GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερευνα σε βάθος από την Κομισιόν για τη συγχώνευση Olympic Air - Aegean...

Σε εις βάθος έρευνα για τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση των Ολυμπιακών Αερογραμμών και της Aegean προχωρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικαλούμενη «σ...

Σε εις βάθος έρευνα για τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση των Ολυμπιακών Αερογραμμών και της Aegean προχωρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικαλούμενη «σοβαρές ανησυχίες» για στρέβλωση του ανταγωνισμού.
«Η Κομισιόν θα πρέπει να διασφαλίσει ότι οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να έχουν ανταγωνιστικές επιλογές στον τομέα των αεροπορικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα σε μια περίοδο δύσκολων οικονομικών συνθηκών», δήλωσε ο Επίτροπος Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια.
Η αρχική έρευνα της Επιτροπής στην αγορά έδειξε ότι...
 η προτεινόμενη συγχώνευση μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα ως προς τον ανταγωνισμό, ιδίως εξαιτίας του ότι η νέα επιχείρηση που θα προκύψει θα έχει πολύ μεγάλα μερίδια αγοράς, αν όχι το μονοπώλιο σε όλες τις εγχώριες διαδρομές και σε ορισμένες διεθνείς διαδρομές στις οποίες πραγματοποιούν δρομολόγια και οι δύο επιχειρήσεις.
Η Επιτροπή τρέφει επίσης σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη συμβατότητα της πράξης αυτής με τον κανονισμό συγκεντρώσεων όσον αφορά την υποχρεωτική παροχή δημόσιας υπηρεσίας σε διαδρομές στην Ελλάδα και την παροχή υπηρεσιών εδάφους στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, η απόφαση για την έναρξη σε βάθος έρευνας δεν προδικάζει το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας. Η Επιτροπή έχει πλέον προθεσμία έως τις 7 Δεκεμβρίου, προκειμένου να λάβει οριστική απόφαση ως προς το εάν η συγκέντρωση θα εμποδίσει σε σημαντικό βαθμό την άσκηση αποτελεσματικού ανταγωνισμού στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) ή σε σημαντικό τμήμα αυτού. (Πηγή: http://www.naftemporiki.gr)

4 σχόλια

  1. Πότε θα καταλάβουμε επιτέλους ότι η ΕΕ είναι μια απάτη και ψευτιά; Τους ενοχλεί η συγχώνευση Olympic και Aegean,δηλαδή δύο πραγματικών "νάνων" της Ευρωπαικής αγοράς, όταν επέτρεψαν τη συγχώνευση Iberia και British ή Alitalia και Air France. Δυστυχώς όμως η ευρωλαγνία που διακατέχει την κυβέρνηση και το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης δεν μας επιτρέπει να δούμε καθαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oloi osoi taxidevoume entos Ellados xeroume oti h ekmetallefsi apo to monopwlio idi arxise kai exelissetai assxima.Perimenw me endiaferon na dw an leitougei i Diefthinsi Anragwnismou stis Bryxells, dioti profanws den leitputgei stin Ellada.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΗΓΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΓΚΕΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΕ.ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑ ΤΗ "ΦΑΝΕ" ΤΗ ΒΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ Ο.Α.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ "ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ" ΒΛΕΠΕ ΓΑΛΛΙΑ,ΙΤΑΛΙΑ,ΚΑΙ ΒΑΛΕ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ.ΕΝΑ "ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ" ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ USA ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΛΕΖΙΚΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΠΛΕΟΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση