GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το κομματικό σύστημα σε κρίσιμη καμπή...

Ανάλυση του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΥΡΗ http://www.publicissue.gr/1537/ Ένα χρόνο μετά την έλευση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, και έξι μήνες μετά την υιοθέτ...

Ανάλυση του
ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΥΡΗ
http://www.publicissue.gr/1537/
Ένα χρόνο μετά την έλευση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, και έξι μήνες μετά την υιοθέτηση του Μνημονίου, η εκλογική του βάση, αλλά και η εικόνα του Γ.Παπανδρέου εμφανίζουν ευδιάκριτες ρωγμές. Στη μηνιαία εκτίμηση της Public Issue καταγράφεται το χαμηλότερο ποσοστό εκλογικής επιρροής του κυβερνώντος κόμματος στο μετεκλογικό δωδεκάμηνο (42,5%) και η συγκριτικά μικρότερη διαφορά του από τη ΝΔ (14,5 μονάδες). Αν και η «ψαλίδα», σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα συρρικνώνεται σημαντικά, κατά 2,5 εκατοστιαίες μονάδες, εντούτοις παραμένει για το κυβερνών κόμμα σε ασφαλή επίπεδα και, εξίσου σημαντικό, σε επίπεδα υψηλότερα από εκείνα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών (10,4%).
Παράλληλα, για πρώτη φορά, μετά από δύο χρόνια, η πρωθυπουργική δημοτικότητα εμφανίζεται και πάλι ελαφρώς ελλειμματική (με θετικές κρίσεις μόνον 47%, έναντι 49% αρνητικών). Το μέγεθος της συντελεσθείσας μεταβολής στους 12 μήνες, μπορεί να...
 γίνει κατανοητό από δύο επισημάνσεις: 1) στην πρώτη μετεκλογική μέτρηση του Βαρομέτρου, η δημοτικότητα του πρωθυπουργού είχε καταγραφεί στο 82%, ενώ οι αρνητικές κρίσεις για το πρόσωπό του προσέγγιζαν μόλις το 16%. 2) Η δημοτικότητα του προκατόχου του Κ.Καραμανλή, καταγράφηκε τον τελευταίο μήνα της θητείας του σε 46%.
Η μηνιαία άνοδος της Νέας Δημοκρατίας (28%, +1%) δεν μπορεί να θεωρηθεί εντυπωσιακή. Παραμένει ακόμη υποδεέστερη της εκλογικής της επιρροής (33,5% στις Β2009), και έχει καλύψει μόνον το 1/2 των απωλειών της, που προκλήθηκαν (μετεκλογικά) από την απώλεια της εξουσίας, την εκλογική συντριβή και την εσωκομματική ρήξη που την ακολούθησε. Κατά, συνέπεια, ενώ οι εκλογές «δεύτερης τάξης», όπως οι δημοτικές, αποτελούν κατά κανόνα ευνοϊκό γήπεδο για την εκάστοτε αντιπολίτευση και «πολιτικό Γολγοθά» για την εκάστοτε κυβέρνηση, η εκλογική αναμέτρηση του προσεχούς Νοεμβρίου δεν αποκλείεται να αποτελέσει εξαίρεση.
Ενώ η εκλογική επιρροή του ΛΑΟΣ παραμένει καθηλωμένη (5,5%), από την κάμψη του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να ενισχύεται το ΚΚΕ (11%), το οποίο, επιπλέον, με ποσοστό 21% διεκδικεί εκ νέου από τη ΝΔ (22%) και την πρωτοκαθεδρία στο δείκτη «καλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης». Στον αντίποδα της αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την εσωστρέφεια και την έλλειψη ενότητας που επιδεικνύει, φαίνεται να διατηρεί ένα σημαντικό τμήμα του κοινωνικού του ποσοστού (4,5%), ενώ η δύναμη των Οικολόγων παραμένει αμετάβλητη (2,5%), αλλά κάτω από το εκλογικό κατώφλι. Τέλος, η απήχηση της νεοσύστατης Δημοκρατικής Ανανέωσης, που στην πρώτη εμφάνισή της τον περασμένο Ιούλιο κατέγραψε ποσοστό 3,5%, δείχνει σήμερα να συμπιέζεται (1,5%)
Ένα μήνα πριν την εκλογική δοκιμασία του Νοεμβρίου διαμορφώνεται μια εικόνα επιφανειακής (έστω εκλογικής) σταθεροποίησης του κομματικού συστήματος, που συνοδεύεται όμως από εντονότατες τάσεις περαιτέρω αποδιάρθρωσής του. Είναι οφθαλμοφανές, ότι οι αντικομματικές διαθέσεις των πολιτών εντείνονται, η δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών αρχηγών πέφτει (εξαίρεση αποτελεί η κ.Παπαρήγα), η τάση αποπολιτικοποίησης συνεχίζεται αμείωτη, ενώ η τάση εξόδου από το εκλογικό σώμα δείχνει σταθερή, με το 1/3 των εκλογέων (33%) να επιμένουν (σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών) στην πρόθεση αποχής.
Υπό αυτά τα δεδομένα, τι συμπέρασμα μπορεί να εξαχθεί αναφορικά με την προσεχή εκλογική αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου; Για αρκετούς λόγους, ο εκλογικός συσχετισμός που αποτυπώνεται σήμερα στο Βαρόμετρο, σε καμία περίπτωση δεν προεξοφλεί ευθύγραμμα, ή σχηματικά το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου, λόγω της σημασίας των προσώπων. Αποτελεί ωστόσο μια ισχυρή ένδειξη για το «πολιτικό υπέδαφος», πάνω στο οποίο θα διεξαχθούν. Γιατί όμως ισχυρή; Οι Περιφερειακές εκλογές, αποτελούν για τα ελληνικά δεδομένα μια νέου τύπου εκλογική αναμέτρηση, για τις οποίες δεν διαθέτουμε προηγούμενη ιστορική εμπειρία εκλογικής συμπεριφοράς. Ωστόσο, το πλέον πιθανό είναι ότι θα λειτουργήσουν και αυτές, όπως λειτούργησαν αποδεδειγμένα και οι Νομαρχιακές, ως «οιονεί Βουλευτικές». Μάλιστα, η έκταση της χωρικής μονάδας (περιφέρεια, αντί για νομός) καθιστά -τουλάχιστον στο αρχικό στάδιο- την επιβίωση των κομματικών ταυτίσεων ευχερέστερη.
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (10/10/2010)

29 σχόλια

  1. Ευτυχώς που είναι αποδεκτό από όλους ότι υπάρχει δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση!
    Φανταστείτε να μην υπήρχε!!

    Θα βλέπαμε τότε για την εθνοσωτήριο ποσοστά Τσαουσέσκου ή και ποσοστά σαν κι αυτά που είχε πάρει το ΟΧΙ στο βασιλιά επί εποχής της original εθνοσωτηρίου!!!

    ΑΝ ΚΑΙ...
    Σε κάποιες η δυσαρέσκεια προς την αντιπολίτευση είναι μεγαλύτερη!!

    καλά αυτό είναι ανέκδοτο..
    καλά ο αλαφούζος λίγη τσίπα δεν έχει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΑΝ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΜΑΚΡΙΑ.ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΚΑΤΩΣΟΥΝ ΣΑΣ ΑΜΟΛΑΝΕ.ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΑΣ ΕΙΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΡΙΕ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ?
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΡΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 780 000 ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ?
    ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΣΤΑΤΗ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ 1 200 000 (ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΑΤΑ ΤΟ 60%) ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.
    ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΤΟΥ ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ ΤΡΩΝΕ ΜΑΥΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ (ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ 60% ΤΩΝ 1 200 000 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ) ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτή κι αν είναι κατάντια.Αντί να κοιτάμε πώς θα καταστρέψουμε το πανάθλιο κομματικό σύστημα,συζητάμε για τα προβλήματά του και για το αν θα επιβιώσει.Προφανώς για να επισπεύσει το τέλος της ελλάδας και τυπικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Μαυρής κάνει το λάθος να χρησιμοποιεί αναγωγές στους αναποφάσιστους που βασίζονται σε παρελθούσες χρονοσειρές και που προφανώς (λόγω μνημονίου) δεν ισχύουν πλέον, εξ ού και αυτό το εντελώς τρελλό 42.5% (που βολεύει τυχαίως και τον Αλαφούζο).

    Για να το καταλάβετε καλύτερα: Ούτε πασόκοι δεν κάνουν τέτοιες απατεωνιές εκεί που τους συμφέρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν κοιτάξεις παραπάνω ψύχραιμα θα δειςτο λάθος που κάνει ο Μαυρής
    και Τι ΝΑ τα συγκρίνεις;


    Με 82% άντρες δεν “χωλαίνει ελαφρώς” και έλεος δεν είναι δημοσκόπηση είναι σαν αυτά που έχει ο παπαγιάννης και ΕΔΩ στο press-gr.


    Είναι απατεωνιά να τα επικαλείσαι σε ένα φόρουμ σχετικά καλόπιστων αναγνωστών και είναι και φτηνή απατεωνιά γιατί λίγοι εκτός από τους κομματικά πατριώτες θα το χάψουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η δημοσκόπηση έγινε στην Ελλάδα και ρωτήθηκαν Έλληνες ή σε κάποια άλλη χώρα;
    Εμείς που ζούμε πάντως στην Ελλάδα και συνομιλούμε με Έλληνες έχουμε άλλα ποσοστά. Μας "δουλεύουν" λίγο πριν τις εκλογές με στημένες δημοσκοπήσεις. Μια επίσκεψη σε χώρο που συχνάζουν Έλληνες θα σας πείσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η δημοσκοπήσεις της Public Issue για λογαριασμό της Καθημερινής και του ΣΚΑΙ, είναι δημοσκοπήσεις σκοπιμότητος κατά κύριο λόγο. Αυτή την εικόνα πρέπει να παρουσιάσει ο Ομιλος του ιδιοκήτη των δύο μέσων και αυτή συμφέρει να απεικονίζεται από το Σύστημα του Μνημονίου. Δεν σας προκαλεί εντύπωση οτι ο ραδιοφωνικός σταθμός παρουσιάζει με μεγάλη συχνότητα το περιθωριακό ΚΑΡΦΙ με την παλαιολιθική δημοσιογραφία; Βεβαίως, πληρωμένες καταχωρήσεις, αλλά ποιοί είναι οι ιδιοκτήτες αυτής της εφημερίδας; Όλοι μας τους ξέρομε. Εχουν αποκαλυφθεί. Παρ’όλα αυτά,επιζητούν να δημιουργήσουν νέο κομματικό μηχανισμό για δύο λόγους: 1) γιατί θεωρούν οτι η Ελληνική κοινωνία τους “εταξε στην κορυφή”, 2) γιατί δεν μπορούν να αποδεχθούν τον Αντώνη Σαμαρά στην αρχηγική θέση της Νέας Δημοκρατίας και στο θώκο του αυριανού Πρωθυπουργό. Ολοι μας στις κάλπες με αντιμνημονιακή ψήφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΚΡΥΧΕΡΗΔΕΣ. ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ.ΓΙΑΤΙ ΓΚΑΡΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ,ΤΣΙΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ , ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΑΔΕΣ.ΣΑΣ ΚΟΨΑΝ ΤΟΝ ΛΟΥΦΕ ΚΑΙ ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΗ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ. ΕΛΠΙΖΩ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΨΕΥΔΗΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΕ Α ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΛΑΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΜΠΛΟΚΕΡΣ. ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΜΑΝΙΩΔΗΣ ΜΠΛΟΚΕΡ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΑΙ ΙΔΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ .ΤΟ ΞΕΡΩ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΒΑΡΥΤΕΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ρε τι λεει ο δρ Κουτσουκος?

    γιατι θαβετε τα αρθρα του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ, όταν μέ παίρνουνε τηλέφωνο
    ή μού ζητάνε στό δρόμο,
    συμμετοχή σέ δημοσκοπήσεις,

    Ζητάω 10 € αμοιβή συμμετοχής!!!

    Στό δρόμο, μού τά δίνουνε.
    Στό τηλέφωνο, λυσσάνε, αλλά δέν μπορούνε, κι' έτσι, μ' αφήνουνε ήσυχο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. <>

    Ρε ανώνυμε . . .

    Παρκάρησε το αλφα γιωτα και οδηγα και το εψιλον κάπου-κάπου για να μη σκουριάζει.

    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΑΣΟΚ

    ΚΑΗΜΕΝΕ ΣΓΟΥΡΕ

    ΤΑ ΝΕΟ-ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ
    ΞΕΚΟΨΑΝ

    ΑΠΟ ΤΟΝ
    ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ
    ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΕΣΩΖΕ

    ΤΑ ΝΕΟΛΑΜΟΓΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΕΙ Ο ΣΓΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ
    ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΘΕΜΑ ΑΡΧΗΓΙΑΣ - ΓΙΩΡΓΟΥ!!

    ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ
    ΟΥΤΕ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΣΕ ΣΩΖΕΙ!!

    ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΓΥΡΙΣΕΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΕ ΚΑΝΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥ ΣΦΟΥΓΓΟΚΟΛΑΡΙΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

    ΑΣ ΣΕ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ "ΚΟΠΕΛΙΤΣΕΣ" ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΙΝΕΣ

    ΑΥΤΑ

    ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Από όσους σήκωσαν τό τηλέφωνο,
    δέχθηκαν νά συμμετάσχουν άς πούμε
    οί μισοί.
    Οί υπόλοιποι μπορεί καί νά έβρισαν.
    Άρα (42,5+28)/2=35,25% η επιρροή
    τών "κομμάτων εξουσίας"(sic).
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΑΣΟΚ

    ΚΑΗΜΕΝΕ ΣΓΟΥΡΕ

    ΤΑ ΝΕΟ-ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ
    ΞΕΚΟΨΑΝ

    ΑΠΟ ΤΟΝ
    ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ
    ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΕΣΩΖΕ

    ΤΑ ΝΕΟΛΑΜΟΓΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΕΙ Ο ΣΓΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ
    ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΘΕΜΑ ΑΡΧΗΓΙΑΣ - ΓΙΩΡΓΟΥ!!

    ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ
    ΟΥΤΕ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΣΕ ΣΩΖΕΙ!!

    ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΓΥΡΙΣΕΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΕ ΚΑΝΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥ ΣΦΟΥΓΓΟΚΟΛΑΡΙΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

    ΑΣ ΣΕ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ "ΚΟΠΕΛΙΤΣΕΣ" ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΙΝΕΣ

    ΑΥΤΑ

    ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ. ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΦΕΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΑΙ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ.
    ΑΠΟ ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΡΑΣΑΝ??
    ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΑΛΛΗ ΑΝ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΕΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΤΟΥ Ή ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΥ, ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΧΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κ. Μαυρη κανενας στη χωρα δεν πιστευει πλεον τις δημοσκοπησεις σας. Ειστε μπακαλικο εκει στη public.Δεν βρισκεται σχεδον τιποτε και ποτε. Ποιος μπορει άλλωστε να ξεχασει οτι στι ευρωεκλογες δίνατε 18% στου οικολογους!!!!Έλεος πια με τις αστοχιες σας. Εκθετετε τον κλαδο, αλλαξτε επαγγελμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΕΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΕΙ 42% ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ.... ΟΥΤΕ 20% ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΕΧΕΙ ΑΛΗΤΕΣ ΨΕΥΤΕΣ ΟΥΣΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα!

    Ο Θανάσης Κανελλόπουλος έλεγε ότι είναι σαν τις κολώνες τις ΔΕΗ!
    Αλλοι τις χρησιμοποιούν για να φωτίζονται και άλλοι για να …στηρίζονται.

    (Χικ , που θα συμπλήρωνε και ο Τσιλιβίθρας)
    ------------------------------------

    Οι πραγματικες τασεις αυτη τη στιγμη ειναι συρρικνωση Πασοκ,Λαος,Συριζοκουβεληδων απο εβδομαδα σε εβδομαδα,σταθερη ανοδος ΚΚΕ και σταδιακη επανασυσπειρωση ΝΔ.

    Το Πασοκ εχει τεραστιο προβλημα να συσπειρωσει τον κοσμο του σε περιφερειες και δημους γυρω απο τις “επισημες” υποψηφιοτητες.
    Το σημαντικοτερο,ομως,ειναι οτι εχει αυξηθει τρομακτικα (για το πασοκ) το ποσοστο των πολιτων που εχουν πειστει οτι η προσφυγη στο ΔΝΤ ηταν στημενο παιχνιδι.

    Το Μνημονιο εδω πληρωνεται,μαγκες.
    Θα γελασει και το παρδαλο κατσικι το Νοεμβριο.
    Προσωπικα,αν και ανενταχτος αριστερος,στο β’γυρο θα ψηφισω ΝΔ και δεν ειμαι ο μονος.
    Αγνοηστε την καθε παμπλικ ισιου και καπα ρισερτς και τις αυθαιρετες αναγωγες τους.
    Διαλεξτε 100 γνωστους και φιλους,μιληστε μαζι τους και βγαλτε μονοι σας συμπερασματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και απ ότι είδαμε σήμερα στις ερευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ταυτότητα δεν έχει καμία!!!
    Όλως τυχαίως, φαντάζομαι.

    Η δε έρευνα στο “έγκυρο” ΒΗΜΑ, βγάζει αποτέλεσμα με 200 άτομα και κάτι δείγμα, στην περιφερεια Αττικης. Ουπς!!!

    Ρε παλικάρια έλεος!!!

    Μας είδατε, αλευρομένους και μας περάσατε για μυλωνάδες?
    Τόσο πολύ έχετε αρχίσει να ανησυχείτε πια που βγάζετε στημένες μετρήσεις?
    Ή απλά νιώθετε ότι είναι το κύκνειο άσμα σας, και κάνετε ότι μπορείτε να κρατήσετε ανοιχτά τα μαγαζία σας που παραπέουν?

    Προτείνω λοιπόν, στο σύστημα, να φροντίσετε να λύσετε τα προβλήματα σας πρώτα εσωτερικά και να πληρώσετε και τους εργαζόμενους και σε δευτερη φάση, αν τα καταφερετε να παραμείνετε, να καντε τους φωστήρες που θα λύσουν τα δικά μας προβλήματα.
    Είστε το σύστημα και είστε απεναντι μας. Δεν σας ακουμε και δε σας λαμβανουμε υποψη μας.

    Περασαν οι εποχες που επηρεαζατε συνειδήσεις.
    Το πάρτι σας τελείωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΑΣΟΚ

    ΚΑΗΜΕΝΕ ΣΓΟΥΡΕ

    ΤΑ ΝΕΟ-ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ
    ΞΕΚΟΨΑΝ

    ΑΠΟ ΤΟΝ
    ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ
    ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΕΣΩΖΕ

    ΤΑ ΝΕΟΛΑΜΟΓΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΕΙ Ο ΣΓΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ
    ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΘΕΜΑ ΑΡΧΗΓΙΑΣ - ΓΙΩΡΓΟΥ!!

    ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ
    ΟΥΤΕ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΣΕ ΣΩΖΕΙ!!

    ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΓΥΡΙΣΕΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΕ ΚΑΝΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥ ΣΦΟΥΓΓΟΚΟΛΑΡΙΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

    ΑΣ ΣΕ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ "ΚΟΠΕΛΙΤΣΕΣ" ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΙΝΕΣ

    ΑΥΤΑ

    ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΣΟΚ

    10 Οκτ 2010 6:07:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το μήνυμα παντού: ΝΑΙ στους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ του ΛΑΟΣ της Ντόρας του Κουβέλη δεν είναι τίποτα άλλο παρά επιβράβευση των ψευτών και το ελεύθερο να κάνουν ότι θέλουν, στις ζωές μας στις δουλειές μας στις τσέπες μας μα πάνω από όλα στη χώρα μας.

    Δεν λέμε μόνο ΟΧΙ στο μνημόνιο λέμε ΟΧΙ σε όσους βάζουν το χέρι τους στην τσέπη μας και σαν δικαιολογία μας λένε όλοι μαζί τα φάγαμε.

    Λέμε ΟΧΙ στην κηδεμονία της χώρας, χύθηκε αίμα για να περπατάμε όρθιοι δεν μπορεί να μπαίνει η θυσία στη ζυγαριά με το €.

    Μέχρι εδώ υπάρχουν κόκκινες γραμμές και είναι το αίμα μας δεν είμαστε όλοι γραικύλοι σε τούτο τον τόπο δεν έχουμε αλλοτριωθεί από τη θεσούλα και το €, έχουμε καθρέπτες παντού γύρω μας τα μάτια των γονιών μας που τους έκοψαν συντάξεις τα μάτια των παιδιών μας που τα στέλνουν να δουλεύουν έως τα 65 για 510 €, πρέπει να μπορούμε να τα κοιτάξουμε και να πούμε φτάνει πια.

    Έως εδώ αν το ΔΝΤ σου επιβάλλει ότι πρέπει να κόψεις το πόδι σου γιατί είναι λογιστικά ορθότερο από το να πάρεις παπούτσια ε πρέπει να κόψουμε το κεφάλι του φιδιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. μαυρή από την εποχή του Πολυτεχνείου ένας αργυρώνητο κνιτολαμόγιο ήσουνα, ένας γλείφτης σπουδαστής μηδενικό και το ίδιο εξακολουθείς να είσαι καιτώρα.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ====================================
    Ο Γιουγκερ με διευκρινιστική δήλωση είπε ότι ήταν αυτός που ήδη γνωρίζαμε.

    Ο ολίγιστος ‘μετανάστης’ Jeffrey.

    Το θέμα είναι ότι έχει το θράσος να ‘δίνει’ την χώρα του στους ξένους, με απίστευτη ευκολία.

    Είναι προφανές τι εντύπωση κάνει ένας τέτοιος πρωθυπουργός στους ευρωπαίους εταίρους.

    Απλά κανείς δεν του έχει εμπιστοσύνη!!
    =======================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ ..ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
    ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΑ ΕΝΤΟΣΘΙΑ...

    Δημόσιος καυγάς Φασούλα-Μίχα....

    Ο Μίχας έστειλε επιστολή πριν από λίγο στο Ν. Χατζηνικολάου να μην συμμετάσχει ο Π. Φασούλας στην εκπομπή που προγραμματίζει για το βράδυ.
    Τέτοιο εκβιασμό δεν τον έχω δεχτεί, ποτέ στη δημοσιογραφική μου πορεία αντέτεινε ο Χατζηνικολάου, πριν λίγο από τα μικρόφωνα του Real.

    Είναι φανερό πως οι χαρούλες των Φασούλα-Μίχα-Σγουρού στο Δημαρχείο του Πειραιά, ήταν μόνο
    προσχηματικές
    Η κοινωνική δυσαρέσκεια έχει δημιουργήσει τριβές και προβλήματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, και φαίνεται πως αυτό αποτυπώνεται ήδη στην πορεία προς τις επόμενες εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
    Δεν είναι τυχαίο που δεν έχουν ακόμα συμπληρώσει, ούτε καν στο μισό, τα ψηφοδέλτια, στο κομμάτι της Περιφέρειας.

    Ο Φασούλας είναι το μαύρο πρόβατο αλλά και το άλλοθι για πολλούς…

    Από την άλλη ο Χατζηνικολάου για ποιο λόγο καλεί ΜΟΝΟ τον Φασούλα, που προ-ορίζεται ως υποψήφιος Αντι-Περιφερειάρχης..
    και τους Αντι-Περιφερειάρχες του ΚΚΕ, και του ΣΥΡΙΖΑ και δεν καλεί τον υποψήφιο Π. Αλεβίζο από τη παράταξη του Κικίλια ;;;;

    ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟ
    ΠΙΣΣΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟ ..ΟΡΝΙΑ ΜΜΕ-ΠΑΣΟΚ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΥΠΟΥΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ουτε 2,5% στα πρασινα και γαλαζια κομματοσκυλα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση