GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ο ΧΥΤΑ Έδεσσας...

Από την ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ Η πληροφορία για τραυματισμένο πελαργό στον ΧΥΤΑ Έδεσσας, ήρθε από την ΑΝΗΜΑ στην Αθήνα (Περίθαλψη άγριων ...

Από την ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ
Η πληροφορία για τραυματισμένο πελαργό στον ΧΥΤΑ Έδεσσας, ήρθε από την ΑΝΗΜΑ στην Αθήνα (Περίθαλψη άγριων πουλιών). Μέλη της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας, έφτασαν αμέσως επι τόπου. Σε μια έκταση ενός στρέμματος περίπου έξω από τον ΧΥΤΑ, μέτρησαν τέσσερις νεκρούς πελαργούς. Το πρόβλημα, με βεβαιότητα, είναι μέσα στον ΧΥΤΑ.
Οι δύο μικρές χωμάτινες δεξαμενές όπου μαζεύονται τα υγρά διασταλάγματα της χωματερής, ήταν γεμάτες από πελαργούς. Τουλάχιστον 150 πελαργοί, ήταν μέσα στα ρηχά κατάμαυρα «νερά». Αυτή την εποχή, οι...
 νεαροί φετινοί πελαργοί, πετάνε μακριά από τις φωλιές τους, λίγο πρίν από την μετανάστευση. Ουσιαστικά οι ασκέπαστες αυτές δεξαμενές, λειτουργούν ως παγίδες της άγριας πανίδας.
 Είναι ενδιαφέρον να δεί κάποιος τι προέβλεπε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΧΥΤΑ, δεδομένου ότι τα υγρά διασταλάγματα , είναι στην ουσία βαριά βιομηχανικά απόβλητα. Είναι επιτακτική ανάγκη να σκεπαστούν αυτές οι δεξαμενές και από την παράμετρο της Δημόσιας υγείας. Όσο για τους πελαργούς, πρόκειται για αποδεκατισμό.
 Η δηλητηρίαση είναι η προφανής αιτία. Μια καλύτερη έρευνα στην γύρω από τον ΧΥΤΑ περιοχή, θα αποδείκνυε ότι τα θύματα αυτής της κατάστασης, είναι πολύ περισσότερα. Είναι τουλάχιστον λυπηρό να κατασκευάστηκε, ο κατά τα άλλα αξιοπρεπής ΧΥΤΑ, στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος και της Δημόσιας υγείας και το αποτέλεσμα να σε σοκάρει.

6 σχόλια

  1. Και που να διαμαρτυρηθούν οι πελαργοί και ποιος να τους ακούσει?
    και που να βρούν το δίκιο τους?όταν το ΔΙΚΑΙΟ το θάβουν στα ΧΥΤΑ στους χώρους της δικαιοσύνης?
    http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/06/blog-post_28.html

    Υπάρχει περίπτωση νόμιμων ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ του δήμου να είναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ή και έξω από τα κατεγραμένα αυτού περιουσιακά στοιχεία που να εμφανίζονται και να χρησιμοποιούντε κατά το δοκούν του κατέχοντος αυτά, εν αγνοία ύπαρξης αυτών από τον δήμο?

    http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2010/07/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρεπορτάζ ΣΟΚ! πως υπάλληλος άδειασε τα ταμία της εφορίας!

    Και δεν ήταν ο μόνος! 20 γνωστές κομπίνες του ελληνικού δημοσιοϋπαλληλικού κατεστημένου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΣΤΕ ΤΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ
    ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΧΛΑΠΑΚΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΜΠΑΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ.........

    ΟΤΙ.
    Εφυγαν 20.000 παραθεριστές απο την Αίγινα..Στο μεταξύ, ερισσότεροι από 20.000 παραθεριστές εκτιμάται ότι εγκατέλειψαν τις τελευταίες ημέρες την Αίγινα, ενώ οι ζημιές σε καταστήματα υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν συνολικά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Τα παραπάνω στοιχεία αποκάλυψε στο “Εθνος” ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Αίγινας, Νίκος Γιαννούλης, τονίζοντας ότι “μιλάμε πλέον για οικονομική καταστροφή του νησιού”.

    ΕΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙ !!
    Ο ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ... !
    Ο ΞΕΣΚΟΥΦΟΥΤΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤΝ... !
    Ή Η ΕΛΕΝΗ ΤΗΣ ..ΑΝΤΑΣ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά να τα βλέπουν μερικοί κύριοι και εδώ στη Βέροια που προτείνουν να γίνει ΧΥΤΑ αντί για ΧΥΤΥ. Και πάνε να κάνουν και κίνημα! Χριστέ και Παναγία. Η καταστροφική πλευρά του ανθρώπου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ,
    ΑΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΝ ..ΟΙΚΟΛΟΓΟ ΘΑ ΠΡΟΚΟΨΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φυσικά ο "οικολόγος" εκ Βεροίας, που πήρε την είδηση από την "οικολόγο" εξ Αθηνών, έσπευσε να βγάλει πόρισμα ιατροδικαστικό, αποδίδοντας τους θανάτους τριών πελαργών (που ο ίδιος δεν είδε ποτέ αλλά κάποιοι άλλοι...) σε δηλητηρίαση.
    Το πιο πιθανό βέβαια είναι ότι τα πουλιά σκοτώθηκαν από ηλεκτροπληξία στις κολώνες υψηλής τάσης που έχει εκεί.
    Πράγματι υπάρχει λίμνη με βρωμόνερα από τον ΧΥΤΑ και πράγματι πρέπει να αντιμετωπισθεί το θέμα.
    Ο "οικολόγος" εκ Βεροίας δεν αποκαλύπτει φυσικά, ότι ο ίδιος είναι αντίθετος με την κατασκευή Μονάδας Αναερόβιας επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Ημαθία και είναι υπερ ενός ΧΥΤΑ για να αποκτήσει και η Ημαθία τη δική της λίμνη με βρωμόνερα.
    Πως αλλιώς θα έχει λόγο ύπαρξης σαν "οικολόγος" ο τυπάκος;
    Αν λύνονται τα προβλήματα θα είναι άεργος.

    Και φυσικά σε κανέναν δεν λέει ότι ο "ειδήμων οικολόγος" που με μια ματιά αποφαίνεται για μεγάλα περιβαλλοντικά ζητήματα, ότι δεν έχει ιδέα για τι πράγμα μιλάει, αφού δεν έχει επιστημονική κατάρτιση και παρουσιάζεται ως "οικολόγος" και συνομιλητής της εκάστοτε εξουσίας εξ οφίτσιου ο άσχετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση