GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραπέμπονται σε Ειδικό Δικαστήριο και οι πέντε πρώην υπουργοί για το Βατοπέδι...

Oι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με το πόρισμά τους σχετικά με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου  παραπέμπoυν στο Δικαστικό Συμβούλιο, για το Ειδικό...

Oι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με το πόρισμά τους σχετικά με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου  παραπέμπoυν στο Δικαστικό Συμβούλιο, για το Ειδικό Δικαστήριο, και τους πέντε πρώην υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή: Πέτρο Δούκα (υφυπουργό Οικονομικών), Απόστολο Κοντό και Ευάγγελο Μπασιάκο (υπουργοί Γεωργίας), Θόδωρο Ρουσόπουλο (υπουργό Επικρατείας) και Γιώργο Βουλγαράκη (υπουργό Πολιτισμού).
Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν την παραπομπή των Π. Δούκα, Απ. Κοντού και Ευάγ. Μπασιάκου, οι οποίοι...
 έχουν υπογράψει υπουργικές αποφάσεις ενώ για τους Θ. Ρουσόπουλο και Γ. Βουλγαράκη επιφυλάσσονται για την ολομέλεια.
Ο ΛΑΟΣ προτείνει μη παραπομπή με το επιχείρημα ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι αν δεν υπήρχε παραγραφή θα πρότεινε την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος των κ.κ. Κοντού, Μπασιάκου και Δούκα.
Η Ολομέλεια της Βουλής με μυστική ψηφοφορία μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα αποφασίσει για το θέμα των παραπομπών. Το Δικαστικό Συμβούλιο είναι πενταμελές, με κλήρωση από τους δικαστές του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας. Και είναι αυτό που θα εξετάσει αν θα παραπεμφθούν τελικά ή όχι οι πρώην υπουργοί σε Ειδικό Δικαστήριο.

8 σχόλια

  1. Απ ότι καταλαβαίνω οι σοσιαληστάδες μεταθέτουν την ευθύνη τους σε άλλους.
    ΛΗΣΤΕΣ μας κατακλέψατε φέρτε τα κλεμμένα και τις επιχορηγίες πίσω.
    Τι έκανε τα λεφτά που έλεγε προεκλογικά ότι υπήρχαν, τα φάγατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Βρισκόμαστε ενός ΠΑΣΟΚικού Βατοgate» τόνισαν οι βουλευτές της ΝΔ καταγγέλλοντας «πολιτική σκευωρία», «πολιτική ανεντιμότητα» και «πολιτική αθλιότητα» του ΠΑΣΟΚ επειδή «έστησε» τις κατηγορίες κατόπιν κεντρικής κατεύθυνσης. «Πρόκειται περί μιας άθλιας σκευωρίας, που καθοδηγείται από το ΠΑΣΟΚ και διαφημίζεται από τον πρωθυπουργό σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία για τον Ελληνικό λαό» κατήγγειλε ο Κ. Τασούλας ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργία αρνητικού κλίματος εις βάρος της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ εν όψει των περιφερειακών εκλογών.

    Ο κ. Δένδιας μάλιστα κατήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε το πόρισμα αποκρύπτοντας σκοπίμως τις δικές του ευθύνες πέρα των πρώην Υπουργών του Φωτιάδη και Δρυ…

    1. Όπως αποκάλυψε, στην επιτροπή δεν έφτασε ποτέ την ένορκη κατάθεση του τ. Προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Θ.Ξυνίδη, αδερφού του Υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδη, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι οι φορείς της Ξάνθης σχεδόν πανηγύρισαν για τις ανταλλαγές με τη Μονή Βατοπεδίου και πως ο αγώνας του δεν ήταν για την ιδιοκτησία της λίμνης αφού αυτή είχε ήδη αποδοθεί από το ΠΑΣΟΚ στο Βατοπέδι.

    Η κατάθεση του Θ.Ξυνίδη καταρρίπτει το όποιο επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ και αποδεικνύει ξεκάθαρα την πολιτική σκευωρία και τις θέσεις που εξαρχής δημοσιοποίησε η Ν.Δ και ήταν ότι το ΠΑΣΟΚ έδωσε τη λίμνη στη Μονή μέσω Δρυ και Φωτιάδη, ότι η Ν.Δ αποφάσισε μέσω της νόμιμης οδού των ανταλλαγών την επιστροφή της γης στους αγρότες, ότι από τις αποφάσεις των υπουργών της Ν.Δ δεν επήλθε ζημία του δημοσίου.

    2. Επίσης δεν συζητήθηκε ποτέ η κατάθεση του γαμπρού της Σταματίνας Μαντέλη ο οποίος είχε συναντηθεί με πρόσωπο του Ιντιτούτου (ΙΣΤΑΜΕ) Α. Παπανδρέου…(!) το οποίο τον πίεζε προκειμένου να συναντήσει ο ίδιος, ή στελέχη, ή βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την κυρία Μαντέλη πριν την κατάθεσή της στον Εισαγγελέα.

    Η Νέα Δημοκρατία είχε ζητήσει η δικογραφία αυτή να συσχετιστεί άμεσα με την υπόθεση και να συμπεριληφθεί στη δικογραφία για το Βατοπέδι.

    «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ» 1

    Κατέθεσε ο Αστυνομικός στις 3 Μαρτίου 2009. «Με πήρε τηλέφωνο ο Θ.Κ πρώην συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ και υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο οποίος μου ζήτησε να συναντηθούμε και ότι στη συνάντηση θα έρθει και ένας φίλος του. Συναντηθήκαμε και ήρθε ένας δημοσιογράφος του ιδρύματος Α. Παπανδρέου ΙΣΤΑΜΕ και μου ζήτησε να μεσολαβήσω να έρθει σε επαφή μαζί του η πεθερά μου Μαντέλη. Μου ζήτησε να τη φέρει σε επαφή με μέλη της επιτροπής βουλευτές ή και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Το απόγευμα με ξαναπήρε στο τηλέφωνο αλλά και άλλες φορές. Η πεθερά μου αρνήθηκε και ενημέρωσα τον δημοσιογράφο».

    «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ» 2

    Όπως είναι γνωστό το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τους πρώην Υπουργούς και «έστησε» την Προανακριτική επιτροπή επειδή αντάλλαξαν ακίνητα με τη Μονή από την οποία ανταλλαγή ζημιώθηκε οικονομικά το δημόσιο.

    Τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ;

    Αρχικά ότι το δημόσιο υπέστη ζημία άνω τους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

    Στη συνέχεια έκαναν λόγο για ζημία τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ.

    Μετά, και τώρα τελευταία μιλούσαν για εκατό εκατομμύρια ευρώ.

    Αν είναι έτσι, και οι υπουργοί πρέπει να παραπεμφθούν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τότες τι πρέπει να γίνει όταν λίστα της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, την οποία αποκάλυψε ο κ. Δένδιας , μόνο κατά την περίοδο 2000 – 2003 παραχωρήθηκαν από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ακίνητα σε ΝΠΔΔ (όπως η Μονή Βατοπεδίου που είναι ΝΠΔΔ) αξίας 905.000.000 ευρώ; (Επίκειται σημαντική αποκάλυψη για το Βατοπέδι)

    Και μιλάμε περί δωρεάν παραχωρήσεων και όχι ανταλλάξιμων ακινήτων…στα οποία δήθεν ζημίωσαν το δημόσιο…

    Τι έκανε το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει τις πορισματικές του θέσεις πέντε φορές;

    Που οφείλεται το ράβε ξήλωνε ενώ το είχαν έτοιμο από χθες;

    Το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν αμέσως τα πορίσματά τους. Αντιθέτως, και περιέργως…το ΠΑΣΟΚ άλλαξε «γνώμη» πάνω από πέντε φορές μέχρι να καταγράψει ακριβώς τους λόγους της παραπομπής των πρώην Υπουργών. Άραγε τι μεσολάβησε;

    Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το πόρισμά τους το είχαν έτοιμο από τις τρεις το μεσημέρι. Τι άλλαξε το απόγευμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟΤΕ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΡΥΒΕΤΕ .ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΦΟΒΑΤΕ Η ΠΑΛΙΛΟΥΓΚΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ,< ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ >ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ!!!!ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ????ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ Η ΤΩΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ!!!!ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ????ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΕΣ ΨΑΞΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΟΝΟΜΑ ΥΨΗΛΟΥ ΑΔΕΡΦΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ!!!ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ Ν.....!!!!!ΕΛΕΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΟΧΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΝΙΞΕΙ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ.Η ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΙΑ.ΟΣΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΑΤΟΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΧΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά, είναι απίστευτοι.
    Μάλλον ήρθε ο καιρός για ξύλο γιατί διαφορετικά κανείς δεν βάζει μυαλό.

    18 Οκτ 2010 9:17:00 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ;

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΑ-ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ;

    ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ ΚΑΚΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!ΠΙΠΕΡΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ..!

    ΟΥΣΤ ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ..!

    18 Οκτ 2010 9:20:00 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    ΠΑΟΣΤΙΜΑ.
    ΣΙΓΑ, ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ.
    ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ.

    19 Οκτ 2010 1:44:00 π.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κανονικά ο Κοντός πρέπει να παραπεμφθεί και για τις μίζες που πήρε δίνοντας νέες άδειες και ανανεώνοντας για δεκαετίες τις παλιές των ιχθυοτροφείων που βρωμίζουν και καταστρέφουν τουριστικές περιοχές,
    ο παλιάνθρωπος!
    Δεν πειράζει όμως και αυτη η παραπομπή καλή ειναι.Να τον χώσουν μεσα για ολη του τη ζωη.
    ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση