GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξανά «Σημιτιστάν»;;;...

Γράφει η Ιδεοπηγή   http://ideopigi.blogspot.com/ Ο περιβόητος ανασχηματισμός έγινε, «άλλαξε ο Μανωλιός κι’ έβαλε τα ρούχα του αλλιώς». ...

Γράφει η Ιδεοπηγή
 http://ideopigi.blogspot.com/
Ο περιβόητος ανασχηματισμός έγινε, «άλλαξε ο Μανωλιός κι’ έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».
Προ του δυσμενέστατου κλίματος που επικρατεί στην Ελληνική κοινωνία ο ΓΑΠ προχώρησε σε ένα ανούσιο δομικό ανασχηματισμό μήπως και καταφέρει να μειώσει τις αντιδράσεις των πολιτών εν όψει των δημοτικών εκλογών.
Φυσικά ο καθένας στη θέση του θα έκανε το ίδιο αλλά η υπουργοποίηση των μελών του «Σημιτιστάν» και του βαθέος ΠΑΣΟΚ προμηνύει σκλήρυνση της στάσης της κυβέρνησης στις αναμενόμενες κινητοποιήσεις του φθινοπώρου και του χειμώνα.
Οι εξαγγελίες που ετοιμάζει για την ΔΕΘ δεν πρόκειται να γίνουν πιστευτές ούτε θα αλλάξουν το δυσμενές κλίμα για την κυβέρνηση. Τα κόμματα της...
 αντιπολίτευσης θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν τις κινητοποιήσεις αλλά αν παραμείνουν όπως είναι ιδεολογικά γυμνά δεν θα κερδίσουν τίποτε απεναντίας θα οξυνθεί η αναξιοπιστία τους.
Οι ελπίδες του ΠΑΣΟΚ για μερική ανάκαμψη στηρίζονται στο αν θα «πρασινίσει» ο χάρτης το βράδυ των εκλογών. Σ’ αυτό δυστυχώς συμβάλλει και η ΝΔ η οποία με αλλεπάλληλα λάθη καταδικάζεται σε εκλογική αποτυχία.
Αν μεγαλώσει το ποσοστό αποχής θα ευνοηθούν τα κόμματα της αριστεράς και περισσότερο το ΚΚΕ οι ψηφοφόροι του οποίου θα μεταβούν ομαδικά στις κάλπες.
Το δύσκολο στην περίπτωση της αποχής είναι ο προσδιορισμός του ποσοστού που θα απέχει συνειδητά και αυτών που παραδοσιακά απέχουν.
Η πιθανή αύξηση των λευκών ίσως ταρακουνήσει λίγο τους πολιτικούς αλλά δεν έχει δυναμική επίλυσης των οξυμμένων προβλημάτων.
Τα ΜΜΕ με τα γνωστά παπαγαλάκια θα προσπαθήσουν να μειώσουν την αξία της αποχής και του λευκού όπως γίνεται πάντα.
Το κεντρικό πρόβλημα πάντως της κυβέρνησης είναι η εύρεση κεντρικού πολιτικού συνθήματος ικανού να ανατρέψει το σε βάρος της κλίμα. Δεν πιστεύω να γυρίσουμε στην «ισχυρή» Ελλάδα του Σημίτη ούτε στα σοσιαλιστικά συνθήματα του 80.
Η παρουσία του ΔΝΤ και των τεχνοτρομοκρατών του δεν ευνοεί σοσιαλιστικού τύπου συνθήματα.
Το επιχείρημα για αναγκαιότητα προσφυγής στην οικονομική στήριξη των διεθνών τοκογλύφων και η επιμονή της κυβέρνησης να εγγυηθεί την πληρωμή των δανείων που πήραν και παίρνουν οι «επιτυχημένες» τελευταίες κυβερνήσεις έστω και αν καταστραφεί η κοινωνική συνοχή και οι Έλληνες πολίτες δεν δίνουν πολλά περιθώρια για ελιγμούς στο ΠΑΣΟΚ. Αν προπαγανδίσει όπως σήμερα για την ανάγκη και του ΔΝΤ και των άδικων και σκληρών οικονομικών μέτρων οι μέρες της κυβέρνησης θα είναι μετρημένες και ίσως έχουμε εξελίξεις λίγο μετά τις δημοτικές εκλογές. Το 2011 θα είναι πιο δύσκολο αφού τα μέτρα της κυβέρνησης (που υπαγορεύονται από το ΔΝΤ και την ΕΕ) δεν πρόκειται να αποδώσουν γιατί η αγορά έχει πεθάνει και «ουκ αν λάβης παρά του μη έχοντος». Η ανεργία σύμφωνα με όλους τους αναλυτές θα φτάσει το 20% και η κοινωνική έκρηξη είναι «προ των πυλών».
Τώρα κανένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ δεν θα διαμαρτύρεται αφού όλα μετέχουν στην κυβέρνηση (ακόμη και ο Χυτήρης). Η ομάδα Παναγιωτακόπουλου μονίμως διαμαρτυρόμενη και χωρίς καμία ρήξη με την ηγεσία (παλιό το κόλπο) θα μείνει στο περιθώριο.
Υπάρχει μήπως περίπτωση η τροχαία να εμποδίσει όσους θέλουν να πάνε στη Θεσσαλονίκη για να διαμαρτυρηθούν;
Τι θα γίνει με το συνεχώς ογκούμενο κίνημα κατά της πληρωμής των διοδίων; Ίδωμεν.

6 σχόλια

  1. ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΔΕΞΙΟΙ ΤΗ ΓΑΜΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΞΕΣΧΙΣΑΤΕ ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ;
    ΠΑΛΙ ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ.
    ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΡΕ.
    ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΡΕ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΠΟΥΣΤΑΡΑ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς τους ψηφοφόρους Έλληνες πολίτες
    Μην ψηφίσετε σε εκλογές , βουλευτικές , δημοτικές
    ή οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση , το ΠΑΣΟΚ η την οποιαδήποτε μετάλλαξη του , με άλλα ονόματα συνδυασμών η ανεξάρτητων αρχηγών διότι από πίσω θα είναι πάλι το ΠΑΣΟΚ κρυμμένο για να σας εξαπατήσουν , να σας κοροϊδέψουν, όπως πάντα και να σας πάρουν για άλλη μια φορά την ψήφο σας .
    Αυτοί έχουν τον μηχανισμό της εξαπάτησης , ελέγχουν όλα σχεδόν τα κανάλια , εφημερίδες δημοσιογράφους συνδικαλισμό .
    ΔΙΟΤΙ άμα ξαναβγούν αυτοί με οποιαδήποτε μορφή τους είναι μαθηματικός σίγουρο ότι οι ανώτεροι μισθοί και συντάξεις σε λίγα χρόνια θα είναι : 900 ευρώ η ανώτερη και 300 ευρώ η κατώτερη και με μια Ελλάδα γεμάτο με μετανάστες , λαθρομετανάστες , Πακιστανούς , Ινδούς Σομαλούς , Αφρικανούς , γύφτους απελαθέντες από Γαλλία Ιταλία ( Διαβάστε συνθήκη Λισαβόνας που υπέγραψε ο Σημίτης ) .
    Συνέπεια όλων αυτών θα είναι η αύξησης της εγκληματικότητας (και να συλλάβουν τους δράστες θα είναι πάλι ελεύθεροι με το νόμο που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ )
    Και τη χειροτέρευση της παροχής υπηρεσιών της υγείας :
    Νοσοκομεία φάρμακα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά, αυτός ο πρωθυπουργός έχει ένα μοναδικό τρόπο να σου ξυπνάει αναμνήσεις, αλλά και να σε γεμίζει αισιοδοξία. Έτσι τα κατάφερε και προχτές τα ξημερώματα, όταν άκουσα ότι ο Λοβέρδος πηγαίνει στο νέο super υπουργείο ‘’Υγείας – Διατροφής – Άθλησης’’. Όχι ότι με ένοιαζε ιδιαίτερα, σε ποιο υπουργείο θα πήγαινε ο Λοβέρδος, αλλά μελαγχόλησα γιατί μου θύμισε εκείνες τις εποχές του ‘’Νους υγιής, εν σώματι υγιεί’’ και τις 40 υποχρεωτικές παρουσίες που χρειαζόμουνα στη γυμναστική, προκειμένου να μπορέσω να δώσω εξεταστική περίοδο.

    Δεν έφθανε όμως αυτό. Μου έφερε στο μυαλό και μια επιστημονική μελέτη – έρευνα του 2003, σύμφωνα με την οποία, η σωματική άσκηση διατηρεί ακμαίες τις πνευματικές και όχι μόνο ικανότητες των ηλικιωμένων. Και μάλιστα με πολλά ευεργετικά αποτελέσματα όπως, καλή καρδιακή λειτουργία που οξυγονώνει σωστά τον εγκέφαλο, απροβλημάτιστη ροή του αίματος στον εγκέφαλο που ενισχύει τις νοητικές λειτουργίες, βοήθεια στους πάσχοντες από τη νόσο Αλτσχάιμερ και.. και.. και..

    Και σκέφθηκα ότι όντως είναι μεγάλος ο πρωθυπουργός μας. Για κοίτα κάτι έναν απλό και έξυπνο τρόπο που σκέφθηκε για να μειώσει τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και έτσι να κλείσει τις μαύρες και άσπρες τρύπες τους καθώς και τα στόματα των τροκανών. Και με τον ΟΠΑΠ (δεν μπορεί να μη του το δώσουνε το μαγαζί, τι κάνουμε τότε !!!) θα έχει και κάποιο περισσευματάκι για το κάτι τις, σε θέματα κοινωνικής πολιτικής.

    Και θεωρώ εκτός πραγματικότητας αυτά που λένε διάφορα μπλόκια, ότι αυτή η ”αμερικανιά” ήταν επιταγή του μνημονίου και απλώς δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι. Τέτοιες απλές, έξυπνες κινήσεις χρειάζονται και να η έξοδος από το τούνελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χεστήκαμε κύριε πρόεδρε!!!! Μεγάλο συμβάν στην καριέρα σου. Να το βάλεις στο βιογραφικό σου!!!! Ανακάτεψες την τράπουλα. ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟ..... Ο κάθε ένας πού δεν είναι κουλοχέρης μπορεί να το κάνει!!! Μέχρι στιγμής στούς 11 μήνες πού κυβερνάς, μας απόδειξες ότι: 1. Ξέρεις πως να ξεκουράζεσαι κάνοντας εληνιστί... Holidays!! Also... nα ταξιδεύεις VIP με έξαδα τού Ελληνικού λαού!!!
    2.¨Οτι χωρίς τύψεις προάγεις σε υπουργούς ασχέτους με MANAGMENT ανθρώπους πού εκτός από κομματόσκυλα και αρεστοί του κατεστημένου των "οικογενειών" και τών αφεντικών σου τραπεζιτών, της παγκοσμιοπίησης άγνωστον αν έχουν κάποιο άλλο προσόν για την θέση!!! 3. Ξεπουλάς την χώρα πού δεν σου ανήκεικαι μάλιστα πολύ φθηνά ρε παιδί μου.
    4. Ξέρεις να κάνεις κανό , ποδήλατο, και να κολυμπάς. (You must be real legend in your own mind!!)
    Η ιστορία όμως σίγουρα δεν θα σε κατατάξει στούς ικανότερους managers πού πέρασαν από αυτόν τον τόπο, ούτε και στούς πατριώτες πού σώσανε την χώρα. Αντιθέτως αν συνεχίσεις αυτήν την πολιτική που είναι αντίθετη πάσης λογικής, πραγματίκά I feel sorry for you. Τώρα έχω μια ερώτηση. Αυτόν τον χαμογελαστό Xa...χαρούμενο Δρούτσα πού τον βρήκες; (Ξέρεις...ο λόγος πού χαμογελά συνέχεια is.... because he can not believe... that he got the job!!!!!)Καταλαβαίνεις την ευθύνη σου; ή πιστεύεις ότι η ανευθυνότητα των πολιτικών θα συνεχίσει να υφίσταται για πολύ ακόμη; Ετσι εύκολα και χαλαρά αφήνεις τήν υπόληψη και την ακαιρεότητα της χώρας στα χερια κάποιου χωρίς δείγματα γραφής; Μα καλά τόσο τυφλή υπακοή στην νέα ταξη; Πρόσεξε, θα σε χρησιμοποιήσουν για να κάνουν την δούλειά τους και μετά... θα σε πετάξουν σαν την τρίχα από το προζύμη. Να θυμάσαι πάντα ότι οι τραπεζίτες δεν έχουν ούτε μπέσα ούτε Πατρίδα!!! Καλά τον λαό πού σε έκανε πρωθυπουργό τον ρώτησες τι θέλει; Καθόλου τσίπα ρε παιδί μου; Ποιοί είναι αυτοί πού σε δασκάλεψαν να λές τόσα ψέματα χωρίς να κοκκινίζεις; Δηλαδή.. τώρα έβαλες τον Λοβέρδο να αποτελειώσει και την υγεία; Και please σταματήστε αυτές τις ψεύτικες δημοσκοπήσεις κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Λοβέρδος αφού έσφαξε τον λαό είναι ακόμη δημοφιλής!!!!!!!
    Σύνελθε "πατριώτη" γιατί ένας λαός ποτέ δεν κοιμάται για πάντα. Κάποτε ξυπνά....και τότε μαύρο φίδι που σέ έφαγε και εσένα και τούς 300 κρατικοδίαιτους συναδέλφους σου "πατριώτες" .
    Μετά τιμής
    Ένας βλάξ από τα 11.500.000 που κυβερνάς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από το Βιετνάμ, οι Αμερικανοί έφυγαν με Αμερικανικά αεροπλάνα, επανδρωμένα με Αμερικανούς πιλότους και με χώρα προορισμού τους, την πατρίδα τους, Αμερική.

    Γνώμη μου είναι ότι στην Ελλάδα, Δεν υπάρχει ούτε ένας, κανένας Ελληνας πιλότος που θα δεχόταν πρόθυμα να φυγαδεύσει στο εξωτερικό με Ελληνικής Ιδιοκτησίας αεροπλάνο ή ελικόπτερο τον Προδότη και την κουστωδία του.

    Kαι στην περίπτωση που τυχόν χρησιμοποιηθεί γιά τη φυγάδευση αλλοδαπός πιλότος ή/και αλλοδαπής ιδιοκτησίας εναέριο μέσο, αυτό, θα πρέπει από την Πολεμική Αεροπορία να υποχρεωθεί σε προσγείωση στο Ελληνικό Εδαφος.

    Είναι αδιανόητη η υλοποίηση του εύκολου σεναρίου άτακτης φυγής τους στο εξωτερικό, με τα φράγκα της προδοσίας στη τσέπη, αφήνοντας πίσω τα μισητά κορόϊδα τους Ελληνες, να πληρώσουν τον λογαρισμό των δικών τους κλεμμένων.

    Στην χώρα που γεννήθηκαν η Ισονομία και Ισοπολιτεία, πρέπει επιτέλους να υπάρξει λογοδοσία τους, παραδειγματική τιμωρία τους και δήμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους και των μετρητών τους. Γιά ν’αποπληρωθεί, εν μέρει, το τεράστιο Χρέος ΔΝΤ που ΑΥΤΟΙ δημιούργησαν κι εγκλώβησαν αγέννητες γενεές Ελλήνων.

    Μόνο με την δράση της Νέμεσης θα σαρωθεί αυτή η υπέρτατη Υβρις, αυτό το Αγος, που αυτή η φασιστοδυναστεία Παπανδρέου-Τσαντ προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί επί 122 χρόνια στην Ελλάδα. Βεβαίως, ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης, χρειάζεται να είναι βαρύτατος και γιά τους λοιπούς Εθνικούς Ληστές, απ’όποιο κόμμα κι αν αυτοί προέρχονται. Προς γνώση και συμμόρφωση των υπολοίπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρακαλούμε τους υπαλλήλους των αεροδρομίων της χώρα να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα μη τους ξεφύγει κανένας "Τριανταφυλλίδης".

    Οι Έλληνες θέλουν να δικαιωθούν δίκην Τσαουσέσκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση