GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περί χρισμάτων...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ στην Επιτροπή «Απονομής Χρισμάτων»   Του Δ. Κουτρομάνου   Η διαφάνεια και η χρηστή διοίκηση αποτελούν βασικά χαρ...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ
στην Επιτροπή «Απονομής Χρισμάτων»
 
Του Δ. Κουτρομάνου
 
Η διαφάνεια και η χρηστή διοίκηση αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει -μεταξύ άλλων- να διακρίνουν τους δημοτικούς άρχοντες.
Επειδή εμείς οι «ιθαγενείς» δεν μπορούμε να διακρίνουμε ποιοι υποψήφιοι διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά και ποιοι όχι, αναλαμβάνουν να μας τους υποδείξουν οι «φύλαρχοι» των Αθηνών, αφού πρώτα συμβουλευτούν τους κατά τόπους «απεσταλμένους» τους. Σε όλους αυτούς -που δήθεν “κόπτονται” υπέρ της διαφάνειας- αφιερώνουμε ένα μικρό δείγμα για το πώς εννοεί τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση ο απερχόμενος δήμαρχος Πλαστήρα, ο οποίος σύμφωνα με τις υποδείξεις τους είναι “αναντικατάστατος” και θα πρέπει για 5η τετραετία να...
 συνεχίσει το «θεάρεστο» έργο του.
Ο πίνακας που ακολουθεί περιλαμβάνει ένα μέρος των «απ’ ευθείας» αναθέσεων που έγιναν το τελευταίο εξάμηνο απ’ τον κ. Τσιαντή. Για λόγους ευνόητους δεν αναφέρουμε τα ονόματα των εργολάβων, πολλούς από αυτούς θα τους συναντήσετε να προπαγανδίζουν καθημερινά -με το αζημίωτο φυσικά- υπέρ της επανεκλογής του κ. Τσιαντή.
Πρόκειται για αναθέσεις είκοσι “έργων” συνολικού ποσού 192.800 € χωρίς κανένα διαγωνισμό και με μηδενική έκπτωση. Συνήθως δεν υπάρχει μελέτη ούτε επίβλεψη και πολλά βαφτίζονται ως “παροχή υπηρεσιών”!. Κατά κανόνα συνοδεύονται από μια αόριστη περιγραφή ώστε να μη μπορεί να γίνει έλεγχος, με αποτέλεσμα ένας θεός να ξέρει τι απ΄ αυτά έγινε πραγματικά και τι όχι. Στην ουσία πρόκειται για μια εναγώνια επιχείρηση εξαγοράς ψήφων με χρήματα των δημοτών και στόχο την -με κάθε τρόπο- διατήρηση της «καρέκλας» (γιατί άραγε;).
Όλα αυτά έγιναν αντιληπτά στις μικρές κοινωνίες των χωριών μας οι οποίες θα «απαντήσουν» στις ερχόμενες εκλογές στηρίζοντας την «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» ώστε να μπει ένα τέλος στην αδιαφάνεια, την κακοδιοίκηση, τα ταξίματα, τους εκβιασμούς, τις απειλές και τις παρανομίες.
Εκείνο που δεν έγινε αντιληπτό είναι τι σόι έλεγχος γίνεται από όσους είναι, υπηρεσιακά ή θεσμικά, επιφορτισμένοι με αυτό το καθήκον. Δεν αντιλαμβάνονται ότι η διαχείριση του δημοσίου χρήματος με τέτοιο τρόπο αποτελεί πρόκληση για τους πολίτες που καλούνται συνεχώς να κάνουν όλο και μεγαλύτερες θυσίες, έχοντας προ πολλού ξεπεράσει τα όριά τους, ενώ οι βασικοί υπεύθυνοι απολαμβάνουν ανενόχλητοι τους καρπούς των «έργων» τους;
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΑΝΤΗ
(Φεβρουάριος-Ιούλιος 2010)

6 σχόλια

  1. κυκλοφορουν απο προχθες πολλες φημες
    οτι μολις ανεβει η αθλια κυβερνηση στη θεσσαλονικη για τη Δεθ,
    στην Αθηνα θα γινει πραξικοπημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ € ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ (ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ)ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΗΝ Τ.Α. ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΛΕΩ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΓΑΠΗΤΕ , ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ , ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ , ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΤΕ.Ο ΝΟΜΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ , ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΝΟΣ Ν.Π.Δ.Δ. , ΝΑ ΑΝΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ , ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΩΝ 15.000,00€.ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ , ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΜΕΛΙ ΣΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΚΑΙ .......... ? ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ? ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΒΛΗΘΕΙ , ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΓΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΥΠΟΥΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ!

    ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΚΡΑΤΑ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ!

    Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ - Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ!

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
    Αφρούς βγάζει, όπως μαθαίνουμε, ο Θ. Πάγκαλος. Η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Εσωτερικών, τον έβγαλε εκτός εαυτού. Ο Πάγκαλος, συναντήθηκε σήμερα στη "Βιβλιοθήκη" με γνωστό πολιτικό συντάκτη. Πληροφορηθήκαμε ότι του έλεγε πολλά και διάφορα για...
    τις επιλογές του πρωθυπουργού. Του έλεγε επίσης ότι κανείς δεν τον ενημέρωσε για την σημερινή επίσκεψή του στο ΥΠΕΣ. Προφανώς δεν έχει ενημερωθεί ακόμα ότι ο πρωθυπουργός δεν θα τον έχει δίπλα του. Στην συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ μαζί με τον Παπανδρέου στο τραπέζι θα βρίσκονται οι Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Πεταλωτής και Σ. Ξυνίδης (ως αρμόδιος για τα θέματα Β. Ελλάδας). Ο Πάγκαλος θα βρίσκεται από κάτω!...

    ΓΙΩΡΓΟ ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ

    ΑΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Θα μπορούσε να λέει..."
    Δεν έχω καμιά απολύτως εμπιστοσύνη στον πασόκο Μητρόπουλο…

    Η αίσθησή μου είναι ότι το ΠαΣοΚ κατεβαίνει με ΔΙΠΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ:
    Μία με τον Καμίνη και τη Δ.Α, και μία με τον Μητρόπουλο και Συνασπισμό ή μέρος τού Σύριζα (για τους λόγους, κουκιών)
    Για τον Δημαρά ……ε, καλά!

    Ενας “διαφωνων” πασοκος που στηριζεται απο αυτους που προσπαθησαν να φερουν το ΔΝΤ απο το Δεκεμβρη 2008 με “επανασταση”.
    Αληθεια οι νυχτες για τον Αλεξη τωρα που ηλθε το ΔΝΤ δεν υπαρχουν ;
    Iσως γιατι το συνθημα “ενας αλλος κοσμος ειναι εφικτος” εγινε πραγματικοτητα.
    Ο κοσμος του ΔΝΤ και της παγκοσμιας διακυβερνησης που ειναι και αντιεθνικιστικος.
    -----------------------------------
    όσοι υποψήφιοι παρουσιάζονται πανηγυρικά από τα κανάλια της προπαγάνδας είναι η χρυσή εφεδρεία του συστήματος.
    ------------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαβάστε τόν 6:43.
    Πράϊτα έ πράϊτα.Δλδ κομματικά πρόβατα.Φφφρσσστ σάς σφυρίζει
    κατάμουτρα.Wanabeδες κομματογαβγάβ
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δημοτικός υπάλληλος10 Σεπ 2010, 12:54:00 π.μ.

    για τον 6.43
    1. Η απευθείας ανάθεση είναι μια διαδικασία που επιτρέπεται μόνο κατ’ εξαίρεση όταν συντρέχουν ειδικοί λόγοι, όχι μόνιμα και συστηματικά όπως κάνει ο κ. Τσιαντής.
    2. Από καμιά νομοθεσία δεν προβλέπεται να “βαφτίζουμε” τα έργα ως «παροχή υπηρεσιών» για να αποφύγουμε τον έλεγχο, να επικαλούμαστε ανύπαρκτες «θεομηνίες» κ.ο.κ.
    3. Από κανένα «Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα» δεν προβλέπεται ο κατακερματισμός πιστώσεων εκατομμυρίων Ευρώ , συνήθως στο «μαγικό» ποσό των 6.900 €, όπως κατά σύστημα γίνεται στο Δήμο Πλαστήρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση