GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οταν ο... Kostas «ενημέρωνε» τις ΗΠΑ

Στο φως έγγραφο που αποκαλύπτει τι έλεγε στους Αμερικανούς ο Κ. Καραμανλής , ως απλός βουλευτής, το 1993 Tου ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΝΤΙΟΥ http://www...

Στο φως έγγραφο που αποκαλύπτει τι έλεγε στους Αμερικανούς ο Κ. Καραμανλής, ως απλός βουλευτής, το 1993

Tου ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΝΤΙΟΥ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=23718951

H κυβέρνηση (Μητσοτάκη) είναι ανεπαρκής» και «το υπουργικό συμβούλιο απλώς δεν ξέρει τι κάνει».
Τις διαπιστώσεις αυτές κάνει στις 4 Ιουνίου του 1993 ο τότε βουλευτής Θεσσαλονίκης και μετέπειτα πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για τον Κώστα Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του στη διάρκεια συνομιλίας του με τον υπαρχηγό της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα Τζιμ Γουίλιαμς.
Η συνομιλία των δύο ανδρών περιγράφεται σε εμπιστευτικό τηλεγράφημα της πρεσβείας προς τον τότε υπουργό Εξωτερικών Γουόρεν Κρίστοφερ στον οποίο...
 δίνεται η εικόνα της επερχόμενης ήττας της Νέας Δημοκρατίας «από τον άρρωστο Ανδρέα Παπανδρέου» -όπως τονίζεται σε άλλο εμπιστευτικό τηλεγράφημα.
«Πολλοί από τους συνεργάτες του (κ. Μητσοτάκη) στη Νέα Δημοκρατία αντάλλασσαν «αρρωστημένα χωρατά» (''sick jokes'') », έλεγε στους Αμερικανούς ο Κώστας Καραμανλής.
«Συχνές επαφές»
Ο κ. Γουίλιαμς γράφει ότι οι Αμερικανοί διπλωμάτες έχουν περιοδικές συνομιλίες αλληλοενημέρωσης με τον κ. Καραμανλή. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μετέπειτα πρωθυπουργός εκφράζει με άνεση τις απόψεις του ακόμα και όταν πρόκειται να μεταφέρει κουτσομπολιό από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Σε κάποια στιγμή της συζήτησης ο κ. Καραμανλής αναφέρεται στην επίσκεψη του Κώστα Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Ο Αμερικανός διπλωμάτης περιγράφει τα λόγια του κ. Καραμανλή ως εξής: (...) «Πολλοί από τους συνεργάτες του (κ. Μητσοτάκη) στη Νέα Δημοκρατία αντάλλασσαν «αρρωστημένα χωρατά» («sick jokes») υπονοώντας πως αυτή ήταν η τελευταία επίσκεψη του Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού στη βόρεια πρωτεύουσα της Ελλάδας».
Ο Κώστας Καραμανλής ενημερώνει τον συνομιλητή του ότι «αν και οι δημοσκοπήσεις είναι κακές εδώ και πάνω από έναν χρόνο, αυτό που είναι νέο είναι η πίστη πως όλες οι θυσίες των μέτρων λιτότητας -που οι περισσότεροι συμφωνούν πως ήταν αναγκαία- έγιναν μάταια, μιας και η οικονομία δεν αναμένεται να ανακάμψει ουσιαστικά τον επόμενο χρόνο».
Ο μετέπειτα πρωθυπουργός πέφτει εντελώς έξω στις προβλέψεις του όσον αφορά την τύχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τον χρόνο πραγματοποίησης των εκλογών. Στο εμπιστευτικό τηλεγράφημα φαίνεται να λέει ότι «παρ’ όλα τα αρνητικά, η κυβέρνηση δεν είναι πιθανό να πέσει ούτε ο Μητσοτάκης να απομακρυνθεί στο πλαίσιο κομματικής εξέγερσης». Επίσης πιστεύει «πως ο πρωθυπουργός (Μητσοτάκης) και η κυβέρνηση θα καταφέρουν «να επιβιώσουν στη θύελλα» έως την επόμενη άνοιξη, οπότε πρέπει να γίνουν εκλογές (μέχρι τον Μάιο 1994)».
Ο κ. Καραμανλής πέτυχε μόνο στην πρόβλεψη για την ήττα του κυβερνώντος κόμματος. Γράφει ο κ. Γουίλιαμς: «Ωστόσο, ο Καραμανλής δεν βλέπει να υπάρχει καμία πιθανότητα αποτροπής μιας νίκης του ΠΑΣΟΚ, εκτός κι αν απροσδόκητα ασυνήθιστα γεγονότα αλλάξουν το πολιτικό τοπίο». Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφερόταν στην πιθανότητα να καταστεί ανήμπορος ή να πεθάνει ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Ολο το κείμενο του εμπιστευτικού τηλεγραφήματος προς τις ΗΠΑ
4 Ιουνίου 1993, Ωρα: 15.44
Από: Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα
Προς: τον υπουργό Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον
ΘΕΜΑ: Ο (Κώστας) Καραμανλής βλέπει βαθύτερη κρίση στο κόμμα, αλλά πιστεύει πως ο Μητσοτάκης μπορεί να αντέξει μέχρι τον επόμενο χρόνο
1. ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ - Ολόκληρο το κείμενο
ΣΥΝΟΨΗ: 2. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής υποστήριξε στον υπαρχηγό της Διπλωματικής Αποστολής (ADCM) στις 3 Ιουνίου πως το κλίμα εντός του κόμματος έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες εξαιτίας α) μιας εντεινόμενης ανησυχίας πως το κυβερνητικό πρόγραμμα λιτότητας είχε εκπονηθεί μάταια και β) μιας ενισχυόμενης πεποίθησης πως «το υπουργικό συμβούλιο απλώς δεν ξέρει τι κάνει». Εν τούτοις, ο Καραμανλής πιστεύει πως ο Μητσοτάκης θα καταφέρει να αποφύγει μια εσωκομματική ανταρσία και πρόωρες εκλογές και έτσι να επιβιώσει έως το τέλος της θητείας του. Σχετικά με τη Μακεδονία, ο Καραμανλής διατύπωσε την άποψη πως ο Μητσοτάκης έχει επιτύχει μια πανέξυπνη πολιτική μανούβρα αποφεύγοντας μια κομματική ή κοινοβουλευτική ψηφοφορία με θέμα τη συμβιβαστική πρόταση των Βανς/Οουεν η οποία ενδεχομένως να είχε οδηγήσει στην πτώση του, και υποστήριξε πως η χρονικά απροσδιόριστη καθυστέρηση σχετικά με το όνομα εξυπηρετεί τα συμφέροντα και του Μητσοτάκη και του Γκλιγκόροφ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
3. Ο Υπαρχηγός της Διπλωματικής Αποστολής (ADCM) συναντήθηκε στις 3 Ιουνίου με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή για μια από τις περιοδικές συνομιλίες τους σχετικά με την ελληνική πολιτική σκηνή. Οπως συνήθως, ο Καραμανλής ήταν ανοικτός και στοχαστικός στις απόψεις του.
Α. ΟΛΟΕΝΑ ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ
4. Ο Καραμανλής σημείωσε πως η θέση του πρωθυπουργού έχει αποδυναμωθεί σημαντικά τους περασμένους έναν-δύο μήνες, από την αποτυχία της πρότασης μομφής της αντιπολίτευσης και μετά, και πως υπάρχει στο κυβερνών κόμμα μια εξαπλούμενη αίσθηση επερχόμενης ήττας. Αν και οι δημοσκοπήσεις είναι κακές εδώ και πάνω από έναν χρόνο, αυτό που είναι νέο είναι η πίστη πως όλες οι θυσίες των μέτρων λιτότητας -που οι περισσότεροι συμφωνούν πως ήταν αναγκαία- έγιναν μάταια, μιας και η οικονομία δεν αναμένεται να ανακάμψει ουσιαστικά τον επόμενο χρόνο. Επιπλέον, υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση εντός του κόμματος πως η κυβέρνηση είναι ανεπαρκής και πως «το υπουργικό συμβούλιο απλώς δεν ξέρει τι κάνει».
5. Προσφέροντας κάποια ανεκδοτικά παραδείγματα του κλίματος στο κόμμα, ο Καραμανλής διηγήθηκε πως κατά τη διάρκεια μίας πρόσφατης επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη (την οποία αντιπροσωπεύει στο κοινοβούλιο), τα συγκεντρωμένα πλήθη στις δημόσιες εμφανίσεις του πρωθυπουργού ήταν δυσάρεστα μικρά. Επιπροσθέτως, πολλοί από τους συνεργάτες του στη Νέα Δημοκρατία αντάλλασσαν «αρρωστημένα χωρατά» («sick jokes») υπονοώντας πως αυτή ήταν η τελευταία επίσκεψη του Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού στη βόρεια πρωτεύουσα της Ελλάδας.
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΣΤΗ ΘΥΕΛΛΑ - ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ;
6. Εν τούτοις, ο Καραμανλής έχει καταλήξει πως, παρά όλα τα αρνητικά, η κυβέρνηση δεν είναι πιθανό να πέσει ούτε ο Μητσοτάκης να απομακρυνθεί στο πλαίσιο κομματικής εξέγερσης. Αντιθέτως, πιστεύει πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση θα καταφέρουν «να επιβιώσουν στη θύελλα» έως την επόμενη άνοιξη, οπότε πρέπει να γίνουν εκλογές (μέχρι τον Μάιο). Ωστόσο, ο Καραμανλής δεν βλέπει να υπάρχει καμία πιθανότητα αποτροπής μιας νίκης του ΠΑΣΟΚ τότε, εκτός κι αν απροσδόκητα ασυνήθιστα γεγονότα αλλάξουν το πολιτικό τοπίο.
7. Ο Καραμανλής υποστήριξε πως ακόμη και ο πρωθυπουργός καταλαβαίνει πως η ΝΔ δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές τώρα. (ΛΟΓΟΚΡΙΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ)
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΛΙΠΟΤΑΞΙΕΣ
8. Ερωτηθείς γιατί ο Μητσοτάκης θα σκεφτόταν να ζητήσει πρόωρες εκλογές με τόσο δυσοίωνες προοπτικές νίκης, ο Καραμανλής υποστήριξε πως ο ηγέτης του κόμματος ενδεχομένως να έκανε αυτήν την επιλογή εάν φοβόταν επικείμενη λιποταξία στο κοινοβούλιο από τους υποστηρικτές του πρώην υπουργού Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά, τους οποίους υπολόγιζε σε «μόνο τρεις ή τέσσερις» (αλλά αρκετούς να προκαλέσουν την πτώση του). Ζητώντας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προκηρύξει εθνικές εκλογές πριν από μία τέτοια λιποταξία, ο Μητσοτάκης θα ήταν σε θέση να διατηρήσει την πρωθυπουργία καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας έως τις εκλογές. Από την άλλη, εάν αναγκαζόταν να προσφύγει στον Πρόεδρο ως αποτέλεσμα της απώλειας της πλειοψηφίας του κόμματός του στο κοινοβούλιο, ο Πρόεδρος θα αναμένετο να ορίσει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση για να διενεργήσει εκλογές.
ΚΑΘΥΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΤΗ «ΡΗΞΗ» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»
9. Σχετικά με τη «Μακεδονία», ο Καραμανλής έχει μιλήσει με αναπάντεχα κολακευτικά λόγια για τον χειρισμό του θέματος από τον Μητσοτάκη. Θυμίζοντας στον υπαρχηγό της Διπλωματικής Αποστολής (ADCM) πως αυτός πάντοτε (ΛΟΓΟΚΡΙΜΕΝΟ) θαύμαζε τα εξαιρετικά πολιτικά προσόντα του Μητσοτάκη, ο Καραμανλής υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός είχε ελιχθεί πανέξυπνα απορρίπτοντας την πρόταση των Βανς/Οουεν για το όνομα, αφήνοντας τον Σαμαρά χωρίς ξεκάθαρο στόχο βολής. Μολονότι ο Μητσοτάκης έχει δεχθεί ευρεία κριτική για την υποστήριξή του στην ονομασία «Σλαβομακεδονία», το γεγονός ότι απέρριψε το «Νέα Μακεδονία» και το σχέδιο των Βανς/Οουεν σημαίνει πως δεν είναι υποχρεωμένος να φέρει το θέμα στην κοινοβουλευτική ομάδα ούτε στο κοινοβούλιο, όπου αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να είχε οδηγήσει στην πτώση της κυβέρνησης. Ο Καραμανλής πιστεύει πως, δεδομένων των παρόμοιων συμφερόντων εκ μέρους του Γκλιγκόροφ, ο Μητσοτάκης θα καταφέρει να καθυστερήσει μια «ρήξη» σχετικά με το όνομα για μια χρονικά απροσδιόριστη περίοδο.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
10. Ο Καραμανλής καταλήγει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πιθανό να συνεχίσει να χάνει σε δημοφιλία και σε αξιοπιστία ως αποτέλεσμα της οικονομίας και των εκτεταμένων σκανδάλων, αλλά μάλλον θα καταφέρει να ολοκληρώσει την τετραετή θητεία της.
Υπογραφή: ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ
* Εμπιστευτικό τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας προς τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ημερομηνία: 11 Μαρτίου 1994, Ωρα: 17.17, Παράγραφοι 11 και 12 του τηλεγραφήματος.
ANAΦΟΡΕΣ - ΣΟΚ TO 1994
Εξωφρενικά σχόλια για Ανδρέα-υπουργούς
«Ο Χάροντας φαίνεται να έχει γίνει υπουργός χωρίς χαρτοφυλάκιο σ’ αυτή την ελληνική κυβέρνηση». Η εξωφρενική αυτή φράση περιλαμβάνεται σε εμπιστευτικό αμερικανικό έγγραφο που εστάλη στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Γουόρεν Κρίστοφερ στις 11 Μαρτίου 1994 (ώρα Ελλάδος 17.17) και αναφέρεται στο υπουργικό συμβούλιο του Ανδρέα Παπανδρέου.
Στο έγγραφο αναφέρονται τα εξής:
«Οπως σας είχαμε γράψει μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου (1993), ο ελληνικός λαός εναπόθεσε το μέλλον του Εθνους στα χέρια δύο ηλικιωμένων και άρρωστων ανδρών: του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο πρόσφατος θάνατος από καρκίνο της Μελίνας Μερκούρη εστιάζει την προσοχή στο «εύθραυστον» της κυβέρνησης Παπανδρέου. Πράγματι ο Χάροντας φαίνεται να έχει γίνει υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου σ’ αυτή την ελληνική κυβέρνηση».
Ο συγγραφέας του τηλεγραφήματος, που είναι ο τότε πρέσβης Τόμας Νάιλς, συνεχίζει:
«Ο πρωθυπουργός είναι εξασθενημένος με χρόνια προβλήματα υγείας, κάτι που έχει μειώσει εξαιρετικά τις ώρες εργασίας του. Ο διάδοχός του Γιώργος Γεννηματάς πεθαίνει από καρκίνο και σύντομα θα ακολουθήσει τη Μελίνα στον τάφο. Ο Γεννηματάς αναγκάστηκε να παραδώσει ένα από τα υπουργεία του και είναι άγνωστο για πόσο καιρό θα κρατήσει το δεύτερο. Ακούσαμε μία φήμη που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, ότι ακόμα ένας από τους δελφίνους, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γεράσιμος Αρσένης, έχει καρκίνο. Επίσης ο πρόεδρος της Βουλής (Απόστολος) Κακλαμάνης που αποτελεί το «μαύρο άλογο» για τη διαδοχή του Παπανδρέου, επίσης σύμφωνα με φήμες πάσχει από καρκίνο».
Σύμφωνα με τον κ. Νάιλς, αυτή η κατάσταση ακυβερνησίας φέρνει σε αντίθεση τους δελφίνους (τους ονομάζει «Πρίγκιπες») του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι τσακώνονται μεταξύ τους ο κ. Πάγκαλος με τον κ. Παπούλια, ο κ. Σημίτης με τον κ. Γιαννόπουλο, ενώ ο κ. Τσοχατζόπουλος μεταφράζει τα λόγια του κ. Παπανδρέου, όπως πικρόχολα σχολιάζει ο Αμερικανός πρέσβης.

8 σχόλια

  1. Ρε πρασινο-χλεχλέ,στο 1993 γυρίζεις?
    Μήπως είχε κάνει και ο Κολοκοτρώνης καμμιά δήλωση γιά τον Μητσοτάκη και ξέχασες να μας το πεις?
    Γιά τον Γιωργάκη-λεφτά υπάρχουν- θα μας πεις τίποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατ΄άλλα.....ο Παπανδρέου ήταν φερέφωνο των αμερικανών!!
    ¨οτι θέλετε λέτε,και φανατίζεται ανεγκέφαλους.
    Δεν θα πώ για όλη την δεξιά παράταξη, όχι, έχει και σωστούς ανθρώπους,αλά ποτέ δεν είχε έναν σωστό πολιτικό!!
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΕΞΙΟΪ!!!!
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΔΕΞΙΟΙ !!!!!!!!
    ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΡΑΞΙΑΣ, ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ!!!
    ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΡΗΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑΞΗ!!
    ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΙΚΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΡΑΒΑΤΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ!!!
    ΈΤΣΙ ΕΪΝΑΙ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΔΕΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΕΣ!! ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΑΝΕ,ΧΑΡΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ!!
    ΕΣΕΙ΅ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΕ΅ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ<ΑΣ ΔΕΙΝΑΤΕ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΣ ΣΑΣ<ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΑΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H κυβέρνηση (Μητσοτάκη) είναι ανεπαρκής» και «το υπουργικό συμβούλιο απλώς δεν ξέρει τι κάνει».
    Τις διαπιστώσεις αυτές κάνει στις 4 Ιουνίου του 1993 ο τότε βουλευτής Θεσσαλονίκης και μετέπειτα πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για τον Κώστα Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του στη διάρκεια συνομιλίας του με τον υπαρχηγό της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα Τζιμ Γουίλιαμς.


    ..........................




    1. ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ - Ολόκληρο το κείμενο
    ΣΥΝΟΨΗ: 2. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής υποστήριξε στον υπαρχηγό της Διπλωματικής Αποστολής (ADCM) στις 3 Ιουνίου πως το κλίμα εντός του κόμματος έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες εξαιτίας α) μιας εντεινόμενης ανησυχίας πως το κυβερνητικό πρόγραμμα λιτότητας είχε εκπονηθεί μάταια και β) μιας ενισχυόμενης πεποίθησης πως «το υπουργικό συμβούλιο απλώς δεν ξέρει τι κάνει».

    ------------------------


    (...) «Πολλοί από τους συνεργάτες του (κ. Μητσοτάκη) στη Νέα Δημοκρατία αντάλλασσαν «αρρωστημένα χωρατά» («sick jokes») υπονοώντας πως αυτή ήταν η τελευταία επίσκεψη του Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού στη βόρεια πρωτεύουσα της Ελλάδας».

    ........


    Ιγνατίου,
    ακολουθώντας κι εσύ τό γενικότερο πνεύμα τών συναδέλφων σου δημοσιοκάφρων καί παρ΄ ότι αναρτάς τό επίσημο κείμενο τής αναφοράς,(ελπίζω όχι παραποιημένο),προσπαθείς νά πείσης τόν αναγνώστη στόν πρόλογον/εισαγωγήν σου,διά έννοιες,πού καμμία σχέσιν δέν έχουν μέ τό πραγματικό νόημα/αναλύσεις/επεξηγήσεις τής αναφοράς Κ.Κ.

    Άς διαβάσει ό αναγνώστης προσεκτικά τό επίσημο κείμενο τού εγγράφου κι άς τό συγκρίνει μέ τήν ειδικήν σου εισαγωγήν,διά νά αντιληφθή τό μέγεθος τής βλακείας καί παραπληροφόρησης,πού επιχειρείς.

    Τόσο αλήτες/ηλίθιοι ινστρούκτορες τελικά είσθε,εσείς οί δημοσιοκάφροι!!!
    Τέτοια αλητεία!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανάθεμάσε ρε χοντρέ
    της πιο μεγάλης ήττας,
    μας φόρτωσες στο σβέρκο μας
    το γιο της Μαργαρίτας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είχαμε αυτό που μας άξιζε σαν λαός!!!
    Άν η Ν.Δ.περιόριζε τις σπατάλες,άν τρώγανε λιγότερο και άρχηζαν πρίν από 5 χρόνια να ανασυγκρωτούν το κράτος,δεν θα φθάναμε στο χάλι που είμαστε!!
    Τουλάχιστον ο γιός της Μαργαρίτας,αυτός το τόλμησε,και δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος!!
    Το τόλμησε,να κάνει την αρχή για να μας κάνει το κράτος, που επί χρόνια το ληστεύαμε!!
    Από τους πολιτικούς,μέχρι τους πολίτες του!
    Δεν είμαστε όλοι εμείς το κράτος;
    Δεν είμαστε εμείς υπεύθηνοι για τους 300 σιους που εκλέγαμε κάθε φορά;
    Δεν είμαστε εμείς,που επιτρέπουμε τους εργαζόμενους σε κάθε ΔΕΚΟ,να μας αλλάζουν τα φώτα κάθε φορά;
    Γιατί μας αφήνουν όλα αυτά αδιάφορους;
    Γιατί φαγωνόμαστε οι πράσινοι οι μπλέ και όσοι από τους κόκκινους αγαπούν την πατρίδα τους; Τι μας χωρίζει; Η πατρίδα μας θα μπορούσε να είναι μία Ελβετία,είναι πανέμορφη,αλλά δεν το βλέπουμε!!
    Δώσαμε το δικαίωμα σε όλο τον κόσμο να μας αποκαλούν τεμπέληδες,κλέφτες,πονηρούς και μοχθηρούς!!
    Φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού,και εμείς καταριώμαστε τον γιό της Μαργαρίτας!! Επιτέλους βρέθηκε κάποιος,μακάρι να ήταν ο Καραμανλής,όπως μας υποσχέθηκε θα αναδιοργάνωνε το κράτος,αλλά από τον καναπέ, λίγο δύσκολο δεν γινόταν!!
    Τι σας έπιασε,δεν βλέπετε που το μέλλον των παιδιών και των εγγόνων μας είναι υποθηκευμένο;
    Βλέπετε το αποτέλεσμα που είναι καταστρωφικό,δεν σκέφτεστε πώς το κάθε αποτέλεσμα είναι παιδί μιάς αιτίας και η αιτία είναι ο φανατισμός και η έχθρα που φρόντισαν να διατηρηθεί επί χρόνια οι πολιτικοί μας!
    Και πάλι δεν βάζουμε μυαλό,βρίζει ο μπλέ τον πράσινο και χέραιται ο κόκκινος!!κλείνουν λιμάνια,μουσεία,σταματούν οι πτήσεις,ακόμη και την Ακρώπολη δεν δύστασαν να κάνουν χωράφι τους!
    Με κανένα κόμμα δεν είμαστε παντρεμένοι, βάλτε το καά στο μυαλό σας!! Όποιος τολμήσει να βάλει τάξη σε αυτό τον τόπο,αυτόν θα επιλέξουμε!!
    Άν δεν μας κάνει,τον αλλάζουμε!!
    Εμείς θα κάνουμε πολιτικούς ποιότητας,όχι αυτοί πολίτες με παρωπίδες!!
    Άν όχι,τότε θα έχουμε αυτούς που μας αξίζουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. - ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗΝ -
    Η ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.

    ΤΑ εναπομείναντα Καφροσταγονίδια
    του ΠαSSοκ, να πάνε να γραφτούν
    για υπηρέτες, καταδότες και ρουφιάνους που θα χρειαστεί η Κομμαντατούρ SS - Δ Ν Τ.

    ΤΑ βιογραφικά και τις συστάσεις των κατά τόπους Κομματικών του πασοκ.
    ΘΑ ΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ
    Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑΣ
    ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ..

    Η άριστη υπηρεσία του σαν ρουφιάνος του MEGA Λαμπράκη, σε κατοχές και δικτακτορίες...
    Όπως επίσης και η γλυώδης προσφορά του σαν υπηρέτης του ΠΑΣΟΚ και των
    ΑΝΤρέ. Σημίτεν και Τσολάκογλου Γιώργου Παπανδρέου.
    ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ
    ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΤΑΤΟΙ απο εσάς
    ΑΛΗΤΕΣ-ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

    εκ της κομμαντατούρ.
    Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ. Πολ Τόμσεν.
    Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕΥΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θυμήθηκα εποχές '85, που ψάχναμε τελικά ποιός ηταν ο προδότης - ο Παπανδρέου ή ο Μητσοτάκης?

    Ρε δεν πάμε καλά. 2010 και ακόμα ξεψαχνίζουμε την ιστορία για να δουμε "ποιός φταίει περισσότερο και ποιός λίγότερο!" Βρε δεν πάτε στ δ...ο και τα δυό στρατόπεδα μαζεμένα, και οι υποκριτές των αριστερών εκδοτικών ΑΕ, και ο "υπερμαχος του μνημονίου" και το συνάφι του, και οι άλλοι που δεν ξέρουν ακόμα πόσους προέδρους εχουνε? Ολοι μας δουλέυετε ψιλό γαζί. Το καλύτερο που θα ειχατε να κάνετε ειναι να παραιτηθείτε μεχρι τρίτου βαθμου συγγένειας (ωχ, πάει το Δημόσιο, αδειασε εν ριπή οφθαλμου) και να μας αδειάσετε την γωνία.
    Να φυγετε "Κύριοι", να πάτε αλλου. Μακριά απο δω κι οπου στο δ....ο θελετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 08 Αυγ 2010 9:42:00 μ.μ.

    Πολύ σωστά φίλε μου, πολύ σωστά..
    Ελπίζω πως όλο και μεγαλύτερο μέρος του κόσμου τα συνειδητοποιεί αυτά.
    Γιατί εδώ μέσα δυστυχώς, μέσα στα ουρλιαχτά, τις βρισιές, και τις άναρθρες μέγα-κραυγές των ελληναράδων, που τους τους δέρνει η ασχετίλα κι η φανατίλα μαζί, έχω απογοητευτεί!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση