GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάλι σταυρός προτίμησης;...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου    Επειδή και πάλι διάφορα απίθανα λέγονται με αφορμή την υιοθέτηση του Γερμανικού εκλογικού συστήματος (η έστω...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
  
Επειδή και πάλι διάφορα απίθανα λέγονται με αφορμή την υιοθέτηση του Γερμανικού εκλογικού συστήματος (η έστω κάποιας κοντινής παραλλαγής του) καλό είναι να μπούν μερικά πράγματα στην θέση τους. Είναι τουλάχιστον αστείο το επιχείρημα πως οι πολίτες θα χάσουν το δικαίωμα επιλογής των αντιπροσώπων τους επειδή θα καταργηθεί ο σταυρός προτίμησης. Το μόνο που θα χάσουν θα είναι ο εθισμός στην διαφθορά και την ηθική διάβρωση. Το βήμα από το «κάνε μου την εξυπηρέτηση να σε ψηφίσω» ελάχιστα μακριά είναι από το «κάνε μου την δουλειά να σου δώσω τόσα». Παλαιότερα η «Καθημερινή» είχε πρωτοστατήσει σε εκστρατεία κατάργησης του σταυρού με παρόμοια συλλογιστική.
Είναι ακατανόητο τόσοι να επιμένουν για τον σταυρό προτίμησης όταν είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο με το σύστημα αυτό. Προφανώς όλοι οι...
 υπόλοιποι παραβιάζουν πολιτικά δικαιώματα και ...περιφρονούν την δημοκρατία!! Για αυτό και είναι αξιοπερίεργο αυτό που ακούγεται, πως δηλ στις μονοεδρικές περιφέρειες θα υπάρχουν περισσότεροι από ένας υποψήφιοι για κάθε κόμμα. Ωστε να εκλέγεται ο πρώτος σε ...σταυρούς προτίμησης! Μιά τρύπα στο νερό, δηλαδή.
Ολη η φιλοσοφία του μονοεδρικού εκλογικού συστήματος συνίσταται στην αποκάθαρση της πολιτικής από εξω-πολιτικούς μηχανισμούς και συσχετισμούς. Από τον εκμαυλισμό δηλ. της ρουσφετολογίας αλλά και την οικονομική εξάρτηση των υποψηφίων από συμφέροντα που διευκολύνουν εκλογικά την δημόσια παρουσία τους. Με άλλα λόγια, η έννοια του μονοεδρικού είναι πως συγκρούονται κομματικά προγράμματα και ιδεολογίες. Κι όχι ρουσφετο-επιτηδειότητες και ατομικές ενδοκομματικές στρατηγικές. Με την «ανακάλυψη» του σταυρού και στις μονοεδρικές, το σύστημα αυτο-υπονομεύεται και στην πράξη ακυρώνεται.
Το επιχείρημα πως θα πρέπει να υπάρχει αναπληρωματικός βουλευτής είναι ανόητο. Διότι στο μονοεδρικό η βουλευτική έδρα συνδέεται με την προσωπικότητα που την κατέχει. Κι αν ο βουλευτής (ω μη γένοιτο) αποδημήσει η παραιτηθεί, ο λαός έχει το δικαίωμα να επιλέξει σε επαναληπτική εκλογή ποιός θα τον αντιπροσωπεύσει. Αν μάλιστα έχει σημαντικά προχωρήσει η κυβερνητική θητεία όταν κάτι τέτοιο συμβεί, η επαναληπτική εκλογή λειτουργεί και σαν ζωντανή δημοσκόπηση των τάσεων της κοινωνίας.
Ιδιαίτερο μάλιστα ενδιαφέρον παρουσιάζει η πιθανή περίπτωση διαφωνίας βουλευτή με το κόμμα του. Είναι τότε δυνατόν να παραιτηθεί και να επανα-διεκδικήσει την εκλογή του σαν ανεξάρτητος την φορά αυτή. Ενθυμούμαι την περίπτωση του Εργατικού βουλευτή Ντίκ Ταβέρν στο Λίνκολν της Βρετανίας γύρω στα 1971 που είχε παραιτηθεί διαμαρτυρόμενος για την αλλαγή στάσης του κόμματός του απέναντι στην Ευρωπαική Κοινότητα, τότε. Οι εκλογείς του έδειξαν και πάλι εμπιστοσύνη.. Επανεξελέγη σε επαναληπτική εκλογή σαν ανεξάρτητος και συνέβαλε η κίνησή του στην φιλο-ευρωπαική πλέον στάση του παλιού του κόμματος.
Ετσι κατοχυρώνεται η ανεξαρτησία του βουλευτού από κομματικούς μηχανισμούς και σκοπιμότητες.

14 σχόλια

  1. "Είναι τουλάχιστον αστείο το επιχείρημα πως οι πολίτες θα χάσουν το δικαίωμα επιλογής των αντιπροσώπων τους επειδή θα καταργηθεί ο σταυρός προτίμησης."


    ΑΝΔΡΕΑ

    ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ

    Η ΚΑΝΕΙΣ ΧΑΒΑΛΕ;






    ΜΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΤΕ ΑΛΛΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.

    ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΠΑΕΙ
    ΤΑ ΞΕΦΤΙΛΊΣΑΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε λοιπόν αν η κυβέρνηση δεν καταργήσει το σταυρό, απλώς δείχνει τις προθέσεις της για μη καταπολέμηση της διαφθοράς. Και όταν λέει το αντίθετο είναι για να πει... το αντίθετο! Εικονικός λόγος άλλη μια φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ....ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ.
    ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΦΕΣΜΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΝΟΕΔΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ....ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Ο ΑΡΕΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥ.
    ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ....ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΣΥΛΛΟΓΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΊ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ.


    ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ!!!!!!!


    ΑΦΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΜΟΝΑ ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΤΗΔΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ (ΒΛ. ΝΟΜΟΥΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ),ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ(ΒΛ. ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ) ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΤΑΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΤΟ Γ.Α.Π ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΤΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΖΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΔΗΛ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΡΕ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΑΝ ΤΟ ΓΑΠ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΤΕΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΤΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πασοκ

    Εξω οι βασιλοφρονες απο το Πασοκ ειπε ο δρ Κουτσουκος σημερα στην Μηλιωνη

    Αν το Πασοκ κατεβασει τον φιλοβασιλικο Γερουλανο Περιφερειαρχη Αθηνας ειναι καταδικασμενο να αποτυχει!!

    Ο Γιωργος να επιλεξει ειτε με το λαο ειτε με τους βασιλοπροδοτες
    Και οποιος το παιζει διπλο ταμπλο θα χασει!!

    Νικητας Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας δημιουργήσουμε το Κίνημα των Πολιτών που είναι Ενάντια στα Μέτρα του ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ που πλήττουν στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους και ας στείλουμε ηχηρό μήνυμα στις Εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όλα τα δημοκρατικά μπλογκς πρέπει να στηρίξουν αυτό το σύνθημα.
    Τον κ Καμίνη στην Αθήνα προτείνει δήθεν η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΑ) και έτσι θα τον στηρίξει και το ΠΑΣΟΚ. Προσοχή είναι κόλπο!
    Εμείς δεν ξεχνάμε ΜΑΥΡΟ στους υποψήφιους που στηρίζουν κόμματα που είναι υπέρ του ΔΝΤ και του Μνημονίου. Μαύρο στους υποψήφιους που στηρίζει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και η ΔΑ. Αν δεν εκφράσουμε τώρα στις εκλογές την αντίθεσή μας θα πάρουν και άλλα χειρότερα μέτρα και άλλα και άλλα έως να μας εξοντώσουν εντελώς. Μην ξεχνάτε!!! Μην αμελείτε!! Είναι κρίσιμες μέρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΣΟΚ

    ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ?

    Χίλιοι αστυνομικοί και άλλοι χίλιοι άνθρωποι του Λιμενικού μαζί με τους απεσταλμένους ασφαλείας των πρεσβειών των χωρών απ’ όπου προέρχονται οι καλεσμένοι, αλλά και ιδιωτικοί αστυνομικοί, χτενίζουν την περιοχή από αέ

    ρος, θαλάσσης και στεριάς. Υποβρύχιες κάμερες και ακροβολισμένο σε όλο το νησί προσωπικό ασφαλείας θα τσεκάρουν τα πάντα και τους πάντες εξονυχιστικά.

    Την Πέμπτη μάλιστα έφτασαν στο νησί ειδικές ομάδες ασφαλείας, ματ και αστυνομία, οι οποίοι με τη συγκατάθεση των κατοίκων που περιμένουν να κονομήσουν γερά έκαναν έλεγχο στο παλιό λιμάνι.

    ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΤΕΩΣ.
    ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΣΕΚΟΥΡΙΤΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΔΟΞΕΣ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΣΤΟΛΟΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ

    ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΕΙΠΕ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
    ΝΙΚΗ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ω μεγάλε στοχαστή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ... ΠΑΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ..
    ΔΗΛΑΔΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΠΟΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΟΥΝ ;
    ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ,
    ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ !
    ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ, ΠΕΙΝΑΣΕΣ ΠΟΤΕ ;
    ΑΝΤΕ, ΚΑΝΕ ΠΙΠΙ ΣΟΥ !
    ΥΓ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟ, - ΣΤ΄ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναί ρε 6.20μμ γιά όλα φατ΄ίνε οι κακοί πολιτοικοί που χαντάκωσαν τον αγνό λαο΄που δεν φταείει σε τίποτα. Τέτοια παραμύθια αναπαράγετε και βουλιάζουμε στη βλακεία και την ανυποληψία. Τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Η χώρα επιβιώνει εδώ και χρόνια με δανεικά. Που όμως δεν δαπανήθηκαν σε παραγωγικές δραστηριότητας που θα απέφεραν κέρδη και πλούτο. Ξοδεύτηκαν όλα σε παροχές. Μοιράστηκαν στον κόσμο για να τονωθεί η κατανάλωση. Εγινε στην Ελλάδα αναδιανομή πλούτου, δίχως να υπάρχει πλούτος. Εγινε ανακατανομή εισοδήματος, σοσιαλιστικής η λαικοδεξιάς έμπνευσης, με τα λεφτά των «διαβολικών» ξένων τραπεζιτών και των «μισητών» διεθνών κερδοσκόπων. Και, όπως ήταν αναπόφευκτο, ήρθε η ώρα του λογαριασμού. Ποιός θα πληρώσει; Μα, προφανέστατα εκείνοι που μετείχαν στο πάρτυ. Ολόκληρη σχεδόν η ελληνική κοινωνία που, δίχως να παράγει κάτι καινούργιο η να δουλέψει περισσότερο, είδε τα εισοδήματά της να αυξάνουν και το βιοτικό της επίπεδο θεαματικά να βελτιώνεται. Οσο για το πως ο λαός δεν θα βγάζει τους βουλευτές του (δεν θα μπορεί να εκβιάζει για ρουσφέτια δηλ.) σιγά τα ωά. Δηλ. σε όλο τον υπόλοιπο κόαμο που δεν υπαρχει σταυρός δεν υπάρχει δημοκρατία; Και μόνο στη χώφρα του Τράγκα και της Καλομοίρας θριαμβέυει; Αφήστε μας πιά...
    Μπράβο στον Ανδριανόπουλο που δεν χαιδέυιε αυτιά και γράφει αλήθειες. Εσύ δε που έχεις πεινάσει, πήγαινε να σε ταίσει η Παπαρήγα που απολύει αβέρτα από τον Ριζοσπάστη και δεν μιλάει κανείς. Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν χρειάζεται σταυρός ρε παιδιά. Ούτε καν εκλογές. Το ΔΝΤ θα βάζει μπροστά τους καλύτερους γενίτσαρους και όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι.
    Πανέξυπνοι άνθρωποι όπως ο Γιωργάκης θα αποφασίζουν ΠΟΙΟΙ θα κυβερνούν την Ελλάδα κι ΟΧΙ εμείς Ο ΟΧΛΟΣ που ζητάμε εξυπηρετήσεις ... λες και δεν τις πληρώναμε εμείς οι ίδιοι από τις τσέπες μας.
    Όταν μιλάει ο Ανδρανόπουλος είναι σαν ν' ακούς το άθροισμα STATE DPERTMENT+MOSSAD.
    Αντί να αυξήσουμε τους βουλευτές για να είναι δύσκολο να εξαγοραστούν από μία εταιρία σαν την GOLDMANSACHS ο Ανδιρανόπουλος προτείνει να αφήσουμε την GOLDMANSACHS να αποφασίζει για τη μοίρα μας.
    Η μακακία πάει σύννεφο δυστυχώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 25 Αυγ 2010 10:26:00 μ.μ.


    ΕΣΥ ΡΕ ΚΑΛΟΠΑΙΔΟ ,ΤΙ ΝΤΑΛΚΑ ΒΑΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ(ΣΤΑΥΡΟ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ);

    ΠΟΥ ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ;

    ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ;


    ΟΣΟ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ,ΔΕΝ ΠΑΡΗΓΑΓΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ;


    ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΡΕ ΚΑΛΟΠΑΙΔΟ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΧΟΛΟΥΣΑΝΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΚΙ;

    ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΑΝΕ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ .


    ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΡΕ ΚΑΛΟΠΙΑΔΟ ΟΤΙ ΑΝ ΕΝΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΑΛΑ ΤΟ ΠΕΤΑΕΙ Η ΤΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΕ;



    ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΞΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΣΕΓΓΟΝΑ ΜΑΣ;


    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ,ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ 18 ΩΡΕΣ .


    ΑΝΤΕ ΧΑΣΟΥ ΡΕ ΚΑΛΟΠΑΙΔΟ ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΗΤΗΘΗΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΣΕΙΡΑ ΜΠΙΝΕΛΊΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση