυτοί επίτηδες δημιούργησαν, και καταδίκασαν τον Ελληνικό Λαό - την παρούσα και τις επόμενες γενεές - σε πενία, μιζέρια, ζητιανιά, σε πώληση των υπαρχόντων τους (για να τα αγοράζουν τώρα κοψοτιμής όσοι καρπούνται σήμερα τα μέτρα, και είναι αυτοί που δεν πλήρωσαν ποτέ φόρους), και τώρα τελευταία σε αυτοκτονίες, πωλήσεις νεφρών κλπ οργάνων (και πού είσαι ακόμη)!!!

    Για να τα πετύχουν όλα αυτά, φρόντισαν πρώτα να νομοθετήσουν α) την ασυλία τους έναντι της κλοπής του δημοσίου χρήματος, και β) την παραγραφή των αδικημάτων τους κατά του έθνους. Σχέδιο αριστοτεχνικό, μου μεθοδεύτηκε και υλοποιήθηκε διαχρονικά, με επιμέλεια και επιμονή, γι΄αυτό και δεν πρόκειται να το «καταργήσουν-πάρουν πίσω» ποτέ, αφού τους εξασφαλίζει την παχυλή λύση του οικονομικού τους προβλήματος, τη παχυλή λύση του συνταξιοδοτικού τους, «μεγάλη και γλυκιά ζωή» και μαύρο χρήμα, τα οποία απολαμβάνουν αραχτοί, μακρυά από τα έδρανα της Βουλής.

    Οι άεργοι, ανεπάγγελτοι, τεμπέληδες (και αποτυχημένοι στην προσωπική τους ζωή) πολιτικοί (οι οποίοι αν δεν σιτίζονταν κατ’ επάγγελμα δημοσία δαπάνη, θα πέθαιναν της πείνας), τα έκαναν μαντάρα, «πνίχτηκαν» στο λάδι του λαδώματος, τα κονόμησαν χοντρά, κυκλοφορούν τώρα με βουλευτικά LEXUS και με φουσκωμένες τσέπες και ξεσχισμένα από το χρήμα πορτοφόλια, και θέλουν και τα ρέστα.
    Και δήλωσαν σήμερα ότι έχουν καταστεί στόχος, και θέλουν και θωρακισμένες λιμουζίνες!!!!!!
    Μα αφού διακρίνονται για το ήθος και την ακεραιότητα του χαρακτήρα τους, είναι έντιμοι και ενεργούν θεάρεστα, γιατί να αποτελούν στόχο και γιατί να φοβούνται; Μήπως πάσχουν από «παρανοειδή διαταραχή της προσωπικότητας» και υποπτεύονται τους πάντες επειδή νομίζουν ότι όλοι συνωμοτούν εναντίον τους?

    Δεν ντρέπονται, δεν έχουν τσίπα. Δεν διορθώνονται οι άνθρωποι με τίποτε. Και ύστερα διαμαρτύρονται επειδή όσοι τους βλέπουν μπροστά τους καθημερινά, τους προπηλακίζουν, τους φτύνουν, τους διώχνουν απ’ τα εστιατόρια που τρώνε και τους συναντάνε, τους πετάνε έξω με τις κλωτσιές, τους χώνουν με τις κλωτσιές στα βολευτικά τους αμάξια, τους πετάνε σάπιες ντομάτες, ώριμα φρούτα, κλούβια αυγά και μπαγιάτικα-ληγμένα γιαουρτάκια, ως νέοι Ηρακλήδες που καθαρίζουν την κόπρο του Αυγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

    ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΔΗΛΟΥ!

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ...

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ

    ΦΥΛΑΝΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ !

    ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΔΗΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλά μας δουλεύετε,το ξέρουμε, αλλά να μας παρουσιάζετε μείωση,ενώ βλέπουμε στην εφμ.της κυβέρνησης ότι αυξήσατε την επιχορήγηση σας, αυτό δεν το περίμενα !ντροπή σας, πραγματοκά δεν θα ξαναψιφήσω στη ζωή μου!! ΑΠΩΧΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς 10.37.00μμ
    Αυτο ακριβως θελουν. Αποχη!
    Γιατι τα βολεμενα κομματοσκυλα θα τους ξαναψηφισουν και θα ξαναβγουν κυβερνηση!
    Θα σου θυμισω οτι στη Αρχαια Αθηνα,δικαιωμα ψηφου επαιρναν μονο οσοι πολιτες ειχαν πραγματικη συμμετοχη στα κοινα.
    www.dimokratikoi.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΤΡΩΠΕΙ ΔΟΣΤΑΙ ΤΑ ΛΑΙΦΤΑ ΠΕΙΣΟ ΣΤΩ λΑΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί κανεί δεν επισημαίνει ότι ο Πανταλάκης πριν πάει Διοικητής στην Αγροτική, ήταν στην ουσία το αφεντικό της Πειραιώς ?

    Πολλοί από τότε συζητούσαν ότι επίκειται το deal, άσχετα με μνημόνια και συγκυρίες. Και τέλως πάντων, δεν πρέπει σε αυτή τη φάση των συζητήσεων, να απομακρυνθεί για το ”νόμιμο και ηθικόν” της υπόθεσης ?

    Αστειεύομαι βέβαια.
    Αυτά δεν γίνονται στη ”Δημοκρατική Παράταξη”.@=!=#$$$$%
    Το ωραίο όμως είναι ότι κάποιες εταιρίες που θα εμπλακούν στις αποτιμήσεις των τραπεζών, θα βγάλουν χοντρά λεφτά, από το πουθενά. Αυτές είναι στρατηγικές. Μια εξαγγελία – φούσκα και κονομήσαμε.
    ΠΑΣΟΚ – Μεγάλο σχολείο !!!!!

    Εκείνος, ο νέος δοσίλογος,
    ο προπαγανδιστής του ΠΑΣΟΚ,
    ο από τα αριστερά προερχόμενος
    ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
    να δούμε τι λέει για όλο αυτό το ξεπούλημα….

    ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΑΙΠΕΣΤΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση