GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Γεωργιανά Μπαλέτα"...

Από το Γεωργιανό Ινστιτούτο Αθηνών, Ελληνό-Γεωργιανή Πολιτιστική Ένωση «Διοσκού­ρια», Πολι­τι­στικό Κέντρο «Καύκασος» & Ινστιτούτο Κλασσ...

Από το Γεωργιανό Ινστιτούτο Αθηνών, Ελληνό-Γεωργιανή Πολιτιστική Ένωση «Διοσκού­ρια», Πολι­τι­στικό Κέντρο «Καύκασος» & Ινστιτούτο Κλασσικών Τεχνών «Απόλλων»

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010, ώρα 17:00, στο Θέατρο «ΑΘΗΝΑΙΟΝ», Πατη­σίων 55 (Έναντι του Αρχαιολογικού Μουσείου) πραγματοποιείται μια σημαντική πολιτιστική εκδήλωση με Γεωργιανούς παραδοσιακούς χορούς, πολυφωνικά τραγούδια και ζωντανή μουσική. Στόχος της εκδήλωσης είναι η γνωριμία του ελληνικού κοινού με την κουλτούρα του Γεωργιανού λαού, μέσα από ένα πολύ εντυπωσιακό θέαμα, η επαφή των δύο πολιτισμών (Ελληνικού - Γεωργιανού), καθώς και...
 η ενίσχυση των κοινωφελών σκοπών των σωματείων της Γεωργιανής κοινότητας στην Ελλάδα.

Το κύριο πρόγραμμα της εκδήλωσης αυτής παρουσιάζει η το Καλλιτεχνι­κό Σύνολο του Εθνικού Πολυτεχνείου της Τιφλίδας - MERANI, που θεωρείται από τα καλλίτερα νεανικά συγκροτήματα των παραδοσιακών χορών της Γεωργίας ("Γεωργιανά Μπαλέτα").
Το πολυβραβευμένο καλλιτεχνικό σύνολο MERANI ιδρύθηκε πριν από έξι δεκαετίες και αποτελείται από 300 καλλιτέχνες: μαθητές, φοιτητές και συνεργάτες του ομώνυμου Πανεπιστη­μίου. Τα 45 μέλη του συγκροτήματος (μαθητές και φοιτητές από 8 έως 20 χρονών) περιοδεύουν αφιλοκερδώς και φέτος στην Ελλάδα. Το συγκρότημα έχει εμφανιστεί στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2005, και ακολούθως το φθινόπωρο του 2006 και 2007 (Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, Δήμος Αθηναίων, Δήμος Κηφισιάς, Δήμος Κορυδαλλού, Δή­μος Αχαρνών, Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου, Δήμος Αλεξανδρουπόλεως, Δήμος Κομοτηνής, Δήμος Σάπων, Δήμος Σιδηρο­χωρίου κ.α.).
Ο θίασος έχει δώσει παραστάσεις με μεγάλη επιτυχία σε περισσότερες από 20 χώρες, όπως Ελβετία, Ισπανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ρωσία, Φινλανδία, Τουρκία, Ινδία, Συρία, Αίγυπτο, Ρουμανία, Τσεχοσλοβακία και Τυνησία.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Tamaz Kobakhidze & Nino Lazishvili.
Στη Συναυλία συμμετέχει το Συγκρότημα Γεωργιανού Παραδοσιακού Χορού & Τρα­γουδιού «ΚΑΥΚΑΣΟΣ», υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση των Nino Meskhishvili, Aikaterina Gigolashvili-Matskari & Sergo Chichiashvili.
Η Εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Γεωργίας στην Ελλά­δα και με την ευγενή υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων.
Link για video-clip του Συγκροτήματος "MERANI":

http://www.youtube.com/watch?v=IdpqsHwyvJ4&feature=channel

1 σχόλιο

  1. Επειδή ο e-max είναι απαράδεκτος και συνεχίζει να βάζει στα σχόλια παραπλανητικούς τίτλους , ώστε να αυξάνονται τα κτυπήματα στη σελίδα του, θα βάζω κι εγώ ,κάθε μέρα, τις οδηγίες για να τον αποφεύγουμε: "Επομένως, περνώντας το βελάκι με το ποντίκι πάνω από το γαλάζιο παραπλανητικό τίτλο του, ΧΩΡΙΣ να το πατάμε, βλέπουμε, κάτω αριστερά στη γραμμή πληροφοριών του προγράμματος περιήγησης στο internet , σε ποιόν αναφέρεται ο τίτλος. Εάν γράφει E-MAX,το αγνοούμε και δεν το κτυπάμε. Έτσι αποφεύγουμε να τον διαφημίσουμε, παρά τη θέλησή μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση