GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η έξοδος απ' την κρίση είναι ιδεολογικό ζήτημα...

Από το http://ideopigi.blogspot.com/    Η σημερινή κρίση δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των λάθος επιλογών των κατά καιρούς κυβερνητικών φωστήρ...

Από το http://ideopigi.blogspot.com/  
Η σημερινή κρίση δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των λάθος επιλογών των κατά καιρούς κυβερνητικών φωστήρων αλλά και απόρροια συνειδητών πράξεων του συστήματος όπως αυτό λειτουργεί στην Ελλάδα. Τα μειονεκτήματα και τα προβλήματα του συστήματος είναι λίγο πολύ γνωστά. Η δυσλειτουργία και οι στρεβλώσεις στην Ελλάδα επιδεινώνουν τις επιπτώσεις του συστήματος, το οποίο σε άλλα κράτη λειτουργεί προς όφελος των λαών τους. Όλα τα είδη διακυβέρνησης ενός κράτους, έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους. Μερικά κράτη έχοντας το ίδιο σύστημα κατορθώνουν να μειώνουν τα αρνητικά αυξάνοντας ταυτόχρονα τα θετικά. Στην Ελλάδα γίνεται το ακριβώς αντίθετο.
Η παγκόσμια κρίση ενώ αφορούσε τα ισχυρά κράτη της δύσης μεταφέρθηκε στα ανίσχυρα μέσω της...
 παγκοσμιοποίησης. Η Ελλάδα ακολούθησε άκριτα το μοντέλο του νεοφιλελευθερισμού χωρίς να διαθέτει ούτε ισχυρή οικονομία ούτε βαριά βιομηχανία ούτε υποδομές.
Οι εισροές κεφαλαίων από την ΕΕ δεν αξιοποιήθηκαν όπως έπρεπε και η ανεπάρκεια των πολιτικού μας συστήματος και των πολιτικών οδήγησαν τη χώρα στη δίνη της κρίσης ανοχύρωτη. Ο εναγκαλισμός των λίγων εκλεκτών με την πολιτική εξουσία τους εξασφάλισε υπερκέρδη τα οποία δεν επενδύθηκαν αλλά κατέληξαν σε τράπεζες του εξωτερικού. Δεν υπήρξε κανένας έλεγχος γιατί οι πολιτικοί ( το πόσοι και ποιοι ερευνάται) λειτούργησαν σαν δουλικά και ήταν αποδέκτες μεγάλων χρηματικών ποσών εξασφαλίζοντας τους εαυτούς τους και τους απογόνους τους.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα είναι πως θα βγούμε απ' τη σημερινή κρίση.
Τα πολιτικά κόμματα προτείνουν αποσπασματικά μέτρα χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο γιατί η έξοδος από την κρίση είναι κατά βάση ιδεολογικό πρόβλημα. Η αποϊδεολογικοποίηση των κομμάτων και η σύγχυση των θέσεών τους επιδεινώνουν το πρόβλημα. Η ιδεολογική μάχη τα φοβίζει γιατί λειτουργούν ακόμα και σήμερα με τη λογική του πολιτικού κόστους. Τα κόμματα εξουσίας θέλοντας να κρατήσουν ψηφοφόρους από όσο δυνατό ευρύτερο πολιτικό φάσμα διατηρούν θολό το τοπίο και αποπροσανατολίζουν τους πολίτες.
Η κατάθεση ιδεολογικών θέσεων και αρχών από τα κόμματα σημαίνει και συρρίκνωση τους, πράγμα που το σημερινό σύστημα δεν αποδέχεται γι' αυτό επιμένει σε εκλογικά συστήματα πριμοδότησης του πρώτου σε ψήφους κόμματος κατεβάζοντας τον πήχη στο 40% για αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η λογική των συμμαχικών κυβερνήσεων είναι ταμπού και φόβητρο. Το όριο 3% για την είσοδο στη βουλή και η αύξηση κατ' ουσία των βουλευτών επικρατείας δηλαδή ο βουλευτικός διορισμός κάποιων κομματικών φίλων των αρχηγών των κομμάτων, εξυπηρετεί την παραμονή της σημερινής στείρας κατάστασης και δεν απελευθερώνει πολιτικές δυνάμεις, απαραίτητες για την έξοδο απ' την κρίση. Μια εκ βάθρων αλλαγή του σημερινού πολιτικού μας συστήματος δεν είναι ορατή και ταυτόχρονα δεν αποκλείεται. Η ύπαρξη των σημερινών κομμάτων δεν είναι εγγυημένη και όσο επιμένουν στην πολιτική τους γύμνια πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες αντικατάστασής τους. Το πώς, το πότε και το αν, θα το δούμε στο μέλλον και ίσως σύντομα.

9 σχόλια

  1. Δυστυχως για μας ο Αντρεας ειχε ενα γιο που τον ελεγαν Jeffrey, τον οποιο συχνα εδερνε γιατι ηταν λιγουλακι ηλιθιος, και γιατι επαιρνε το μερος της μαμας οταν αυτος ξενοπηδουσε.
    Τον γιο αυτον, επειδη ηταν ανεπροκοπος και τεμεπελης και δεν θα μπορουσε να επιζησει, τον εβαλε στην πολιτικη, ο γιος εγινε προεδρος του κινηματος, πουλησε το παραμυθι της χιλιετιας στον Ελληνικο λαο, που για δευτερη φορα πιστεψε σε πρασινο ανθρωπο και τον εκανε πρωθυπουργο.
    Με τη βοηθεια διαπλεκομενων λαμογιων λαμογιων, πρασινων ΜΜΕ και αμερικανικης και εβραικης πρεσβειας, βεβαιως.
    Και ετσι αρχισε να ξεπληρωνει γραμματια στους ωφειλετες του, ξεπουλωντας την Ελλαδα και εξοντωνοντας τους Ελληνες.

    Ευτυχως που υπηρξε καποτε ενας Αντρεας.... με μερικους πεινασμενους χαρτοκλεφτες, τζογαδορους, μπαρμπουτιερηδες με ζιβαγκο.... που εφτιαξαν ενα κινημα και το ειπαν πασοκ.

    Δυστυχως ο Ελληνας διψασμενος για Δημοκρατια, Δικαιωσυνη, ανακατανομη του πλουτου, η Ελλαδα στους Ελληνες, υπερηφανα γηρατεια, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο, εφαγε το ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ και τους ψηφισε.

    ΚΑΛΟΣ Ο ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ......+++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι έχει αναλυθεί σε αυτό τo blog πάρα πολλές φορές, όπως και γνωρίζουν αρκετοί πρωτοετής μάλιστα φοιτητές/φοιτήτριες της ΑΣΟΕ. Οτι δηλαδή, δεν μπορείς να μιλάς για ανάπτυξη και αύξηση εισόδων όταν αυξάνεις την φορολογία.
    Απλά πράγματα.
    Τα ίδια μου έλεγε και ένας εικοσάχρονος γνωστός μου: “Μου έλεγε αρκετό καιρό πριν, τι κάνουν με την φορολόγιση δεν πρόκειται να αυξήσουν τα έσοδα, θα καταρεύσει το σύστημα.”
    Και να σκεφτητε είναι μονο 20 χρονών. Ισως ο Παπακωνσταντίνου, σαν απόφοιτος του American College, να ξέρει κάτι παραπάνω απο εμάς τους απλούς βλάκες θνητούς για την οικονομία (σαρκασμος)..
    31 Αυγούστου 2010 7:12 μ.μ.


    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    @ 7:12 μ.μ.
    ΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ!!!
    ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ !
    ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΛΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ
    ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ LORD JACOB ROTHSCHILD .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΤΑΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ γιωργάκη
    ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΠΛΕΟΝ.
    Μνημιώδης αποτυχία του μνημονίου η επικαιροποίησή του.
    Όλα πήγαν λάθος και προσπαθούν με επικοινωνιακά τρικ να φτιάξουν μια καλή εικόνα.
    Έχουμε μια αποτυχημένη κυβέρνηση και έναν κάκιστο πρωθυπουργό,
    ο οποίος πού είπαμε πως κάνει το μπανάκι του ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΙΑ ΚΑΣΤΑ ΔΗΜΙΩΝ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ

    ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ... ΑΥΤΗ Η ΛΑΟΜΙΣΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΒΡΕ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΙΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ.ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΤΡΩΕΙ Η ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΣΟΔΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΝΟΜΟ ΤΙ ΠΕΡΡΙΣΕΥΕΙ ΓΙΑ
    ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΨΙΧΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΩ.Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΛΗΓΗ.ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΣΑΝ ΚΡΟΙΣΟΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ ΟΤΙ Ο ΔΙΠΛΑΝΑΣ ΣΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕΤΟ ΤΑ ΣΑΒΑΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΕΠΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυριο μεσα της λυσσασμενης προπαγανδας απο τους δεκαδες αλλοδαπους και ελληνες επικοινωνιολογους
    (ποτε θα δουμε ονοματεπωνυμα, χρυσούς μισθους και πληρη στοιχεια τους?)
    του Πασοκ και του αθλιου Παπαντρεου,

    ειναι:
    -το καναλι "MEGA"
    -οι εφημεριδες "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"
    και "Εθνος"
    -Blogs τυπου "pressgr"

    Μεσω αυτών προωθούνται έτοιμες προκατασκευασμένες στημένες "ειδήσεις" όπως:

    -οτι η κυβερνηση δινει "μαχη" με το ΔΝΤ (που η ιδια εφερε),

    -ότι υπάρχουν "εσωτερικές" αντιδρασεις στο κομμα για τα καθημερινα άθλια μέτρα (όλα ψηφίζονται θριαμβευτικά ομως στο τελος ε?..)

    -ετοιμες στημένες δημοσκοπήσεις μήπως και βοηθηθούν από την ψυχολογία της μάζας..(οπως πιο πρόσφατα η ντορα που ετρωγε ανετα με περιπατο τον σαμαρά..)

    -σύνηθης τακτική ειναι να τον αποκαλούν "ο πρωθυπουργός" για τεχνητό κύρος ή "ο γιώργος" λες και ειναι ο καλός φίλος μας που ξεραμε απο χθες..,

    -πληρης αποκρυψη αποτυχημενου υπουργικου παρελθοντος, μηδαμινης εργασιακης εμπειριας, μετριας ευφυιας, ατελειωτων χωρις δισταγμο
    προεκλογικων ψεμματων, συμμετοχης επι χρονια στην διαφθορα και τις κυβερνησεις

    -η εμμεση προωθηση της αποχης (αναφεροντας την συνεχεια..) μηπως ετσι σωθουν τα υψηλα ποσοστα τους παρολες τις λιγες ψηφους (το 2009 με 40% αποχη το βρωμοπασοκ βγηκε με 44%!..)

    -η χρησιμοποιηση ωραιων λεξεων οπως "επικαιροποιημενο" μνημονιο αντι για "ΝΕΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ"

    κτλ.. κτλ.. κτλ..

    ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΗ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ, ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ,
    ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΟΜΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μνημόνιο είναι ένα ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ υποδούλωσης της χώρας. Όποιος αποδέχεται ότι “έστω” και για λόγους ανάγκης έπρεπε να υπογραφεί, στην πραγματικότητα συναινούσε στην υποδούλωση της χώρας στην απώλεια της κυριαρχίας της, στην απαξίωση της, στην οικονομική καταστροφή της, στη φτώχια του λαού.

    Έτσι έγινε και με τον Τσολάκογλου. Για την αποφυγή άσκοπης αιματοχυσίας όπως είπε, υπέγραψε το “Πρωτόκολλο Συνθηκολόγησης Νο 1″ και στη σύνεχεια υπό το κράτος βίας όπως δικαιολογήθηκε στο ειδικό δικαστήριο, υπόγραψε τα ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ Νο2 και Νο3.

    Στη συνέχεια “για τη σωτηρία της πατρίδας” σχημάτισε και κατοχική κυβέρνηση και συνεργάστηκε με τους κατακτητές.

    Άμα δέχεσαι και μάλιστα με βούλα να σου το κάνουν ή να σε βιάσουν….., στη συνέχεια μη διαμαρτύρεσαι αν σου ζητήσουν και σαδομαζοχιστικά ή και ομαδικά όργια, ή σου πουν φέρε και τη γυναίκα σου και τα παιδιά σου.

    Για αυτό το λόγο πάρα πολοί σχολιαστές είναι κάθετοι.

    “Άμεση κατάργηση του Μνημονίου και έξω οι Τροικανοί, με οποιδήποτε κόστος.”

    Και οι Έλληνες που πάλεψαν εναντίον της τριπλής κατοχής το 1941-44, δεν υπολόγισαν κόστος, ούτε τη ζωή τους.

    Όποιος μπορεί να καταλάβει έχει καλώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΛΥΣΗ ΜΕ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΥΠΑΙΝΙΣΣΕΤΑΙ ΕΔΩ - ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΤΙΚΗ ΔΟΣΙΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ.. ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η κυβέρνηση εξ αρχής είχε κι άλλους δρόμους πριν οδηγήσει την Ελλάδα στο τελευταίο σκαλοπάτι του διασυρμού, εκεί που συνωστίζονται όλα τα αποτυχημένα κράτη του κόσμου. Μπορούσε: να προσφύγει σε εσωτερικό δανεισμό (κάτι που δεν έκανε για να μη δυσαρεστήσει τους τραπεζίτες που θα έχαναν μέρος των καταθέσεων), να απαιτήσει ευνοϊκό δανεισμό από την ΕΚΤ (με επιτόκιο 1% που δανείζει τις τράπεζες), να απευθυνθεί στην Κίνα (όχι μέσω της …Goldman Sachs), στη Ρωσία και στις αραβικές χώρες, να απαιτήσει διμερή δανεισμό από άλλες χώρες της ΕΕ ακόμη κι απ’ τη Γερμανία με το επιτόκιο που δανείζεται η ίδια, ως ελάχιστη υποχρέωση τους για τη ζημιά που έχουν προκαλέσει στο εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας από το 1981, να συμπτύξει μέτωπο διεκδίκησης φθηνών δανείων με άλλες χώρες του νότου που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, κ.λπ), να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή, που αγγίζει τα 19 δισ. ευρώ (8% του ΑΕΠ), να φορολογήσει την εκκλησία, τις τράπεζες, τους εφοπλιστές, να μειώσει τους εξοπλισμούς, κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση