GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελληνική παιδεία σε χρεοκοπία;...

Του Πάνου Γ. Πιπερόπουλου, Λέκτορα του Πανεπιστημίου του Newcastle, UK Είναι παγκοίνως γνωστό ότι η λέξη «παιδεία» είναι παράγωγο του αρχα...

Του Πάνου Γ. Πιπερόπουλου,
Λέκτορα του Πανεπιστημίου του Newcastle, UK

Είναι παγκοίνως γνωστό ότι η λέξη «παιδεία» είναι παράγωγο του αρχαίου ρήματος «παιδεύω», δηλαδή διδάσκω, εκπαιδεύω. Η λέξη παιδεία αφορά τόσο στην νοητική και ψυχική καλλιέργεια ενός ανθρώπου, όσο και την κουλτούρα, την πνευματική καλλιέργεια, την διάπλαση της προσωπικότητας του και την ανάπτυξη του ήθους του. Καταλυτικής σημασία σ’ όλη αυτή την διαδικασία έχει η εκπαίδευση στις διάφορες βαθμίδες της! Και εδώ θα εστιάσω την προσοχή μου σήμερα. Στην ελληνική παιδεία και ειδικότερα στα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα τα οποία υπηρέτησα για περισσότερα από 4 χρόνια, από την θέση του διδάσκοντα με το Π.Δ. 407 (συμβασιούχου Λέκτορα) αλλά και...
 σαν εκλεγμένος Λέκτορας του Μάνατζμεντ με έμφαση στην Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Στα 4 χρόνια της παρουσίας μου ως μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προσπάθησα να ανοίξω τις πνευματικές πύλες του τμήματός μου στην επιχειρηματική κοινότητα. Να φέρω μέσα στο αμφιθέατρο επιχειρηματίες που θα μετέφεραν στους φοιτητές μέσα από διαλέξεις και παρουσιάσεις τις γνώσεις τους για το τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο. Δυστυχώς όμως δυναστεύει ακόμη η αντίληψη ότι ο επιχειρηματικός κόσμος απαγορεύεται να έχει πρόσβαση στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα. Η αγορά πρέπει να κρατηθεί μακριά από τον ιερό χώρο της εκπαίδευσης. Φυσικά, αν αναρωτηθήκατε αν συμβαίνει και αλλού στον κόσμο αυτό…σας λέω κατηγορηματικά όχι! αποτελεί ακόμη μια παγκόσμια πρωτοτυπία των ελληνικών Πανεπιστήμιων. Όπως επίσης και οι χιλιάδες άνεργοι φοιτητές μετά την ολοκλήρωση των πτυχίων που έχουν συνήθως ελάχιστη σχέση με το τι πραγματικά ζητάει η αγορά. Και εδώ κάπου λέμε ζήτω η βάση του 0.9 που επανήλθε πανηγυρικά στις φετινές εισαγωγικές εξετάσεις και τα παιδιά που την πέτυχαν και από 13 Σεπτεμβρίου θα προσέλθουν να εγγραφούν σε τμήματα των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ!
Προσπάθησα ταυτόχρονα να εισάγω στις σχολές διοίκησης επιχειρήσεων τις έννοιες της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και των επιχειρηματικών συστάδων, με απώτερο στόχο να καλλιεργηθεί στην ψυχοσύνθεση των φοιτητών μας η δημιουργικότητα και η επιχειρηματική δράση. Να στρέψουμε, επιτέλους, τους φοιτητές μακριά από το δημόσιο και τους αλλεπάλληλους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ!
Οι πόρτες της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας είναι ερμητικά κλειστές. Δεν υπάρχει χώρος για επιχειρηματικότητα και καινοτομία. Για την διδασκαλία σύγχρονων μαθημάτων. Υπάρχει απλά αρνητισμός και απίστευτη γραφειοκρατία που μετατρέπει κάθε καλή πρόθεση σε Γολγοθά ετών. Η διδασκαλία μέσα στο Πανεπιστημιακά μας Ιδρύματα (αν εξαιρέσουμε την χρήση projector powerpoint slide, αντί για τις παλαιού τύπου διαφάνειες και τα επιδιασκόπια) θυμίζει λίγο πολύ την δεκαετία του ‘80. Ο καθηγητής παραμένει ο ‘απόλυτος’ άρχοντας και οι ‘γενικές συνελεύσεις’ ο νόμος και η τάξη. Καμία και επιμένω καμία προσπάθεια να δημιουργήσουμε σύγχρονα φοιτητικό-κεντρικά συστήματα μάθησης, συστήματα διάχυσης γνώσεων και όχι στείρας και αντιπαραγωγικής αποστήθισης και φόβου, συστήματα που βλέπουν τον φοιτητή σαν τον αυριανό επαγγελματία και τον καθηγητή σαν τον δάσκαλο που θα τον βοηθήσει να αναπτύξει τις γνώσεις και τις δυνατότητες του.
Με άλλα λόγια, θα το πω όσο πικρό και εάν ακουστεί, τα ΑΕΙ και τα Ανώτατα πλέον ΤΕΙ παραμένουν ως εξεταστικά κέντρα, που λειτουργούν όποτε οι καθηγητές αποφασίσουν οι ίδιοι να κάνουν μάθημα (και όχι οι υποψήφιοι διδάκτορες και βοηθοί τους) ή όποτε οι φοιτητές αποφασίσουν να έρθουν στα αμφιθέατρα.
Υπάρχει Ελληνική παιδεία τελικά; Υπάρχει!
Είναι αυτή ακριβώς η παιδεία που φέρνει στην εξουσία τα τελευταία 30 χρόνια τους πολιτικούς που κυβερνούνε την Ελλάδα και την έφεραν (ουσιαστικά και όχι με την ωραιοποιημένη εικόνα των πολιτικών ψεμάτων δήθεν ένα βήμα πριν) αλλά ΜΕΣΑ στην ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ! Είναι ακριβώς αυτό το σύστημα που πολύ έντεχνα δημιούργησαν ίσως ασυνείδητα (ίσως και συνειδητά) με στόχο να κάνουν τον μαθητή/φοιτητή αδιάφορο για την εκπαίδευση, αδιάφορο για την Ελλάδα, αδιάφορο για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη του πνεύματός του. Μετατρέψανε μια ολόκληρη γενιά σε παρτάκιδες, φραπεδάκιδες και ξενυχτό-μπουζουκόβιους για να μπορούνε οι κυβερνόντες και τα ΜΜΕ να κάνουν το πάρτι της ζωής τους και να κατακλέψουν τα χρήματα της Ευρώπης και της Ελλάδας… Μια ολόκληρη γενιά φοιτητών που έμαθε να γλεντάει γύρω από το Πανεπιστήμιο, να το βλέπει να καίγεται, να τελεί υπό ΚΑΤΑΛΗΨΗ πάμπολες φορές στην τηλεόραση και να σκέφτεται «αύριο δεν θα έχουμε μάθημα…οπότε πάμε για καφέ», έμαθε να κλέβει με κάθε τρόπο για να περάσει τα μαθήματα και να βάζει ρήτρα για το δημοκρατικό 5άρι…να πάρω ένα πτυχίο 10 χρόνια το παιδεύω!
Και εκεί μέσα άνθησε ο «κακός» Έλληνας καθηγητής. Αδιάφορος για έρευνα και δημοσιεύσεις, αδιάφορος για τον φοιτητή του, αδιάφορος για το Πανεπιστήμιο γενικότερα. Ο φόβος και ο τρόμος στις εξετάσεις. Πίσω από αυτόν για άλλη μια φορά φροντιστήρια (που φροντίζουν το ‘δωρεάν’ της ελληνικής παιδείας). Ο έλληνας καθηγητής που βρίσκεται ξαφνικά να ελέγχει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ερευνητικών προγραμμάτων που μοιράζονται με τους γνωστούς «διαφανείς» τρόπους στα γνωστά πάντα άτομα, για να γίνουν έρευνες που σπανίως βλέπουν το φώς της δημοσιότητας και πολύ περισσότερο που σχεδόν ποτέ δεν έχουν καμία ακαδημαϊκή αξία. Και πριν βιαστείτε να με κατηγορήσετε, σας προτρέπω να ψάξατε τα τελευταία 20 χρόνια τι ποσοστό Ελλήνων και Ελληνίδων καθηγητών, ακόμη και πρωτοβάθμιων, έχουν δημοσιεύσει άρθρα στα κορυφαία διεθνή επιστημονικά περιοδικά όλων των κλάδων…Θα ξαφνιαστείτε…επειδή τα ποσοστά αποτελούν όνειδος για όλους εμάς του περισσότερους από 20,000 καθηγητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ! Πολύ δυσάρεστο!
Αν ψάξουμε να βρούμε τα αίτια της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας μας, πρέπει να ξεκινήσουμε από την πνευματική κατάρρευση αυτού του τόπου. Δεν θέλω να συμπεριλάβω όλους τους ακαδημαϊκούς και τους φοιτητές στην παραπάνω πολύ σύντομη ανάλυση μου, καθότι υπάρχουν και λαμπρές εξαιρέσεις, που δυστυχώς το σύστημα τις πολεμά με κάθε τρόπο και σε κάθε βήμα και της εγχώριας εξέλιξής τους (γίνεται ο νέος απειλή για τους υψηλόβαθμους) και της διεθνούς καταξίωσής τους.
Βλέποντας και βιώνοντας την κατάσταση που σας περιγράφω αποφάσισα το καλοκαίρι που μόλις τελείωσε να παραιτηθώ από την θέση μου ως Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και να συνεχίσω την καριέρα μου στην Αγγλία και στο Business School του Πανεπιστημίου του Newcastle ως λέκτορας. (http://www.ncl.ac.uk/nubs/staff/profile/panagiotis.piperopoulos).
Επέστρεψα στην χώρα που πέρασα όλη την φοιτητική μου ζωή και απέκτησα όλα τα πτυχία μου για να βρεθώ και πάλι σε ένα πλαίσιο «παιδείας» που διαπίστωσα τα τελευταία 4 χρόνια ότι λείπει από την χώρα μας. Στην σύντομη θητεία μου στο νέο Πανεπιστήμιο όπου με προσέλαβαν, εδώ και ένα μήνα περίπου, νιώθω ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση για το πώς καταφέραμε και μετατρέψαμε την περήφανη Ελλάδα, εάν όχι τον σημαντικότερο (για να μην κατηγορηθώ για εθνοκεντρισμό) σίγουρα έναν από τους 2-3 σημαντικότερους και αρχαιότερους πολιτισμούς στον κόσμο, σε μια οικονομία και κοινωνία που έχει απλώσει το χέρι και ζητάει ελεημοσύνη για να επιβιώσει.
Έχω πολλά να πω, τα οποία δεν είναι έκφραση πικρίας καθότι ΚΑΝΕΙΣ δεν με έδιωξε από την Ελλάδα πέραν των προβλημάτων που αναφέρω, και οφείλω να πω ότι ίσως ακούγεται παράξενη η απόφασή μου να παραιτηθώ από μία επίζηλη θέση νεαρού μέλους ΔΕΠ σε ελληνικό Πανεπιστήμιο, αλλά δεν θέλω να γίνω κουραστικός. Σας υπόσχομαι ότι στο προσεχές διάστημα θα σας μεταφέρω, ως ανταποκριτής από το εξωτερικό, τι συμβαίνει στον ανεπτυγμένο δυτικό-ευρωπαϊκό κόσμο στον οποίο ανήκουμε επίσημα εδώ και 30 χρόνια και πως μπορούμε και εμείς, στην Παιδεία μας και μέσα από αυτήν, να γίνουμε επιτέλους Ευρωπαίοι!…

32 σχόλια

  1. Εξαιρετικό το άρθρο σου, συγχαρητήρια. Όμως, χωρίς να θέλω να σε μειώσω, η φωτογραφία σου δεν προσθέτει τίποτα στα σωστά επιχειρήματά σου. Μπορεί και να δείχνει μια τάση αυτοπροβολής, μπορεί όμως και όχι. Μακάρι να κάνω λάθος. Και πάλι συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EKSERETOS......ASTA ANTHROPE MOU MAKRIA APO TIN PATRIDA....ETSI KAI EGW TIN KOPANISA PRIN 40 XRONIA KAI EGINA ANTHROPOS.
    PESTA...ALLA FONI VOONTOS EN TI ERIMO.....DEN KATALAVENOUNE OI ELLINES.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΕ

    Αν ήσουν μάγκας θα περνούσες σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Ο Μπαμπάκας σου ο ΠιπΑρόπουλος σε έβαλε και στη θέση του, άξιο παλικάρι...

    Έκλεψες τη θέση από Ελληνόπουλα αξιότερα από σένα.

    Βρε δεν ντρέπεσαι που πας να προβληθείς με άρθρα άλλων ;

    ΑΠΑΤΕΩΝΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άντε και τώρα έχει σειρά η γιαγιά. Δεν μπορώ να κοιμηθώ, περιμένοντας την ανάρτησή της.
    Έρευνα έχει κάνει;

    .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΙΝΑΙ ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥΣ .


    ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΒΑΝΤΑΡΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ !


    ΑΡΑΓΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ(ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΙ) ΟΤΙ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ;

    ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


    ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΒΑΘΕΙΑ ΚΡΙΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λές αλήθειες, Νπράβο. Θυμάσαι τα συλλαλητήρια και τις καταλήψεις ενάντια στην σύνδεση των πανεπιστημίων με τους χώρους παραγωγής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παρθενική εμφάνιση προαλειφόμενου πολιτικού!!!!!!!!!!!
    Φλύαρος κι αυτός, σαν τον πατέρα του.
    Με συχνά ασύντακτο λόγο, και με ανεπαρκή γνώση της ελληνικής γλώσσας και του συντακτικού της.
    Και λαϊκιστής αφού τα ΤΕΙ δεν τολμάει να τα ονομάσει ΤΕΙ, αλλά ΑνώτεραΤΕΙ, χαϊδεύοντας αυτιά ώστε να τά’ χει καλά με όλους και για όλα σε κάθε περίπτωση και να μην μένει κανείς παραπονούμενος, προκειμένου να μη χαθεί, στο μέλλον, καμία ψήφος.

    Αγόρι μου καλό, περιορίσου στα του πανεπιστημίου σου και στα της δουλειάς σου και άσε την πολιτική.
    Και μην ακούς τον πατέρα σου (αλήθεια θα κατέβει για Δήμαρχος?) γιατί θα σε πάρει στο λαιμό του. Σήμερα, για να ασχοληθεί κανείς με την πολιτική, πρέπει να είναι ή π… ή λαμόγιο. Κι εσύ δεν είσαι.
    Κάτσε στην Αγγλία και σου εύχομαι να διαπρέψεις, όπως τόσοι και τόσοι Έλληνες. Και εν όσο είσαι νέος φρόντισε να ακούς μόνο, για να μαθαίνεις, και όχι να μιλάς. Είναι μεγάλο προτέρημα να μπορείς να ακούς και όχι να μιλάς. Έχεις καιρό, για να κάνεις κριτική, αφού πρώτα κατασταλάξεις σε ιδέες.
    Και μην μας υπόσχεσαι τίποτε, δεν μας λυπάσαι?? ΗΜΑΡΤΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άστα Πιπερόπουλε , και μόνο το ότι είσαι γιος του άλλου μπουρδολόγου κ. Καθηγητού λέει πολλά. Σε είδα και στην εκπομπή του Ταρζάν και δεν μου έκανες καμία εντύπωση.

    Ο μπαμπάς φρόντισε να σε κάνει καθηγητή (μέλος ΔΕΠ προς το παρόν και έπεται συνέχεια).

    Όσο για το κείμενο , μπαρούφες ολκής για άσχετους :

    -ως μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προσπάθησα να ανοίξω τις πνευματικές πύλες του τμήματός μου στην επιχειρηματική κοινότητα....

    -Προσπάθησα ταυτόχρονα να εισάγω στις σχολές διοίκησης επιχειρήσεων τις έννοιες της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και των επιχειρηματικών συστάδων, με απώτερο στόχο να καλλιεργηθεί στην ψυχοσύνθεση των φοιτητών μας η δημιουργικότητα και η επιχειρηματική δράση....

    Πάρε το μισθουλάκο σου και άραξε εις υγείαν τον κορόιδων που ο μπαμπάς τους που πιθανόν αποφοίτησε από την Βιομηχανική Θεσσαλονίκης (από εκεί μόνο λαμπρά μυαλά πέρασαν) δεν είχε τα σοσιαλιστικά κονέ που κατά καιρούς γινόταν γαλάζια για να γίνουν καθηγητές Πανεπιστημίου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο "σκεπτόμενος" είναι έργο τού
    Ροντέν?
    Αυτή η οικογένεια,δέν μπορεί μακριά
    από τήν αναγνωρισημότητα.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εξαιρετικό άρθρο...αλλά μία παρατήρηση...
    η λέξη χρεωκοπία είναι με "ω" κι όχι με "ο".
    ίσως είναι κι αυτό σημάδι των καιρών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ελληνική παιδεία σε χρεοκοπία...
    φαίνεται...αφού η ορθογραφία σου είναι χρεωκοπημένη.
    εσείς οι "καθηγητάδες" είσαστε υπεύθυνοι για την κατάσταση της Παιδείας, ιδιαιτέρως σε ό,τι αφορά στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
    Λαμογιές, ψηφοθηρίες και ευρωπαϊκά προγράμματα...α και να μην το ξεχάσω ουδείς εκ των καθηγητών των περιφερειακών Πανεπιστημίων είναι ποτέ εκεί.
    ...και φυσικά όλοι σας πολιτεύεστε.
    Άσε τις αθλιότητες λοιπόν Πιπερόπουλε (άντε μην το παραφράσω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βρε καλοπροαίρετοι κρετίνοι, εσείς γνωρίζετε πολλούς νέους που αφήνουν τη θέση του λέκτορα σε δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο και τους δίνουν μια θέση σε αγγλικό πανεπιστήμιο που προηγείται περίπου 1000 θέσεις από το ΠανΜακ στη ΔΙΕΘΝΗ κατάταξη πανεπιστημίων?
    Αλλά καθώς ο νεαρός Πιπερόπουλος είναι πλέον καθηγητής σε Αγγλικό πανεπιστήμιο ΔΕΝ θα έχετε λόγο να βρίζετε και αυτόν και τον πατέρα του...Κρίμα! Τί θα κάνετε τώρα χωρίς..."βαρβάρους?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είμαι μόνιμα αρνητικός τύπος. Δεν γουστάρω διαλόγους και συζητήσεις. Προτιμώ να απαντάω βρίζοντας,χωρίς να αντιπροτείνω τίποτα. Πιστεύω ότι δεν φταίω σε τίποτα, είμαι το αιώνιο θύμα και μόνο ο θεός με καταλαβαίνει. Γνωρίζω πολύ καλά ότι έχω πάντα δίκιο και θα βρίζω μέχρι τέλους όσους διαφωνούν μαζί μου.

    Είμαι λίγο ρατσιστής (στα κρυφά και ανώνυμα συνήθως) και λέω ότι θέλω το καλό της χώρας μου αλλά δεν μπορώ να ξεπεράσω αυτήν την αβυσαλέα ζήλεια που νοιώθω όταν βλέπω ικανότερους, πλουσιότερους και καλύτερους ανθρώπους από εμένα.

    Πάντα θα ψάχνω τα ελατώματα των άλλων,χωρίς να δίνω την παραμικρή σημασία στα προτερήματά τους.
    Χέστηκα για τις λύσεις, τα προβλήματα μου αρκούν γιατί η κάβλα που νοιώθω όταν γκρινιάζω και όταν με πνίγει το δίκιο, δεν συγκρίνεται με κανένα ναρκωτικό και κανένα οργασμό στον κόσμο.

    Και πάνω απ'όλα είμαι και θα είμαι περήφανος για το μεγαλείο της χώρας μου. Βεβαίως εγώ δεν έκανα τίποτα για να το αξίζω -αντίθετα, έκανα τα πάντα για να κρατήσω την χώρα μου χαντακωμένη- αλλά θα καπηλεύομαι για πάντα τα κατορθώματα άλλων, παλιότερων και αξιότερων Ελλήνων, έτσι ώστε να αποδεικνύω την ανωτερότητά μου απέναντι σε όλους τους άλλους λαούς. Άσχετα, αν οι άλλοι λαοί αποδεικνύουν περίτρανα καθημερινά ότι είναι πιο πολυτισμένοι, εργατικοί, οργανωμένοι, αποτελεσματικοί και πάνω απ'όλα λογικοί από μένα.

    Είμαι νεοέλληνας! Η ζωντανή απόδειξη της παρακμής του τόπου μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Eixame ton eidimona ti paparologias kai twra emfanistike kai o gios tou...kati san tin oikogeneia Flwrinioti..''Peirazei pou eiani kai megali firma, peirazei?''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΧΑΧΑ! Ευτυχώς δεν μας έγραψες κάτι για την οικογενειοκρατία στο ελλαδιστάν. Για πες μας πώς έγινες εσύ μέλος ΔΕΠ στο ίδιο πανεπιστημιο της πλακας που διδασκει και ο μπαμπακας σου; Τις παπαριές περί Αγοράς (πάντα με ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α) και εκπαιδευσης (παντα με μικρο ε) αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα παραπανω σχολια αντικατοπτριζουν πληρως την Ελλαδα του σημερα.

    Τον Πιπεροπουλο υιο και πατερα ουτε τους ξερω ουτε και τους ειχα ακουσει ποτε, και δεν εχει και καμια σημασια. Το αρθρο ειναι απολυτα σωστο και τα σχολια το επιβεβαιωνουν.

    Δυστυχως η Ελλαδα δεν εχει κανενα μελλον και καμμια σωτηρια αφου κατοικειται απο αυτους τους "Ελληνες".

    Ειμαι ευτυχης που επιβεβαιωνω την επιλογη μου να 'φυγω' επισης, και να εχουν τα παιδια μου την ευκαιρια να μεγαλωσουν και να μορφωθουν σε ενα πιο αξιοπρεπη τοπο.

    Καληνυχτα σας "Ελληνες" και καλη τυχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΤΟ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΤΟΝ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΒΟΛΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΑΞΙΟΖΗΛΕΥΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΟ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΤΙΑ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΗΣ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ 55 ΘΕΣΕΩΝ "ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ".

    ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΣΟ ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΥΙΟΣ ΕΧΟΥΝ ΜΗΔΑΜΙΝΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΡΓΟ. ΌΜΩΣ Ο ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, Η ΕΣΤΩ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΤΗΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΣΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΕΔΡΑΝΑ.

    ΜΕ ΤΙΜΗ

    Ο ΛΕΚΤΟΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χωρις να εχω καμμια προσωπικη γνωμη για τον γραφοντα γιατι πολυ απλα δεν ξερω την ιστορια του και τις προσπαθειες που εχει κανει για να γινει αυτο που ειναι, ή κατα ποσο ειχε την αρωγη του πατερα του ή καποιου αλλου, αυτο που σημειωνει ειναι πολυ σωστο.
    Τα Ελληνικα Πανεπιστημια ειναι με ελαχιστες εξαιρεσεις, ιδρυματα εκπαιδευσης παπαγαλων που δεν εχουν ουδεμια επαφη με την αγορα.
    Τα κινητρα για επιχειρηματικοτητα δε ειναι εντελως ανυπαρκτα (και απο φορολογικης πλευρας βεβαιως-βεβαιως), ουτως ή αλλως η Ελλαδα δεν παραγει ουτε οδοντογλυφιδες....
    Πραγματικη αναπτυξη στην Ελλαδα, θα φερει μονο η δημιουργια επιχειρησεων που θα παραγουν και θα εξαγουν μερος των προιοντων τους στο εξωτερικο.
    Δυστυχως ομως η εννοια του επιχειρηματια στην Ελλαδα, ειναι συνυφασμενη με την κλεψια, την απατεωνια και το λαιφ-σταιλ βαρωνου κοκαινης. Που σε τελικη αναλυση αν παρουμε ως παραδειγμα την κρατικοδιαιτη εγχωρια επιχειρηματικη ΑΛΗΤ, δεν ειναι κι αδικο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ελληνική παιδεία σε χρεοκοπία;...

    Καλά βρε αγράμματε διδάσκεις τα παιδιά μας ;

    Πήγαινε στο newcastle παρέα με το αγορασμένο σου πτυχίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΝΑ ΤΟ ΠΩ Η ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΩ;


    ΕΙΠΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ Η ΑΔΕΛΦΗ ΣΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΕ.


    ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ (ΜΕ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ)!!!!


    ΠΑΤΕ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ (ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ-ΣΧΟΛΙΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 3-8-2010 Ο "ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ" ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ
    "Ανακαλούμε την με αριθμό 246263/21.1.09 (Β92) σχετική Απόφαση ΥΕΘΑ και ακυρώνουμε το διαγωνισμό για πλήρωση πενήντα πέντε (55) θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου για το ΥΠΕΘΑ, που διενεργήθηκε με βάση τα ανωτέρω σχετικά και τους συνταχθέντες Πίνακες από τη συγκροτηθείσα Ειδική Επιτροπή Επιλογής των υποψηφίων, καθόσον κατά τον αυτεπάγγελτο έλεγχο νομιμότητας των όρων του διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ και των υποβληθεισών ενστάσεων κατά της διενέργειας αυτού ενώπιον του ΑΣΕΠ και του Συνηγόρου του Πολίτη, προέκυψε ότι, οι όροι της σχετικής προκήρυξης στερούνται σαφήνειας, ειδικότητας και πληρότητας, με αποτέλεσμα να μην καθίσταται δυνατή η ορθή αξιολόγηση των προσόντων και η αξιοκρατική κατάταξη των υποψηφίων, με συνέπεια να πλήττεται το δημόσιο συμφέρον, με την έννοια της μη εξασφάλισης επαρκών εγγυήσεων αμεροληψίας και αντικειμενικότητας, ούτε ίσων όρων πρόσβασης στο δικαίωμα της εργασίας."
    ----

    * Δείτε την Πιπεροπούλου Αναστασία του Γεωργίου που βγήκε 1η στις 5 θέσεις Ψυχολόγων, Κοινωνιολόγων κ.λπ. Η κα Πιπεροπούλου είναι προφανώς θυγατέρα του καθηγητή κ. Γεωργίου Πιπερόπουλου του Παν. Μακεδονίας που βγαίνει στα κανάλια και μας λέει τις διάφορες σοφίες για τα κοινωνικά φαινόμενα (π.χ. τις προάλλες εξ αφορμής του γεγονότος στη σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ). Βλ.: http://www.uom.gr/modules.php?op=modload&name=Cv&file=index&id=219&tmima=2&categorymenu=2

    Έχουμε λοιπόν 1η την κυρία Πιπεροπούλου η οποία βλέπω σε διαγωνισμό με μόρια του Υπουργείου Παιδείας για 50 θέσεις ΠΕ23 Ψυχολόγων μετά βίας είχε πάρει την 49 θέση (http://seepeaa.gr/LH2Uploads/ItemsContent/353/ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΕΩΝ-ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ-ΓIA-ΠΕ23.pdf) και εδώ βγαίνει 1η με τα τσαρούχια!

    Και αυτά για 2 καραμπινάτες περιπτώσεις περιπτώσεις που το επώνυμο "βγάζει μάτι" - πόσες άλλες να υπάρχουν...

    Γιατί όλα αυτά έχουν σημασία...

    Πηγαίντε στο site του Εθνικού Τυπογραφείου www.et.gr και βρείτε το ΦΕΚ Β' 499/19.12.2008 που περιέχει την ΚΥΑ "Καθορισμός αποδοχών του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, το οποίο προβλέπεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας..." και κάνετε και εσείς τους εξής απλούς υπολογισμούς:

    * Άτομο με μεταπτυχιακό και 2 χρόνια εμπειρία (μίνιμουμ περίπτωση)
    ΒΑΣΙΚΟΣ: 1450 + 2*1450*0.0424 = 1572.96
    ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ:
    α) Προσαύξηση 55%: 1572.96 * 0.55 = 865.13
    β) Μεταπτυχιακού: 45
    γ) Ειδικής απασχόλησης για την Εθνική Άμυνα κ.λπ.: 100
    στ) Κίνητρο απόδοσης: 50

    ΣΥΝΟΛΟ: 2633,09 (χωρίς οικογενειακά για τους έγγαμους / με παιδιά)

    Δυνητικά επίσης: Μέχρι 60 ώρες υπερωρία το μήνα, 300 το χρόνο

    ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ...

    ΒΡΕΕΕΕΕ ΟΥΟΥΟΥΣΣΣΤΤΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 3-8-2010 Ο "ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ" ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ
    "Ανακαλούμε την με αριθμό 246263/21.1.09 (Β92) σχετική Απόφαση ΥΕΘΑ και ακυρώνουμε το διαγωνισμό για πλήρωση πενήντα πέντε (55) θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου για το ΥΠΕΘΑ, που διενεργήθηκε με βάση τα ανωτέρω σχετικά και τους συνταχθέντες Πίνακες από τη συγκροτηθείσα Ειδική Επιτροπή Επιλογής των υποψηφίων, καθόσον κατά τον αυτεπάγγελτο έλεγχο νομιμότητας των όρων του διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ και των υποβληθεισών ενστάσεων κατά της διενέργειας αυτού ενώπιον του ΑΣΕΠ και του Συνηγόρου του Πολίτη, προέκυψε ότι, οι όροι της σχετικής προκήρυξης στερούνται σαφήνειας, ειδικότητας και πληρότητας, με αποτέλεσμα να μην καθίσταται δυνατή η ορθή αξιολόγηση των προσόντων και η αξιοκρατική κατάταξη των υποψηφίων, με συνέπεια να πλήττεται το δημόσιο συμφέρον, με την έννοια της μη εξασφάλισης επαρκών εγγυήσεων αμεροληψίας και αντικειμενικότητας, ούτε ίσων όρων πρόσβασης στο δικαίωμα της εργασίας."
    ----

    * Δείτε την Πιπεροπούλου Αναστασία του Γεωργίου που βγήκε 1η στις 5 θέσεις Ψυχολόγων, Κοινωνιολόγων κ.λπ. Η κα Πιπεροπούλου είναι προφανώς θυγατέρα του καθηγητή κ. Γεωργίου Πιπερόπουλου του Παν. Μακεδονίας που βγαίνει στα κανάλια και μας λέει τις διάφορες σοφίες για τα κοινωνικά φαινόμενα (π.χ. τις προάλλες εξ αφορμής του γεγονότος στη σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ). Βλ.: http://www.uom.gr/modules.php?op=modload&name=Cv&file=index&id=219&tmima=2&categorymenu=2

    Έχουμε λοιπόν 1η την κυρία Πιπεροπούλου η οποία βλέπω σε διαγωνισμό με μόρια του Υπουργείου Παιδείας για 50 θέσεις ΠΕ23 Ψυχολόγων μετά βίας είχε πάρει την 49 θέση (http://seepeaa.gr/LH2Uploads/ItemsContent/353/ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΕΩΝ-ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ-ΓIA-ΠΕ23.pdf) και εδώ βγαίνει 1η με τα τσαρούχια!

    Και αυτά για 2 καραμπινάτες περιπτώσεις περιπτώσεις που το επώνυμο "βγάζει μάτι" - πόσες άλλες να υπάρχουν...

    Γιατί όλα αυτά έχουν σημασία...

    Πηγαίντε στο site του Εθνικού Τυπογραφείου www.et.gr και βρείτε το ΦΕΚ Β' 499/19.12.2008 που περιέχει την ΚΥΑ "Καθορισμός αποδοχών του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, το οποίο προβλέπεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας..." και κάνετε και εσείς τους εξής απλούς υπολογισμούς:

    * Άτομο με μεταπτυχιακό και 2 χρόνια εμπειρία (μίνιμουμ περίπτωση)
    ΒΑΣΙΚΟΣ: 1450 + 2*1450*0.0424 = 1572.96
    ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ:
    α) Προσαύξηση 55%: 1572.96 * 0.55 = 865.13
    β) Μεταπτυχιακού: 45
    γ) Ειδικής απασχόλησης για την Εθνική Άμυνα κ.λπ.: 100
    στ) Κίνητρο απόδοσης: 50

    ΣΥΝΟΛΟ: 2633,09 (χωρίς οικογενειακά για τους έγγαμους / με παιδιά)

    Δυνητικά επίσης: Μέχρι 60 ώρες υπερωρία το μήνα, 300 το χρόνο

    ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ...

    ΒΡΕΕΕΕΕ ΟΥΟΥΟΥΣΣΣΤΤΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "-ως μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προσπάθησα να ανοίξω τις πνευματικές πύλες του τμήματός μου στην επιχειρηματική κοινότητα....

    -Προσπάθησα ταυτόχρονα να εισάγω στις σχολές διοίκησης επιχειρήσεων τις έννοιες της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και των επιχειρηματικών συστάδων, με απώτερο στόχο να καλλιεργηθεί στην ψυχοσύνθεση των φοιτητών μας η δημιουργικότητα και η επιχειρηματική δράση...."

    Ποιός είσαι ρε μπαγάσα!!!!!!!!!!

    Μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου!!!!!!!!!

    Όλοι οι άλλοι, ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΦΗΜΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μπρίκια κολλάνε τόσα χρόνια, και περίμεναν εσένα ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΓΟ??

    Ασχολήσου με τη 5 λειτουργίες του management και άστα αυτά, ΚΟΜΙΖΕΙΣ ΓΛΑΥΚΑ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΝΩΝΥΜΕ,14 Σεπ 2010 11:05:00 π.μ.
    Η πλήρης αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ κολλάνε μόνο μπρίκια αλλά έχουν εξασκηθεί και στο να πεταλώνουν...τζίτζικες!
    Εμείς τον είχαμε καθηγητή και μπορούμε να σας προτρέψουμε να διαβάσετε και το βιβλίο του που διαθέτουν οι εκδόσεις ΣΤΑΜΟΥΛΗ επειδή αναρωτηθήκατε "ποιός είναι?"

    http://www.stamoulis.gr/ViewShopProduct.aspx?ProductId=375976

    Όντως επειδή δεν πέτυχε να κομίσει "γλαύκαν εις Αθήνας" (η προσπάθειά του ήταν πολύ παραγωγική με όλους/όλες εμάς στον μικρόκοσμο του ΠανΜακ στο ξεχασμένο τμήμα του στην Έδεσσα από όπου ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΕΛΥΣΕ αλλά αυτός αποφάσισε να φύγει) εάν το ξέρεις αυτό κ ξερόλα και κάποιοι και κάποιες από εμάς δεν είμαστε και τόσο ευτυχείς που τον έχουν τώρα στο Newcastle...
    http://www.ncl.ac.uk/nubs/staff/profile/panagiotis.piperopoulos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΦΟΙΜΗΣΜΕΝΟΙ Οικονομολόγοι του ΠΑΜΑΚ;;;
    ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ...
    Προς όλους τους ανύπαρκτους που απλά υβρίζουν τον μόνο που ξέρει η Ελλάδα και εκτιμάει και αγαπάει και δεν το αντέχεται μικροσκοπικό ανθρωπάκια είναι τον κ. Γιώργο Πιπερόπουλο...ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!!!
    Και είναι ο μόνος που έκανε το πανεπιστήμιο διάσημο...Οι υπόλοιποι στην πλειοψηφία τους για κλάματα είστε...δεν πατε να βγάλετε κανα βαθμό στην ώρα του αντί να διαβάζετε τα blogs...
    ααα και κάτι ακόμη...φοιμησμένοι καθηγητές για την ακρίβεια σας ξέρουμε ποιοι έίστε...αν μπορείτε γράψτε και εσείς κανένα άρθρο να δούμε πόσο φημησμένοι είστε και αν θα σας το δημοσιεύσουν...
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧ
    ΑΨΨΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
    ΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. [URL=http://www.buypenisenlargement.com]bigger penis[/URL]
    [URL=http://www.buypenisenlargement.com]penis enlargement pills[/URL]
    [URL=http://vimax3-4.com]vimax[/URL]
    [URL=http://www.male-sexual-styles.com]penis enlargement[/URL]
    [URL=http://www.vimax-pills.org]Vimax[/URL] EWE19122010, Vimax EWE00Tai90 7567676, vimax, 5345454, penis enlargement, 0843098 penis enlargement pills, -04947365 bigger penis, 098267 penis enlargement pills work or not? 893397, penis enlargement, 873139 download youtube videos, 897926 penis enlargement pills, 90077092

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. [URL=http://www.buypenisenlargement.com]bigger penis[/URL]
    [URL=http://www.buypenisenlargement.com]penis enlargement pills[/URL]
    [URL=http://vimax3-4.com]vimax[/URL]
    [URL=http://www.male-sexual-styles.com]penis enlargement[/URL]
    [URL=http://www.vimax-pills.org]Vimax[/URL] EWE19122010, Vimax EWE00Tai90 7567676, vimax, 5345454, penis enlargement, 0843098 penis enlargement pills, -04947365 bigger penis, 098267 penis enlargement pills work or not? 893397, penis enlargement, 873139 download youtube videos, 897926 penis enlargement pills, 90077092

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. [URL=http://www.buypenisenlargement.com]bigger penis[/URL]
    [URL=http://www.buypenisenlargement.com]penis enlargement pills[/URL]
    [URL=http://vimax3-4.com]vimax[/URL]
    [URL=http://www.male-sexual-styles.com]penis enlargement[/URL]
    [URL=http://www.vimax-pills.org]Vimax[/URL] EWE19122010, Vimax EWE00Tai90 7567676, vimax, 5345454, penis enlargement, 0843098 penis enlargement pills, -04947365 bigger penis, 098267 penis enlargement pills work or not? 893397, penis enlargement, 873139 download youtube videos, 897926 penis enlargement pills, 90077092

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. [URL=http://www.buypenisenlargement.com]bigger penis[/URL]
    [URL=http://www.buypenisenlargement.com]penis enlargement pills[/URL]
    [URL=http://vimax3-4.com]vimax[/URL]
    [URL=http://www.male-sexual-styles.com]penis enlargement[/URL]
    [URL=http://www.vimax-pills.org]Vimax[/URL] EWE19122010, Vimax EWE00Tai90 7567676, vimax, 5345454, penis enlargement, 0843098 penis enlargement pills, -04947365 bigger penis, 098267 penis enlargement pills work or not? 893397, penis enlargement, 873139 download youtube videos, 897926 penis enlargement pills, 90077092

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. [URL=http://www.buypenisenlargement.com]bigger penis[/URL]
    [URL=http://www.buypenisenlargement.com]penis enlargement pills[/URL]
    [URL=http://vimax3-4.com]vimax[/URL]
    [URL=http://www.male-sexual-styles.com]penis enlargement[/URL]
    [URL=http://www.vimax-pills.org]Vimax[/URL] EWE19122010, Vimax EWE00Tai90 7567676, vimax, 5345454, penis enlargement, 0843098 penis enlargement pills, -04947365 bigger penis, 098267 penis enlargement pills work or not? 893397, penis enlargement, 873139 download youtube videos, 897926 penis enlargement pills, 90077092

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. [URL=http://www.buypenisenlargement.com]bigger penis[/URL]
    [URL=http://www.buypenisenlargement.com]penis enlargement pills[/URL]
    [URL=http://vimax3-4.com]vimax[/URL]
    [URL=http://www.male-sexual-styles.com]penis enlargement[/URL]
    [URL=http://www.vimax-pills.org]Vimax[/URL] EWE19122010, Vimax EWE00Tai90 7567676, vimax, 5345454, penis enlargement, 0843098 penis enlargement pills, -04947365 bigger penis, 098267 penis enlargement pills work or not? 893397, penis enlargement, 873139 download youtube videos, 897926 penis enlargement pills, 90077092

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. [URL=http://www.buypenisenlargement.com]bigger penis[/URL]
    [URL=http://www.buypenisenlargement.com]penis enlargement pills[/URL]
    [URL=http://vimax3-4.com]vimax[/URL]
    [URL=http://www.male-sexual-styles.com]penis enlargement[/URL]
    [URL=http://www.vimax-pills.org]Vimax[/URL] EWE19122010, Vimax EWE00Tai90 7567676, vimax, 5345454, penis enlargement, 0843098 penis enlargement pills, -04947365 bigger penis, 098267 penis enlargement pills work or not? 893397, penis enlargement, 873139 download youtube videos, 897926 penis enlargement pills, 90077092

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση