GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια πρόταση για την μερική αποφυγή της αποχής...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη Δεν χρειάζεται να είσαι ο Κάλχας ή η Λίτσα Πατέρα για να προβλέψεις ότι στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίο...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Δεν χρειάζεται να είσαι ο Κάλχας ή η Λίτσα Πατέρα για να προβλέψεις ότι στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου, η αποχή θα κυμανθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.
Τα αίτια γνωστά και εκφρασμένα συνολικά στην αποστροφή του κόσμου έναντι των...
 πολιτικών προσώπων που συνεχίζουν να συναποτελούν ένα παρηκμασμένο πολιτικό σύστημα μιας κάποιας κακοποιημένης δημοκρατίας. Καταγράφονται σε φύλλα και φυλλάδες, σε και portals ακόμη στενών... συνεργατών του κ. Αβραμόπουλου (βλ.π. statesmen.gr).
Από τον ανεξάρτητο κρητικό, μέχρι τον ξεχασμένο μακεδόνα και από τον απογοητευμένο αγρότη μέχρι τον αποκαμωμένο ψαρά ο τόπος είναι κοινός. "Δεν ψηφίζουμε κανέναν, είναι όλοι ίδιοι και άχρηστοι". Ένας ολοκληρωτικός μηδενισμός που δεν συναντάται τελευταία, αλλά έχει τις ρίζες του μετά την εμφάνιση της οικογενειοκρατίας στην Ελλάδα. Η κυκλωτική επανάληψη ονομάτων/φερόμενων σωτήρων όπλιζε τον έλληνα πολίτη με μια εγκληματική ανοσία. Μια αδιαφορία που απλά διακόπτονταν την ημέρα των εκλογών, όπου ψηφίζονταν ο λιγότερο κακός από τους τυχερούς απόγονους. Τώρα, πια αυτή η ανοσία μετετράπη σε πλήρη αποστροφή. Σε ξενέρωμα δίχως μεταστροφή.
Το αποτέλεσμα της κάλπης όμως θα είναι αναπόφευκτα το ίδιο (δικομματικό), αλλά με μειωμένα ποσοστά. Και μπρος σ' αυτή τη διαφαινόμενη χαμηλή προσέλευση, τα επιτελεία των κομμάτων αγωνιούν και προσπαθούν να βρουν εκείνα τα άφθαρτα πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής που θα προσελκύσουν αδιάφορους ψηφοφόρους. Μια αναζήτηση που προφανώς είναι κι αυτή προς την λάθος κατεύθυνση και μάλλον θα έχει ως αποτέλεσμα τη φθορά των όποιων εναπομεινάντων προσωπικοτήτων στο χώρο της πολιτικής. Εξού και καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία. Επιλογές στο όνομα της επικοινωνίας και για χάριν εντυπωσιασμού ή παραπλάνησης που αναμένουν τις τελειωτικές αποφάσεις του Πρωθυπουργού για τις σημαίνουσες υποψηφιότητες. Αναρωτιέμαι όμως πόσο αλλιώτικο αντίκτυπο θα είχε στο κοινό αίσθημα, αν τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και ο κ. Σαμαράς (αλλά και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί) ζητούσαν πρώτα τις παραιτήσεις από το βουλευτικό αξίωμα όλων όσων ζητούν να υπερασπιστούν την τιμή των κομμάτων; Mία μόνο τέτοια κίνηση δεν θα ήταν αρκετή για να αντιστραφεί το κλίμα καχυποψίας και να αρχίσει ξανά να χτίζεται μια σχέση εμπιστοσύνης από μηδενική, αλλά ειλικρινή βάση; Aναρωτιέμαι...

14 σχόλια

  1. Μαγκες μην τρωτε το παραμθι της αποχης των πασοκων. Ξερουν τι ερχεται τραγικη συντριβη..

    ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ

    ειναι τυχαιο που ΕΜΜΕΣΑ προωθουν τοσο την αποχη?....
    ειδτε και πριν με 40%+ αποχη ο μαλακας βγηκε με 42%!

    ολοι στις καλτσες και ψηφιστε μικρα κομματα για να πεσουν τα ποσοστα των δυο μεγαλων κι αλλο.

    ειναι απλα μαθηματικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΞΑΝΑΣΤΗΝΟΥΝ.

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ !

    ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΡΑΓΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΘΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ.

    ΨΗΦΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Χ Ι ΑΠΟΧΗ/ΑΚΥΡΟ26 Αυγ 2010, 10:33:00 π.μ.

    ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ !!! , ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ (ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ & ΜΠΛΕ) ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΟΧΙ ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ ΑΚΥΡΟ , ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΟΥΝΤΑΙ. Κ Α Τ Α Δ Ι Κ Α Σ Τ Ε ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑΙ στην προσέλευση στις κάλπες. Ψηφίζουμε άκυρο γράφοντας ΓΑΜΩ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Ένας ολοκληρωτικός μηδενισμός που δεν συναντάται τελευταία, αλλά έχει τις ρίζες της μετά την εμφάνιση της οικογενειοκρατίας στην Ελλάδα."



    ΠΑΤΕΡ ΓΙΩΤΗ

    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΣΥ ΤΗΝ ΑΒΑΝΤΑΡΕΙΣ ΟΜΩΣ .


    ΦΑΣΚΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρτε το χαμπαρι.
    ο αλλοδαπος καθυστερημεος πηρε μπόλικα εκατομμυρια απο τις τραπεζες για να μας βαλει στο δντ.

    Μολις παρει τον πουλο, η δει οτι η κατασταση ζοριζει, θα φυγει ουτως η αλλως εξω για την θεση στο οηε η την παγκοσμια τραπεζ που του εχουν κρατημενη σαν ανταλαγμα και αυτη για το δντ.

    δεν τον νοιαζει η ελλαδιτσα
    παρτε το χαμπαρι επιτελους

    καποιος πρεπει να τον καθαρισει πριν την κανει εξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ψηφίστε ΜΑΖΙΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ !!!!


    Δεν υπάρχει άλλη λύση... είναι οι ΜΟΝΟΙ που διαφωνούν μαζί τους, που είναι εχθροί τους.

    ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τόσα άλλα αριστερά κόμματα!!!

    ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!


    ΟΧΙ ΑΚΥΡΟ...ΟΧΙ ΛΕΥΚΟ..

    είναι ΣΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ το πρώτο κόμμα!

    Τα χουν μαγειρέψει για να ευνοούνται.

    Μετράτε ΨΗΦΟΥΣ...ΟΧΙ ΠΟΣΟΣΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αποχή ως τροπος αντιδρασης ειναι μια σαχλαμαρα και μιση. Ειναι σαν να μπαινει ο κλεφτης σπιτι σου, κι εσυ για να εκφρασεις τη δυσαρεσκεια σου που τον βλεπεις μεσα στο σαλονι σου, απλα δεν του μιλας και του κρατας μούτρα, αντι να του φερεις το βαζο στο κεφαλι. Οσοι εχετε αποφασισει να απεχετε λογω διαμαρτυριας, ειστε απλα ηλιθιοι, χωρίς καμία επιείκεια. και σας αξιζει να σας ξεσκισουν μετα, χωρίς να δικαιουσθε καν να ομιλειτε. Τοσο απλα. Ειτε σας αρεσει ειτε οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 11:38 Το ακυρο ειναι η αγαπημενη ψηφος του κατεστημενου, επειδη δεν φαινεται πουθενα. Και εσυ νομιζεις οτι θα ιδρωσει το αυτι κανενος, αν βρεθουν 50.000 ακυρα που θα λενε "γαμω τη δημοκρατια σας"? Εισαι πολυ ασχετος φιλε μου. Ή βαλτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μαριε αντωνη Παπαγιωτη

    πες να κατεβεις ο πολυ πολυ πολυ στενος στενος στενος
    που ειστε ολη μερα μαζι στο καφε του στη Κοτζια, που τα μοιραζεστε ολα

    "φιλος" σου

    γρηγορης βαλλιανατος!

    ολοι μας τον αγαπαμε γιατι ειναι πολυ καλο μυαλο.

    αλλα σ εσενα τι σου βρηκε και σε σερνει μαζι του??

    μαλλον εχει πολυ κακο γουστο...

    ή εχεις κατι που μαγνιτιζει. ξερεις εσυ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τωρα τον Νοεμβριο που θα γινουν οι εκλογες φροντηστε να στειλετε στο ταλαιπωρημενο παιδι μια κουραδα μεσα στην καλπη για τα επιτευγματα του.Μαυριστε τους ολους ρε ψηφιστε το κομμα των περιπλανωμενων ασκητων, τους τρογλοδυτες, τους περιπατητες τους αναριχητες, τους εξερευνητες,τους σπηλαιολογους,το κομμα των ανεργων του ΟΑΕΔ, το κομμα των χρεωκοπημενων εμπορων,το κομμα των μαυρισμενων του Τειρεσια (αυτοι θα ριχνουν μεσα στην καλπη σφραγισμενες επιταγες και διαμαρτυρημενα γραμματια), την τζουλια και τον μενιο, τον μιστερ μπουτια, τον εθνικο σταρ,τον σειρηνακη,τον 11880, τον τυχαιο δεν νομιζω,τους χορευτες,την ντουβλη τοσους εχει ρε... οχι ρε τις κουφαλες των μεγαλων κομματων και τους ταχα δηθεν ανεξαρτητους μπηνεδες. ΣΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ξυπνατε, τρωνε πινουν θελουν να γ...... και κ....Μην δινετε αλλη χαρα σε κανενα βλαμμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οτι εχει ο καθενας προχειρο ας το ριξει μεσα στην καλπη. Σκατα, χαρτια, κουρελια,πατσαβουρες,μαλαστουπες οτι διαθετε.
    Αν ψηφισετε ψηφιστε κανενα εξωγηινο μονο περοπλανωμενο απελπισμενο. ΟΧΙ στις κουφαλες ξερετε ολοι πολυ καλα ποιοι ειναι τους ζειτε στο πετσι σας.
    Αν και ειναι ευκαιρια να δουμε ποσα κομματοσκυλα λιγδιαρηδες σιχαμερους κλακαδορους και χειροκροτητες της πλακας κουβαλανε τα λαμογια μαζι τους.
    Ασφαλως ολοι αυτοι την επομενη μερα ξερετε τι λενε; εγω να τους ψηφισω; τρελλος θα εισαι... τετοιοι πουστηδες τραχαναδες ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Περιμενω τον βλαμμενο το βραδυ των εκλογων που θα βγει και στην απταιστον αραμαικη θα μας πει: η κυβερνηση πηρε το μηνυμα, ο λαος μιλησε, αλλα εγω εξυνα τα αρχιδια μου, θα συνεχισουμε το εργο μας για την αναπτυξη του τοπου μεχρι να σας εξαφανισουμε ολους, οποτε θα ερθει στα ισια της η χωρα. Μην ανησυχειτε για τον πληθυσμο θα τον αναπληρωσουμε απο αλλες χωρες οπου ζουνε φτωχοι ,καλοι και κατατρεγμενοι ανθρωποι. Οι μεταναστες ειναι το μελλον της Ελλαδας γιαυτο θα τους κανουμε ολους Ελληνες, μην κοιτατε τους Ιταλους που τους διαολοστελνουν, μην κοιτατε τους Γαλλους που τους πετανε σαν μπαζα, μην κοιτατε τους Εγγλεζους που δεν δεχονται μεταναστες, μην κοιτατε τους Γερμανους που απο το αεροδρομιο τους γυριζουν πισω, αυτοι ειναι απολιτιστοι και δεν ειναι σαν εμας τους Ελληνες. Οι υποψηφιοι που στηριξε το ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ!!!!!!!!!και της ευθυνης εναντι της moodys της fitch της goldman suchs της morgan stanley,της standard and poors θα φερει εις το εργο που του ανεθεσε ο σομαλονιγηριανοπακιστανοαλβανοτσετσενογεωργιανοιρακινοινδοαιγυπτιακοαλβανοελληνικος λαος.
    Ριξτε και μια ματια γυρω του στους παρατρεχαμενους Ραγκουσοπαπακωνσταντινογερουλανοπεταλωτες που θα κουνανε το κεφαλι τους καταφατικα ...βεβαια ...βεβαια...
    ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΕΣ....Λιγα ειναι τα ψωμια σας ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα ΑΚΥΡΑ μετράνε ΥΠΕΡ τους!!!


    ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ! ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΔΙΑ!

    ΨΗΦΙΣΤΕ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΙΔΕΕΣ..αν μη τι άλλο διαφορετικοί!

    Δε χρειάζεται να ψηφίζετε τζούλιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση