GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Πρέβεζα ξήλωσαν παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας...

Από το http://epirusgate.blogspot.com/    Mε την συμμετοχή δεκάδων κατοίκων και παραθεριστών από το Δημοτικό Διαμέρισμα του Μύτικα, τον Δή...

Από το http://epirusgate.blogspot.com/  
Mε την συμμετοχή δεκάδων κατοίκων και παραθεριστών από το Δημοτικό Διαμέρισμα του Μύτικα, τον Δήμο και εκπροσώπους φορέων της Πρέβεζας έγινε η απομάκρυνση παράνομα τοποθετημένης κεραίας κινητής τηλεφωνίας από ταράτσα ξενοδοχείου της περιοχής.
Οι κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του ξενοδοχείου και αντιπροσωπεία από αυτούς μαζί με τα μέλη της επιτροπής κατά των παράνομων κεραιών και τον δήμαρχο κ. Κλαπα ανέβηκαν στην ταράτσα και απομάκρυναν την καμινάδα μέσα στην οποια ήταν τοποθετημένη η κεραία.
Η απόφαση για την απομάκρυνση της κεραίας πάρθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας αλλά και των κατοίκων του Μύτικα οι οποίοι σε...
γενική συνέλευση αποφάσισαν την άμεση απομάκρυνση της εγκατάστασης.
Στις δηλώσεις τους οι φορείς υπογράμμισαν καταρχήν την ευαισθησία και την αποφασιστικότητα που έδειξαν οι κάτοικοι.«Αντιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες ότι όταν θα υπάρξει τοποθέτηση παράνομων κεραιών πράξη που σημαίνει παράνομα κέρδη, προσβολή των ανθρώπων ή ακόμη και προβλήματα υγείας η ίδια η κοινωνία θα είναι εκείνη που θα αντιδρά αρκεί να βρίσκονται κάποιοι άνθρωποι να παίρνουν την υπόθεσή πάνω τους» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας ζητώντας από την πολιτεία να βάλει τέλος στην ασύδοτη δράση των πολυεθνικών εταιριών κινητής τηλεφωνίας.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Ανατολιωτάκης τόνισε ότι η παρουσία του στην κινητοποίηση υπογραμμίζει την κοινή στάση του Δημοτικού Συμβουλίου πάνω στο συγκεκριμένο θέμα εκτιμώντας ότι η μεγάλη παρουσία πολιτών όλων των ηλικιών αποδεικνύει ότι η κοινή γνώμη έχει ευαισθητοποιηθεί στο θέμα των παράνομων κεραιών.
Την ικανοποίησή του τόσο ως κάτοικος του Μύτικα όσο και ως γιατρός εξέφρασε ο καρδιολόγος Γιάννης Νόβας ο οποίος ανέφερε ότι οι περισσότερες μελέτες που χρησιμοποιούνται στα δικαστήρια «αντλούνται» από τα αρχεία των εταιριών.
Καταλήγοντας δε ο κ. Νόβας κάλεσε τους πολίτες να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους για πάρα πολλά ζητήματα προβλέποντας ότι το μέλλον θα είναι πιο οδυνηρό ακόμα.
Το παρών στην κινητοποίηση έδωσαν ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μύτικα Γιώργος Νόβας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας Χρήστος Δημόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Γιώργος Φραγκούλης, ο Κώστας Αρβανίτης και πολλοί ακόμη φορείς.

6 σχόλια

  1. Kαι καλά, κάποια εταιρία τοποθέτησε την παράνομη κεραία. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΙ ΕΚΑΝΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτος ειναι δημαρχος ρεεεεεεεεεε!

    Στο Νεο Ηρακλειο εχουμε πηξει στις παρανομες κεραιες κινητης τηλεφωνιας ακομα και διπλα σε παιδικο σταθμο και νηπιαγωγειο και ο δημαρχος τιποα!

    Ουστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέστε μου ότι η κεραία ήταν COSMOTE για να χαρώ. Γιατί όσο κυνηγάμε τις VODAFONE και WIND και αφήνουμε τις κεραίες COSMOTE, απλά παίζουμε το παιχνίδι της κακής ιδιωτικής και καλής κρατικής ακτινοβολίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η καμινάδα κεραία,αντιπαραβάλλεται
    μέ τό:
    Moυστάκι,ο φερετζές τού πούστη.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ναι και μετά οι ίδιοι που γκρέμισαν την κεραία θα πάνε στα μαγαζιά της εταιρίας τους και θα τα βαζουν με τους υπαλλήλους γιατί το κινητό τους δεν έχει σήμα! ΟΥΣΤ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άλλος ένας δημαρχίσκος της δεκάρας που αρέσκεται να δημαγωγεί και να ψηφοθηρεί. Εκλογές έρχονται άλλωστε. Η περίοδος λοιπόν προσφέρεται για ενέργειες του τύπου "ξηλώνω μια κεραία για να κερδίσω τις εντυπώσεις, ότι δήθεν ενδιαφέρομαι για τους υπηκόους μου, μήπως και ξαναβγώ την επόμενη τετραετία.”! Εκτός και αν το κάνει για λόγους ακόμα πιο αποτρόπαιους και ιδιοτελείς. Διότι είναι γνωστό τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ότι όλοι οι δημαρχίσκοι, επιδιώκουν την επιβολή χαρατσιού στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που ανεγείρουν κεραίες στα όρια των σουλτανάτων τους και εκβιάζουν προς αυτή τη κατεύθυνση. Ας πληροφορήσει κάποιος αυτόν τον γελοίο, αλλά και τον όχλο που τον περιστοιχίζει τα παρακάτω, για να μην υποπέσει ξανά στο ίδιο ολίσθημα.
    Μάθετε λοιπόν ότι όλα αυτά που ακούγονται για δήθεν ακτινοβολίες στα κινητά και στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, δεν είναι τίποτε άλλο παρά γελοιότητες, φληναφήματα, πομφόλυγες και ΜΠΟΥΡΔΕΣ!!! Τα κινητά είναι κοινοί ασύρματοι και η τεχνολογία αυτή υπάρχει εδώ και 120 περίπου χρόνια! (Συγκεκριμένα από το 1894 όταν ο Guglielmo Marconi εφηύρε τον ασύρματο). Μάθετε επίσης ότι πάνω στην τεχνολογία του ασυρμάτου, βασίζονται εκτός από τα κινητά και το ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ αλλά ΚΑΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ! Οι δε κεραίες κινητής τηλεφωνίας, είναι κεραίες ασυρμάτου και είναι ΑΚΡΩΣ απαραίτητες για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος για ΔΥΟ λόγους. Πρώτον για την επαρκή διάδοση του σήματος μέσα στο πυκνοδομημένο πολεοδομικό ιστό από τσιμέντο και μπετόν και δεύτερον για το ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟ των συχνοτήτων, κάτι που σχετίζεται και με την ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ του δικτύου, ιδίως σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών όπως οι σεισμοί! Όταν λέμε χωρητικότητα εννοούμε πόσοι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνήσουν ανά πάσα δεδομένη στιγμή, χρησιμοποιώντας τις συσκευές τους. Βλέπετε οι συχνότητες είναι δεδομένες (900 MHz για Vodafone και Wind και 1800 MHz για Cosmote, ενώ υπάρχει και περιαγωγή μεταξύ τους) και μέσα σε αυτές πρέπει να χωρέσουν 15.000.000 κινητά! Σε απλά ελληνικά, όταν ανοίγεις το κινητό σου, η κοντινότερη κεραία, σου διευθυνσιοδοτεί ΔΥΟ συχνότητες, μια για να ακούς και μια για να μιλάς. Οι ΙΔΙΕΣ ακριβώς συχνότητες μπορούν δοθούν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ από κάποια άλλη κεραία στο άλλο άκρο της πόλης, σε κάποιον άλλο συνδρομητή. Όταν περπατάς με το κινητό σου ή οδηγάς το αυτοκίνητο και φεύγεις από την εμβέλεια μιας κεραίας, μια άλλη κεραία θα σου δώσει άλλο ζευγάρι συχνοτήτων για να σε εξυπηρετήσει, ενώ οι προηγούμενες συχνότητες από την προηγούμενη κεραία, θα δοθούν σε κάποιον άλλο και ούτω καθεξής. Όλη αυτή η διαδικασία διαδραματίζεται στο υπόβαθρο, χωρίς εσύ να καταλαβαίνεις τίποτα. Όσο περισσότερες κεραίες λοιπόν, τόσο περισσότεροι συνδρομητές μπορούν ομιλούν ταυτοχρόνως. Και που χρειάζεται αυτό; Θυμάστε τι έγινε στο σεισμό της Αθήνας; Τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους και προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με το κινητό ανά χείρας, επί ματαίω φυσικά, διότι πολλοί δήμαρχοι της Αττικής, έχουν την ίδια νοοτροπία με τον δήμαρχο Πρεβέζης. Οι κεραίες αυτές εκπέμπουν περίπου 18 Watts, όσο δηλαδή 9 κινητά τηλέφωνα μαζί! Δεν πρέπει να εκπέμπουν περισσότερο, όχι για λόγους υγείας, αλλά διότι δεν πρέπει η μια να παρεμβάλλεται στην εμβέλεια της άλλης για τους λόγους που εξήγησα. Το κυψελωτό κεραιοσύστημα απαιτεί τη μέγιστη πολυδιασπορά τους μέσα στον αστικό πολεοδομικό ιστό, για καθαρά τεχνικούς λόγους που ΔΕΝ μπορούν να παρακαμφθούν, διότι άπτονται των απλών κανόνων της φυσικής. ΔΕΝ μπορούμε λοιπόν να βάλουμε τις ίδιες κεραίες στους γύρω λόφους. Πρέπει να βρίσκονται ΜΕΣΑ στην πόλη.
    Αυτά τα ολίγα για αρχή και θα επανέλθουμε στο θέμα. Λυπάμαι αν κούρασα, αλλά η γνώση είναι δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση