GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ταχυδρομικά...

Από το http://courierporta.blogspot.com/ Γράφει ο COURIERPORTA Μπαίνουμε στον πειρασμό και σας προβάλουμε κάποια πιθανά σενάρια για το μέ...

Από το http://courierporta.blogspot.com/
Γράφει ο COURIERPORTA
Μπαίνουμε στον πειρασμό και σας προβάλουμε κάποια πιθανά σενάρια για το μέλλον της εταιρίας μας...
1.Σενάριο: Επιστροφή της εταιρίας στην μητρική και λειτουργίας αυτής ως διεύθυνση .
Τι θα κερδίσουμε :
• Μείωση εξόδων από κτηριακές εγκαταστάσεις εφόσον θα προβούμε σε συγκατοίκηση .
• Εξειδίκευση του έργου και μεγαλύτερη βοήθεια στον ΕΛΤΑ με την επίδοση των συστημένων ή των...
 αντικείμενων με αντικαταβολές
• Καλύτερη επίδοση των αντικειμένων σε όλες τις περιοχές και τα χωρία .
• Μείωση προσωπικού εφόσον θα υπάρχει και βοήθεια από την μητρική στις επιδόσεις
• Αύξηση πελατολογίου και ανταγωνιστικότερες τιμές σε πολλά προϊόντα
• Διάδοση της υπηρεσίας σε όλη την Ελλάδα με καλύτερα αποτελέσματα
• Συνέργια στα κομβικά –διαλογή –επίδοση αλλά και παραλαβή από πόρτα που δεν έχει ο ΕΛΤΑ.
• Λειτουργία απογευματινών τμημάτων επίδοσης και παραλαβής που δεν έχει ο ΕΛΤΑ
• Μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων και καλύτερη προσέγγιση των πελατών
• Βελτίωση του ονόματος και αύξηση των πελατών .
2 Σενάριο:
Υπάρχουσα κατάσταση και άμεση ανάπτυξη των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ με πράκτορες και με βελτίωση του πληροφοριακού συστήματος .
3 Σενάριο:
Κλείσιμο της Εταιρίας
4 Σενάριο και το επικρατέστερο:
Πώληση της εταιρίας σε αντίστοιχη εγχώρια εταιρία Ταχυμεταφορών και δημιουργία μονοπωλίου στην ΕΛΛΑΔΑ με την εκχώρηση και της καθολικής υπηρεσίας του ΕΛΤΑ.
Το πιθανό σενάριο για εμάς είναι το τέταρτο και θα σας το δικαιολογήσουμε :
Όπως αναφέραμε και σε παλαιότερη ανάρτηση ο Διευθύνων των ΕΛΤΑ κ Βαρσάμης εργαζότανε σε εταιρία συμφερόντων του κ. Φέσσα (όπου Φέσσας ACS) και σήμερα ως Διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ.
Κρατήστε αυτό για να δείτε το σκεπτικό μας στην συνέχεια θα αναφερθώ σε παλιότερα δημοσιεύματα τα οποία έλεγαν για πώληση των Ταχυμεταφορών σε εταιρία του εξωτερικού όπου από πίσω κρύβονταν συμφέροντα εταιρίας του Βαρδινογιάννη.
Πολλά ακουγότανε και για μεγάλη φιλία μεταξύ αφεντικού της ACS με τον πρώην Πρωθυπουργό με αποτέλεσμα να βγαίνουν στο φώς σενάρια για πώληση της εταιρίας μας στην εν λόγο εταιρία . Με τον καιρό και ίσως οι συγκυρίες της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδος να απέτρεψαν την πώληση βλέποντας όμως την δεδομένη στιγμή να έχουν πλέον ωρίμανση οι καταστάσεις τόσο στην συνείδηση του κόσμου όσο και στην συνείδηση των εργαζομένων της εταιρίας .
Δεν είναι λίγες οι φορές που από μόνοι μας σε συζητήσεις λέμε ότι η εταιρία αργά ή γρήγορα θα πουληθεί ,δεν μας πείθουν τα λόγια του Διευθύνων και του κάθε Διευθύνων ότι ήρθα για να αναπτύξω και όχι για να πουλήσω . Δεν μπορούμε να πιστέψουμε έναν άνθρωπο που "φυτεύτηκε" από το κυβερνών κόμμα και το ίδιο κόμμα να εξαγγέλλει πώληση του 39% των ΕΛΤΑ . Δεν νομίζουμε κ. Διευθύνων να έχετε τις δυνάμεις αυτές να τα βάλετε με την Κυβέρνηση , αντίθετα θα ήταν προτιμότερο να μας πείτε ότι ήρθα να δώσω μια νότα ελπίδας για να πιάσει το κατάστημα σας μια καλύτερη τιμή από την σημερινή .
Συνάδερφοι αν κάποιος θέλει να αναπτύξει μια εταιρία δεν πάει διακοπές την νεκρή περίοδο της δουλείας αλλά προσπαθεί να εντοπίσει τις ελλείψεις και να τρέξει να βάλει συστήματα πληροφορικής, να φτιάξει το δίκτυο, να φτιάξει την τιμολόγηση και όλα αυτά σήμερα ή χθες που η δουλεία είναι στο ναδίρ αυτή την περίοδο και όχι τον Σεπτέμβριο που η δουλεία είναι στο ζενίθ.
Δεν πάει για ξεκούραση αλλά προσπαθεί να πειραματιστεί με τα νέα προϊόντα την συγκεκριμένη περίοδο που δεν έχει δουλεία και όχι όταν οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ εκεί δεν θα μπορούμε να κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις γιατί το πιο πιθανό είναι να σβήσουν οι μηχανές μιας και το προσωπικό θα είναι ανειδίκευτο .
Δεν μπορεί αντίστοιχη εταιρία του ανταγωνισμού (γενική ) να έχει περάσει πολλά περισσότερα και μέσα σε ένα χρόνο να έχει σταθεί στα πόδια της και εμείς ακόμη να ψάχνουμε να βρούμε πληροφοριακό σύστημα και αν επιδόθηκε ή όχι το αντικείμενο.
Αν ήθελε ο Διευθύνων να εξυγιάνει την εταιρία από τους κηφήνες Δικηγόρους θα έπρεπε αυτή την στιγμή να τους είχε διώξει όλους ,παράλληλά να είχε προχωρήσει με εγκάρσιες τομές σε θέματα διοίκησης αλλά και πρόσθετων αμοιβών. Κλίθηκε να παίξει σημαντικό ρόλο και να βγάλει την εταιρία από την κρίση και όχι να παίξει το ρόλο μαριονέτας στις ορέξεις των κυβερνόντων . Ας κοιτάξει για παράδειγμα την εγχώρια εταιρία η οποία έχει ανοίξει καταστήματα στα Βαλκάνια και στην Κύπρο και εμείς ακόμη κοιτάμε να φτιάξουμε το δίκτυο εντός Ελλάδος και εάν έχει επιτυχή επίδοση ο φάκελος στην Κρήτη στην Αλέξ/πολη κ.ο.κ.
Αναστενάζουν οι πράκτορες με τις υποσχέσεις που τους δώσατε και φτάνουν στα άκρα με το να κλέβουν τις αντικαταβολές μπας και ισορροπήσουν την χασούρα που είχαν όλα αυτά τα χρόνια . Είναι άδικο το προμήθειακό και το έχουμε τονίσει πολλές φορές πράκτορας στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας να παραλαμβάνει καθημερινά 300 και πλέον αντικείμενα και να υπάρχουν πράκτορες που παραλαμβάνουν 60 και 70 αντικείμενα την ημέρα και όλοι τους να έχουν το ίδιο προμηθειακό σύστημα .. Φυσικά και τους αναγκάζουμε να κλέψουν φυσικά και τους ωθούμε να φύγουν από την εταιρία μιας και βλέπουν ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν τους προσέξαμε . Όταν ο ανταγωνισμός προχωρεί και οι πελάτες μας χάνονται δύσκολα θα έρθουν πάλι να μας εμπιστευτούν . Ούτε οι χαμηλές τιμές ούτε η πλαστική δωρεάν σακούλα θα φέρει νέους πελάτες ,τα νέα προϊόντα για εμάς είναι παλιά για τον ανταγωνισμό και δεν φτάνουν για να τους πείθουμε . Ανοίξτε λίγο τα παράθυρα και κοιτάξτε τι μας περιμένει για να καταλάβετε πόσο μα πόσο πίσω βρισκόμαστε .
Δεν νοείται πριν από λίγα χρόνια η Γενική που ξέκοψε από την ACS και μπόρεσε και αναπτύχθηκε τόσο πολύ και εμείς μείναμε πίσω. Θα πρέπει να λογοδοτήσουν κάποιοι για αυτό και να μας πουν γιατί θέλουν να είμαστε κομπάρσοι στην αγορά και όχι πρωταγωνιστές .
Μπόρεσαν και χτύπησαν τα δυνατά σημεία του ΕΛΤΑ την αντικαταβολή και μέσα σε δυο το πολύ τρεις ημέρες οι πελάτες έχουν τα χρήματα πίσω . Έχουν άμεση επίδοση στα νησιά ,έχουν άμεση απόδοση των αντικαταβολών ,έχουν υπηρεσία αγοράς ,έχουν υπηρεσία αριθμό πρωτοκόλλου ,έχουν,έχουν ,έχουν.
Εμείς πέρα από την αντικαταβολή που θα δείτε ότι σε λίγο καιρό θα μας πάρουν και αυτούς τους πελάτες τι έχουμε ? υπηρεσία αγορά ?ΟΧΙ .υπηρεσία άμεσης απόδοσης αντικαταβολών ?ΟΧΙ και μη μου πει κάποιος για την ταχυπληρωμή γιατί για να το κάνουμε σε κάποιον πελάτη θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 500 αντικείμενα τον μήνα.
Απλά συνάδερφοι είμαστε ένα γρήγορο Ταχυδρομείο που με νοοτροπία ιδιωτικών υπαλλήλων και νοοτροπία δημοσιοϋπαλληλική από τους Διευθυντές μας .
Δεν μπορεί συνάδερφοι η ACS ή οποιαδήποτε άλλη εταιρία να ζηλέψει κάτι από εμάς εφόσον το δίκτυο το έχει ,το πληροφοριακό σύστημα το έχει, τα ωραία υποκαταστήματα τα έχει, τι στο καλό θέλει από εμάς;
Την καθολικότητα συνάδερφοι, από την μητρική αυτό θέλει και εκεί αποσκοπεί η ACS και στις τραπεζικές υπηρεσίες αποσκοπεί η τράπεζα Πειραιώς και στο δίκτυο του ΕΛΤΑ . Αρά η καθολικότητα μέσο εμάς θα πάει στην ACS και τα τραπεζικά συστήματα μέσω του ΤΤ στην τράπεζα Πειραιώς .
Πολύ πιθανό είναι και το σενάριο να έρθει εταιρία του εξωτερικού για να αγοράσει εμάς και τα ΕΛΤΑ αλλά δεν νομίζω ότι θα έρθει στην ΕΛΛΑΔΑ βλέποντας την υφιστάμενοι φορολογικοί κατάσταση που μόνο για επενδύσεις δεν προβλέπεται .
Για να επενδύσει κάποιος στο ΤΤ ή στα ΕΛΤΑ θα πρέπει να γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα την κουλτούρα της ρεμούλας και του βύσματος ,τις άκρες κοινός ,ή να έχει μπάρμπα στην Κορώνη . Ποιος από όλους αυτούς συνάδερφοι έχει όλες αυτές τις προϋποθέσεις ?Όλα καταλήγουν μόνο σε έλληνα υποψήφιο που πραγματικά θα εκμεταλλευτεί τα θετικά στοιχεία και θα μονοπωλεί στην ΕΛΛΑΔΑ για μια ακόμη φορά όπως έκανε την δεκαετία του 80 που μπόρεσε και πλήρωσε κάποιους και πήρε τηλεφωνικό νούμερο του ΕΛΤΑ όπου αντιστοιχούσε στα Πόρτα-Πόρτα και κάποιοι πλούτισαν . Έτσι και ακόμη χειρότερα θα γίνει συνάδελφοι και σήμερα ή στο άμεσο μέλλον.

12 σχόλια

  1. ΤΤΤριατατικός Απόγονος17 Αυγ 2010, 9:31:00 π.μ.

    Ενώ τα ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ βουλιάζουν και η ζημία για το οικονομικό έτος 2009,ως απότοκο της πολιτικής της διακυβέρνησης Καραμανλή και των διορισμένων απ' αυτόν Υπουργών στο ΥΜΕ, έκλεισε στα 37 εκατομμύρια ευρώ μετά από 10 χρόνια ενεργητικών χρήσεων, εξακολουθούν να αμείβονται και μάλιστα πλουσιοπάροχα,από τα ΕΛΤΑ και τις θυγατρικές του, 7 παράνομα προσληφθέντες δικηγόροι, εκ των οποίων 3 στη μητρική, 3 στη θυγατρική ΕΛΤΑ-Ταχυμεταφορές Α.Ε. και 1 στη θυγατρική ΚΕΚ-ΕΛΤΑ.
    Αυτοί οι παράνομα προσληφθέντες δικηγόροι,τόσο στα Κρατικά Ταχυδρομεία και τις θυγατρικές του,όσο και σε άλλους εποπτεύοντες φορείς, είναι ένα από τα ''έργα και ημέρες'' της Υπουργίας Ευριπίδη Στυλιανίδη,κουμπάρου του Κώστα Καραμανλή,στο πρώην Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.
    Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών Γιώργος Αδαμόπουλος,επιλογή του Στυλιανίδη για τη θέση αυτή,που ήταν συνεργάτες από την ΟΝΝΕΔ στο Πανεπιστήμιο Θράκης,έχοντας και με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού του,στο πίσω μέρος του μυαλού του,την διεκδίκηση, μεταγενέστερα φυσικά, της προεδρίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών,''φόρτωσε'' παράνομα τους περισσότερους από τους εποπτευόμενους από το ΥΜΕ φορείς με δικηγόρους της επιλογής του,για να αποκτήσει στον δικηγορικό κλάδο εκλογική βάση και ''πελατεία''.Διαχειρίστηκε δηλαδή το Υπουργείο και τους εποπτευόμενους φορείς ως εκλογικό παραμάγαζο.
    Στην μητρική του ομίλου ΕΛΤΑ,το οργανόγραμμα προέβλεπε 15 οργανικές θέσεις δικηγόρων με πάγια αντιμισθία,υπεραρκετούς για το δικηγορικό έργο του Κρατικού Ταχυδρομείου,που ήταν όλες καλυμμένες.Αυθαίρετα και χωρίς καμιά επιχειρηματολογία το διορισμένο από τον Στυλιανίδη Διοικητικό Συμβούλιο ΕΛΤΑ,που απαρτιζόταν και από 2 μόνιμους κατοίκους Κομοτηνής, ιδιαίτερης πατρίδας του υπουργού,που πηγαινοερχόταν κάθε βδομάδα με δαπάνες φυσικά της επιχείρησης,τροποποίησε το οργανόγραμμα και αύξησε τις θέσεις των δικηγόρων σε 19.
    Από αυτές,με νεώτερη απόφαση του,κατόπιν προφανώς εντολής,το Δ.Σ.-ΕΛΤΑ κάλυψε 3 θέσεις δικηγόρων με πάγια αντιμισθία,χωρίς καμία διαδικασία και σε αντίθεση με τους Νόμους 1649/86,άρθρο 11 και 1868/89 άρθρο 18 παρ.1,που ορίζουν πως προσλαμβάνονται οι δικηγόροι στο Δημόσιο και τους Φορείς του Δημοσίου,με δικηγόρους επιλογής Στυλιανίδη και Αδαμόπουλου.Προσλήφθηκαν δηλαδή,χωρίς να γίνει προκήρυξη θέσεων,κατάθεση δικαιολογητικών,αξιολόγηση των υποψηφίων και συνεντεύξεις των ενδιαφερομένων,από την 5μελή επιτροπή που ορίζουν οι νόμοι και που απαρτίζουν δύο μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας,ένας ανώτερος δικαστής και δύο εκπρόσωποι του ενδιαφερόμενου για τις προσλήψεις φορέα.Ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία γιατί αυτό επέβαλε ο υπουργός και ο γενικός γραμματέας.
    Κάτι αντίστοιχο έγινε και στη θυγατρική ΕΛΤΑ-Ταχυμεταφορές Α.Ε. όπου εργαζόταν 2 δικηγόροι,που ήταν υπεραρκετοί για το δικηγορικό έργο της εταιρείας και δεν υπήρχαν προβλεπόμενες επιπλέον θέσεις απασχόλησης.Η πολιτική ηγεσία του ΥΜΕ επέβαλε και εκεί 3 επιπλέον δικηγόρους με απόφαση ατεκμηρίωτη του Δ.Σ. με τριετείς συμβάσεις,παρότι στον Κώδικα των Δικηγόρων δεν προβλέπεται τέτοια μορφή απασχόλησης δικηγόρων σε φορείς συμφερόντων του Δημοσίου και χωρίς φυσικά να τηρηθεί η προβλεπόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία.Αλλά και στην άλλη θυγατρική των ΕΛΤΑ,το ΚΕΚ-ΕΛΤΑ, με ελάχιστο έως μηδαμινό δικηγορικό αντικείμενο,που καλυπτόταν από τη Νομική Υπηρεσία ΕΛΤΑ,χωρίς πάλι την τήρηση της νόμιμης διαδικασίας.επέβαλαν ένα δικηγόρο,που από την ημέρα που προσλήφτηκε την άνοιξη του 2009,μάλλον δεν επεξεργάστηκε καμιά υπόθεση.
    Βέβαια ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας δια του τότε Γενικού Γραμματέα του,αντέδρασε έντονα στις μεθοδεύσεις αυτές,χαρακτηρίζοντας τες ως πρόκληση για το δικηγορικό λειτούργημα και το δικηγορικό κλάδο.Το ίδιο έπραξε και το συνδικάτο στον χώρο των ΕΛΤΑ, καταθέτοντας ένδικα μέσα για ακύρωση των προσλήψεων αυτών.
    Το ζητούμενο όμως είναι, 10 και πλέον μήνες από την αλλαγή Κυβέρνησης και πολιτικής ηγεσίας,ότι εξακολουθούν οι παράνομα προσληφθέντες να εργάζονται ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΣΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ.
    ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ COURIER ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΆΖΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΉ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ
    ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ?
    ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΗΠΩΣ?
    ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ
    ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΠΩΛΉΣΕΩΝ
    ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛ/ΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 8ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ ΜΗΠΩΣ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΟΠΟΥ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΕΣΩ ΕΛΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΗ ΤΗ ΑΛΛΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ?
    ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΣΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΏΝΤΩΝ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΟΤΙ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΗ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΛΟΓΟ ΑΛΛΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΟΧΙ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΜΕΣΟ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.ΚΑΙ ΑΛΛΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ
    ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΙΚΙΣΜΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΟΙΚΤΡΑ.
    ΟΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ
    Τ' ΑΚΟΥΤΕ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ
    Σαλλα, Χριστοδουλάκη, Πανταλάκη, ΑΘΕΑΤΕ ΠΟΚ, Ταπραντζη και Κομπανία.
    ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΤΑ το ΤΤ και την ΑΤΕ, ανοίκουν στον Ελληνικό λαό.
    Η κυβέρνηση των ανεκδιήγητων ΣΟΣΙΑΛ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ θα μετρήσει λίγους μήνες μετα ΚΙ απ' αυτή τη ΛΑΜΟΓΙΑ.

    Τ ' ΑΚΟΥΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗ
    τελειωνουν τα ψεμματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤO ΔΙΚΙΟ Ο COURIERPORTA... ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ... EΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΙΤΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.. ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΕΤΕ ΜΑΛΛΟΝ.. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΓΟΡΑΣΕΙ..
    ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ACS..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ17 Αυγ 2010, 12:29:00 μ.μ.

    Εύστοχη η φωτογραφία με τον αρχαίο αμφορέα και την Πυθία.
    Καλά τι παριστάνεις με αυτή την ανάρτηση;
    Την Πυθία;
    Ή μας δουλεύεις όλους κανονικά.
    Μου θύμισες τον ''περίεργο'' του χωριού μου.
    ''Αν δεν είναι ο Γιάννης,θα είναι ο Γιαννάκης,αν δεν είναι ο Γιαννάκης θα είναι ο Γιάννος και αν δεν είναι ο Γιάννος θα είναι ο ....και λοιπά πολλά και εις άλλα με υγεία''.
    Λοιπόν,τα σενάρια είναι για τους σεναριογράφους.
    Έχεις κάτι συγκεκριμμένο; Να σου βγάλω το καπέλο.Δεν έχεις; Τότε άστα.
    Εδώ δεν γνωρίζει το Υπουργείο τι θα γίνει,που είναι και το αρμόδιο.
    Εμείς γιατί το παιδεύουμε και δημιουργούμε και ανασφάλεια στους εργαζόμενους.
    ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ εμείς τον ξέρουμε τον δρόμο.Στα κάγκελα όπως και το 2008.
    ΑΥΤΟ πρέπει να είναι η ανάρτηση σου.
    ''ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 2008,ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ''.
    Αυτό μπορεί να είναι ένα θέμα ανάρτησης και όχι τα διάφορα σενάρια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ17 Αυγ 2010, 12:33:00 μ.μ.

    Kαλά ο Διευθύνων δεν πρόλαβε να έλθει στην Εταιρεία και πήρε και άδεια;
    Δεν είμαστε καλά.Αν δεν κάνω λάθος ήλθε στην Αγία Παρασκευή γύρω στο Πάσχα.Πότε πρόλαβε να κουραστεί και χρειάζεται ξεκούραση;
    Ένας νεοδιόριστος για να πάρει άδεια,πρέπει να περάσει ένας χρόνος και βλέπουμε.Αυτός σε 4 μήνες; Ούτε την εργατική νομοθεσία δεν τηρεί.
    Και ύστερα δίκαια αναρωτιέται ο λαός μας.''Τί έχουν τα έρμα και φογάνε,μέρα τα μπάζεις, μέρα τα βγάζεις''.
    Ανεξάρτητα από αυτό,του ευχόμαστε να περνάει καλά,όπου και αν είναι,αν χρειάζεται ξεκούραση να ξεκουραστεί και να επιστρέψει ανανεωμένος.
    Οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες,ελπίζουμε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων,να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών και τις προσδοκίες των εργαζομένων,γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι,αν δεν ανταποκριθεί και η επιχείρηση συνεχίζει να κατολισθαίνει το ''κρίμα στο λαιμό''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ 1.300.000 ΕΥΡΩ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΟΥ ΒΟΥΤΗΞΕ Ο ΤΑΜΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΤΑ,ΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΗΤΑΝ.

    ΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ , ΑΦΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ - ΥΠΟΥΡΓΟΙ - ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΕΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΙ -ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΥΠΗΡΕΤΩ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΩ- ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΘΑ ΚΑΘΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ, ΑΡΠΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΤΙ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ.

    ΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ,
    ΤΟ ΣΩΒΡΑΚΟ
    ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ
    ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νεα

    Αδιάκριτος.
    Ένα από τα "συν" για την περίπτωση της κ. Μπιρμπίλη είναι ότι ο Περιφερειάρχης Αττικής θα χειριστεί και το κρίσιμο από πολλές πλευρές θέμα των απορριμάτων σπέρματος, αντικείμενο με το οποίο ήδη...έχει ασχοληθεί στο παρελθόν!!!

    Ρε δεν ντρέπεστε να στηρίζετε το τσόλι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ18 Αυγ 2010, 10:24:00 π.μ.

    Ακούγονται πολύ ωραία όλα αυτά που γράφεις στα αυτία μας,χαιδεύεις τα αυτία μας δηλαδή,αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
    Η πλειονότητα των συναδέλφων δεν επέλεξαν το έργο του ταχυ-ταχυδρόμου, αλλά η ανάγκη για δουλειά μας έφερε εδώ.Σε εποχές πολύ δύσκολες για την εύρεση εργασίας.
    Και αν ρωτηθούμε όλοι μας,στο πίσω μέρος του μυαλού μας είναι το πως θα βρούμε μια καλύτερη δουλειά,από οικονομικής άποψης,αντικειμένου απασχόλησης και ασφάλειας ζωής.
    Δεν είναι εξάλλου τυχαίο,που όλοι μας, στο πίσω μέρος του μυαλού μας, έχουμε να κατέβουμε από τις μηχανές,να κάνουμε εσωτερικό έργο,να μεταταχθούμε στην μητρική γιατί οι συνθήκες εργασίας του ταχυδρόμου είναι ευνοικότερες εκεί και να κερδίσουμε,χαριτολογώ,το τζόκερ.
    Το ζητούμενο,γιατί πιθανότητες να συμβούν ένα από τα παραπάνω είναι λιγες,για μας είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και οι συνθήκες ασφάλειας μας.Δυστυχώς,επειδή είμαστε φτηνό εργατικό δυναμικό και η Διοίκηση ανά πάσα στιγμή,με τις ελαστικές μορφές εργασίας,μπορεί να μας αναπληρώσει, καιδεν ενδιαφέρεται να βελτιωθούν οι όροι και συνθήκες εργασίας μας.
    Από την άλλη,δυστυχώς στο χώρο μας δεν υπάρχει σοβαρό συνδικάτο για να διεκδικήσει και ότι περιμένουμε, το περιμένουμε από τις ευαισθησίες της ΠΟΣΤ,που ενδιαφέρεται λόγω συνδικαλιστικών αρχών περισσότερο για μας απ' οτι το συνδικάτο μας.
    Τώρα μπαίνει και το ζήτημα της αλλαγής έργου και ανάληψη εσωτερικών καθηκόντων λόγω ορίου ηλικίας κλπ.
    Αν αυτό συμβεί,ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα ευνοηθούν.Αλλά δεν είναι και λύση αυτό.Στην Εταιρεία μας μάλιστα που η αναλογία εξωτερικών και εσωτερικών απασχολούμενων είναι της τάξης του 60%-40%.
    Αναλογία εξωπραγματική και τις Ταχυμεταφορικές εταιρείας και προκλητικά έξω απο τα διεθνή στάνταρ και κατά την άποψη μου μία από τις αιτίες που η επιχείρηση παρουσιάζει και θα παρουσιάζει και στο μέλλον, αν η αναλογία σύνθεσης προσωπικού δεν αλλάξει,ελλείματα.
    Φαντάζομαι, όλοι μας ξέρουμε, ότι μια από τις παθογένειες για την εταιρεία μας είναι η πελατειακή σχέση που αναπτύχθηκε από τις προηγούμενες διοικήσεις για να ικανοποιηθούν κομματικές εξυπηρετήσεις-μην ξεχνάμε ότι ο Μαραβέλιας εκλέχθηκε Δήμαρχος Χαιδαρίου,όντας Πρόεδρος του Δ.Σ.,λόγω των προσλήψεων ενοικιαζόμενων(πάνω από 500 προσλήψεις ενοικιαζόμενων διαχρονικά είναι χρεωμένες στον πρώην Πρόεδρο του Δ.Σ.)-χωρίς να λυθεί μέχρι σήμερα,από την στιγμή που η διοίκηση Ταρλαγιά δεν λύνει τον γόρδιο δεσμό των ενοικιαζόμενων,προφανώς γιατί μπορεί να έχει άλλα στο μυαλό της και να θέλει να χρησιμοποιήσει προς ίδιο όφελος αυτό το σύστημα στο μέλλον.
    Τα διεθνή στάνταρ και αυτό που συμβαίνει στις κερδοφόρες κρατικές ταχυμεταφορικές εταιρείες της Ε.Ε. αλλά και εκτός ενιαίας Ευρώπης,ορίζουν ότι υπάλληλοι στήριξης(εσωτερικοί) ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ το 10% έως 15% το πολύ,του συνολικού αριθμού των εργαζομένων.Δηλαδή είναι σε εν διαμέτρω αντίθετη λειτουργία από αυτό που συμβαίνει στην δική μας Εταιρεία.
    Αναλύοντας τα δεδομένα αυτά καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι το κόστος των υποστηρικτικών υπηρεσιών σε μας είναι τριπλάσιο του κόστους στις ευρωπαικές κρατικές ταχυνεραφορικές εταιρείες.
    Και ποιός το πληρώνει το κόστος αυτό,καθόσον η εταιρεία μας δεν είναι κοινωφελές ίδρυμα και καλός Σαμαρείτης να μοιράζει μισθούς σε κάθε ''αναξιοπαθόντα'' κομματικό ρουσφέτι,ούτε ΟΑΕΔ για να βρίσκει δουλειά στους εκλεκτούς των πολιτικάντιδων;
    Μα φυσικά η Εταιρεία που λόγω ελλείματος δεν μπορεί να αναπτυχθεί φυσιολογικά καιν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι,που μένουν καθηλωμένοι στα κατώτερα μεροκάματα και μισθούς,γιατί η εταιρεία,ως εταιρεία έντασης εργασίας,δεν μπορεί να κάνει πολιτική αμοιβών και μισθών.
    Τι πρέπει να γίνει;
    Για να πάει μπροστά η επιχείρηση πρέπει να εφαρμόσει μοντέλα,ας πούμε των ταχυμεταφορικών εταιρειών των κρατικών Γερμανικών,Γαλλικών και Αγγλικών Ταχυδρομείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ18 Αυγ 2010, 10:28:00 π.μ.

    Σ υ ν έ χ ε ι α π ρ ο η γ ο ύ μ ε ν η ς α ν ά ρ τ ι σ η ς.


    Το οργανόγραμμα που ενέκρινε προσφάτα το Δ.Σ. της ΕΛΤΑ-ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Α.Ε.πρέπει να ολοκληρωθεί με πλήρη κατανομή θέσεων βάσει των ευρωπαικών δεδομένων.
    Έτσι η σύνθεση του προσωπικού θα αλλάξει υπέρ των μάχιμων θέσεων απασχόλησης,περιορίζοντας παράλληλα την ανελαστική δαπάνη πληρωμών μισθών προσωπικού εσωτερικού έργου που στην πράξη δεν είναι απαραίτητο.
    ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ, ανοίγω διάλογο για τα προαναφερόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση