GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα λείψανα του Αγίου Ιωάννου και οι γυμνές Βουλγάρες...

Του Ιωάννη Κετσέα   http://www.freeinquiry.gr/ Βούλγαρος υπουργός εναντίον αρχαιολόγων. Αναβιώνει ο χριστιανικός μεσαίωνας στη γείτονα. Μ...

Του Ιωάννη Κετσέα
 http://www.freeinquiry.gr/

Βούλγαρος υπουργός εναντίον αρχαιολόγων.
Αναβιώνει ο χριστιανικός μεσαίωνας στη γείτονα.
Με ενθουσιασμό πληροφορήθηκα, ότι Βούλγαροι αρχαιολόγοι βρήκαν λείψανα τού Αγίου Τιμίου Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.
Σύμφωνα με τον επί κεφαλής των ανασκαφών, η κιβωτός από αλάβαστρο που...
βρέθηκε εμπεριείχε κόκαλα από χέρι, από το πρόσωπο κι ένα δόντι. (Βλ. Τα πάνσεπτα κειμήλια τής Τουρκορωμιοσύνης). Είναι ένα θαύμα των καιρών μας, που στις μαύρες μέρες τής Τρόικας και τού Μνημονίου, μας γεμίζει με χαρά και αισιοδοξία.
Δυστυχώς, το παλλαϊκό προσκύνημα, που όλοι ονειρευόμαστε, ίσως να αργήσει πολύ. Κι αυτό γιατί ο Σατανάς, ο αιώνιος εχθρός τής Ορθοδοξίας, κατάφερε να σπείρει το μίσος και την διχόνοια στη βουλγαρική κοινωνία με αποτέλεσμα να ακουστούν βαριά λόγια.
Από το Ίντερνετ μαθαίνω, πως ο πρύτανης των βούλγαρων αρχαιολόγων, Νικολάι Οβκαρόβ, γνωστός ως «The Bulgarian Indiana Jones», ήρθε σε σύγκρουση με τον υπουργό Αποδήμων, Βοζιδάρ Δημητρώφ, για το δημοσίευμα τού τελευταίου σε εφημερίδα της Σόφιας, όπου ο κ. Δημητρώφ τα έψαλε σε κάποιους αρχαιολόγους, ότι δήθεν ζηλεύουν τον καθηγητή Καζμίρ Ποπκονσταντίνοφ, που ανακάλυψε την κιβωτό και γι΄ αυτό έσπευσαν να τον κατηγορήσουν για πρόωρες και αναπόδεικτες δηλώσεις σε μια σειρά σχόλιων, που κατέληξαν σε βαρείς ad hominem χαρακτηρισμούς.
«Γιατί ρε γαμώτο, γιατί τόση ζήλια;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Αποδήμων. «Δεν μπορώ να βρω άκρη μ΄ αυτούς τους γαμημένους ανθρώπους, αυτούς τους γαμημένους συνεργάτες μου.» Και αμέσως μετά ο υπουργός έστρεψε τα πυρά του στις γυναίκες τής Βουλγαρίας, που μπαίνουν τσίτσιδες μέσα στις εκκλησίες: «Οι Βουλγάρες πάνε στις εκκλησίες με κάτι ρούχα, που τα δείχνουν όλα. Μόνο τις ρόγες τους σκεπάζουν. Συγκρίνατέ τες με τις Ρωσίδες, που και ακόμα και οι χειρότερες πουτάνες βάζουν μαντήλι στο κεφάλι τους, όταν μπαίνουν σε εκκλησία.»
Ο Βούλγαρος υπουργός κ. Βοζιδάρ Δημητρώφ, ενώ δημιουργεί το ευσεβές προφίλ του φωτογραφιζόμενος με αγιογραφίες σε δεύτερο πλάνο. Τα ίδια κάνουν και οι ευσεβείς πολιτικοί τής εδώ Ρωμιοσύνης, που φωτογραφίζονται και βγαίνουν στις τηλεοράσεις με εικονίσματα πίσω τους οι άντρες και με σταυρό στο λαιμό τους οι γυναίκες. (Βλ. Προς άγραν ευσεβών ψήφων.)
«Δεν λέω πως οι Βουλγάρες είναι όλες ίδιες, αλλά υπάρχουν γυναίκες στη Σωζόπολη, που έρχονται να δουν τα ιερά λείψανα κατ΄ ευθείαν από την παραλία με μπικίνι και μόνο μιά πετσέτα γύρω από την μέση τους. Αυτό δεν είναι σωστό ρε γαμώτο... Κάποιοι μάλιστα έχουν θυμώσει μαζί μου και θέλουν να ζητήσω συγνώμη για αυτά που λέω. Όχι δεν θα ζητήσω συγνώμη. Όταν αρχίσουν να φοράνε ρούχα, τότε θα ζητήσω συγνώμη. Γιατί κανείς δεν μπορεί να πει, πώς δεν αγαπώ τις Βουλγάρες. Το έχω αποδείξει αυτό για 60 ολόκληρα χρόνια και πάντα με αγαπούσαν.»
Αν ο κ. Δημητρώφ σταματούσε εδώ, το πρόβλημα ίσως να μην ήταν και τόσο σοβαρό. Ο Σατανάς όμως, που πάντοτε παραμονεύει εμάς τους ορθόδοξους έβαλε κι άλλα λόγια στο στόμα του υπουργού: «Όσο για τους αρχαίους Θράκες, δεν ήταν τίποτα καλλίτερο από τους σημερινούς mutri, (σσ. δηλαδή “φουσκωτούς”, που εξελίχθηκαν σε γκάνκστερς) ταραξίες, με μανία για τα χρυσάφια... Τα μεσαιωνικά (σσ. εννοεί τα βυζαντινά) μνημεία και κείμενα είναι πιό σημαντικά». (Σσ. Οι Θράκες πρωτοεμφανίζονται στο ιστορικό προσκήνιο σε αρχαιοελληνικά κείμενα τού 6ου αιώνα τής προχριστιανικής εποχής, ενώ το βουλγαρικό κράτος μετά τον 7ο αιώνα τής μεταχριστιανικής εποχής). Και καταλήγει ο κ. Δημητρώφ: «Η αρχαιολογία στη Βουλγαρία σήμερα είναι η επιτομή τής πρωτόγονης σκέψης για λαϊκή κατανάλωση».
Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Δημητρώφ για την «έξω από τα δόντια» ρητορική του και να καλωσορίσω τη χώρα του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έτσι ώστε να μην αισθανόμαστε τόσο μόνοι! Σαν ευσεβείς χριστιανοί oρθόδοξοι έχουμε πολλά να διδάξουμε στους δυτικούς εταίρους μας και έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε. Και σύντομα ελπίζω πρωτοστατούντος τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου να καλωσορίσουμε και στην χώρα μας τα ιερά τεμάχια τού πτώματος τού Αγίου Τιμίου Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.
ΥΓ.
Υπάρχουν και άλλες, μεγαλύτερες διαστάσεις στον καυγά τού υπουργού με τους αρχαιολόγους. Ο Οβκαρόβ είναι επιστήμονας με διεθνώς αναγνωρισμένο έργο. Οι ανακαλύψεις του για τους αρχαίους Θράκες είναι συνεισφορά στην ακαδημαική γνώση. Ο Δημητρώφ είναι άνθρωπος τού σάπιου συστήματος τής Βουλγαρίας, όπου τα πάντα ελέγχονται από τη Μαφία. Δηλώνει θαυμαστής τού βυζαντινού πολιτισμού, ο οποίος εξ άλλου είναι και ο μόνος, που αφορά τους σημερινούς Βούλγαρους. Έχουμε δηλαδή άλλη μια έκφανση τής σύγκρουσης Ανατολής / Δύσης, που την ζούμε κι εμεις καθημερινά στο Ρωμαίικο. Το θέμα απασχόλησε και το σοβαρό περιοδικό “Εconomist”.

12 σχόλια

  1. wxou kai den me noiazei! vrethike to agio donti? e? kai tha to proskyniseis kiolas!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πίσω μου σ΄έχω σατανά
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΤΙ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ;

    ΝΑ ΤΑ ΦΥΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΟΥΠΑ;

    ΞΕΡΩ-ΞΕΡΩ,ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ.

    ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΑΚΑΒΡΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν βαριεσαι ρε μαστορα να καθεσαι να γραφεις τοσες χαζομαρες, τι ειναι η θρησκεια, μια τρυπα στο νερο, βρες τιποτ αλλο να πεις και ασε τις βουλγαρες και οσες γυναικες θελουν να ντυνονται οπως θελουν, κανε λιγο ματι. Σε λιγα χρονια θα γινεις και εσυ αγιος σε τιποτα βλακες κοιτα να εχεις καν λογαριασμο σε καμια τραπεζα γιατι ποιος ξερεςι μπορει να αναστηθεις μια μερα, μια μεραααα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τρίχες, τα ιερά λείψανα του εβραϊκού πτώματος είναι σε ελληνικό μοναστήρι, μικρός τα είχα προσκυνήσει 2-3 φορές... Αυτά στη Βουλγαρία θα είναι πλαστά, κανενός ντόπιου παπά. Όλα κι όλα, μην μας κλέβουν τα λείψανα του Εβραίου αγίου, έχουμε προνόμια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προτιμώ τις γυμνές Βουλγάρες.

    Τυχαίο;

    Δε νομίζω..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κονομα μεγαλη μου μυριζεται..Θα φερουν τα κόκκαλα με τιμες αρχηγού κρατους, θα τα προσκυνησουν τα φουκαριαρικα τα ανθρωπάκια και θα πέσει το χρημα στο παγκαρι για να εχει κανενας μητροπολίτης για τα γεράματά του...
    ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΚΩΝ/ΝΟΥ βάτλε φπα 30% στα εσοδα μπας και κονομησουμε και μεις κατι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κονομα μεγαλη μου μυριζεται..Θα φερουν τα κόκκαλα με τιμες αρχηγού κρατους, θα τα προσκυνησουν τα φουκαριαρικα τα ανθρωπάκια και θα πέσει το χρημα στο παγκαρι για να εχει κανενας μητροπολίτης για τα γεράματά του...
    ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΚΩΝ/ΝΟΥ βάτλε φπα 30% στα εσοδα μπας και κονομησουμε και μεις κατι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κονομα μεγαλη μου μυριζεται..Θα φερουν τα κόκκαλα με τιμες αρχηγού κρατους, θα τα προσκυνησουν τα φουκαριαρικα τα ανθρωπάκια και θα πέσει το χρημα στο παγκαρι για να εχει κανενας μητροπολίτης για τα γεράματά του...
    ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΚΩΝ/ΝΟΥ βάτλε φπα 30% στα εσοδα μπας και κονομησουμε και μεις κατι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΟΝΤΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΝΟΜΑ
    ΒΡΕ ΠΩΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΓΥΡΤΕΣ? ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΚΑΙ ΚΟΙΜΩΜΕΝΟ ΠΛΗΘΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟ ΤΡΥΦΕΡΟ ΒΥΖΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΙΧΕΣ , ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙΑ, ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΕΝΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΠΟΥ ΛΑΝΣΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΚΟΝΟΜΑ ΟΙ ΑΓΥΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πόσες αλλοθρησκες θα πρεπει να πηδηξω για να αγιασει η λουλουκα μου και μετα τι πρεπει να κανω για να την βρουν τα δισσεγγονά μου και να την εκθέσουν σε λαικό προσκύνημα με στοχο την κονόμα και τη ρύθμιση του εξωτερικού χρέους που θα έχει ακόμη η Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση