GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την αλήθεια για το τραπεζικό σύστημα...

Από την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων    ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ! Αντί μέτρων για την ενίσχυση των αδ...

Από την Εκτελεστική
Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων
  
ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!
Αντί μέτρων για την ενίσχυση των αδύναμων και την τόνωση της πραγματικής οικονομίας, μαθαίνουμε επίσημα από τον υπουργό Οικονομικών πως απαιτείται πάλι νέο πακέτο μέτρων για την ενίσχυση των τραπεζών. Το πακέτο περιλαμβάνει επέκταση των εγγυήσεων προς τις τράπεζες κατά 25 δισ. ευρώ επιπλέον, πριν την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου από την τρόικα. Η ίδια τροπολογία του κ. Παπακωνσταντίνου φαίνεται ότι...
ανοίγει το δρόμο και για νέες ενισχύσεις στο επόμενο διάστημα.
Η εξέλιξη αυτή ανεβάζει τη μέχρι τώρα συνολική στήριξη του κράτους προς το τραπεζικό σύστημα στα 78 δις ευρώ, πάνω από το 1/3 του Α.Ε.Π. Ελάχιστα από αυτά έχουν μέχρι τώρα επιστρέψει στην πραγματική οικονομία, ακόμη λιγότερα έχουν αξιοποιηθεί για την έξοδο από την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση, και καμιά δέσμευση σε τέτοια κατεύθυνση δεν έχει τεθεί προς τις τράπεζες ούτε από τη σημερινή ούτε από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Σε μια εποχή όπου οι «μικροί» οφειλέτες, χωρίς καμιά κρατική βοήθεια, βρίσκονται αντιμέτωποι με αυξανόμενα επιτόκια, παύση χορηγήσεων, χρεοκοπίες, κατασχέσεις και απώλεια της περιουσίας τους, οι τράπεζες συνεχίζουν να ενισχύονται με πόρους που ουσιαστικά προέρχονται από τη συρρίκνωση των εισοδημάτων των πιο αδύναμων. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση εκπροσωπεί μάλλον τα συμφέροντα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, παρά των πολιτών.
Δεν έχει ακόμη περάσει ο απόηχος από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του "τεστ κοπώσεως" των ελληνικών τραπεζών, που θεωρήθηκαν θετικά για όλες σχεδόν. Γι’ αυτό ακριβώς, η κατάθεση τροπολογίας για περαιτέρω στήριξη των τραπεζών με επιπλέον "μαξιλάρι" της τάξης του 11% του ΑΕΠ, ύστερα μάλιστα από εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδας, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν καταρχήν μια απορία: ποια είναι η πραγματική κατάσταση της πιστοληπτικής ικανότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, πέρα από τους επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς της στιγμής, που τείνουν να γίνουν επικίνδυνοι; Αναλογίστηκαν οι υπεύθυνοι τις επιπτώσεις των χειρισμών τους, δεδομένου ότι απ' αυτούς προέρχεται το ράλι επιλεγμένων μετοχών τις τελευταίες μέρες στο Χρηματιστήριο Αθηνών; Σε μια βαθιά χειμαζόμενη πραγματική οικονομία, οι κάθε είδους ραντιέρηδες όχι μόνο επιπλέουν αλλά μεσουρανούν.
Για όλα αυτά τα εξόχως ανησυχητικά, οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν επίσημη συνάντηση αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο τόσο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, όσο και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε σε ένα ριζικό αναπροσανατολισμό του τραπεζικού συστήματος, ώστε να υπηρετεί την πραγματική οικονομία και τις ανάγκες για βιώσιμη στροφή. Στο πλαίσιο αυτό είναι καιρός να τεθεί το ζήτημα ενός ισχυρού δημοσίου τραπεζικού πυλώνα με συγκεκριμένο ρόλο και αποστολή, άμεσα συνδεδεμένη με όψεις του δημόσιου συμφέροντος που δε χρηματοδοτούνται σήμερα όπως θα έπρεπε. Αν οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, αποτελεί ζωτική ανάγκη να μη συμπαρασύρουν πόρους που εξοικονομούνται με απίστευτες θυσίες.
Καιρός είναι επίσης να σκεφθούμε την δημιουργία μιας ηθικής/ κοινωνικής τράπεζας, που να εξυπηρετεί πραγματικά τους πολίτες και την κοινωνική οικονομία και όχι να αποτελεί μηχανισμό αφαίμαξης του χρήματος από την πραγματική οικονομία και τους πολίτες.

21 σχόλια

  1. Ακούστε Ελληνικό Ραδιόφωνο και δείτε Ελληνική τηλεόραση, εντελως δωρεαν από τη διεύθυνσή EMAX.GR!

    Όλοι οι ελληνικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, και τα κυριότερα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειδηση

    Και στην Παρο διαβαζουν Πρεσσ

    εχτες εγινε χαμος στη παραλια οταν εμφανιστηκε ο δρ κουτσουκος μαζι με τα εξωτικες τουριστριες Γερμανογαλλικη συνυπαρξη!

    ομως οι μπλογκερ τον αναγνωρισαν και τον χαιρετησαν εν μεσω οικονομικης και σεξουαλικης κρισης!

    Να γινει ανασχηματισμος ειπε ο δρ και αλλαξε τη δεξια Γαλλιδα (thn mon amour) αριστερα με την Γερμανιδα (την ιχ λιμπιντιχ)...

    Ανασχηματισμος ερχεται!

    ΣΗΜΕΡΑ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ!

    Παριανος Ρεπορτερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ.

    ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΣ.


    Αγνός ΠΑΣΟΚος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ.

    ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΣ.


    Αγνός ΠΑΣΟΚος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτός ο καθυστερημένος που βριζει με εκνευριστικό (και μάλλον αντιπαραγωγικό για τον ίδιο) τρόπο τη ιστιοσελίδα emax.gr,

    είναι η ίδια αδερφή που γράφει συνέχεια για τον ερωτικό του σύντροφο τον Πουστούκο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν το 1957 ο Δημήτρης Βακόνδιος ανακάλυψε το φραπέ, σαφώς και δεν κατάλαβε το μέγεθος της πράξης του. Θα μου πείτε η ανακάλυψη έγινε τυχαία. Ε και; Και η πενικιλίνη τυχαία ανακαλύφθηκε, μήπως μειώνεται η αξία της; Αλλά τι το ψάχνετε; Στην Αγγλία ο Βακόνδιος θα ήταν Σερ, εδώ τίποτα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς emax.gr:

    σου γαμώ τα Θεία, τη θεία και ό,τι βαστιέσαι αρχιδόφατσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. anonime esi pou vrizeis, ego mpori na liono, ala kati vgazo apo to liosimo kai ti diafimisi, esi pou lionis na vrizeis ti vgazeis? koukou? apantise kanis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 14 Αυγ 2010 7:58:00 μ.μ.

    Να λιώσεις ρε πούστη να ψοφίσεις.

    Να μην ξαναβάλεις διαφήμιση.

    Και όσα λεφτά έβγαλες μέχρι τώρα να μην σε βγάλουν ούτε μια βδομάδα.

    Παλιοαρχίδι που μας το λες κιόλας ότι βγάζεις λεφτά παίζοντας με τα νεύρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. To SoundTrack της οικονομικής κρίσης:
    1.Στο άδειο μου ταμείο
    2.Χρεωμένοι κι οι Δυο (Ξόφλα σε παρακαλώ)
    3.Μια ζωή πληρώνω μ**κιες αλλονών
    4.Ύποπτο το εισόδημα σου
    5.Δε θα ψηφίσω ποια για σένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς μουνόπανο πουτσ-max.gr 14 Αυγ 2010 7:58:00 μ.μ.

    Λυώνω και αγκομαχώ γαμώντας το μουνί της μάνας σου και τον κώλο της οικογενείας σου, πουστόπαιδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να ρωτησετε το αφεντικουλι σας το Σορος για την αληθεια με τις τραπεζες, εθνομηδενιστες, νεοταξιτες, δηθεν οικολογοι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, Η ΠΟΡΔΙ ΤΟΥ ΣΟΡΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

    Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΣΟΡΡΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΚΑΤΙ ΜΥΞΟΠΑΡΘΕΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΑΝΕΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

    ΠΟΥ ΝΑ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΒΟΔΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΕΔΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΟΝΟ ΤΟΥ !

    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΣΟΡΡΟΣ ΑΠΟΡΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΡΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΈΛΛΗΝΑΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τρεις Αλβανοί από την Αυλώνα απαίτησαν από τον 37χρονο Έλληνα ομογενή Αριστοτέλη Γκούμα να μη μιλάει ελληνικά μέσα στο μαγαζί του. Μετά τη λογομαχία ακολούθησε ξυλοδαρμός. Ο ομογενής αναγκάστηκε φύγει και να κρυφτεί. Οι τρεις Αλβανοί, όμως, τον εντόπισαν ύστερα από αρκετές ώρες, ενώ επέβαινε σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, όρμησαν με το αυτοκίνητό τους πάνω στο νεαρό άνδρα, τον καταπλάκωσαν και τον σκότωσαν, ισχυριζόμενοι κατόπιν ότι ήταν δυστύχημα.
    Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ, ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΈΛΛΗΝΑ ΟΜΟΓΕΝΗ ΣΤΗ ΧΕΙΜΑΡΡΑ:
    «Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που παρείχαν οι αλβανικές αστυνομικές αρχές στην Πρεσβεία της Ελλάδος στα Τίρανα, ο Αριστοτέλης Γκούμας, 35 ετών, Έλληνας ομογενής, κάτοικος Χειμάρρας Αλβανίας ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΕΚΟΥΣΙΩΣ ΘΑΝΑΣΙΜΑ χθες το βράδυ μέσα στην πόλη της χειμαρρας. Το γεγονός αυτό και οι πληροφορίες ότι οι δράστες είχαν εθνοτικά κίνητρα έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κόλπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία.
    Απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες όπως αυτή, έχουν σκοπό να διεγείρουν εθνοτική ένταση με απρόβλεπτες συνέπειες και να υπονομεύσουν τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας. Πρέπει να είναι καταδικαστέες από το σύνολο της αλβανικής κοινωνίας και τους πολιτικούς εκπροσώπους της. Η αλβανική κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί την ορθή και ταχεία απονομή δικαιοσύνης, η οποία θα αποτελέσει και τη μοναδική έμπρακτη απάντηση στις εύλογες ανησυχίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.
    Η πρεσβεία της Ελλάδος στα Τίρανα ζήτησε από τις αλβανικές αρχές την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών, υπό τις οποίες έλαβε χώρα η εγκληματική ενέργεια, τη σύλληψη των δραστών και την προσαγωγή τους στη δικαιοσύνη. Στους οικείους του θανόντος εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια.
    Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά και αδιάλειπτα όλα τα θέματα που αφορούν στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία και υπογραμμίζει ότι ο σεβασμός και η προστασία των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των μελών της μειονότητας, πέραν από αυτονόητη υποχρέωση της Κυβέρνησης της Αλβανίας προς τους πολίτες της, απορρέει τόσο από το διεθνές συμβατικό δίκαιο, όσο και από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, την ενσωμάτωση στο οποίο επιδιώκει η Αλβανία.»
    ΔΗΛΑΔΗ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, Ο ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ «ΑΥΤΟΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ».

    Ρε δεν πάτε στο διάολο λέω εγώ!!!!!!!!!

    Και άϊντε να δεχθούμε ότι ο Πρωθυπουργός, κάνει από καιρού διακοπές στην Πάρο και κούρα «για να θρέψει μάγουλο».

    Αμ, εκεί στο επί της Βασ. Σοφίας, ελληνικό department του «STATE DEPARTMENT», δεν μπορεί να βρεθεί ένας εκ των πολλών Αγγλόφωνων τεμπέληδων φίλων του Πρωθυπουργού, των σιτιζομένων από καιρού «δημοσία δαπάνη», να κάνει ΔΙΑΒΗΜΑ στις Αλβανικές αρχές, προειδοποιώντας τους να μην δολοφονούν τους Έλληνες, γιατί θα τους πάρει ο διάολος???
    Τι περιμένουν οι παπάρηδες???

    Σκέφτηκαν οι τεμπέληδες του ελληνικού department του «STATE DEPARTMENT», τι θα γινόταν, αν στην Ελλάδα δολοφονείτο κάποιος Αλβανός οικογενειάρχης με 2-3 παιδιά επειδή θα μιλούσε αλβανικά, ή κάποιος μωαμεθανός στης θράκης επειδή θα μιλούσε τούρκικα???????????
    Θα έμπαιναν μέσα στην Ελλάδα και θα μας έπαιρναν όχι μόνο τα νησιά μας (πλην των Ιμίων που ο Πάγκαλος με τον Σημίτη, τα εκχώρησαν ήδη στους Τούρκους), αλλά και τα βρακιά μας.
    Παπάρηδες!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 14 Αυγ 2010 7:38:00 μ.μ.
    ayo poy kaneiw esy den kanoyn oi alloi

    kolvpilala stoyw dejiostrogoyw apo thn hgetikh emfanish toy dr Koytsoykoy sthn Paro?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγνός ΠΑΣΟΚος

    14 Αυγ 2010 7:36:00 μ.μ.

    ΤΟΝ ΠΕΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΡΝΕΙΣ! ΔΕΞΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΙ-ΚΟΛΟΓΟΙ

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.


    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΒΓΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΨΗΦΟΥΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ξέρουμε τι κάνει το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα. Το 2002, ο Τζόσεφ Στίκλιτς, αρχι-οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, έφυγε και δημοσιοποιήθηκαν χιλιάδες έγγραφα του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Τα έβγαλε το BBC. Υπάρχει το εκπονημένο σχέδιο 100+, που αναγκάζουν κυρίως τις τριτοκοσμικές χώρες του παρελθόντος, να υπογράψουν. Και έτσι χρεώνεσαι πιο πολύ. Οι τράπεζες κάνουν το λεγόμενο fractional reserve banking, πράγμα που υποτιμά ένα νόμισμα, αλλά δίνει δύναμη στις τράπεζες. Οπότε το ΔΝΤ… ας πούμε ότι η Ελλάδα είναι ένας άντρας που πνίγεται. Τον πλησιάζει σκάφος και το ΔΝΤ θα σου ρίξει σφυριά στο κεφάλι. Αυτό δεν βοηθάει. Χώρες όπως η Νιγηρία, έπαιρναν πριν 30 χρόνια δάνειο ενός δις δολαρίων από το ΔΝΤ και γι΄ αυτό το δάνειο έχουν ήδη πληρώσει 46 δις δολάρια σε τόκους, ενώ χρωστάνε ακόμη πάνω από 50 δις για ένα δάνειο 1 δις. Έχουμε λοιπόν σχεδόν 100 δις, για ένα δάνειο 1 δις.

    Οι μεγαλο-ιδιωτικές τράπεζες έρχονται, λαδώνουν τους πολιτικούς για να αυξήσουν τους φόρους, να επεκτείνουν το δίκτυο κοινωνικής πρόνοιας, να εξαρτώνται όλοι από αυτό. Να δημιουργούν κολεκτίβες στο όνομα της βοήθειας του πληθυσμού. Αλλά τα εσωτερικά τους έγγραφα δείχνουν πως μόλις σε κάνουν να εξαρτάσαι, χρεωκοπούν την χώρα σου και στην συνέχεια παίρνουν πίσω τις παροχές, ώσπου όλοι οι φόροι σας ξεπληρώσουν επιτόκια στις ιδιωτικές τράπεζες. Στην τελική όμως αυτές δεν θέλουν να ξεπληρώσεις το χρέος. Θέλουν να πάρουν την χώρα σου.
    alex jones
    Μεσα σε 10 μηνες ειδατε να κανει κατι διαφορετικο ο ανεγκεφαλος προθυπουργος και ο μαθητευομενος βλακας στο υπουργειο οικονομικων;
    Οι δοσεις που μας δινει το ΔΝΤ απο ποια τσεπη βγαινουν και σε ποια μπαινουν και ποσους τοκους επωμιζομαστε στο ηδη υπαρχον χρεος;οταν εχει ισοπεδωθει ο τοπος απο τους φορους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Alex Jones
    Η Γερμανία είναι ο κινητήριος μηχανισμός της Ευρώπης. Είναι η τρίτη παραγωγός όπλων στον κόσμο, μετά τις Η.Π.Α. και την Ρωσία. Μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στη σύνοδο Μπίλντερμπεργκ -αυτό ειπώθηκε στις ειδήσεις- εκπόνησε σχέδιο άκαμπτης ενσωμάτωσης της Ευρώπης, για να χρωστάνε οι ευρωπαϊκές χώρες στη Γερμανία, στην καρδιά της Ε.Ε.. Οπότε, ξαναλέω. Η Γερμανία είναι ο κυρίαρχος μηχανισμός στην Ευρώπη, που ηγείται αυτής της αντίληψης και η Ελλάδα βρίσκεται εκεί ακριβώς που ήθελε η Γερμανία.

    Ο σπουδαίος Ελληνικός λαός πρέπει να ερευνήσει αυτό που έγινε στην Ισλανδία πέρυσι. Ο Ισλανδικός λαός αρνήθηκε δημόσια να πληρώσει για τα παράγωγα εξαπάτησης, στα οποία τους έχωσε η Goldman Sachs και άλλοι, που τώρα κουμαντάρουν τη χώρα σας. Και τελικά απεδείχθη ότι οι μεγαλοτράπεζες είχαν το χρήμα αποπληρωμής στην Ισλανδία. Ήταν λοιπόν μία γιγάντια απάτη. Πρέπει να πείτε ΟΧΙ σ΄ αυτό το χρέος. Το κατεστημένο θα σας τρομοκρατήσει. Θα σας κόψει το ρεύμα, θα αυξήσει την τιμή του νερού σας, θα σας απειλήσουν με εμπάργκο. Ο κόσμος όμως τους έχει πάρει χαμπάρι. Αν σταθεί η Ελλάδα δυνατή, αν ελέγξετε την κυβέρνησή σας και διώξετε τις μαριονέτες που δουλεύουν ανοιχτά για τις τράπεζες, τότε θα πουν και άλλες χώρες ΟΧΙ και θα αλλάξει η ροή αυτού του σύγχρονου άξονα του κακού, που λέγεται διεθνές τραπεζικό καρτέλ.
    Εχει κανενας καμια απορια για το γινεται αυτη την στιγμη στην Ελλαδα; Ξυπνατε πριν ειναι αργα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έχεις την Γερμανία ως μεγάλη βιομηχανική βάση της Ευρώπης, που βάζει όλες τις χώρες σε χρέος. Μετά σου δανείζουν χρήματα, με την προϋπόθεση να αγοράσεις τα δικά τους βιομηχανικά προϊόντα. είναι μία μορφή σύγχρονου μερκαντιλισμού, που σχεδιάστηκε για να εξαρτηθείς, αλλά και να αποβιομηχανοποιηθείς στην πορεία. Το είδαμε να γίνεται στον τρίτο κόσμο και η Ελλάδα είναι σε μία κατάσταση ζωής-θανάτου.

    Σε κάθε περίπτωση, αν πάρετε και άλλα δάνεια, αν βουλιάξετε περισσότερο στα χρέη με αυτούς… Προσέξτε πως το πασάρουν τα ΜΜΕ. Λένε «θα μας δώσει δάνειο το ΔΝΤ;», «θα μας δώσει δάνειο η Ευρώπη;». Λες και χρειάζεστε ή θέλετε τέτοια δάνεια. Το τραπεζικό καρτέλ προσχεδίασε και σας έβαλε σ΄ αυτή τη θέση. Θα έπρεπε να παράγετε δικά σας οπλικά συστήματα, για να έχουν οι Έλληνες δουλειά, αλλά μέσα στο εσωτερικό 100+ σχέδιο, που αναγκάζει το ΔΝΤ να υπογράψουν οι χώρες, πρέπει να δαπανούν τα λεφτά από τους φόρους σε προϊόντα και υπηρεσίες από το κέντρο της αυτοκρατορίας. Αυτός είναι ένας τριπολικός κόσμος μέσα στην αυτοκρατορία της παγκοσμιοποίησης.

    Η Αμερική, η Αγγλία και η Γερμανία συνεργάζονται. Δεν μιλάμε για τους λαούς των χωρών αυτών, αλλά για τα στελέχη της ελίτ, που μπήκαν στις πλούσιες χώρες, τις «πήραν» και χρησιμοποίησαν εμάς σαν εργαλείο παγκόσμιας κυριαρχίας σε στρατιωτικό επίπεδο, αλλά κυρίως, όπως είπα, σε επίπεδο οικονομικής κυριαρχίας των κρατών.

    Φαίνεται πως ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει τι γίνεται και λέει όχι. Το είδα με την αστυνομία σας, το στρατό σας, τους πυροσβέστες και τον κόσμο που διαδηλώνει. Αν συνεχίσετε να πιέζετε τους τραπεζίτες, θα μετακινηθούν σε άλλη χώρα για να τη ληστέψουν.
    Προσφατα στις ειδησεις ακουσαμε για την αναπτυξη που επετευχθει στην Γερμανια 2,1% εν μεσω κρισης !!! Προσφατα ο παπακωνσταντινου ανακοινωσε την στηριξη των τραπεζων με 25 δις ακομα!!! και ληψη νεων μετρων-φορων εις βαρος του λαου.
    Μηπως αυτα δεν λεγονται στα καναλια απο τα πουλημενα τομαρια δημοσιοκαφρους;
    Ξυπνατε πριν ξυπνησετε ανωμαλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Alex Jones:
    Ότι αυτό είναι μέρος ενός 30ετούς στρατηγικού σχεδίου από τις 20 (ή και λιγότερες) ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες. να μπουν και να αναλάβουν κάθε χώρα με βιομηχανία στον κόσμο, να ξεγελάσουν τον κόσμο για να δεχτεί το μεγάλο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, να τους βάλουν σε χρέη, να τους έχουν οικονομικούς αιχμαλώτους, όπως είπα νωρίτερα, αλλά σε γενικές γραμμές, ξέρουμε ότι αυτό το προμελετημένο σχέδιο δεν πάει τόσο καλά όσο ήλπιζε το κατεστημένο, γιατί το δίκτυο και οι επικοινωνίες δημιούργησε ένα παγκόσμιο μέτωπο λαϊκών αγώνων και μία ελεύθερη αγορά. Ο κόσμος αρχίζει να καταλαβαίνει αυτό το μεγάλο στρατηγικό σχέδιο για οικονομική κυριαρχία. Οπότε, καθώς θα αυξάνονται τα μέτρα και οι περικοπές και ο κόσμος θα πληρώνει μεγαλύτερους φόρους και θα έχει λιγότερες παροχές, όλο και περισσότερο καταλαβαίνουν οι λαοί πως οι εκλεγμένοι πολιτικοί τους, σχεδόν σε κάθε περίπτωση, είναι μαριονέτες. Ότι όλα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα σε κάθε χώρα, χρηματοδοτούνται.
    Στην Χιλή, ένας πρώην της Goldman Sachs, κάνει κουμάντο στην κυβέρνηση. Στην Ελλάδα, κάποιοι υπουργοί σας, είναι πρώην συνεργάτες της Goldman Sachs. Στην Ιρλανδία επίσης πρώην στελέχη της Goldman Sachs και στη Νέα Ζηλανδία. Στην Γερμανία; Goldman Sachs. Στις Η.Π.Α.; Goldman Sachs. Στελέχη της Goldman Sachs σε κάθε νευραλγική θέση στις Η.Π.Α. και την Αγγλία. Αυτοί είναι μόνο το management group, που το μεγάλο τραπεζικό κονσόρτσιο συμφώνησε να πιλοτάρουν αυτό το άνομο εγχείρημα.

    Πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες για κακούργημα σε εθνικό επίπεδο γι΄ αυτούς τους αλήτες. Αν δεν τους κυνηγήσετε για την προμελετημένη δράση τους… Μεγάλες εφημερίδες στις Η.Π.Α. έβγαλαν το πώς οργάνωσαν οικονομική κατάρρευση εδώ. Έτσι έγιναν ζάμπλουτοι και εδραίωσαν τη δύναμή τους. Αν δεν τους καταδείξουμε σαν εγκληματίες και ουσιαστικά σαν οικονομικούς τρομοκράτες, τότε θα μας βάλουν στην επόμενη φάση της οικονομικής κατάρρευσης. Τα πράγματα είναι άσχημα, αλλά θα χειροτερέψουν αν δεν τους αναγνωρίσουμε ως εχθρούς της ελεύθερης ανθρωπότητας.

    Δεν είναι καπιταλιστές της ελεύθερης αγοράς. Χρησιμοποιούν τον σοσιαλισμό για να υποτάξουν τον κόσμο. Ελέγχουν το δίπολο δεξιάς-αριστεράς. Πρέπει να κάνουμε μετατόπιση πόλων και να αφυπνιστούμε στα πραγματικά ζητήματα, που αντιμετωπίσαμε εδώ στις Η.Π.Α. το 1776. Είναι η ίδια οικονομική τυραννία, που κάθε πολιτισμός αντιμετώπισε για πάνω από 200 χρόνια. Πρέπει να αφυπνιστούμε στην ευρύτερη πολιτική πραγματικότητα και να πάψει να μας αποσπά η δεξιά και η αριστερά. Πρέπει να ενωθούμε για να διώξουμε αυτή την ολιγαρχία. »
    Ο ηλιθιος ,ο πανηλιθιος,ο βλαμμενος, ο βλακας, ο ανοητος, ο χαζοχαρουμενος , ο καθυστερημενος, ο λιψομυαλος, ο χαζομαλακας, ο λασκαρισμενος ολοι αυτοι που αποτελουν την κυβερνηση νυν και πρωην εχουν αντιληφθει που οδηγησαν τον τοπο; Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΘΑΝΑΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΠΟΙΝΗ ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση