GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τότε που η "γαλανόλευκη" ανέβηκε στην "κορυφή" της Ευρώπης...

Aπό τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο http://www.balla.gr/ Ημέρα που έχει μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη όλων μας είναι η 4η Ιουλίου, αφού την ημέρα ...

Aπό τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο
http://www.balla.gr/
Ημέρα που έχει μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη όλων μας είναι η 4η Ιουλίου, αφού την ημέρα αυτή το 2004 η Εθνική μας ομάδα κέρδισε με 2-1 στον τελικό του Euro τους διοργανωτές Πορτογάλους κι ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην κορυφή της Ευρώπης. Το συγκρότημα του Ότο Ρεχάγκελ είχε διαγράψει μία πορεία-έκπληξη για ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο.
Άπαντες, τότε, έκαναν λόγο για τη...
 μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που κατηγόρησαν την Ελλάδα για τον τρόπο που έπαιζε, θυσιάζοντας το θέαμα για να πάρει τη ουσία.
Στην πρεμιέρα ης διοργάνωσης τα γκολ των Γιώργου Καραγκούνη κι Άγγελου Μπασινά μας είχαν δώσει τη νίκη με σκορ 2-1 επί των Πορτογάλων μέσα στο "Ντραγκάο". Ένα γκολ του Άγγελου Χαριστέα είχε διαμορφώσει το τελικό 1-1 απέναντι στην Ισπανία, ενώ το τέρμα που σημείωσε ο Βρύζας κόντρα στη Ρωσία μας έδωσε την πρόκριση στα νοκ άουτ, παρά την ήττα με σκορ 2-1!
Εκεί η "γαλανόλευκη" επικράτησε κατά σειρά των Γάλλων και Τσέχων με σκορ 1-0, με το γκολ του Δέλλα στο 106' της παράτασης του δεύτερου παιχνιδιού να ρίχνει στο καναβάτσο την παρέα του Νέτβεντ.Μετά το..."γκολ και φύγαμε για τελικό", ήταν η ώρα του μεγάλου τελικού. Σε αυτόν γίναμε όλοι μάρτυρες ενός deja vu. Oι Πορτογάλοι είδαν τον Χαριστέα να νικάει κάθε αντίπαλο στον αέρα και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Ρικάρντο, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0, που χάρισε στην Εθνική μας για πρώτη φορά στην ιστορία της έναν ευρωπαϊκό τίτλο!
Η συνέχεια στις υπόλοιπες διοργανώσεις είναι γνωστή, κι εμείς το μόνο που μπορούμε να πουμέ είναι "ευχαριστούμε ή danke, για τις ανεπανάληπτες στιγμές που μας χαρίσατε τότε".
Δείτε όλα τα γκολ της Εθνικής μας στα γήπεδα της Πορτογαλίας: http://www.balla.gr/?v=2&dbt=1&aid=9027

2 σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση