GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απαξίωση της Σαντορίνης...

Από το http://ecogreensalonika.wordpress.com/    Συναντήσεις Τρεμόπουλου στο νησί, που διεκδικεί να ανελκυσθεί το Sea Diamond και να φύγει ...

Από το http://ecogreensalonika.wordpress.com/  
Συναντήσεις Τρεμόπουλου στο νησί, που διεκδικεί να ανελκυσθεί το Sea Diamond και να φύγει ραντάρ του ΝΑΤΟ.
Την ερώτησή του με την οποία ζητά την απομάκρυνση του ραντάρ του ΝΑΤΟ από τον χώρο της Μονής Προφήτη και την πλήρη συμπαράσταση των Οικολόγων Πράσινων στις προσπάθειες των πολιτών του νησιού για την ανέλκυση του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond από το βυθό της Καλντέρας, παρουσίασε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Μιχάλης Τρεμόπουλος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Σαντορίνη.
Κατά τη συνάντηση του με τον...
ηγούμενο της Μονής, ο Μ. Τρεμόπουλος, ο οποίος συνοδευόταν από τον συντονιστή της εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων Γιάννη Τσιρώνη, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη των Οικολόγων Πράσινων στις κινήσεις της Μονής για απομάκρυνση του συγκεκριμένου ραντάρ το οποίο είναι εγκατεστημένο σε περιοχή NATURA.
Η ανάγκη της άμεσης ανέλκυσης του βυθισμένου πλοίου τονίστηκε στις συναντήσεις που είχε το κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων με τον δήμαρχο κ. Άγγελο Ρούσσο, τον έπαρχο κ. Χρύσανθο Ρούσσο, τον λιμενάρχη κ. Μάκη Βασιλάκη και με τα μέλη της Συντονιστικής επιτροπής που έχουν συστήσει πολίτες και φορείς της Σαντορίνης για το θέμα. Παράλληλα, μίλησαν στο τοπικό κανάλι και δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν αναλυτικά τα συμπεράσματα στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Νίκο Χρυσόγελο, στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων.
Κοινή διαπίστωση είναι ότι το βυθισμένο κρουαζιερόπλοιο αποτελεί τοξική βόμβα σε έναν από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς του πλανήτη. Το ελληνικό δημόσιο όφειλε να προχωρήσει άμεσα στην ανέλκυση, με την οικονομική συνδρομή της Ε.Ε. και να διεκδικήσει εκ των υστέρων τη δαπάνη από την πλοιοκτήτρια εταιρία.
Πέρα από το καυτό θέμα του ναυαγίου, οι επαφές αφορούσαν και άλλα κρίσιμα προβλήματα:
· Τα σκουπίδια εξακολουθούν να θάβονται σε παράνομη χωματερή, σε προνομιακή θέση με θέα στη θάλασσα και σε μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα Φηρά, ενώ στο διάταγμα για τις χρήσεις γης δεν υπάρχει χωροθέτηση για χώρο διαχείρισης απορριμμάτων! Παράλληλα, η ανακύκλωση είναι άγνωστη για την περιοχή και οι κάδοι μένουν ακόμη αχρησιμοποίητοι.
· Το νησί εξακολουθεί να ηλεκτροδοτείται αποκλειστικά καυστήρες πετρελαίου και την ίδια στιγμή απορρίπτονται επενδυτικές προτάσεις για εγκατάσταση ανεμογεννητριών από τη μονή.
· Η Καλντέρα, μοναδικό γεωλογικό μνημείο, και οι παραλίες του νησιού είναι διαρκώς στόχος καταπατητών, που διεκδικούν εκτάσεις και οικοδομούν αυθαίρετα. Χαρακτηριστικά, η πολεοδομία απασχολεί 2 μόνον αρχιτέκτονες για όλη τη Σαντορίνη και άλλα 4 νησιά, με 25.000 εκκρεμείς υποθέσεις.
· Οι παραδοσιακές καλλιέργειες έχουν σχεδόν εγκαταλειφθεί ή, στο όνομα μίας πρόσκαιρης κερδοφορίας, γίνονται με κατασπατάληση νερού και φυτοφαρμάκων.
· Τα λατομεία εκμεταλλεύονται υποβαθμίζοντας τη θηραϊκή γη και το τοπίο.
«Η Σαντορίνη, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται πάντα μέσα στους 10 ωραιότερους προορισμούς του πλανήτη, καταστρέφεται από μία ψευδεπίγραφη ανάπτυξη χωρίς προοπτική», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Απέναντι στα συμφέροντα και τις κοντόφθαλμες λογικές που απαξιώνουν το μοναδικό αυτό πλούτο, η πολιτεία έχει αφήσει το νησί ανοχύρωτο. Υπάρχουν ρεαλιστικές λύσεις αρκεί να υπάρξει και η πολιτική βούληση. Οι κάτοικοι πρέπει να δεσμεύσουν τους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες για συγκριμένα χρονοδιαγράμματα εφαρμογής τους».
Φωτογραφίες από την επίσκεψη είναι ανηρτημένες
http://ecogreensalonika.wordpress.com/for-the-press
Υπέγραψε ηλεκτρονικά στο http://www.savesantorini.com/
Δείτε το βίντεο της Επιτροπής http://www.youtube.com/watch?v=hdNjAukkAT8&feature=related

8 σχόλια

  1. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΧΑΧΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΑΖΟΝΤΑΣ ΑΝΕΦΙΚΤΑ ΚΑΙ ΑΠΙΑΣΤΑ ΟΝΕΡΑ Σ'ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ "ΟΝΕΙΡΟ" ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ "ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗΝ ΚΛΕΙΝΑΙ".ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΕΣ ΨΑΧΤΕ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ "ΠΕΛΑΤΕΣ"!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και το άρθρο δε λέει ούτε το 10% από αυτά που πραγματικά συμβαίνουν στο ταλαίπωρο τούτο νησί,

    Ειδικά ο Ρούσσος δε βάζει πουθενά υπογραφή για τίποτα αν δεν πάρει γερή μίζα, αν δεν πάρει ποσοστά από την επιχείρηση και δεν εξασφαλίσει την τυφλή υποστήριξη του επενδυτή είτε λέγεται ψήφος είτε διοικητικά (ξέρει αυτός).

    Ρωτήστε να μάθετε πως έφτιαξε τη ξενοδοχειάρα του μόλις εξελέγει δήμαρχος και πως διατηρήθηκε μέχρι τώρα εκεί ακέραιος αφού κανείς ποτέ δεν τόλμησε ποτέ να τον αγγίξει,

    Η Σαντορίνη ανέκαθεν ήταν το άντρο των μεγάλων συμφερόντων ειδικά στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, μιλάμε ότι κάθε χρόνο φυτρώνουνε σαν τα μανιτάρια νέα συγκροτήματα έτσι ώστε τα χωρία πια να μη ξεχωρίζουν μεταξύ τους και όλο το νησί να μοιάζει με μία μικρή πόλη. Και μη νομίζετε ότι δουλεύουνε όλα και τις 40 μέρες που είναι πλέον η φουλ σεζόν, απλά χτίζονται συνέχεια για κάποιο λόγο, όσο για τα μαγαζία (καφε, μπαρ, κλαμπ) εκεί γίνεται το χοντρό παιχνίδι με τη τοπική αυτοδιοίκηση...

    Η πραγματική ευκαρία να αλλάξει κάτι στο χρόνιο φαγοπότι αυτού του νησιού χάθηκε μαζί με το όνομα κλειδί που λέγεται Δαρζέντας, σε εκείνες τις εκλογές έγιναν αίσχη απείρου κάλλους και γνησίου Ελληνισμού αφού ο ήρωάς μας τη τελευταία κρίσμη στιγμή τους πούλησε ΟΛΟΥΣ για τα φράγκα, ψάχτε το αξίζει...

    Για να μη πούμε για το ανεκτίμητο μουσείο της Σαντορίνης το οποίο παραμένει ακόμα κλειστό (και θα είναι για πολύ ακόμα) στερώντας από το νησί διαφυγόντα κέρδη εκατομυρίων ευρώ για τα οποία πάλι υπάρχει ΟΜΕΡΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ!!!!

    Και τέλος σχετικά με το sea diamond να ξέρετε ότι όσο παραμένει το ίδιο πρόσωπο νομικός σύμβουλος του δημοτικού λιμενικού ταμείου όχι ανέλκυση δε θα δείτε αλλά και άλλα καράβια στο μέλλον να βυθίζονται "κατα λάθος" στο ίδιο τόσο όμορφο μέρος μετά αδράς ασφαλιστικής αποζημιώσεως βέβαιως (έτσι όπως σας τα λέω)!!!!

    Όπως και σε όλη τη χώρα τούτη, όσο πιο όμορφο το μέρος άλλο τόσο πιο βρώμικοι οι άνθρωποι που το κατοικούν

    φτου σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tremopoulos : ένας αλλοδαπός που τον πληρώνουμε στα κουτουρού!

    Να φύγει αμέσως, κι αυτός μαζί με το Νατοϊκό ραντάρ.
    Το κομματικό παράρτημα που άνοιξε στην Ελλάδα το γερμανικό κωλοκόμμα των Πρασίνων ( die Gruenen ), να πάει να φυτέψει δέντρα στην Ισλανδία. Όχι εδώ!

    Ραους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. D' Argent ( Δαρζέντας )... Αυτόν τον κωλόφραγκο εννοείς;

    Τα γερμανικά χασαπόσκυλα λυμαίνονται τον τόπο όλο, κι όχι μόνο τη Θήρα! Ας είναι καλά το κόμμα τους το πασόκ, που θα τους παρέχει για λίγο ακόμα, την απαραίτητη κάλυψη.
    Μετά θα φάνε πολλές κλωτσιές αυτοί οι αλήτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΕ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΙ

    ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ.

    ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ;


    ΚΑΝΤΕ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ .

    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ;


    Α ΡΕ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΕ ΝΑ ΜΗΝ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΡΙΞΩ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ……………

    Ας δούμε αντικειμενικά, τι μας οδήγησε σε αυτό το χάλι, σε αυτήν την ανείπωτη καταστροφή, την σημερινή κρίση-τραγωδία….

    Να δούμε που μας κατάντησε η Δεξιά, η παράταξη της ρεμούλας και της λαμογιάς, που έχει μάθει από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ- στον κρατικοδίαιτο καπιταλισμό, να κάνει αρπαχτές, να ταΐζει με δημόσιο χρήμα παράσιτα-επιχειρηματίες, να δημιουργεί Βατοπέδια, να δίνει τα δημόσια έργα στους «δικούς» της, να καταργεί το νόμο Πεπονή, να διορίζει τα δικά της παιδιά χωρίς να λογαριάζει το κόστος κλπ. κλπ.

    Με το που πήραν την εξουσία έπεσαν σαν λυσσασμένα σκυλιά πάνω στο σώμα της Ελλάδας για να φάνε ό,τι αρπάξουν και να…που μας κατάντησαν!!!

    Και να έχουν το θράσος και την αναίδεια να μας λένε ότι δεν φταίει μόνο ο Καραμανλής για την κατάσταση στην οποία περιήλθε σήμερα η χώρα, αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη!

    Μα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ? Πού είναι τώρα ο καταλληλότερος? Ο πρίγκηψ της Ραφήνας? Έχει κρυφτεί με την ουρά στα σκέλια από τις ενοχές του και ντρέπεται να βγει στον κόσμο.

    Μόνο για την περίοδο από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 (δηλαδή μέσα σε 5 χρόνια και 2 δικές του θητείες) κατάφερε να αυξήσει το χρέος της Ελλάδας κατά 150 δις !!!!!

    Ας δούμε τώρα τι κράτος παρέλαβε τον Μάρτιο του 2004…..

    Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τον Κώστα Σημίτη, τους παρέδωσε μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΘΟΥΣΑ ΧΩΡΑ ΜΕ 4,5% ΑΝΑΠΤΥΞΗ, έτοιμη να υποδεχτεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

    Η Ελλάδα το 2001, μπήκε πραγματικά με το σπαθί της στην ΟΝΕ, με απόλυτη διαφάνεια και χωρίς τις απάτες, τις απογραφές και τα καραγκιοζιλίκια του Αλογοσκούφη που ακολούθησαν.

    Η χώρα μπήκε στην ΟΝΕ με έλλειμμα κάτω του 3%, πληθωρισμό κάτω του 2,5% και δημόσιο χρέος (πράγματι σχετικά υψηλό, αλλά όχι πολύ αποκλίνον από τα δημόσια χρέη άλλων ευρωπαϊκών χωρών) και το πιο σημαντικό- πολύ πιο κάτω από το 100% του ΑΕΠ (αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί σήμερα, αντίθετα δέστε λ.χ. την Ιταλία με τι λογιστικά τρικ κατάφερε και μπήκε στην Ευρωζώνη)!!!!

    Υπήρχε μια πρωτοφανή πραγματική έκρηξη στην οικοδομική δραστηριότητα, φτιάχνονταν υπερσύγχρονες εθνικές οδοί, κόμβοι, αεροδρόμια, λιμάνια.

    Η χώρα είχε κύρος και περιεβάλλετο από την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας!

    Μάλιστα τότε, μετά το 2004, επίμονα συζητιόταν το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ως εν δυνάμει υποψηφίου για τη θέση του προεδρεύοντος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως ενός χαρισματικού και σταθερού ευρωπαϊκού ηγέτη, αλλά στο τέλος υπερίσχυσαν οι κομματικοί συσχετισμοί, μιας που τότε η Δεξιά στην Ευρώπη ήταν πλειοψηφούσα και έτσι εξελέγη ο Πορτογάλος συντηρητικός Μπαρόζο.

    Για το μόνο που κατέκριναν μετέπειτα τον πρώην πρωθυπουργό ήταν, ότι κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού, δεν ενέγραφε τις αμυντικές δαπάνες στον χρόνο υπογραφής της σύμβασης για την αγορά τους, αλλά την μετέθετε στον χρόνο παραλαβής τους.

    Αργότερα όμως αυτή η κατηγορία κατέπεσε, αφού διαπιστώθηκε ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπολόγιζαν με τον ίδιο τρόπο τις αμυντικές τους δαπάνες στους προϋπολογισμούς τους.

    Αυτή είναι η πραγματικότητα κύριοι και η Δεξιά και ο Σαμαράς- ο ΜΕΓΑΣ ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ, καλά θα κάνει να το βουλώσει και να μη μιλά καθόλου, γιατί εκτίθεται ακόμα περισσότερο στα μάτια του Ελληνικού λαού!

    Θα πρέπει να χώσουν το κεφάλι τους μέσα στη γη- σαν τη στρουθοκάμηλο, από ντροπή, γιατί ο Λαός έχει μνήμη και δεν ξεχνά την καταστροφική τους διακυβέρνηση!!

    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!

    Παρατηρητής

    Υ.Γ. Γιατί μου βρωμάει φασιστίλα εδω πέρα?
    Βρωμάει απαίσια σπασμένα (απ’την οργή του λαού) και κλούβια Χρυσά Αυγά...Πουουφ!
    Πουουουφ…Βρωμιάρηδες!! Γυρίστε πίσω στις τρύπες σας, στο σκοτάδι- εκεί όπου ανήκετε, για να ξεβρωμίσει ο τόπος!!
    Απίστευτη ΜΠΟΧΑ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 20 Αυγ 2010 8:46:00 π.μ.


    BOLDΤΑΚΙΑ


    ΡΑΟΥΣ ΜΕΝΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 20 Αυγ 2010 8:46:00 π.μ.

    Μωρή λούγκρα, σε έχει γαμήσει ποτέ κανας φασίστας και κάνεις έτσι; Μάλλον όχι, κάποιος θα σε απέρριψε και έχεις πάρει ανάποδες! Άντε από δω πέρα, πτερά και πούπουλα, και έχω φάει φασόλια, μην κλάσω και σε ψοφήσω στο άψε-σβήσε, ουστ - ΈΞΩ ΠΟΥΣΤΗ ΑΠ'ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση