GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

1940: Πότε ξανά;...

Από το http://tamgr.blogspot.com/    O ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940, τυπικα αρχισε απο τον τορπιλισμο της ΕΛΛΗΣ, τον Αυγουστο του 1940,...

Από το http://tamgr.blogspot.com/  
O ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940, τυπικα αρχισε απο τον τορπιλισμο της ΕΛΛΗΣ, τον Αυγουστο του 1940, ενω "επισημα" με την επιδοση του τελεσιγραφου στις 28 Οκτωβριου '40 και κρατησε μεχρι τις 23 Απριλίου 1941, με την επέμβαση των Γερμανών.
Καθως προχωρουσαν οι Γερμανοι στην Αθηνα, ο Βασιλιας και η κυβερνηση εφυγαν για την Κρητη, ενω το χαος επικρατουσε.
Πολλοι αναχωρησαν για την Κρητη και την Μεση Ανατολη η κατεφυγαν στην Πελοποννησο και τα νησια. Οι βομβαρδισμοι δρομων και λιμανιων ολοκληρωναν την εικονα της καταστροφης, των υλικων, των υποδομων, ολων των αισθητων, ΟΧΙ ομως της ψυχης του Ελληνα.
Στις 27 Απριλιου οι Γερμανοι μπηκαν σε μια...
 σχεδον αδεια Αθηνα, οι κατοικοι ηταν κλεισμενοι στα σπιτια τους (σιγα μην τους υποδεχονταν κιολας στους δρομους!) και πηγαν στην Ακροπολη, αυτο το Διαχρονικο, το Αιωνιο, το Πανανθρωπινο Συμβολο της Ελευθεριας του Ανθρωπινου Πνευματος και ζητησαν απο τον Ευζωνα Κωνσταντινο Κουκιδη, που εκτελουσε χρεη σκοπου να κατεβασει την Ελληνικη σημαια και να τους την παραδωσει.
Αυτος τους κυτταξε με εκεινο το αγερωχο Ελληνικο Αδαμαστο βλεμμα των Θερμοπυλων, τους χαμογελασε κοροϊδευτικα, που τολμησαν εστω και να σκεφτουν κατι τετοιο οι παταταδες και αφου τους εφτυσε καταμουτρα, τυλιχτηκε με την ΣΗΜΑΙΑ και επεσε απο τον βραχο!
ΤΙΜΗ και ΔΟΞΑ στο ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ τον Κωστα τον Κουκιδη, τον ΕΛΛΗΝΑ.
Ας ειναι ελαφρυ το χωμα που σε σκεπαζει, Κωστα, εσενα αλλα και τοσους αλλους επωνυμους και ανωνυμους ΗΡΩΕΣ αυτης της μικρης γωνιας της γης, που λεγεται ΕΛΛΑΔΑ.
Γιατι οι ΗΡΩΕΣ, ΜΟΝΟ απο την Ελλαδα βγαινουν... και θα ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ.
Μην βλεπεις, Αθανατε Ηρωα Κωστα Κουκιδη, εκεινα τα Ελληνομορφα ΚΤΗΝΗ που ΚΑΙΝΕ τωρα την σημαια, εκεινη την σημαια που ειχες στην καρδια σου και που πηρες μαζι σου στον Αχερωντα, γιατι αυτοι, Κωστα μου, ΔΕΝ ειναι ΕΛΛΗΝΕΣ!
Απομιμησεις ειναι, κομματια κινουμενου κρεατος ειναι, ζωντανοι νεκροι ειναι, εφιαλτες ειναι, ο,τιδηποτε αλλο ειναι, ΕΚΤΟΣ απο Ελληνες. Χειροτεροι ειναι και απο τους Γερμανοπαταταδες που ΕΦΤΥΣΕΣ επανω εκει στον ΒΡΑΧΟ, πριν πηδηξεις προς την ΔΟΞΑ. Γιατι γεννηθηκαν σε ΑΓΙΟ τοπο που ΑΠΑΡΝΗΘΗΚΑΝ και εγιναν χειροτεροι και απο τα αλογα κτηνη, που δεν εχουν κριση, ενω αντιθετα υπαρχουν Φιλλελληνες που ΑΓΑΠΟΥΝ αυτον τον τοπο πιο πολυ απο εκεινον που γεννηθηκαν και μεγαλωσαν, γιατι τους τραβαει η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ΛΕΒΕΝΤΙΑ και η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και η ΑΝΘΡΩΠΙΑ που αποπνεει αυτη η ΑΙΩΝΙΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ μικρη γη
Στο στεφανι που καταθετουμε στο μνημειο του Αγνωστου Στρατιωτη, υπαρχει ενα λουλουδι και για σενα, Σεβαστε μου ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΙΔΗ.
Ας ειναι η μνημη σου ΑΙΩΝΙΑ

10 σχόλια

  1. ασχετο αλλα για τον μαλακα τον ΑΛΑΒΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΕ.

    Ο καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Ελευθέριος Λοιδωρίκης συνεισέφερε για το ατομικό... κοτετσόσυρμα, την ανακάλυψη της πιο λεπτής μεμβράνης άνθρακα, του «μαγικού» γραφένιου, που έδωσε στους δύο Ρώσους φυσικούς, τον Αντρέι Γκέιμ, 51 ετών (με ολλανδική υπηκοότητα) και τον Κονσταντίν Νοβοσέλοφ, 36 ετών (με ρωσική και βρετανική υπηκοότητα), καθηγητές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, το φετινό Νόμπελ Φυσικής.Ο κ. Λοιδορίκης συνεργάστηκε με τους δύο νομπελίστες για τη δημιουργία του θεωρητικού υπόβαθρου δύο φαινομένων που αφορούν το γραφένιο.Το γραφένιο είναι ένα επίπεδο μονοατομικό στρώμα ατόμων άνθρακα σε κυψελοειδή διάταξη (σκεφτείτε κερήθρα με πάχος ενός ατόμου). Είναι η "μητέρα" των άλλων εξωτικών μορφών του άνθρακα, όπως για παράδειγμα τα φουλερένια και οι νανοσωλήνες. Η ύπαρξη σταθερής ύλης σε δισδιάστατη μορφή θεωρούνταν αδύνατη πριν από την επαναστατική δουλειά των Γκείμ και Νοβοσέλοφ το 2004».

    ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΧΟΛΗ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΕ.

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΟΛΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ ΤΗΣ.
    ΜΙΑ ΖΩΗ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την ίδρυση του Νεοελληνικού Κράτους έως τον Μάρτιο του 2004 το χρέος της χώρας ήταν συνολικά 180 δις!!!
    Το ΑΕΠ της χώρας ήταν 250 δις (κατ’άλλους 240, κατ’αλλους 260). Τέλος πάντων- το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν αρκετά πιο κάτω από το 100%!!!
    Η παράταξη της φαυλοκρατίας και της λαμογιάς, η Δεξιά- αυτή η ίδια που έσπευσε αμέσως να καταργήσει το νόμο Πεπονή, για να βάλει τα δικά της παιδιά,
    μόνο για την περίοδο από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 (δηλαδή μέσα σε 5 χρόνια και 2 δικές της θητείες) κατάφερε να αυξήσει το χρέος της Ελλάδας κατά 120 δις !!!!!


    Παρατηρητής

    ΔΕΞΙΟΙ= ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!

    ..ΑΜΩ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε γαιδουρια το άρθρο αναφέρεται για τον ηρωα ΚΟΥΚΙΔΗ και σεις κανετε σχόλια άσχετα με το θέμα και δεν ντρέπεσθε. ΡΕ ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσοι συνεργάτες των Γερμανών δεν εκτελέστηκαν από αντιαστασιακούς μέχρι την απελευθέρωση ή έφυγαν και πήγαν Αφρική όπου βολεύτηκαν και πολύ καλά μάλιστα ή έμειναν Ελλάδα και έγιναν οι βολεμένοι του συστήματος.
    Γιατί όσοι συνεργάζονται με τον εχθρό είναι άνθρωποι χωρίς ιδανικά, χωρίς πατρίδα, χωρίς θρησκεία, χωρίς ηθική και τους ενδιαφέρει μόνο η εξυπηρέτηση του προσωπικού τους συμφέροντος.
    Και πάνε πάντα με την πλευρά του νικητή όποιος και αν είναι αυτός ακόμα και ο χειρότερος εχθρός της πατρίδας τους.

    Και αυτό κάνουν και όσον αφορά την «ιδεολογική» τους τοποθέτηση.

    Γνώρισα άνθρωπο που επί χούντας πρωτοστατούσε σε όλα τα εγκαίνια του τότε δημάρχου Αθηναίων Ρίτσου και το σπίτι του ήταν γεμάτο φωτογραφίες του Παπαδόπουλου.
    Με το που ήρθε ο Καραμανλής το 1974 μετέτρεψε το σπίτι του σε εκλογικό κέντρο της ΝΔ.
    Και το 1981 βλέποντας ότι το πασοκ θα βγεί κυβέρνηση έκανε το σπίτι του πράσινο από σημαίες και είχε βάλει και μεγάφωνα που ξεκούφαιναν την γειτονιά «θα τον τρελλάνουμε τον ήλιο σίγουρα ναί».
    Αυτός δεν θα είχε κανένα πρόβλημα αύριο να βάλει και τουρκική σημαία στο μπαλκόνι του αν έβλεπε ότι οι τούρκοι θα κατακτούσαν την Ελλάδα.

    Αυτοί όλοι είναι ανθρωπάκια.
    ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ
    ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ 2-3..ΜΕ ΕΜΕΤΙΚΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΘΙΓΕΙ ΚΑΙ ΞΕΣΚΙΖΕΙ
    ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΣΙΛΟΓΗ ΥΠΕΡ-ΟΙΚΟΝΟΜΗΜΕΝΗ
    ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μεταναστης(ελληνας)28 Οκτ 2010, 11:51:00 μ.μ.

    Ο Αγγελος Παπαναστασιου, αξιωματικος του ναυτικου το επαγγελμα και στη φρουρα του Παυλου(οχι κανενα κουμουνι) αποθανατησε μερικους μηνες αργοτερα τις τιμες που του εκαναν οι συμπατριωτες του, με τιμες και δαφνες στον Αγνωστο Στρατιωτη. Αυτοι ειμασταν και αυτοι ειμαστε και τωρα. Ο Ελλην Χριστοφορακος μας το απεδειξε χτες. Δειτε το βιντεο.
    http://www.youtube.com/watch?v=uC4lSp2aNiA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΡΩΤΗΣΗ (ΠΡΟΣ ΕΜΕΝΑ):

    "ΡΕ ΦΙΛΕ 8.08
    ΑΦΟΥ Η ΔΕΞΙΑ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΣΤΙΣ ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΩ ΤΟΥ 70%;

    ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ 88%!!!!!!!!

    ΤΥΧΑΙΟ;
    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!"

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

    ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΒΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (ΒΛΕΠΕ ΝΟΜΟ 2190/94 - ΠΕΠΟΝΗ) ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΑΣ "ΣΠΡΩΧΝΕΙ", ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ!!!!

    Η ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ, ΣΤΟ DNA ΣΑΣ!!!

    ΓΙ'ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΟΝΟΜΑΖΩ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΧΡΕΙΟΙ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Μεταξάς είπε "ΟΧΙ" και ο εθνικοσοσια-ΛΗΣΤΗΣ bravoyorgo tsant mineiko τσολάκογλου λέει μονίμως "ΝΑΙ".


    ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ η στάση του ΠΟΥΣΤΟΣΟΓΟΥ - να γράφει στ' αρχίδια του το λαό, από την εποχή που ο αγγλόδουλος παππούς του οδήγησε τη χώρα στον εμφύλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Bloopers:

    παλι σχολιασατε μονο και μονο για να σχολιασετε . . . . .
    αφου ΔΕΝ εχετε κατι να πειτε, γιατι γραφετε;!

    αρα ειναι αληθεια που λενε οτι πληρωνεστε με το κομματι / ανα σχολιο
    και πως εισαι βαλμενοι απο ξενους - εβραιους κυριως
    για να αλλοιωνετε καθε κριση...


    Ντροπη σας

    αλλα ποιος την εχασε να την βρειτε εσεις,

    λαθος μου που εχασα δυο λεπτα απο το χρονο μου για τις μουρες σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτα ειναι το bloopers - οι τρομομαλακες του ιντερνετ!

    διαβαστε:
    http://makelio.blogspot.com/2009/04/blog-post_367.html?zx=3db6cd349fe16b6f



    να παρετε μια ιδεα για τα μαλακιστηρια
    ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση