GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο κύμα ορθόδοξου θρησκευτικού τουρισμού...

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παραβάτης http://www.freeinquiry.gr/    Έρχονται από παντού , συρρέουν κατά χιλιάδες, συνωστίζονται μπουλούκια μέσα ...

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παραβάτης
http://www.freeinquiry.gr/  
Έρχονται από παντού, συρρέουν κατά χιλιάδες, συνωστίζονται μπουλούκια μέσα κι έξω, καταφθάνουν με κάθε μεταφορικό μέσο απ΄ όλο τον πλανήτη, μ΄ αεροπλάνα (τσάρτερ και κρατικά) και βαπόρια -που λέει και το λαϊκό ρωμαίικο άσμα- με αμάξια, δίκυκλα, γαϊδούρια και ότι άλλο... Όχι, δεν πρόκειται για τις στρατιές του Ξέρξη, ούτε για την νέα κάθοδο των Μυρίων, αλλά για την «Κάθοδο των Ρωμιομυρίων», ειδικότερα την «Κάθοδο των Ποντίων».
Το νέο κύμα ορθόδοξου θρησκευτικού τουρισμού, που σαρώνει αυτές τις «άγ-ρ-ιες» μέρες την Τουρκία, δημιουργεί ένα νέο προσκυνηματικό τουριστικό προορισμό, την εκκλησία τής Παναγίας Σουμελά. Εκτός των Ποντίων, Ρώσοι, Βούλγαροι και όλοι οι επί γης όρτοντοξ, στο μεγάλο πάρτυ τής Ρωμιοσύνης.
Τα ξενοδοχεία και τα λοιπά καταλύματα γεμισαν από ορδές πιστών, τόσο στην Τραπεζούντα, όσο και στις γειτονικές πόλεις Σαμψούντα και Ορντού. Οι αρχές τα είχαν χαμένα, οι ντόπιοι πιστοί (τού άλλου μαγαζιού, τού μουσουλμανικού) ανοίγαν τα σπίτια τους, για να υποδεχθούν τους νέους πελάτες, που θα...
προσκυνούσαν την κοίμηση τής Θεοτόκου (αναμένεται να ξυπνήσει κάποια στιγμή). Μάλιστα ο δήμαρχος τής πόλης Μάτσκα, Ερτουγλούλ Γκενς, παρότρυνε τους δημότες του «να ανοίξουν τα σπίτια τους και να φιλοξενήσουν τους προσκυνητές», που θα σπεύσουν να συμμετάσχουν στο μεγάλο πάρτυ γεμίζοντας με χιλιάδες ευρώ τις τσέπες τους. Κορόϊδα είναι να μην τ΄ ανοίξουν; Το ίδιο βράδυ, ο δήμαρχος θα παραχωρούσε επίσημο δείπνο «Ιφτάρ Σοφρασί», (κοινώς θα φάνε τον αγκλέορα) στις τοπικές αρχές και στους υψηλούς επισκέπτες, (δηλαδή, στους πιο πλούσιους και πιο χοντρούς απ΄ τους χριστιανούς καλεσμένους), στο οποίο έχουν κληθεί και μέλη ρωμαίικων ποντιακών σωματείων.
Το μοναστήρι της Παναγιάς των Ποντίων ιδρύθηκε στα τέλη τού 4ου αι. (380-386 μ.Χ.) στο όρος Μελά τής Τραπεζούντας, πιθανότατα πάνω σε αρχαία ελληνικά ευρήματα, (όπως ορίζει η χριστιανική βαρβαρότητα) από τους Αθηναίους μοναχούς Βαρνάβα και Σωφρόνιο -κατά κόσμον Βασίλειο και Σωτήρχο (αφού πιθανώς προηγουμένως σκόρπισαν ο,τιδήποτε αρχαίο). Από τότε έγινε γνωστή ως Παναγία Σουμελά (εις τού Μελά, Σου-Μελά). Σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση (με τα ψέματα δηλαδή), η ιστορική εικόνα τής Παναγίας των Ποντίων φιλοτεχνήθηκε από τον ίδιο τον ευαγγελιστή Λουκά (λες κι άλλη δουλειά δεν είχε να κάνει ο ευαγγελιστής). Έγινε τους πρώτους αιώνες γνωστή ως Παναγία η «Αθηνιώτισσα» και μεταφέρθηκε δήθεν από χερουβείμ στο ποντιακό μοναστήρι. Αχ αυτές τις χοντράδες, αυτά τα ψέματα καλέ μου, πως να τα φάει έτσι αμάσητα κανείς, αν δεν είναι χριστιανός;
Κουράγιο Ρωμιοσύνη μου, συνέχισε ακάθεκτη να κουβαλάς στην καμπούρα σου το σταυρό σου και την αθλιότητά σου, που απ΄ τα σπλάχνα σου γέννησες. Άιντε και στο άνοιγμα τής Χάλκης και τής Αγιασοφιάς...

16 σχόλια

  1. Αυτες οι (π) ορδες ειναι στην πραγματικοτητα ο ελληνοφωνος κατοχικος στρατος. Το σαρακι του ελληνισμου. Καντε μια βολτα στην ακροπολη και δειτε, τι εκκλησιες εχουν φυτεψει γυρω τριγυρω οι αθλιοι, για να μειωσουν το ελληνικο κλεος. Τωρα ειναι η μεγαλη γιορτη, το ραμαζανι, του homo dogmaticous christianicus pithicus και ω! του μαγαλου θαματος εδεησε ο μεγαλοδυναμος να ανοιξουν αι πυλαι για να συναντησει τον πρωτοξαδερφο του, homo dogmaticous musulmanicus pithicus για τσιμπους και αλισβερισ στην παναγια του μελα. Παρτυ πηθικων, με την ατιμοσφαιρα βαρια απο τους βάρβαρους ηχους και τις οσμες των εκστασιασμενων ανθρωποειδων. Καημενη Ελλας, καημενε ανθρωπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τρεξτε ολοι να παιξετε το ρολο της Τουρκιας. με την πρωτη ευκαιρια παλι θα σας σφαξει. δεν σας νοιαζει που καπιοι ομοδοξοι σας στην κυπρο στεναζουν κατω απο καταχη. κατα τ αλλα κλαιγεστε για οτι χασατε. ο θρησκευτικος σας φανατισμος σας τυφλωνει. ουστ. με τον τροπο σας θα βαλετε τον ερτογαν στην ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι διχασμένος όντως, για το θέμα... Το σκέφτηκα πριν διαβάσω το παρόν άρθρο. Τόσα λεφτά σε Τούρκους, ιδίως από Έλληνες; Απ΄την άλλη πάλι, και μόνο που υψώνεται η Ελληνική σημαία εκεί μέσα... Οι άνθρωποι, κυρίως πόντιοι, είναι συγκινημένοι... Τι να πω;

    ΥΓ. Γράφει ο Κωνσταντίνος Παραβάτης ή η άλλη θείτσα που μισεί τον χριστιανισμό και τα εκκλησάκια, επίσης; Τι έγινε, όλοι εδώ μαζευτήκατε; Άλλη παιδική χαρά δεν υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε μου είστε και πολύ μαλάκας μιας και η μπαρουφολογία που αναπτύξατε δεν έχει κανένα άλλο στόχο από το να βγάλετε τη χολή σας για τη Ορθόδοξη πίστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΔΩ ...Ο άφωνος Αρχιεπίσκοπος συζητάει... με τη Νέα Τάξη..
    ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΣΟΚ - ΔΝΤ !!

    Για τα φιλετάκια στη Γλυφάδα ρε Τζερόνυμο θα πείς τίποτα;
    Επί Χριστόδουλου ούρλιαζες μαζί με τους φίλους σου τον Ζακύνθου κ Ιωαννίνων για κάθαρση της Εκκλησίας…

    Αυτό εννοούσε μαλλον η νεοταξική συμμορία του Θηβών,offshore εταιρίες,ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κ πλήρης υποταγή στις ορέξεις του γιωργάκη….
    Κουβέντα ο μουγγός αρχιεπίσκοπος για το σχέδιο εξαθλίωσης του λαού,πήγε κ στο υπουργικό συμβούλιο να παραστήσει τη μαιμού στον Πάγκαλο..
    Πόσο ελάχιστος είσαι ρε τζερώνυμο,δεν φτάνεις ούτε την τρίχα του Χριστόδουλου…
    Καλά τα λεφτά,οι μάσες κ τα παιχνίδια με την κυβέρνηση των πασοκοτσολιάδων,όμως η ιστορία γράφει μουγγέ κ εσύ θα είσαι μια μαύρη σελίδα στην πιο μαύρη περίοδο της ελληνικής ιστορίας….

    Τα φιλετάκια ηταν αριστερά της Γλυφάδας και καταπνίγηκε η όποια φωνή από τα πασοκοκρατούμενα ΜΜΕ αν ήταν ο Χριστόδουλος να δεις τι θα του έκοβαν.

    Και ένα μικρό tip:
    ο ανηψιός του κ.κ. Ιερωνύμου (σύζυγος της κόρης του αδερφού του) σε ποιον δήμο είναι δήμαρχος, με ποιο κόμμα κατεβαίνει στις εκλογές, ποιός τον έχει στηρίξει (σπρώξει) μέχρι σήμερα και τέλος σε ποιό κόμμα είναι τοπικός παράγοντας? ?????

    Επίσης πολλοί αναρωτιούντε ακόμη αν ο μισθός του από τράπεζα δικαιολογεί το επίπεδο διαβίωσης συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού που συντηρεί καθώς και μιας πισίνας….

    Η αριστερά του Κυρίου είναι πάντα ευπρόσδεκτη με την δεξιά είναι που υπάρχει το πρόβλημα.

    - καλόν ύπνο Έλληνες!--------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΡΔΗ είσαι ΕΣΎ αυτοπροσώπως
    ΠΡΩΚΤΙΚΟ ΑΠΟΒΛΗΤΟ ΚΩΛΟΥ μουσουλμάνας
    μετά απο ΠΑΡΤΥ γιούφτων
    μαστουρωνένων σαν τον Συφιλιάρη που σε πέταξε.

    νούμερο ΚΩΛΌΧΑΡΤΟΥ του πασά αφέντη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είσαι βαθιά νυχτωμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προτιμότερος από τόν σεξουαλικό.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λες ανοησίες. Όλες αυτές οι χιλιάδες των επισκεπτών στον Πόντο είναι κορόιδα και μόνο εσύ έχεις δίκιο; Για κούνα το μυαλό σου για λίγο να έρθει στη θέση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ ..ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΕ ΚΑΛΟ.
    ΚΟΝΤΕΨΕ ΝΑ ΤΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ++

    Μετά από επέμβαση της Αστυνομίας γλύτωσε τα "νόμιμα" ο Πάγκαλος
    Όπως σας υποσχεθήκαμε έχουμε περισσότερες πληροφορίες από το περιστατικό που έγινε με τον Πάγκαλο στην Τήνο:

    Χθες λοιπόν μετά την Θεία Λειτουργία οι "επίσημοι" (Πάγκαλος, βουλευτές, Νομάρχης, Δήμαρχοι κ.λπ) βγήκαν από τον Ιερό Ναό προκειμένου να ακολουθήσουν τη λιτανεία της εικόνας της Μεγαλόχαρης.

    Κατά την έξοδο του Πάγκαλου ακούστηκαν αποδοκιμασίες και φωνές ανθρώπων («Μας πήρατε τα λεφτά», «Το ΠΑΣΟΚ μας πήρε τα λεφτά» κ.ά.) που απευθύνονταν συγκεκριμένα εναντίον του ΠΑΣΟΚ.

    Ο Πάγκαλος προχώρησε και έκατσε μαζί με τους άλλους επίσημους στην άκρη του διαδρόμου που είχε σχηματίσει ο κόσμος για να περάσει η εικόνα που θα έβγαινε από το Ναό και να ακολουθήσει η λιτανεία.

    Τότε κάποιος παρευρισκόμενος κινήθηκε εναντίον του λέγοντάς του χαρακτηριστικά από απόσταση μερικών μέτρων:
    «Θα βγάλεις και λόγο; Τι θα μας πεις;...
    Εμένα τα λεφτά δεν μου τα πήραν οι άλλοι αλλά το ΠΑΣΟΚ»

    Επειδή ο διαμαρτυρόμενος είχε πλησιάσει πολύ απειλητικά τον ευτραφή κ. Πάγκαλο επενέβησαν Αστυνομικοί προκειμένου να τον απωθήσουν μάλιστα στην προσπάθειά τους αυτή τον έριξαν στο έδαφος και έπεσαν από πάνω του!!!

    Μετά από το περιστατικό αυτό ο Πάγκαλος με τους υπόλοιπους ακολούθησαν τη λιτανεία και στο τέλος, μετά από τον πανηγυρικό του Μητροπολίτη Σύρου, έβγαλε, υπό την έντονη μουρμούρα των παρευρισκομένων πιστών, ένα λογίδριο 2 λεπτών και αποχώρησε άρον άρον, όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες ενώ οι υπόλοιποι έμειναν και αποχώρησαν αφού έφυγε η εικόνα της Μεγαλόχαρης... Προφανώς βιαζόταν να μπει στο ελικόπτερο με το οποίο, στα πλαίσια της μείωσης της σπατάλης του Κράτους, πήγε και ήρθε στην Τήνο, καθώς το κλίμα δεν τον σήκωνε καθόλου σε αντίθεση με τους λοιπούς επίσημους που δεν τους ενόχλησε κανένας.

    Δεκάδες άνθρωποι είναι μάρτυρες του περιστατικού και προκαλούμε τον κ. Πάγκαλο να το διαψεύσει... μέ τρόπο όμως γιατί που ξέρεις; Μπορεί να υπάρχει και καμιά φωτογραφία από την επέμβαση της Αστυνομίας προκειμένου να γλιτώσει ο ευτραφής τα χειρότερα... που την κρατάνε για να τον κάνουν ρόμπα αν το διαψεύσει...

    http://www.romfaia.gr/images/stories/2010-08/0tinos3.jpg

    Η εικόνα είναι από το τέλος της λιτανεία και ο Μητροπολίτης ετοιμάζεται να βγάλει το πανηγυρικό ενώ στη συνέχεια έβγαλε και ο Πάγκαλος το υποκριτικό, μιας και δηλώνει άθεος, λογίδριο περί πίστης του κόσμου στην Παναγία. Το περιστατικό όπου οι Αστυνομικοί έριξαν στο έδαφος πιστό ο οποίος τον πλησίασε απειλητικά έχει προηγηθεί.

    http://www.romfaia.gr/images/stories/2010-08/0tinos6.jpg
    (Οι φώτο είναι από romfea.gr)

    Μετά το λογίδριο ο κ. Πάγκαλος έγινε καπνός με το ελικόπτερο μιας και το κλίμα ήταν τεταμένο και θα άκουγε και άλλα. Όπως βλέπετε έχει ήδη αποχωρήσει πριν αποχωρήσει η εικόνα και ο Μητροπολίτης με τους υπόλοιπους επίσημους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Την Παναγία σου, Μελά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανατριχιάσαμε μπρρρρρρρρρρ…..
    Το βΛΉΜΑ ΜΚΟ.μιλάει για εξαπτέρυγα…

    Πρόταση: να εξοστρακίσουμε τη λέξη ΠΑΤΡΙΔΑ από το λεξιλόγιο για να αισθάνεται καλύτερα η χολερική ιεροεξεταστική φυλλάδα.

    Τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά, αν προκαθήμενος ήταν σήμερα ο μακαριστός Χριστόδουλος ή ο μακαριστός Σεραφείμ».”

    “O Άνθιμος χωρίς να υψώσει τον τόνο της φωνής του χτύπησε το «καμπανάκι» στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο αφού, όπως είπε, «ο λόγος της Εκκλησίας δεν ανταποκρίνεται στις κρίσιμες περιστάσεις που περνάει η πατρίδα μας ".

    Τι φταίει ο Άνθιμος αν ο Ιερώνυμος είναι άφωνος, άχρωμος και μονίμως με τα μάτια κάτω
    σαν δουλικό του Πάγκαλου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κριμα ρε ΑΡΧΙΔΙ που δεν κάλεσαν και σένα ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΣΑ, ΣΤΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ
    ...για αυτό λύσσαξες ;;

    Κοιτάζω την φωτογραφία.
    Ροδοκόκκινοι και δύο.
    Το πρώτο πιάτο έχει σούπα.
    Μην αναρωτηθείτε τι σούπα.
    Ζουμί από τα δάκρυα των πιστών και των πολιτών.
    Δάκρυα που προέρχονται από την απελπισία και την προδοσία.
    Δεύτερο πιάτο σίγουρα θα έχει κρέας.
    Σάρκες εκ των σαρκών μας.
    Αυτές ντε, που κρέμονται στα περίσια κιλά τους.
    Επιδόρπιο μάλλον φρούτα.
    Χυμοί από τον ιδρώτα μας.
    Αυτού που κυλάει εσωτερικά, γιατί εξωτερικά κλιματιζόμαστε.
    Και θα έχει και οίνο.
    Γλυκόπιοτο σαν το αίμα που μας πίνουν.
    Άμφια και κοντομάνικα σε ξύλινο τραπέζι, με φόντο πέτρα και φυτά.

    - Αρκει να ακουσεις πως εκφραζεται η μια εξουσια για την αλλη για να καταλαβεις την ποιοτητα του πραγματος.Οποιος δεν ειχε την τυχη δεν καταλαβε τιποτα…

    Εχουν και το ίδιο σπινθηροβόλο βλέμμα......χιχιχι...


    Μακάρι ο Θεός να αναδείξει ξανά έναν Χριστόδουλο στο τιμόνι της Εκκλησίας μας.
    Μαχητής υπέρ Χριστού και Ελλάδος.
    Μορφωμένος,βαθύς γνώστης της ελληνικής ιστορίας, λόγιος, αγωνιστής κατά των ανθελλήνων, άντρας που τιμούσε το ράσο και τα παντελόνια που φόραγε.

    Για αυτό πολεμήθηκε σκληρά από τα ΜΜΕ και το σύστημα.
    Είθε ο Θεός να τον αναπαύει κοντά Του…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι ωραία που τα γράφει ο πρώτος σχολιαστής ( 8.06.00 )!

    Αυτό που έχω αντιληφτεί εγώ, είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι ΔΕΝ είναι Έλληνες, αλλά Λάζοι, Αμπχάζιοι, Ρόσσοι, Αρμένιοι, Κούρδοι κλπ!


    Αυτοί οι Πόντιοι ΔΕΝ ανήκουν στο Ελληνικό Έθνος αλλά στο χριστιανικό σώμα τής Παλαιστίνης, Λιβάνου, Μικράς Ασίας, κλπ.


    Ήρθαν στην Ελλάδα επειδή ήθελαν να σώσουν τα τομάρια τους από τους Μουσουλμάνους Μογγόλους και Άραβες!

    Κονσταντινοπουλίτες και Πόντιοι είναι Ρουμάνοι/Ρομιοί, αλλά όχι Ελληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νεα

    Αδιάκριτος.
    Ένα από τα "συν" για την περίπτωση της κ. Μπιρμπίλη είναι ότι ο Περιφερειάρχης Αττικής θα χειριστεί και το κρίσιμο από πολλές πλευρές θέμα των απορριμάτων σπέρματος, αντικείμενο με το οποίο ήδη...έχει ασχοληθεί στο παρελθόν!!!

    Ρε δεν ντρέπεστε να στηρίζετε το τσόλι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. εχουμε γεμισει μαλακες προοδευτικοεκσυγχρονιστες του κωλου!
    επι της ευκαιριας εσενα αγγουρι στον κωλου σου μπαινει τι κανουν οι πιστοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση