GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χρειάζονται αλλοδαποί σύμβουλοι;...

Του Νίκου Κοτζιά http://epirusgate.blogspot.com/   Η κυβέρνηση δεν αρκείται στο γεγονός ότι την πολιτική της Ελλάδας τη διαμορφώνουν ξένοι,...

Του Νίκου Κοτζιά
Η κυβέρνηση δεν αρκείται στο γεγονός ότι την πολιτική της Ελλάδας τη διαμορφώνουν ξένοι, η Τρόικα, αλλά πιστεύει ότι προκειμένου να διαμορφώσει μια άποψη για το γίγνεσθαι στην Ελλάδα χρειάζεται αλλοδαπούς συμβούλους τους οποίους και χρυσοπληρώνει.
Εάν οι χρυσοπληρωμένοι σύμβουλοι σε μια περίοδο λιτότητας προσλαμβάνονται προκειμένου να επαναλάβουν τα ίδια με αυτά που επιθυμεί η τρόικα να πράξει η Ελλάδα, τότε η παρουσία τους είναι χειρότερη και της τελευταίας.
Και τούτο διότι η μεν τρόικα εκφράζει τα συμφέροντα των δανειστών, ενώ οι...
σύμβουλοι εκφράζουν τα ίδια συμφέροντα. Η υπόθεση εργασίας, λοιπόν, που κάνω, είναι το «καλό σενάριο». Ότι οι σύμβουλοι προσλαμβάνονται όχι προκειμένου να προτείνουν την άσκηση της πολιτικής της τρόικας και τρόπους υλοποίησής της, αλλά προκειμένου να διατυπώσουν εναλλακτικές λύσεις. Κάτι τέτοιο, όμως, θα απαιτούσε άλλους συμβούλους και, το κυριότερο, άλλη μεθόδευση ώστε να αντιμετωπιστούν πέντε θεμελιακά προβλήματα, όπως,
Πρώτον: οι σύμβουλοι που προσλαμβάνει η κυβέρνηση δεν γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας. Στο παρελθόν, όταν η Ελλάδα αξιοποίησε διεθνή «δοχεία σκέψης» το έκανε όχι προκειμένου να της διαμορφώσουν εκείνοι την πολιτική της, αλλά προκειμένου να εμπλουτίσει την πολιτική της.
Δεύτερον, η σημερινή κυβέρνηση δείχνει μια δυσκολία να αξιοποιήσει τις θέσεις των πιο άξιων εκ των αλλοδαπών συμβούλων της. Δεν δείχνει ικανή να μεταφράσει στην ελληνική πραγματικότητα τις γνώμες τους. Επί παραδείγματι, όλοι γνωρίζουμε τις προτάσεις των Κρούγκμαν, Σεν και Στίγκλιτς ως προς την πολιτική εξόδου από την οικονομική κρίση. Όμως, οι επιλογές και η πρακτική της κυβέρνησης είναι το ακριβώς αντίθετο από όσα υποστηρίζουν οι τρεις νομπελίστες οικονομολόγοι.
Τρίτον, η κυβέρνηση έφερε από το εξωτερικό συμβούλους πολλοί οι οποίοι δεν είναι ότι το καλύτερο υπάρχει στην διεθνή αγορά, όπως συγκεκριμένοι άγγλοι καθηγητές που επέλεξε από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Τέταρτο, οι σύμβουλοι που αρχικά είχε η κυβέρνηση ήταν προοδευτικών αντιλήψεων και εχθροί του νεοφιλελευθερισμού. Στην πορεία, όμως, οι καινούργιοι τείνουν όλο και περισσότερο προς τον νεοφιλελευθερισμό. Ο Σκιόπο, άνθρωπος του Πρόντι είναι ο άνθρωπος που συνέβαλε ώστε η οικονομία της Ιταλίας να κατέχει ως προς τα δημοσιονομικά, για τα οποία τον έφεραν, μία από τις χειρότερες θέσεις στην ΕΕ. Σε ορισμένους δείκτες χειρότερη και από την Ελλάδα. Εξάλλου η αποτυχία της κυβέρνησης Πρόντι, στην οποία συμμετείχε και ο Σκιόπο, οδήγησαν την ιταλική κεντροαριστερά σε ήττα και άνοιξαν τον δρόμο επανάκαμψης του μπερλοσκουνισμού.
Πέμπτο, και το κυριότερο, η ελληνική κυβέρνηση αγνοεί σε σημαντικό βαθμό το επιστημονικό προσωπικό της Ελλάδας, ιδιαίτερα αν δεν έχει υπηρετήσει τον νεοφιλελευθερισμό και τον δεξιό εκσυγχρονισμό. Με μεγάλη ευκολία προσφεύγει στους ανθρώπους που συνδέθηκαν με μεγάλα συγκροτήματα και συμφέροντα. Επί παραδείγματι, από το Μέγαρο Μουσικής και τα Ελληνικά Πετρέλαια, μέχρι και το ΑΠΕ, το συγκρότημα ΔΟΛ πάρκαρε στελέχη του.
Οι πιο πάνω παρατηρήσεις αφορούν το καλό σενάριο. Διότι στο κακό, ισχύει ότι εκείνοι που μας δανείσαν για το σπίτι, όχι μόνο έχουν οικονομικές απαιτήσεις, όχι μόνο θέλουν να ορίσουν την καθημερινή μας πολιτική, αλλά θέλουν να πληρώνουμε τους μάγειρες στην κουζίνα του σπιτιού που έχουν επιλέξει εκείνοι. Να μας ορίζουν πότε και υπό την εποπτεία τίνος θα τρώμε και θα πλενόμαστε (το λέω με τον πιο ευγενικό δυνατό τρόπο…).

17 σχόλια

  1. ΑΦΟΥ ..ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !

    ΜΟΝΟ Η ΓΗΡΙΑ ΛΟΥΛΟΥ ΕΞ ΙΤΑΛΙΑΣ
    ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ...45.000 ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ

    ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ 10 ΑΛΛΟΥΣ..
    500.000 ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΤΟ ΜΗΝΑ
    ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ...

    ΤΑ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΓΟΝΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΜΝΗΣΟΥΝ.. ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ..ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ.

    ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ....ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΗ!
    ΤΟΝ off soore ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟS and cia company..ME TA ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ...
    £££££££££££$$$$$$$$$$$££££££££$$$$$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Γιώργος δεν άλλαξε κάτι παρά πρόσθεσε ένα ΔΕΝ. Πήρε το σύνθημα του πατέρα του "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" και το έκανε "Η Ελλάδα ΔΕΝ ανήκει στους Έλληνες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γυρίσατε πουλάκι μου ΖΩΑΡΕΣ μου, απο τα μπανάκια σας ;;;
    -----------------------
    Πάρτε βαθιές ανάσες και αρχίστε να ανοίγετε έναν – έναν τους φακέλους.

    1. Το εκκαθαριστικό της εφορίας το οποίο με τις αλλαγές στους συντελεστές και τα δόκανα που σας έχει βάλει η κυβέρνηση, θα είναι σίγουρα χρεωστικό. Οπότε, θα πρέπει να σπεύσετε να πληρώσετε.

    2. Θα σας περιμένει το ΕΤΑΚ για το 2009 αφού κάνατε το λάθος να έχετε ένα σπίτι ή κάποιο άλλο ακίνητο. Πρόκειται για τον φόρο που επέβαλε η ΝΔ και για τον οποίο “ούρλιαζε” το ΠΑΣΟΚ και κατήργησε, αλλά κράτησε μέχρι να εισπράξει.

    3. Για όσους έχουν κάποια ακίνητα πάνω από 400.000 ευρώ θα σας έχει έρθει κι ένα σημείωμα που θα λέει ΦΜΑΠ, οπότε μην το πετάξετε είναι κι αυτός φόρος.

    4. Οσοι είχατε την ατυχία να δηλώσατε εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ θα σας περιμένει και η έκτακτη εισφορά, οπότε βάλτε κάτι στην άκρη και γι’ αυτό.

    5. ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό κινητά και λοιποί λογαριασμοί θα σας έχουν έλθει με αυξημένο ΦΠΑ, επομένως και ακριβότερα.

    6. Αν κι αυτός ο λογαριασμός δεν έρχεται στο σπίτι αλλά μόλις πάτε στο σούπερ μάρκετ, θα δείτε μεγάλη διαφορά στις τιμές των προϊόντων. Μην ανησυχήσετε δεν είναι λάθος. Είναι ο πληθωρισμός του ΠΑΣΟΚ που φτάνει στο 6%.

    7. Τα παιδιά σας θα σας ζητήσουν τα σχολικά είδη, οπότε μην φοβηθείτε για τον τιμοκατάλογο που θα σας φέρει.

    8. Εχετε ημιυπαίθριο; Τη βάψατε διότι θα μπείτε στη σκέψη “να πληρώσω και να γλιτώσω;”. Αν κάνετε το λάθος να πάτε στην πολεοδομία θα σας περιμένει το χαράτσι.

    9. Κρατείστε κάτι και για τα “πράσινα” (όνομα και πράμα) τέλη που θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα στο όνομα της… πράσινης ανάπτυξης.

    Κι αν ύστερα από όλα αυτά γλιτώσατε το εγκεφαλικό, ψάξτε τις τσέπες να δείτε αν έμεινε κανένα ευρώ να πάτε να αγοράσετε αντικαταθλιπτικά. Θα τα χρειαστείτε για να ξεχάσετε τη μαύρη ώρα που ψηφίσατε ΠΑΣΟΚ.
    ________________________________
    Κι αν ύστερα από όλα αυτά γλιτώσατε το εγκεφαλικό, να πάτε στο καθρέπτη να κοιτάξετε την μάπα σας και να της ρίξτε καμιά δεκαριά φάσκελα και με τα δυο χέρια, για τη ψήφο που χαρίσατε στον ΓΑΠ.

    Για το πήδημα του ΓΑΠ,
    Ευθύνη αποκλειστικά έχουν μόνο όσοι τον ψήφισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟΡΩ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ (ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΞΙΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΔΕΞΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ!!), ΠΟΥ ΕΞΥΜΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΩΤΕΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΑΤΤΑΚΟ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΙΑ!!

    ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΦΑΣΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!
    ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1945 ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΩΜΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΔΙΩΞΕΙΣ, ΕΞΟΡΙΕΣ, ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ", ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΙΤΑΛΙΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ (Η ΙΤΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!).

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΩΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΑΤ-ΕΣΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΟΠΩΣ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΛΗΣ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΦΥΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ Ή ΤΟΝ ΚΟΡΟΒΕΣΗ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΑΖΑΝ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΤΑ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΑΤ-ΕΣΑ...

    ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΤΕΡΑΤΑ!!!

    ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΚΡΑΤΟΣ-"ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ" ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΑΦΗΣΕ Η ΧΟΥΝΤΑ...
    ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ!!!
    Ο ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ, ΤΥΠΟΥ ΤΟΜ ΠΑΠΠΑΣ, ΜΕ ΛΙΓΑ ΨΥΧΟΥΛΑ-ΜΙΖΕΣ, ΕΠΑΙΡΝΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΟΦΡΕΝΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ, ΜΕ ΕΠΑΧΘΕΙΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!
    Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΘΗΣΑΥΡΙΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ-ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΕΠΙ ΕΠΤΑΕΤΙΑΣ?? ΓΙΑ ΔΕΣΤΕ ΠΟΣΕΣ ΒΙΛΕΣ ΧΤΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΓΟΝΗΣΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΟΥΝΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!!
    ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΕΥΝΟΪΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ, ΠΟΥ ΕΥΝΟΗΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ!!!

    ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΕΛΟΙΕΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΕΣ, ΚΑΡΑΚΙΤΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΣΤΑ ΣΤΑΔΙΑ, "ΠΡΟΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΝ ΤΟΥ "ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ" ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ", ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΙΒΛΑΚΕΣ ΕΠΑΡΧΙΩΤΕΣ ΚΑΡΑΒΛΑΧΟΥΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ, ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ, ΧΑΜΟΓΕΛΩΝΤΑΣ ΗΛΙΘΙΑ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΧΑΡΕΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ!!!

    ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΡΑΚΙΤΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΛΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ!!
    ΑΥΤΗ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΣΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟ!!

    ΝΑ ΤΗ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΠΑΝΑΝΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ούτε στόν κ... του δέν έχει εμπιστοσύνη ό ΓΑΠ!!!!!!!
    Παντού ανίκανοι καί λαμόγια!!!!!
    Υπό αυτήν τήν έννοια καλά κάνει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ……………

    Ας δούμε αντικειμενικά, τι μας οδήγησε σε αυτό το χάλι, σε αυτήν την ανείπωτη καταστροφή, την σημερινή κρίση-τραγωδία….

    Να δούμε που μας κατάντησε η Δεξιά, η παράταξη της ρεμούλας και της λαμογιάς, που έχει μάθει από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ- στον κρατικοδίαιτο καπιταλισμό, να κάνει αρπαχτές, να ταΐζει με δημόσιο χρήμα παράσιτα-επιχειρηματίες, να δημιουργεί Βατοπέδια, να δίνει τα δημόσια έργα στους «δικούς» της, να καταργεί το νόμο Πεπονή, να διορίζει τα δικά της παιδιά χωρίς να λογαριάζει το κόστος κλπ. κλπ.

    Με το που πήραν την εξουσία έπεσαν σαν λυσσασμένα σκυλιά πάνω στο σώμα της Ελλάδας για να φάνε ό,τι αρπάξουν και να…που μας κατάντησαν!!!

    Και να έχουν το θράσος και την αναίδεια να μας λένε ότι δεν φταίει μόνο ο Καραμανλής για την κατάσταση στην οποία περιήλθε σήμερα η χώρα, αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη!

    Μα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ? Πού είναι τώρα ο καταλληλότερος? Ο πρίγκηψ της Ραφήνας? Έχει κρυφτεί με την ουρά στα σκέλια από τις ενοχές του και ντρέπεται να βγει στον κόσμο.

    Μόνο για την περίοδο από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 (δηλαδή μέσα σε 5 χρόνια και 2 δικές του θητείες) κατάφερε να αυξήσει το χρέος της Ελλάδας κατά 150 δις !!!!!

    Ας δούμε τώρα τι κράτος παρέλαβε τον Μάρτιο του 2004…..

    Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τον Κώστα Σημίτη, τους παρέδωσε μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΘΟΥΣΑ ΧΩΡΑ ΜΕ 4,5% ΑΝΑΠΤΥΞΗ, έτοιμη να υποδεχτεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

    Η Ελλάδα το 2001, μπήκε πραγματικά με το σπαθί της στην ΟΝΕ, με απόλυτη διαφάνεια και χωρίς τις απάτες, τις απογραφές και τα καραγκιοζιλίκια του Αλογοσκούφη που ακολούθησαν.

    Η χώρα μπήκε στην ΟΝΕ με έλλειμμα κάτω του 3%, πληθωρισμό κάτω του 2,5% και δημόσιο χρέος (πράγματι σχετικά υψηλό, αλλά όχι πολύ αποκλίνον από τα δημόσια χρέη άλλων ευρωπαϊκών χωρών) και το πιο σημαντικό- πολύ πιο κάτω από το 100% του ΑΕΠ (αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί σήμερα, αντίθετα δέστε λ.χ. την Ιταλία με τι λογιστικά τρικ κατάφερε και μπήκε στην Ευρωζώνη)!!!!

    Υπήρχε μια πρωτοφανή πραγματική έκρηξη στην οικοδομική δραστηριότητα, φτιάχνονταν υπερσύγχρονες εθνικές οδοί, κόμβοι, αεροδρόμια, λιμάνια.

    Η χώρα είχε κύρος και περιεβάλλετο από την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας!

    Μάλιστα τότε, μετά το 2004, επίμονα συζητιόταν το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ως εν δυνάμει υποψηφίου για τη θέση του προεδρεύοντος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως ενός χαρισματικού και σταθερού ευρωπαϊκού ηγέτη, αλλά στο τέλος υπερίσχυσαν οι κομματικοί συσχετισμοί, μιας που τότε η Δεξιά στην Ευρώπη ήταν πλειοψηφούσα και έτσι εξελέγη ο Πορτογάλος συντηρητικός Μπαρόζο.

    Για το μόνο που κατέκριναν μετέπειτα τον πρώην πρωθυπουργό ήταν, ότι κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού, δεν ενέγραφε τις αμυντικές δαπάνες στον χρόνο υπογραφής της σύμβασης για την αγορά τους, αλλά την μετέθετε στον χρόνο παραλαβής τους.

    Αργότερα όμως αυτή η κατηγορία κατέπεσε, αφού διαπιστώθηκε ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπολόγιζαν με τον ίδιο τρόπο τις αμυντικές τους δαπάνες στους προϋπολογισμούς τους.

    Αυτή είναι η πραγματικότητα κύριοι και η Δεξιά και ο Σαμαράς- ο ΜΕΓΑΣ ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ, καλά θα κάνει να το βουλώσει και να μη μιλά καθόλου, γιατί εκτίθεται ακόμα περισσότερο στα μάτια του Ελληνικού λαού!

    Θα πρέπει να χώσουν το κεφάλι τους μέσα στη γη- σαν τη στρουθοκάμηλο, από ντροπή, γιατί ο Λαός έχει μνήμη και δεν ξεχνά την καταστροφική τους διακυβέρνηση!!

    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!

    Παρατηρητής

    Υ.Γ. Γιατί μου βρωμάει φασιστίλα εδω πέρα?
    Βρωμάει απαίσια σπασμένα (απ’την οργή του λαού) και κλούβια Χρυσά Αυγά...Πουουφ!
    Πουουουφ…Βρωμιάρηδες!! Γυρίστε πίσω στις τρύπες σας, στο σκοτάδι- εκεί όπου ανήκετε, για να ξεβρωμίσει ο τόπος!!
    Απίστευτη ΜΠΟΧΑ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γιατι μας χρειαζεται ο γαπ μηπως?
    τετοια οικονομικη πολιτικη και η γιαγια μου την κανει.
    στο φιλαρακι 19 Αυγ 2010 12:20:00 μ.μ
    εχω να πω οτι ο κλεφτης και ψευτης τον πρωτο χρονο χαιρονται.
    κανε και λιγο τουμπεκι πρασινοφρουρε γιατι θα φατε πολλες ψιλες απο τον κοσμο στο τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @@@@@@@@@@@

    ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ

    Πρός :

    19 Αυγ 2010 12:20:00 μ.μ.


    Κάτσε εκεί πού ευρίσκεσαι τώρα καί μήν συζητάς μέ κανέναν καί μήν κουνηθής!!!!!
    Έχει ενημερωθή ήδη τό ΕΚΑΒ,διά νά σέ παραλάβη!!!!!
    Θά μεταφερθής επειγόντως στό Ψ.Ι.Ε/Ιπποκράτους,διά τό καθημερινό σου ηλεκτροσόκ!!!!
    Υπομονή,έρχομαι!!!!!!!!

    Ο ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εδω ο αυτιστικος μας εδωσε 250.000 δικα μας ευρω!
    στον καθηγητη του απο το χαρβαρντ για μια διαλεξη 5 ωρων για να θυμηθει τα δυασκολα.. φοιτητικα του χρονια το καθαρμα.

    πριν κανα 2μηνο δεν εγινε αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΣ

    έχεις πολύ μεγάλη αίσθηση του χιούμορ.....
    μόνο που ξέχασες κάτι......Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΑΠΕΤΥΧΕ....το είπε και ο προδότης

    Και αν ήταν πάνω ο χοντρός τώρα θα ήμασταν σαν την πορτογαλλία ισπανία ισλανδία που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΝΤ.....126 τα σπρεντ με το χοντρο, 800 με τον προδότη......μόνο και μόνο αυτό τις μαλακιές που λες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αποκάλυψη - Σοκ: Σταμάτησαν οριστικά τις επαναπροωθήσεις των λαθρομεταναστών.

    Όλοι οι παράνομοι εισβολείς μεταφέρονται στα αστικά κέντρα κατόπιν υπουργικής εντολής.
    Σε πρόσφατη ενημερωτική σύσκεψη των αρμοδίων αστυνομικών αρχών, η γραμμή του υπουργείου Προ.Πο. άλλαξε.

    Ακούγοντας τις οδηγίες των προϊσταμένων τους, οι αστυνομικοί των παραμεθόριων περιοχών έμειναν στην κυριολεξία με ανοιχτά στόματα.
    «Οι συλληφθέντες μετανάστες θα κρατούνται προσωρινά στους χώρους κράτησης των αστυνομικών τμημάτων και ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Υπουργός ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ εξάλλου
    έχει αυτήν την εποχή πολλά στο κεφάλι του, καθώς από τη μία θέλει να παραστεί στο γάμο του οικογενειακού φίλου του πρίγκιπα Νικόλαου και από την άλλη φοβάται μήπως με αυτόν τον τρόπο… τραυματίσει το «σοσιαλιστικό» προφίλ του υπουργού της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (και του ΔΝΤ).....

    - Είναι δυνατόν να μην παρευρεθεί στο γάμο του ex-πρίγκηψ, ο υιός του Μέγα στΑυλάρχη του ex-βασιλέα; Ποιός ασχολείται με το παιντί ;

    - Το “σοσιαλιστικό προφίλ” του ΠΑΣΟΚ… ούτε ως ανέκδοτο δεν ακούγεται.
    Σοσιαλιστής υπουργός, γιός αν δεν κάνω λάθος του άλλοτε Αυλάρχη ή Σταβλάρχη (δεν είμαι σίγουρος), και κολλητάρι των χαραμοφάηδων γαλαζοαίματων!
    Τι έγινε ρε παιδιά;
    Που είναι τα μούσια και τα ζιβάγκο;
    Η πλέρια δημοκρατία;Ο Ζιάκας; Ο Κατσιφάρας;
    Που είναι το ΠΑΣΟΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βεβαίως Χρειάζονται, είναι απαραίτητοι,
    προκειμένου νά κουβεντιάζει ο κακομοίρης μέ κανάν άνθρωπο τής προκοπής,
    καί νά γλυτώσει από ανίκανους λογοδιαρροιάδες καί ξετσίπωτα λαμόγια, τού δικού σου στύλ, αξιότιμε κ. Κοτζιά !!!!

    Δέν είδατε τί έπαθε ο καημένος ο κ. Κ. Καραμανλής, τού οποίου τίς καλές προθέσεις ουδόλως αμφισβητώ :
    Συγχρωτιζόμενος ΜΟΝΟΝ μέ τούς δικούς του, ΕΛΛΗΝΕΣ συμβούλους καί κομματικούς παραγοντίσκους, ΣΙΧΑΘΗΚΕ μέχρι καί τόν εαυτό του, τά παράτησε, εδήλωσε κουρασμένος καί μάς έστειλε στό άϊ-σιχτίρ,
    καί τώρα κάθεται καί μάς κυττάει....

    Άν δέ, βρή, ο Παπανδρέου, καί τό θάρρος νά πραγματοποιήσει ΓΡΗΓΟΡΑ όσα τού εισηγούνται,
    μπορεί, είναι πιθανόν, νά συμβή καί τό θαύμα καί νά γλυτώσουμε τά συσσίτια τού Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού !!!!
    (Πράγμα γιά τό οποίον πολύ αμφιβάλλω).

    Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ", μόνον μέ 50.000 Βαυαρούς Χωροφυλάκους, ή, μέ τόν Στρατηγό Βάν Φλήτ,
    γίνονται άνθρωποι,
    από κατσιαπλιάδες, βρωμοληστές, απείθαρχοι εξυπνάκηδες, πού είναι εκ φύσεως......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ. ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ; ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ. ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕΡΙΚΑ ΜΠΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ


    ΑΛΛΑ Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ Κε ΚΟΤΖΙΑ .


    "ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΗΜΕΔΑΠΟ;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΝΤΩΣ Ο ΧΟΝΔΡΟΣ ΣΑΝ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΔΑΝΕΙΖΟΤΑΝΕ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΣΠΡΕΝΤ. ΠΟΣΟ ΗΤΑΝΕ ΤΟ ΣΠΡΕΝΤ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΔΡΟΥΛΗ?
    126??
    ΘΑ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΗ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΡΕΝΤ ΘΑ ΤΟ ΜΗΔΕΝΙΖΕ ΤΟ ΔΕ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΕΦΤΑΝΕ ΣΤΑ 400 ΔΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΣΠΡΕΝΤ ΑΣ ΦΤΑΣΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ. ΗΤΑΝΕ ΤΟΣΟ ΣΙΧΑΜΕΡΟΣ ΠΑΠΑΤΖΗΣ Ο ΧΟΝΔΡΟΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΩΣΕ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ 45%. ΕΤΣΙ Η ΑΘΛΙΑ ΝΟΥΔΟΥ Η ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΣΜΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΒΑΡΟΝΟΥΣ, ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΟΙΡΑΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΤΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ!!!!!!

    19 Αυγ 2010 12:29:00 μ.μ.



    ΜΗΝ ΑΠΑΤΑΣΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ


    Ο ΤΥΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ.


    ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ,ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση