GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα παρασκήνια των δημοτικών εκλογών στην Άνδρο...

Από τον Κυκλαδοθυμικό kykladothymikos@yahoo.gr ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΝΔ: ΠΡΑΣΙΝΟΒΕΝΕΤΟΙ ΣΟΥΣΟΥΔΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ Το βαθύ καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ χ...

Από τον Κυκλαδοθυμικό
kykladothymikos@yahoo.gr
ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΝΔ: ΠΡΑΣΙΝΟΒΕΝΕΤΟΙ ΣΟΥΣΟΥΔΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ
Το βαθύ καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιώντας σαν φερετζέ τη ΝΔ και τις προσωπικές φιλοδοξίες υποψηφίων που πρόσκεινται στο χώρο της ΝΔ, προσπαθεί παραμένοντας συγκροτημένο να αλώσει το νέο Καλλικρατικό Δήμο Ανδρου, ένα από τους λίγους νέους δήμους που διεκδικούσε με αξιώσεις να κερδίσει η ΝΔ στις Κυκλάδες.
Στην Άνδρο των Κυκλάδων, προκύπτει από την συνένωση των τριών Καποδιστριακών Δήμων (Χώρας, Κορθίου, Υδρούσας) ένας νέος ενιαίος Δήμος, ο Δήμος Άνδρου.
Η ΝΔ έλαβε στην Άνδρο στις εκλογές του 2009 περίπου το 50%, δέκα μονάδες πάνω από το ΠΑΣΟΚ, τη στιγμή που σ’όλη την Ελλάδα καταποντιζόταν, δείχνοντας έτσι την...
 άνετη τοπική πολιτική επικράτησή της και τις ισχυρές καταβολές της .
Στην ίδια περιοχή λοιπόν στην Άνδρο, η ΝΔ κινδυνεύει να γίνει έρμαιο των μεθοδεύσεων του ΠΑΣΟΚ καθώς αδυνατεί να προβάλει μια αποδεκτή, ευπρεπή, αυτόνομη πολιτικά και ιδεολογικά, δημοτική υποψηφιότητα, και κινδυνεύει να αποδεχθεί τετελεσμένα και λύσεις «επικράτησης» της μέσω μεταμφιέσεων και παρα φύσιν συνεργασιών, που απαξιώνουν τη ΝΔ πολιτικά και δίνουν διέξοδο στις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ να διατηρήσουν και να επεκτείνουν τον έλεγχό τους στο νέο ενιαίο Δήμο.
Έτσι ο φερόμενος ως ο εκλεκτός νεοδημοκράτης υποψήφιος από την Χώρα Άνδρου, ιατρός Σουσούδης Θεοδόσης, αισθανόμενος αδύναμος και εγκλωβισμένος στη πορεία προς τις εκλογές, έχει έρθει ήδη σε συμφωνία συνεργασίας συνδυασμών με το πασοκικό δήμαρχο του υπερχρεωμένου Δήμου Υδρούσας, Κυριάκο Θωμά, που ζήτησε και έλαβε αντάλλαγμα τρείς αντιδημαρχίες, τη προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου του νέου Δήμου, καθώς και τη μη πραγματοποίηση διαχειριστικού ελέγχου στα οικονομικά του Δήμου Υδρούσας.
Η συμφωνία λέγεται ότι έγινε υπό τις ευλογίες του βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων Παναγιώτη Ρήγα, ανακοινώθηκε στα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, και τώρα οι συνεταίροι αναμένουν την στήριξη της ΝΔ, ενώ έχουν αναγγείλει και κοινή εκδήλωση τους στις 21 Αυγούστου.
Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων «θυσιάσθηκε» προσωρινά από την πλευρά του Κυριάκου Θωμά, ο σύμβουλος του από την Χώρα και τέως δήμαρχος Δημήτρης Γιαννίσης, που έλαβε όμως διαβεβαιώσεις ότι θα χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια, σαν επικεφαλής της Αναπτυξιακής Δημοτικής Εταιρίας Άνδρου.
Επίσης την στήριξη της ΝΔ έχει ζητήσει ο προσκείμενος στην ΝΔ, νυν δήμαρχος Χώρας Άνδρου Μανώλης Βάμβουκας, που την είχε λάβει στις εκλογές του 2006, και που πρόσφατα δήλωσε ότι θα συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές, χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχει δημιουργήσει δυναμική νίκης .
Άπο την άλλη πλευρά την στήριξη της ΝΔ αναζητεί και αναμένει χωρίς να το βροντοφωνάζει ο προερχόμενος από τον χώρο του Συνασπισμού επιτυχημένος υπερκομματικός δήμαρχος Κορθίου Γιάννης Γλυνός, στήριξη που είχε από τη ΝΔ στις εκλογές του 2006, και προβάλλοντας τώρα την ομολογουμένως μεγάλη εμπειρία του και το σημαντικό του έργο, κατόρθωσε να προσελκύσει στον συνδυασμό του μεγάλο αριθμό νεοδημοκρατών, που δεν θέλουν ούτε ζωγραφιστό να σκέφτονται τον Κυριάκο Θωμά να κινεί τα νήματα στο νέο ενιαίο Δήμο Άνδρου, έχοντας σαν "βιτρίνα" τον φιλόδοξο και άπειρο Θεοδόση Σουσούδη .
Ουσιαστικά την πιο αξιοπρεπή και διαφανή πολιτικά υποψηφιότητα, συγκροτεί ο μετριοπαθής έπαρχος Άνδρου προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ αλλά πρόσφατα αποστασιο-ποιημένος και αδειασμένος από το ΠΑΣΟΚ κάτω από το βάρος των εξελίξεων Γιάννης Μαλταμπές, με σημαντικό έργο λόγω της θέσης του και των κονδυλίων που μοίρασε στη περιφέρεια από το 2002, που στηρίζεται και από κάποιους νεοδημοκράτες, αλλά που μέχρι στιγμής πρωτοτυπεί, αναμένει και δεν αποζητά την στήριξη της ΝΔ αλλά ούτε και του ΠΑΣΟΚ.
Είναι σημαντικό και ενδεικτικό των μεθοδεύσεων αυτών, ότι το επίσημο κεντρικό ΠΑΣΟΚ τηρεί σιγήν ιχθύος Κυκλάδων, καθώς ο παραπάνω μακιαβελικός σχεδιασμός πιστώνεται στις επιλογές του.
Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση της ΝΔ στην Άνδρο και η ΝΟΔΕ Κυκλάδων της ΝΔ, έχει παραμερισθεί και δεν συμμετέχει στις εξελίξεις αυτές, παρά τις πιέσεις που δέχεται .
Ισχυρά πρόσωπα από τον εφοπλιστικό κόσμο της Άνδρου, με ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβαν να τον ενημερώσουν, ώστε να αποφευχθεί ένας πανωλεθρίαμβος της ΝΔ στο νησί των εφοπλιστών την Άνδρο, με τις πολιτικά ερμαφρόδιτες λύσεις που μεθοδεύει το ΠΑΣΟΚ, και έτσι κανένα χρίσμα ή υποστήριξη δεν αναμένεται να δοθεί από τη ΝΔ πρίν τις αρχές Σεπτέμβρη, παρ’ όλες τις πολλαπλές πιέσεις των ενδιαφερομένων σε κάθε πλευρά.

12 σχόλια

  1. Η Άνδρος...


    Που την είχαν ξεσχίσει οι κωλοβενετσιάνοι και κωλόφραγκοι για αιώνες!

    Όπως και την Μύκονο...


    Και κάτι μου λέει ότι οι σκατοληστές αυτοί έρχονται και ξανέρχονται στα παλιά τους λημέρια - και όχι μόνο τα καλοκαίρια ως τουρίστες, αλλά ίσως και ως πολιτευτές!!


    Γαμημένο πασόκ, θα φας ξέσκισμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκατα και μαυρο σε πρασινους-γαλαζιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παγκαλος : ένα από τα κυριώτερα αλβανικά τσογλάνια που είναι μέλη τής γερμανικής συμμορίας πασόκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το καράβι της κυβέρνησης βουλιάζει και οι ναυαγοί ψάχνουν βάρκες στην τοπική αυτοδιοίκηση.

    ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ.....
    Περιμένω λοιπόν την Μπιρμπίλη να διορθώσει την αδικία της ληστείας των τελών κυκλοφορίας του 2010 … ο ΓΑΠ το είπε.

    Περιμένω την κα Γεννηματά να μας πει πως φεύγει από το Υγείας …ως πετυχημένη ή αποτυχημένη κύριε ΓΑΠ;

    Περιμένω την κα Κατσέλλη να μας ξαναπεί για τον πληθωρισμό του 6% και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες …της ύφεσης και την απορρόφηση του ΕΣΠΑ …μάλλον αναρρόφηση είναι θα μας εξηγήσει ο ΓΑΠ

    Περιμένω τον κύριο Αρναουτάκη να μας πει για την επιτυχία του 4% του ΠΔΕ να γίνει 36% περικοπή …ο ΓΑΠ θα μας μιλήσει για οικονομικές επιτυχίες.

    Μας δουλεύουν για άλλη μια φορά …για αυτό πρέπει όλοι οι υποψήφιοι του μνημονίου να μαυριστούν στις περιφέρειες.
    ΜΑΥΡΟ ΚΑΤΡΑΜΙ ΠΟΥ ΝΑ ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΙΟΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. TO ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΙΒΕΛΟΓΡΑΦΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΠΕΝΑ ΓΝΩΣΤΟΥ ΞΕΡΟΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΓΥΡΟΛΟΓΟΥ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΤΟΥ ΤΑΞΑΝΕ ΟΙ 2 ΠΟΥ ΕΚΘΕΙΑΖΕΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ?

    Διαπορων Ανδριωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εντελώς τυχαία ξέχασε ο συντάκτης του κειμένου να ανφερθεί στην οργή του Ανδριώτικου λαού για το ανύπαρκτο-καταστροφικό έργο της Δημοτικής Αρχής Βάμβουκα-Θεολόγου και την σωρεία ανεπιτυχών "έργων" του ¨επιτυχημένου" (ας γελάσουμε) Γλυνού! Εσχάτως καίγεται να συγκεντρώσει τους υπόλοιπους υποψήφιους σε ένα συνδυασμό φοβούμενος την απώλεια της ΚΟΥΤΑΛΑΣ. Είναι και πολλά τα ανοίγματα που έχει κάνει..δεν "βγαίνει αλλιώς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "ΜΗΔΕΝΙ ΔΙΚΗΝ ΔΙΚΑΣΗΣ ΠΡΙΝ ΑΜΦΙ ΜΥΘΟΝ ΑΚΟΥΣΗΣ" !!
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΑΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟΝ κο ΣΟΥΣΟΥΔΗ ΙΣΤΟΤΟΠΟ energospolitisandrou.blogspot.com, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ:

    Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι ο παρόν ιστότοπος δεν είναι παρά ένα άθλιο και αναχρονιστικό φερέφωνο ενός συγκεκριμένου εκλογικού συνδυασμού. Κατηγορείτε για Μασονίες, όταν ο ιατρός και επικεφαλής του συνδυασμού τεκμαίρεται ότι είναι μέλος της λέσχης LIONS Άνδρου. Μιλάτε για αδιαφάνεια, όταν εκείνος με αδιαφανείς πρακτικές βρέθηκε Διευθυντής στο Κέντρο Υγείας Άνδρου παρακάμπτοντας ιατρούς με σαφώς μεγαλύτερη προϋπηρεσία και πείρα. Τον εξαίρετε για τις ικανότητές του όταν όποιος έτυχε να παρακολουθήσει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Άνδρου, διαπίστωσε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει παντελή άγνοια περί τοπικής αυτοδιοίκησης. Επιθυμείτε δηλαδή για Δήμαρχο Άνδρου έναν αρρωστημένα φιλόδοξο ελιτιστή, άπειρο παρά τη θητεία του στο Δήμο ως δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος προβάλλει σαν προσόν την «σχέση του με τους ισχυρούς», η πλειονότητα των οποίων μόνο δεινά προξένησαν στο νησί όλα αυτά τα χρόνια. Κύριοι, αυτή η Ελλάδα της «σχέσης με τους αδηφάγους ισχυρούς» έχει παρέλθει. Στη συνείδηση του μέσου πολίτη αποτελούν την πηγή του κακού, τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και πανελλαδικά. Και σαν να μην έφτανε αυτή η αναίσχυντη και άνευ όρων προβολή του προαναφερθέντος υποψηφίου, εκθειάζετε και τον εσχάτως συνεργάτη του, έναν ρίψασπι με αδιαφανή θητεία στο Δήμο Υδρούσας που από Δήμαρχος αποφάσισε να συμμετέχει ως «δεύτερο όνομα» στο συνδυασμό και να έχει επικεφαλής τον προαναφερθέντα ιατρό (τι του έταξαν, αλήθεια? Γιατί δεν το ψάχνετε σαν έγκριτοι δημοσιογράφοι που είστε?).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλύτερα να έχουμε την ελπίδα μιας καλύτερης μέρας με έναν "ελιτιστή, άπειρο κλπ" παρά να παραδοθούμε ΞΑΝΑ στα γνωστά ΛΑΜΟΓΙΑ που έχουν ξεσκίσει τις σάρκες του νησιού τα τελευταία 12 χρόνια!
    ΑΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΕΡΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΝΑΝ ΚΑΘΑΡΟ "ΕΛΙΤΙΣΤΗ" ΔΗΜΑΡΧΟ
    ΠΑΡΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΘΗΤΕΙΑΣ ... ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
    ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ !!!
    ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "ΣKΑΣΜΕΝΟΙ" "ΧΟΛΩΜΕΝΟΙ" KAI KAKOΒΟΥΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΛΙΒΕΛΟΓΡΑΦΗΜΑ !!
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση