GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μνήμες από τον εμφύλιο...

Γράφει ο Θανάσης Ι. Νικολαΐδης thanikolaidi@hotmail.com    Προλεγόμενα 2/3/45: Απελευθέρωση δοσιλόγων. 30/3/45: Αποφασίστηκε η διάλυση ...

Γράφει ο Θανάσης Ι. Νικολαΐδης
thanikolaidi@hotmail.com  
Προλεγόμενα
2/3/45: Απελευθέρωση δοσιλόγων.
30/3/45: Αποφασίστηκε η διάλυση όλων των οργανώσεων Αντίστασης.
26/9/45: Αιματηρές συμπλοκές στην Αθήνα μεταξύ ΕΑΜιτών και μοναρχικών.
6/5/45: Ο λήσταρχος Καραθανάσης κηδεύτηκε στη Χαλκίδα, μαζί με 11 αξιωματικούς εκτελεσμένους απ' τον ΕΛΑΣ, με δημόσια δαπάνη.
21/6/45: Αιματηρές σκηνές στα θέατρα «Ερμής» και «Λυρικόν». Εθνικόφρονες επιτέθηκαν εναντίον αριστερών ηθοποιών και τραυμάτισαν 10. Έγιναν συλλήψεις.
28/8/45: Ανακαλύφθηκαν 1200 πτώματα στο Μελιγαλά. (Μάχη ταγματασφαλιτών με ΕΛΑΣ του Άρη και πολλοί νεκροί κι απ' τις...
δυο παρατάξεις. Στο Μελιγαλά συγκεντρώθηκαν ταγματασφαλίτες για να παραδοθούν στους Άγγλους).
31/3/46: Σήμερα, ανήμερα των εκλογών, κομουνιστές καταλαμβάνουν το Λιτόχωρο. Από τα μεσάνυχτα, με ορμητήριο λημέρι τους στον Όλυμπο 33 αντάρτες, με επικεφαλής Υψηλάντη και Πάνο και υπό την υψηλή καθοδήγηση του Μάρκου, αιφνιδίασαν τους λιγοστούς χωροφύλακες (σκότωσαν 13) και εθνοφύλακες. Ο καπετάν Μπαρούτας δεν πήρε μέρος στην επίθεση, ωστόσο, υπέκλεψε τη φήμη, έγινε κυριολεκτικά θρύλος («ο άνθρωπος που άναψε τη θρυαλλίδα της συγκλονιστικής έκρηξης»). Η μάχη του Λιτοχώρου σηματοδοτεί την αφετηρία του εμφυλίου πολέμου.
(Τα παραπάνω, απ' το Πανόραμα του Αιώνα) ΛΙΓΟ πριν απ' το φευγιό των Γερμανών, ΕΛΑΣ και ΕΔΕΣ βαδίζουν σε δρόμους χωριστούς. Φτιάχτηκαν για τον ίδιο, κοινό σκοπό, αλλά το πάνε για σύγκρουση. Άρης και Ζέρβας εχθροί πλέον κι ας ήταν μακρινά ξαδέρφια. Κι έγινε το «αδερφέ Άρη» θανάσιμο κυνηγητό. Τσώρτσιλ και Παπανδρέου έχουν (προ)ετοιμάσει τη Δεκεμβριανή σύγκρουση, που ήταν άνιση αναμέτρηση. Νωρίτερα, είχαν στήσει την παγίδα του Λιβάνου. Υπέγραψε το ΚΚΕ. Με μια ηγεσία που την τραβολογούσαν σε συσκέψεις, την «κούραζαν», την.κούρντιζαν κι αυτή, ζαλισμένη και μπερδεμένη, υπέγραφε. Με τη θηλιά στο λαιμό και δεν το' βλεπε. Με το Κίνημα στο γκρεμό και δεν το' νιωθε. Και τώρα, στη Καζέρτα. Ξαναϋπέγραψαν - άλλη επιλογή δεν είχαν. Όλοι στο πόστο τους και ο Σκόμπι στο δικό του. Άρχοντας (στη.Σκομπία του) κι αφέντης. Ο «ύπατος» των κομουνιστοφάγων με τη χατζάρα, σε τόπο μακρινό που' θελε «διευθέτηση». Προγραμματισμένη και (προ)μελετημένη.
Όλα έτοιμα και το Κράτος έψαχνε για αφορμή.
Ο ΕΛΑΣ, απ' την άλλη, ΕΑΜίτες και κομουνιστές δεν περίμεναν τη σύγκρουση, δεν υπολόγιζαν στην «Δεκεμβριανή» ένοπλη αναμέτρηση κι ούτε καν εκπόνησαν σχέδιο κατάληψης της Αθήνας. Χορτάτος ο λαός από κατοχή, ονειρεύονταν τη λευτεριά. Τη λύτρωση απ' τα βάσανα. Τους «κόστισε» το '40, η Κατοχή, η Αντίσταση, καιρός για ησυχία και λευτεριά. Σε μια πατρίδα πονεμένη και με Κράτος που θα ορθώνονταν πατώντας και στα δυο ποδάρια του, χωρίς μίση και διχασμούς. Με τον ξένο παράγοντα μακρινό και χωρίς ρόλο, μετά την παγκόσμια μοιρασιά στη Γιάλτα. Με το κατόρθωμα του Γλέζου και του Σιάντα να τους δονεί την ψυχή και να τους δείχνει τον δρόμο κι ήταν ο δύσκολος δρόμος. Τον ακολούθησε στο βαθμό που μπορούσε ο μέσος έλληνας. Επιστράτευσε τις αρετές του, παραμερίζοντας τη διχόνοια. Στις μέρες που ο φασισμός σουλατσάριζε ανενόχλητος στην Ευρώπη. Μέχρι να οργανωθεί η Αντίσταση, με τους έλληνες μπροστάρηδες και υπολογίσιμους.
ΔΕΝ το' θελαν οι Άγγλοι «σύμμαχοι». Ήθελαν την απελευθέρωσή μας απ' τους Γερμανούς, αλλά όχι απ' τους ίδιους. Τσώρτσιλ και Παπανδρέου τα' χανε βρει στη Ρώμη και τα' χαν συμφωνήσει. Σε μυστική τους σύσκεψη, δρομολογημένοι κι οι δυο απ' το κοινό τους φρόνημα ως προς τον κομμουνισμό και με εναρμονισμένη συμπεριφορά απέναντι στους κομμουνιστές. Ήταν και το ντόπιο κατεστημένο που' χε λουφάξει. Οι λίγοι που συνεργάστηκαν με τον κατακτητή. Τι να' ταν άραγε και ποιον να' χαν σκοπό εκείνοι οι πρώτοι (1941) Άγγλοι κομάντος και σαμποτέρ (εναντίον ποιών;) στον Γοργοπόταμο (1942); Απ' το αλεξίπτωτο στη γης και ποιος να' ξερε τι σκέφτονται, τι θέλουν και πώς θα το πετύχουν. Κι έγιναν οι λιγοστοί (Άγγλοι) πολλοί και (εξ)οπλίστηκαν. Για να γίνουν, αργότερα, στρατός αγγλικός, με τανκς και αεροπλάνα, με λογχοφόρους που θα συλλάμβαναν ανύποπτους αθηναίους, στην Αθήνα της σύγκρουσης του Δεκέμβρη.
ΠΟΙΟΝ, λοιπόν, ρόλο να' παιζαν οι Άγγλοι 'κει πάνω στο βουνό, ανάμεσα σε ΕΛΑΣίτες, να σκαλίζουν τη φωτιά δήθεν ανέμελοι περνώντας ώρες αμέτρητες μαζί τους κι ύστερα να παίρνουν τον ασύρματο για αναφορά; Λες να' χαν την έγνοια μας μη βάλει την πατρίδα μας πρώτο στόχο ο Χίτλερ κι ύστερα το νησί τους; Μα, για τον Χίτλερ ήταν «πέρασμα» η Ελλάδα κι οι Άγγλοι το 'ξεραν. Γι αυτό κι «έπρεπε» οι έλληνες να αντιδράσουν. Να οργανώσουν Αντίσταση. Το' χαν χρέος τους, ως πατριώτες, να χτυπήσουν τον φασισμό. Το' χαν χρέος, ως σύμμαχοι, να πολεμήσουν τον αντίπαλο του Τσώρτσιλ. Αυτό τον βόλευε, αυτό κατάφερε. Αφού «παραμερίστηκε» ο Μεταξάς για την άρνησή του να οργανώσει Αντίσταση με τα απομεινάρια του Αλβανικού Μετώπου, με πατριώτες σακάτηδες και ακρωτηριασμένους.
ΑΞΙΖΕΙ, εδώ, να θυμηθούμε την εναρκτήρια «στιγμή» της Αντίστασης. Συμβολική του Γλέζου και του Σιάντα με το κατέβασμα της γερμανικής σημαίας απ' τον ιστό της στην Ακρόπολη και την ουσιαστική στο Γοργοπόταμο.
Νοέμβρης του '42, ο Γοργοπόταμος κυλάει ανυποψίαστος κι η γέφυρά του μέτραγε ώρες. Πάνω της γραμμές του τραίνου και κάτω ΕΛΑΣίτες, ΕΔΕΣίτες και Άγγλοι. Με τον Άρη και τους άνδρες του (χωρίς αρβύλες και οπλισμό) να' χει αναλάβει τον πιο σημαντικό ρόλο, στην πιο επικίνδυνη θέση. Η ανατίναξη έγινε κι όλοι το «γιόρτασαν». Λιγότερος εφοδιασμός στο «Άφρικα Κορπς» του Ρόμελ, λιγότερη αλαζονεία των Γερμανών, τραυματισμένη η «αχτύπητη» πολεμική τους μηχανή.
ΘΑ' ταν το πρώτο χτύπημα για τον κατακτητή, αλλά και τα πρώτα σημάδια πως ο Άρης «δεν τους κάνει». Δεξιούς κι αριστερούς. Φάνηκε, απ' την άλλη μέρα. Το BBC εξήρε το κατόρθωμα, μίλησε για ικανούς σαμποτέρ κι ούτε λέξη για τον Άρη Βελουχιώτη. Πίστωσαν στον Ζέρβα την ανατίναξη, στους άγγλους, Νεοζηλανδούς, στον «Κρις» (Γουντχάουζ) και για τον Άρη δεν απόμεινε τίποτα για έπαινο και αναγνώριση. Χρόνια αργότερα, θα πει ο Μάγιερς πως ο Άρης τους ζήτησε αρβύλες και οπλισμό. Του τα υποσχέθηκαν και δεν του τα' δωσαν. Του Ζέρβα του χάρισαν την κάσα με ουίσκι που τους ζήτησε. Κι αυτός, ο Άρης ο αρχικαπετάνιος κατάλαβε.Ό,τι δεν κατάλαβε το «Κόμμα» (ΚΚΕ) και οι άνθρωποί του που δεν είδαν τη θηλιά τους στο λαιμό. Τους το' λεγε και δεν τον άκουσαν. «Μας φόρεσαν οι Γερμανοί αλυσίδες κι ήταν σιδερένιες. Θα σκουριάσουν. Θα φύγουν αυτοί, θα' ρθουν οι Άγγλοι και θα μας φορέσουν αλυσίδες χρυσές, που δεν σκουριάζουν. Θα μας βάλουν τότε να σφαχτούμε μεταξύ μας, με μια κάπα στον ώμο κι ένα ξεροκόμματο στο ταγάρι». Λόγος προφητικός, ωστόσο, «καλύτερα να σε ξεγράψει ο Θεός, παρά το Κόμμα».
ΚΙ έρχεται ο Ζαχαριάδης απ' το Νταχάου (Μάης '45). Πώς γλύτωσε; Πώς ήρθε; Με αγγλικό αεροπλάνο και αγγλική στολή; Δεν απαντήθηκε με σιγουριά, ωστόσο, στελέχη και άνθρωποι του ΚΚΕ τον περίμεναν σαν Μεσσία. Και ήταν ο Ζαχαριάδης η τελευταία ελπίδα του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ. Όχι για το τομάρι του, αλλά για τα δρομολογημένα απ' τους Άγγλους και για τα «λάθη» του Κόμματος.
Τα πράγματα εξελίχτηκαν τελείως διαφορετικά. Δεν ήταν σωτήρας του ο Ζαχαριάδης, αλλά δήμιός του. «Το' χω βάρος που θυσίασα τον Άρη» θα πει, αργότερα, στον Αχ. Παπαϊωάννου. Ο τελευταίος ταξίδεψε με τραίνο ώρες ατέλειωτες, με προφυλάξεις και κινδύνους ως το Σοργκούτ της Σιβηρίας, για να συναντήσει τον Ζαχαριάδη, στα τελευταία του και του παίρνει την πολιτική του διαθήκη. Τον συναντάει εξόριστο στο «παγωμένο πηγάδι του Σοργκούτ», ως άλλο.Ναπολέοντα στο νησί της Αγίας Ελένης. «Το' χω βάρος που στη συνείδησή μου που θυσίασα τον Άρη» θα του πει. «Με πίεσε το Πολιτικό Γραφείο» (ο Ιωαννίδης και η παρέα του, πάει να πει).
ΤΟ Κόμμα εγκατέλειψε τον Άρη Βελουχιώτη (Θανάση Κλάρα). Τον ξέγραψε κι ήταν προτιμότερο να σ' είχε «ξεγράψει ο Θεός». Αφού του κόλλησε τα. παρατσούκλια «Μιζέριας» και «Δηλωσίας», που το τελευταίο τον «τρέλαινε», γιατί ήταν αλήθεια, αλλά η μισή αλήθεια. Υπέγραψε, γιατί θα' τα πιο «χρήσιμος» έξω, παρά μέσα.
ΚΙ έγραφε το χαρτί του «Ριζοσπάστη» που τυχαία έπεσε στα χέρια του: Ούτε μπουκιά ψωμί , ούτε γουλιά νερό στον προδότη. Ώρες πριν τραβήξει το «χαλκά», με δίπλα τον πιστό του Δράκο. Άγγλοι και ΚΚΕ τον παρέδωσαν στα αποσπάσματα, κυνηγημένο και διψασμένο. Με 2-3 πιστούς και με πολλή πίκρα στην ψυχή. Μια χειροβομβίδα και το τέλος (Ιούνης '45). Κι ύστερα άρχισε η.καταδίωξη του (νεκρού) Άρη. Ο Ζέρβας με την κουστωδία του και το μικρό κομβόι ξεκίνησαν για τα Τρίκαλα, ψάχνοντας για το κεφάλι του αποκεφαλισμένου Άρη. Το' χαν κατεβάσει απ' τον φανοστάτη των Τρικάλων και το σφράγισαν σε ντενεκέ με πετρέλαιο. Κάποιοι είπαν του Ζέρβα πως «το πέταξαν στον υπόνομο, δηλ. εκεί που του άξιζε». Αυτός επέμενε, συνέχισε, το βρήκε και το απίθωσε στο Μουσείο εγκληματικών ερευνών. «Αποκατάσταση»; Μίσος μεταθανάτιο; Ο Άρης δεν ένιωσε την πίκρα του εμφυλίου, ωστόσο, βγήκε αληθινός. Μόνο το ΚΚΕ επέμενε πως έπραξε το.σωστό. Και τον «αποκατέστησε» μετά 20 έτη. Έτσι συμπεριφέρθηκαν στον άνθρωπο που ανατίναξε το γεφύρι, εκείνο το παγωμένο βράδυ της 25ης Νοέμβρη του '42.
· Τα «ενσταντανέ» που θ' ακολουθήσουν είναι από αφηγήσεις «αυτοπτών» και από προσωπικά βιώματα. Αληθινές ιστορίες, που δεν συνιστούν Ιστορία. Τα στοιχεία υπάρχουν. Η παράθεσή τους θα τις αποστερούσε ολότελα τον λυρισμό που αποπειράθηκα.
· Ευελπιστώ σε δημόσια συζήτηση, μέσω του «μεγάλου», αντικειμενικού και φιλόξενου PRESS-GR (και όχι μόνο), το οποίο ευχαριστώ. Ενυπογράφως. (Οι λοιποί δεν με ενδιαφέρουν).

21 σχόλια

  1. Το site θα καταρρεύσει από την αντικειμενικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόση ανακρίβεια και μονόπλευρη αναφορά της ιστορίας, που παύει πλέον να είναι ιστορία και γίνεται πληρωμένο λιβελογράφημα.
    Έλεος με τον "ήρωα" Άρη και το συνάφι του που "άοπλοι" και "ξυπόλυτοι" όπως και όλοι άλλοι συμμορίτες μπόρεσαν και σκότωσαν πιο πολλούς αξιωματικούς του Στρατού από όσους σκότωσαν Ιταλοί και Γερμανοί στη διάρκεια του πολέμου.
    Έλεος με την καραμέλα του "φασίστα" Μεταξά. Ευτυχώς που ήταν κι αυτός ο "φασίστας" και προέβαλε κάποιος αντίσταση στην Ελλάδα. Τα οχυρά στη Β.Ελλάδα ήταν δικό του έργο και εκεί πολεμούσαν ακόμα και όταν η Θεσσαλονίκη είχε πέσει στους Γερμανούς. Αλλά βέβαια για τους αριστερούς ο φασίστας δεν ήθελε Αντίσταση. Ο Ζέρβας δεν ήταν αντιστασιακός, ήταν ταγματασφαλίτης. Μόνο τα μέλη της Κύβέρνησης του Βουνού ήταν Αντιστασιακοί. Όλοι αυτοί αντιστάθηκαν όχι για να διώξουν τον Γερμανό, αλλά για να ανοίξουν το δρόμο στο Σοβιετικό σφυροδρέπανο.
    Ουστ ανιστόρητοι ανθέλληνες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι εσκεμμένες αναλήθειες σου είναι εκτός ορίων. Ωραιοποιείς τον όποιο αγώνα του Βελουχιώτη και φθάνεις στο σημείο τη σφαγή των γυναικόπαιδων στον Μελιγαλά να τον αποκαλείς μάχη… Στη συνέχεια εξυμνείς την επίθεση στο Λιτώρο από τον Υψηλάντη αφού εκτέλεσε κακούς χωροφύλακες. Γι’ αυτό η Ελλάδα έμεινε πίσω έναντι της Ισπανίας και της Ιταλίας. Κέρδισε ο Εθνικός Στρατός και κυβερνούσαν οι συνοδοιπόροι. Χαμένος ο νικητής και ουσιαστικά νικητής ο χαμένος. Η αντίσταση εναντίον των Γερμανών έγινε από τον ΕΔΕΣ και τις εθνικές αντάρτικες ομάδες γιατί οι κομμουνιστές ήταν σύμμαχοι με τους κατακτητές λόγω του Συμφώνου Μολότωφ. Γι’ αυτό μόνο οι χαμένοι τον αποκαλούν εμφύλιο αντί του σωστού Συμμοριτοπόλεμος….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είσαι εμπαθής μέχρι θανάτου. Ξεκόλλα επιτέλους, στο Συμμοριτοπόλεμο δεν υπήρχαν καλοί και κακοί.

    Μιά φρίκη ήτανε, οικογένειες και χωριά διχασμένα και πολλοί με αδελφικό αίμα στα χέρια τους.

    Δεν καταλαβαίνω την εμμονή σου, αλλά ούτε και την πρεμούρα του Καψαμπέλη που σου δίνει βήμα.

    Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Βασίλης Μπαρτζώτας, Γραμματέας της ΚΟ Αθήνας εκείνη την εποχή, στο βιβλίο του «Εθνική Αντίσταση και Δεκέμβρης 44», σελ. 355, γράφει:

    «Το απόγευμα προς το βράδυ της 3ης Δεκεμβρίου 1944 ήταν η πιο κατάλληλη στιγμή και έμπαινε σε μας το δίλημμα: Ή τώρα ή ποτέ. Μπορούσαμε και μόνο με τις δυνάμεις του Α' Σώματος Στρατού του ΕΛΑΣ Αθήνας να κάνουμε γενική έφοδο και να νικήσουμε...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι αριστεροί έχουν το θράσσος και μιλάνε ακόμα για αυτή τη βρόμικη περίοδο προδοσίας της χώρας, καλύτερα να σιωπούν και όσο για την αντιστασιακή τους δράση ένα μεγάλο παραμύθι και τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε αριστερέ που γράφεις το άρθρο με πολλές ανακρίβειες. Σου δινω μερικά link για αναφορές...

    Περί Γοργοπόταμου
    http://www.thermopilai.org/content/peri-gorgopotamou-oi-ganotes-tes-istorias-kai-e-khamene-batheia-psukhe

    Φλώρινα: Η επιλεκτική μνήμη
    http://www.thermopilai.org/content/phlorina-e-epilektike-mneme

    Δεκεμβριανά
    http://www.thermopilai.org/content/dekembriana-meros-1on-o-efialtis-tis-%C2%ABlaikias-dimokratias%C2%BB

    http://www.thermopilai.org/content/dekembriana-meros-2on-ti-apokalyptoyn-oi-syggeneis-ton-thymaton-kai-oi-dolofonoi-ektelestes

    http://www.thermopilai.org/content/dekembriana-meros-3on-o-georgios-papandreoy-gia-ta-dekembriana-kai-kke-eam-elas

    Οι όμηροι
    http://www.thermopilai.org/content/mia-alithini-istoria-stin-lithi-i-tragodia-ton-omiron

    Ζαχαριάδης
    http://www.thermopilai.org/content/o-zaxariadis-omologei-%C2%ABkalpiki-apopsi-oti-mas-paresyran-oi-aggloi%C2%BB-ston-enoplo-agona

    ΕΑΜ
    http://www.thermopilai.org/content/i-ethnikistiki-metamfiesi

    Καλάβρυτα
    http://www.thermopilai.org/content/%C2%ABkalabryta-i-paraxaraksi-tis-istorias%C2%BB

    67 χρόνια ΕΑΜ
    http://www.thermopilai.org/content/67-xronia-eam-i-apati-synexizetai

    Ηρωικοί μαχητές και ιστορικά στελέχη
    http://www.thermopilai.org/content/%C2%ABhroikoi%C2%BB-maxites-kai-%C2%ABistorika%C2%BB-stelexi-toy-kke

    Μύθοι "Εθνική αντίσταση"
    http://www.thermopilai.org/content/%CE%BE%CE%B5%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%80%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7

    Μύθοι του ΚΚΕ
    http://www.thermopilai.org/content/%CE%BE%CE%B5%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%80%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%82-1%CE%BF

    ΔΣΕ μαρτυρίες εκ των εσω
    http://www.thermopilai.org/content/%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%C2%AB%CE%B4%CF%83%CE%B5%C2%BB-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BA-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%AD%CF%83%CF%89

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειδή ρέ αλήτη,μήνες τώρα προσπαθείς νά αναμοχλεύσης μίση καί πάθη πού μόνον κακό προσέφεραν
    στήν χώραν μας,παραποιώντας,βιάζοντας,
    παραπληροφορώντας,θά πρέπει ή νά είσαι απόγονος προδότη ή ό ίδιος
    νά είσαι προδότης ή νά είσαι εραστής αυτής τής εθνικής καταστροφής (συμμοριτοπόλεμος) ή νά προσπαθής νά αγιοποιήσης οικογενειακες σου προδοτικές/δολοφονικές πράξεις.
    Λοιπόν πέραν από τήν παραμόρφωσιν τών ιστορικών γεγονότων,πού επιχειρείς τόσον εσύ όσον κι
    άλλοι προδότες όμοιοί σου,φέρω τό όνομα Γιώργος,τού αδελφού τής μητέρας μου,ό οποίος είχε καταδικασθή σέ θάνατο από στρατοδικείο (τό 1948 κι όχι επί δεξιάς μαλάκα) πεντάκις,είχε δέ μεταφερθή στίς φυλακές Αιγίνης,ώς μελλοθάνατος.
    Εβαπτίσθηκα στό όνομά του,διά
    αυτόν ακριβώς τόν λόγον,επειδή δηλαδή θά εκτελείτο.
    Ήτο ""φρούραρχος"" στήν Καλλίπολιν-Πειραιά (σέ ηλίκία 20 ετών) καί ό τρόμος συγχρόνως,τών Πειραιωτών,μή κομμουνιστών,τούς οποίους κι εκτελούσε αδιακρίτως άνευ ''απολογίας''!!
    Έμεινε στήν Φυλακή Αβέρωφ επί 5 χρόνια,μέχρι νά μεταφερθή στήν Αίγινα διά εκτέλεσιν.
    Συμμετείχε στήν μάχην τής ΔΕΗ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ κατά τών Εγγλέζων κι όχι ψευδώς,όπως αφέρεσθε πολλοί ηλίθιοι από ΄σας,κατά τών Γερμανών,όπως κι από τήν Πειραική+ Παλατάκι (Σχολή Ναυτικών Δοκίμων),πυροβολούσε (μέ πολυβόλα) μέ τήν όμάδα του (ήτό αρχηγός) τούς συμμάχους Εγγλέζους κι Ινδούς,πού αποβιβάζοντο στόν Πειραιάν,διά βοήθεια κατά τών Γερμανών.
    Στίς φυλακές Αβέρωφ,ήτο συγκρατούμενος μέ έναν από τά πρωτοπαλλήκαρα,από Χαλκίδα,τού αρχιεγκληματία-προδότη Άρη,ό
    οποίος εξετελέσθη.
    Ό θείος μου τελικά δέν εξετελέσθη,αφού ό Μανιάτης
    παππούς μου,όντας βασιλικός καί
    από οικογένεια στρατιωτικών
    (μέχρι σήμερα) στρατηγοί,πτέραρχοι,ναύρχοι,
    κατώρθωσε 3 ημέρες μόλις πρίν τήν εκτέλεσίν του καί μέ τήν συμπαράστασιν τού διευθυντού τών φυλακών Αβέρωφ (Χριστόπουλος??),κι επήρε χάριν,άν
    κι είχε σκοτώσει πάρα πολλούς ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Αυτά από ιδικές του προσωπικές εξιστορήσεις κι όχι από τήν όποιαν υποκειμενικήν γραφήν τής Ιστορίας.
    Μετά τήν αποφυλάκισίν του,παρουσίαζε ''ματσάκια-μασούρια'' τίς ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ καί άνοιξε επιχείρησιν μέ άνταλλακτικά μηχανών (μοτοσυκλετών τότε) BMW.
    Συνταξιοδοτήθηκε (εκτός τού ΤΕΒΕ) δέ,επί αρχιληστή Παπανδρέου Ανδρέα,λαμβάνοντας σύνταξιν εθνικής αντίστασης (από τό ΥΠ. ΕΘΝ.ΑΜ.) τού παρεχωρήθη άδεια διά περίπτερο στό Πασαλιμάνι,κουπόνια διά βενζίνη,αναπηρικό αυτοκίνητο
    (δέν τού είχε συμβεί τίποτε,
    παρά ένα ατύχημα στό μάτι στό εργοστάσιο πού δούλευε στό
    Λουτράκι καί αυτοτραυματίσθηκε
    στό χέρι-τένοντες,επειδή είχε μαλώσει μέ τόν παππού μου κι επικαλέσθη μέ ψευδομάρτυρες,ότι είχε τραυματισθή σέ ""ανύπαρκτες μάχες"" μέ Γερμανούς).
    Ποτέ δέν πυροβόλησε ούτε έναν Γερμανόν ούτε σέ μάχη ενεπλάκη μέ αυτούς!!!!!
    Συμμάχους σκότωνε (Εγγλέζους κ.λ.π.) κι εκμεταλλεύτηκε
    πολιτικές εξελίξεις,όπως οί περισσότεροι έκ τών αντιστασιακών!!!.
    Ή οικογένεια τού παππού μου (μαούνες στόν λιμάνι,εννέα παιδιά),εξ αιτίας
    τής δράσης τού γιού του,καταστράφηκε ολοσχερώς κι εξεδιώχθη από τό λιμάνι ώς ανεπιθύμητος.
    Αυτός όμως μέχρι πρίν δύο χρόνια πού πέθανε,ζούσε ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ,εμπορευόμενος τίς ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ ΤΟΥ ΕΛΑΣ καί τά προνόμια τής Εθνικής Αντίστασης(?????).
    Αυτοί ήσαν οί ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΡΧΙ-ΗΛΙΘΙΕ!!!!
    ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΚΑΤΣΑΜΠΛΙΑΔΕΣ,
    ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!!!
    Ή δέ δράσις τους,είναι πού ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑΝ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΝ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗ ΔΙΟΤΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΟΙ ΥΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΗΣΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ,ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!!!!
    ΠΕΡΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΤΩΝ 200.000 ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ ΣΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ!!!!!
    (ΣΥΝΈΧΕΙΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. (συνέχεια από προηγούμενο σχόλιο)


    Κι έχεις καί τό θράσος ρέ αρχιπροδότη,εθνικό σκουλήκι,νά αναφέρεσαι συνεχώς,σέ αυτήν τήν δραματική περίοδον,παραμορφώνοντας τήν Ιστορικήν Αλήθειαν!!!
    Ακόμη καί τόν θάνατον/εκτέλεσιν τού Μπελογιάννη έχετε παραμορφώσει,αποκρύπτωντας,ότι ό ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΚΑΤΟΓΕΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΕΠΕΜΕΝΕ ΣΤΟΝ ΣΟΦΟΥΛΗ/ΠΛΑΣΤΗΡΑΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΘΗ ΑΜΕΣΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΙ Ο ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΨΗΦΙΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΙΣ ΤΟΥ!!!!!

    ΓΑΜΩ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΠΟΥ ΤΡΈΧΕΙ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΣΑΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ,ΕΣΑΕΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ
    ΕΘΝΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ/ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ,ΚΑΡΙΟΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το κακό δεν είναι που γράφουν ότι θέλουν αλλά πως αν και νικήθηκαν στον Γράμμο το 49 σήμερα κυβερνούν την χώρα με τους συνοδοιπόρους Καραμανλή και ΓΑΠ. ο πρώτος πήγε για προσκύνημα στον Αη Στράτη και στην κηδεία του Φλωράκη, ενώ στον Γράμμο δεν θέλησε να πάει ποτέ.
    Ο δεύτερος είναι γνωστός για τα αριστερά του φρονήματα και προτιμά μα παραβαίνει τα καθήκοντά του απέναντι στις ορδές του ΠΑΜΕ , που σαμποτάρουν όποτε θέλουν την χώρα.
    Αυτό είναι το δράμα που ζούμε.
    Το αποδεικνύει το άγαλμα του Κόκκαλη στο Γράμμο και τον πλούτο που του χάρισαν με κρατικές συμβάσεις οι προηγούμενοι συνοδοιπόροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι μοναρχικοί γενίτσαροι αφηνιάζουν και τσιρίζουν για να μη θυμίζουμε την καθημερινή πλύση εγκεφάλου-παιδομάζωμα που ακόμα γίνεται στα σχολεία υπέρ τω σκιάχτρων τους: διεφθαρμένων σωκρατικών, ειλωτόφονων εφόρων, πελλαίων μπεκροβασιλιάδων, γενοκτόνων των Μικρασιατών Ανταλκίδων και Μεταξάδων, ξενόδουλων χουντικών εξαδέρφων, και όλων των εγωμανών πολιτικάντηδων.
    Τη ΔΙΚΑΙΗ τιμωρία των καταδοτών στο Μελιγαλά από τους συγγενείς των θυμάτων, την παρουσιάζουν ως ένα από τα εγκλήματα που οι ίδιοι ΔΕΝ καταδικάζουν, δηλ. τη ΣΥΝΕΧΗ ΞΕΝΟΔΟΥΛΕΙΑ κάθε μοναρχικού, που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ, ούτε είχε ο Άρης και τουλάχιστον το 95% των ΕΛΑΣιτών, όσο και αν προσπάθησε ο ΣΥΜΜΑΧΟΣ της Αγγλίας Στάλιν με τους δικούς του γενιτσάρους, που οργάνωσαν ΜΑΖΙ με τους Γερμανούς ΚΑΙ τα τάγματα ασφαλείας, ΚΑΙ, στη συνέχεια με τον Τσώρτσιλ τα Δεκεμβριανά ΚΑΙ με τους αμερικανούς τη σφαγή των ανυπότακτων Ελλήνων με τα ναπάλμ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΘΕ ανανούριστος εγωμανής μοναρχικός, είτε υποκρίνεται τον δεξιό είτε τον αριστερό, είναι ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ των ξένων τραπεζιτών.
    Μόνο που τα καύσιμα ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ και ΚΑΝΕΝΑΣ δε θα σώσει τους τελευταίους μισάνθρωπους στην ιστορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τόσοι πολλοί ταγματασφαλίτες (1200 άτομα) ρε Νικολαϊδη, σε ένα χωριό!!!
    Αυτοδιαψεύδεσαι ρε παπάρα,μόνος σου, και θέλεις να σε πιστέψει ο κόσμος που δεν έζησε τα γεγονότα???? (γιατί εμείς που τα ζήσαμε ξέρουμε ποιοί ήταν οι ξενοκίνητοι και ποιοί πάλεβαν να σώσουν τη δημοκρατία απο τον Κομουνισμό, ξέρουμε ποιοί σφάζαν στο γόνατο και ποιοί σφάζονταν με κονσερβικούτια-λίγο-λίγο, ποιοί κάναν παιδομαζώματα και πιοί κρύβονταν μην τους κλέψουν τα παιδιά τους και τα πάνε "στην ελεύθερη Ελλάδα"

    Εκτός κια αν παίζεις το ρόλο αβανταδόρου της νόμιμης εξουσίας, δρώντας κατα του αδιόρθωτου ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. γρήγορα τα ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
    Θανάσης Ι. Νικολαΐδης
    ΓΡΗΓΟΡΑ.....................

    ΕΚΡΑΞΑΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ-ΕΝΤΡΟΜΟΣ ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ,ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ!
    Φίλος αναγνώστης του ιστολογίου και Παριανός,μας έστειλε την παρακάτω πληροφορία:

    "Παιδιά γράψτε κάτι για το κράξιμο που έφαγε ο Παπανδρέου στην Πάρο λίγες μέρες πριν,γιατί έχω γυρίσει όλα τα σάιτς και μπλογκς,τό'χω στείλει παντού αλλά κανείς δεν το βάζει!

    Είμασταν παρόντες με τη γυναίκα μου σε ταβέρνα του νησιού ένα βράδυ,όταν εμφανίστηκε ο Γιώργος με τη γυναίκα του,την ασφάλειά του και μερικούς τοπικούς παράγοντες της Πάρου.

    Μόλις τον αντιλήφθηκε ο κόσμος-στην πλειοψηφία του νεολαία-άρχισε ένα παρατεταμένο "ΟΥΟΥΟΥ" εν χορώ,ενώ εκτοξεύονταν απίστευτες βρισιές που ούτε λέγονται ούτε γράφονται!

    Κάποιοι πήγαν να τον πλησιάσουν,αλλά τον φυγάδευσαν αμέσως οι άνδρες ασφαλείας του κι έφυγαν άρον-άρον!

    Το περιστατικό είναι 100% αληθινό και συζητιέται πάρα πολύ στην Πάρο,με την έκδηλη και οργισμένη απορία "γιατί κανείς δεν μιλάει" γι'αυτό!

    Γράψτε λοιπόν σας παρακαλώ,για να μάθει ο κόσμος πως εμείς οι Παριανοί ούτε μπάνια κάναμε μαζί με τον Παπανδρέου,ούτε τον καλωσορίζαμε όπως λένε στα κανάλια.Αντίθετα,τα άκουσε για τα καλά!"

    Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΥΤΗ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΤΩΝ "ΑΝΕΜΕΛΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ" ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ:ΔΙΟΤΙ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΟΥΧΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ!

    ΦΥΣΙΚΑ,ΤΑ ΕΓΚΑΘΕΤΑ Μμε ΘΑ ΤΟ ΚΡΥΨΟΥΝ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ,ΠΑΡΟΤΙ Η ΠΑΡΟΣ "ΒΟΥΙΖΕΙ"!

    ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ,ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ!

    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ,ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ,ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι ταγματασφαλίτες και Χίτες που είχαν σκοπό να πολεμήσουν τον ΕΛΑΣ συμμαχώντας ακόμα και με τους Γερμανούς σε πολλές περιπτώσεις μιλάνε τώρα για τον Άρη. Έχουν το θράσος να τον αποκαλούν προδότη και να λενε ότι σκότωσε Έλληνες λες και οι μαχητές του ΕΛΑΣ ήταν τίποτα Τούρκοι και δεν ήταν αυτοί που πολέμησαν πρώτοι και πιο οργανωμένοι το κατακτητή. Λες και δεν ήταν αυτοί που άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους μαζί με τους Άγγλους.

    Αυτό το έθνος βέβαια έχει μακρά ιστορία προδοτών και ξενόδουλων. Από τον Εφιάλτη τους διάφορους προύχοντες επί Τουρκοκρατίας, την επίσημη Εκκλησία και πάλι επί Τουρκοκρατίας, τους προαναφερόμενους επί Β΄παγκοσμίου και φτάσαμε και στους σημερινούς δοσίλογους.


    Αν ήταν σύμμαχος ο σκατά στο τάφο του Σκόμπι τότε τι τους θέλουμε τους εχθρούς?Μια μικρή ματιά στην σύγχρονη ιστορία της Αγγλίας θα μας πείσει πολύ εύκολα ότι μόνο τα συμφέροντα της ήρθε να υπερασπιστεί στην Ελλάδα κι αδιαφορούσε πλήρως για την ανεξαρτησία της Ελλάδας. Όπως και η κάθε μεγάλη δύναμη δηλαδή που θέλει να παίζει παγκόσμιο ρόλο δεν έχει αθώα συμμάχους. Μόνο συμφέροντα έχει.

    Το παραμύθι με τον ΕΔΕΣ που δήθεν πολέμησε ακόμα προσπαθείτε να το πουλήσετε? Του ΕΔΕΣ που αποφάσισε να αντισταθεί μόνο όταν κάποιοι άλλοι είχαν ήδη σημειώσει της πρώτες επιτυχίες και φυσικά με την παρότρυνση των Άγγλων για να μη μείνουν μόνοι τους οι κακοί Κομμουνιστές και πάρουν όλο το λαό με το μέρος τους? Τον ΕΔΕΣ που δεν έριξε ούτε μια σφαίρα στο Γοργοπόταμο?

    Όσ για το Ζαχαριάδη άλλος ένας πολιτικάντης που δεν μπορούσε να φτάσει τα πράγματα μέχρι το τέλος. Δεν είχε το θάρρος όπως η ιστορία αποδυκνύει ότι πολύ άνθρωποι μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος, να τα παίξουν όλα ή τίποτα. Μετά την προδοσία της της παράδοσης των όπλων τι να πει κανείς. Οι αληθινοί αγωνιστές κλαίγανε όταν παραδίδανε τα όπλα τους γιατί βλέπαν αυτό που θα έρθει αλλά το κόμμα προσέβλεπε σε κομμάτι από την εξουσία προφανώς. Λες και μπορείς ποτέ να κάνεις συμφωνία με άνθρωπο που προτίμησε να πολεμήσει με το Γερμανό εναντίον σου παρά να συμπαραταχθεί. Πόσοι Χύτες αλήθεια καθάριζαν Κομμουνιστές μαζί με τους Γερμανούς? Υπάρχουν και μαρτυρίες των΄ιδίων των μελλών της οργάωσης που έχουν το θράσος να λένε ότι η οργάνωση δεν ιδρύθηκε για να πολεμήσει τους Γερμανούς αλλά τους Κομμουνιστές οπότε δεν έχουν τίποτα για να απολογηθούν.

    Η ιστορία πρέπει να αναμοχλεύετε και να διαβάζεται για να καταλαβαίνουμε τα λάθη που έγιναν. Για να καταλάβουμε ότι οι προδότες δεν έχουν λόγο και τιμή και δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσουμε τίποτα μαζί τους. Για να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν μέσες λύσεις, οι οποίες δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια εκεχειρία που αργά η γρηγορα θα ανατραπεί. Αντί ο ΕΛΑΣ να έχει πάρει την Αθήνα και να έχει πετάξει στη θάλασσα τους Άγγλους τους Γερμανούς και τους ντόπιους συμμάχους τους παρέδωσε τα όπλα κι αναγκάστηκε μετά από αυτούς να ξαναβγεί στο βουνό με τελείως διαφορετικούς όρους κι έχοντας χάσει το πάνω χέρι. Γι αυτό προσοχή στο σημερινό ΚΚΕ που δείχνει ότι όπως και τότε δεν είναι πραγματικά επαναστατικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σας πονάει που ο Άρης αν και με όλη αυτή τη λάσπη εδώ και 60 χρόνια παραμένει αυτός που στη συνείδηση της πλειοψηφιας ήταν ο πραγματικός ηγέτης της αντίστασης. Αυτός που πολεμούσε και για τους άνύπαρκτους του ΕΔΕΣ που περίμεναν τους Άγγλους για να κινηθούν. Ας όψεται το ΚΚΕ που το πούλησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΗΣ
    γεώργιος ο γ΄ του πασοκ.
    ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ
    τίποτε παραπάνω-παρακάτω.

    αυτούς τους ελάχιστους εδώ τους πετσοκομμένους πασόκους..πως να τους χαρακτηρίσεις..μου λές ?

    ΖΩΑ Ή ΦΥΤΑ ..ΠΑΣΟΚ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο τύπος της αρθρογραφίας σου και η απίστευτη εμμονή σου Νικολαίδη να γυρνάς σε αδελφοκτόνες εποχές που πληγώθηκαν κορμιά και ψυχές και που το Έθνος μας στέναξε από τον διχασμό,με έχουν πείσει απόλυτα ότι είσαι ένα ιδιαίτερα προβληματικό και κομπλεξικό άτομο.
    Υ.Γ. Παρεπιπτόντως οι νέοι άνθρωποι ουδόλως ενδιαφέρονται γιά τα φανατισμένα και διχαστικά κηρύγματα σου.
    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΣΑΙ ....ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΕ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙΣ,ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ,ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ" ΚΑΤΑ ΑΘΩΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ.
    ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΓΙΝΑΝ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΤΟΤΕ,ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟΤΕΡΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΠΟΥΛΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ,ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΤΕ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΩΜΕΝΑ.
    ΕΣΥ ΟΜΩΣ,ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΩ ΓΙΑΤΙ,ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΙΣ ΞΥΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΘΕΛΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ.
    ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΓΡΑΦΙΚΟ, ΜΙΣΑΛΟΔΟΞΟ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ.ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΠΑΛΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΓΡΑΨΕΣ. ΠΟΣΟ ΓΑΜΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ;ΞΥΠΝΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΛΗΤΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ


    ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΟΥΤΕ ΕΞΟΡΙΕΣ, ΟΥΤΕ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΑ..

    ΒΥΘΙΣΗ ΣΤΟ ΘΕΙΙΚΟ ΟΞΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΗΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση