GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Έρχονται…οι Κινέζοι»

Toυ Θανάση Ι. Νικολαΐδη ΑΚΟΥΓΑΝ «Ρωσία» κι έβγαζαν σπυράκια. Μιλούσες για Σοβιετική Ένωση κι ο χαφιές, δίπλα σου, τέντωνε το…αυτί. Οι «κερ...

Toυ Θανάση Ι. Νικολαΐδη
ΑΚΟΥΓΑΝ «Ρωσία» κι έβγαζαν σπυράκια. Μιλούσες για Σοβιετική Ένωση κι ο χαφιές, δίπλα σου, τέντωνε το…αυτί. Οι «κεραίες» του κόσμου απλωμένες μην «έρθουν οι Ρώσοι», μη πλακώσουν οι Κινέζοι.
ΚΙ εμείς που «ανήκαμε εις την Δύσιν»; Κάναμε το…καθήκον μας. Με το παραπάνω. Δεμένοι στο άρμα των «Συμμάχων κ.λπ.» σφαχτήκαμε μεταξύ μας για λόγους…ιδεολογικούς, που ξεκινούσαν απ’ την «πρεμιέρα» των «Δεκεμβριανών», για να καταλήξουν στην «αυλαία» του Γράμμου. Και, βέβαια, η «ιδεολογία» έχει τη συνέχειά της. Ακόμα και σήμερα, που η λεγόμενη παγκοσμιοποίηση έπρεπε να σβήσει και...
 τους τελευταίους θύλακες αντικομουνισμού.
«ΗΡΘΑΝ οι…Κινέζοι» και πριν έρθουν ξεκίνησε το «μοιρολόι». Από κεκτημένη ταχύτητα και παραμένοντα αντικομουνισμό. «Θα μας έπαιρναν την κατσίκα οι μπολσεβίκοι», θα μας πάρουν τα λιμάνια μας οι Κινέζοι. Και τρέχει το δάκρυ προκαταβολικά, φράσσονται Πύλες στο Λιμάνι, εξορμούν «αγωνιστές», ξυπνάνε Κέρβεροι για το χρέος τους «μη πατήσει πόδι βάρβαρου» στα ιερά μας χώματα. Στην Ελλάδα που τη θέλουν ολότελα δικιά τους. Για να την αρμέγουν οι ντόπιοι μονάχοι τσεπώνοντας την υπεραξία της, ανενόχλητοι, ατιμώρητοι και…περήφανοι για την εθνική τους προσφορά.
ΚΑΙ, βέβαια, δεν αποκωδικοποιούσαμε ακόμα τους Αμερικανούς και την υποχωρητικότητά τους να (μας) έρθουν οι Κινέζοι. Να…ξεστρατίσουμε πουλώντας ομόλογα και υπογράφοντας εμπορικές συμφωνίες με μια σύγχρονη υπερδύναμη; Τα ερωτήματα (μη αποκλειστικού χαρακτήρα) έρχονται μόνα τους. Ή αυτοί έπαψαν να είναι «Λαϊκή Δημοκρατία» και άρα είναι ακίνδυνοι για τους Αμερικανούς, ή οι τελευταίοι θέλουν να μας σώσουν μέσω…τρίτων. Το σίγουρο είναι πως αν κάναμε του κεφαλιού μας και χωρίς τον έλεγχό τους, θα μας τραβούσαν τον γιακά με το…μακρύ τους χέρι. Μπορεί και να μας…προειδοποιούσαν με μια βόμβα ΝΑΤΟϊκή.
ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ και μόλις που το χέρι μας προεξέχει ζητώντας, απεγνωσμένα, βοήθεια. Πέφτει το σωσίβιο από μακριά κι εμείς κοιτάμε τη…σφραγίδα. Μας «αναγνωρίζει» μια χώρα με πανάρχαια Ιστορία κι εμείς λοξοκοιτάμε τ’ αφεντικά με το λάσο, απαιτώντας τα λεφτά «εν τη παλάμη».

6 σχόλια

  1. ο αυτιστικος που κραταει το πλοιο δεν ελεγε περσι οτι θα πεταξει τους κινεζους που εφερε η κακια δεξια.. στην θαλασσα?

    τελικα αυτο το κωλοπαιδο ειπε και καμμια αληθεια ποτε?

    κωλοπαιδο απο μικρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
    δεν είναι κωλόπαιδο απο μικρό...

    ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΗΣ ΕΙΝΑΙ.

    μέχρι που η πρώτη Γυναίκα του
    τον έδιωξε και τον χωρισε γιατί τον έπιασε να τραβάει μαλακία μπροστά στον υπολογιστή.

    σημ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. “Χρυσάφι για την πλουτοκρατία οι συμφωνίες με Κίνα”

    Στα λιμανια θα μας εκτελουν οι κινέζοι με σφαίρα στο κεφάλι..
    και στο ελληνικό θα μας αποκεφαλίζουν οι άραβες

    Μην ξεχάσουμε τους γερμανικούς θαλάμους αερίων στο νέο αεροδρόμιο και την υπόγεια διάβαση των τσάρων Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, για να περνούν κομητατζήδες (άν τελικά γίνει).

    Να κλείσουν τα σύνορα άμεσα! Φοβόμαστε ρεεε! Πάνε να μας φάνε!

    Πως και δεν έχουν σκαρφιστεί ακόμα να στείλουν καμια 500αριά χιλιάδες άνεργους να δουλέψουν σε φάμπρικες στην Κίνα και να λυθει το πρόβλημα της ανεργίας στην χώρα μας.

    Εντάξει με 1.5 ευρώ την ώρα δεν θα έχουν και πολλές πολυτέλειες αλλά το ρύζι φτάνει για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΣΟ
    ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ...

    Να ένα άρθρο της Ναυτεμπορικής από το Νοέμβριο του 2008 σχετικα με τη συμφωνια με τους Κινέζους της Cosco...

    Αντίθετη η αντιπολίτευση
    Τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαφωνούν κάθετα με την υπογραφή της σύμβασης.
    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου δήλωσε την Τρίτη μετά τη συνάντησή του με τον Κινέζο πρόεδρο ότι «είχα την ευκαιρία να επαναλάβω την πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ για τις στρατηγικές υποδομές και το πώς εμείς τις βλέπουμε για την πατρίδα μας».

    Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εμπορικής Ναυτιλίας, Ελπίδα Τσουρή κάλεσε την κυβέρνηση να μην υπογράψει, λέγοντας ότι «το 'καινοτόμο', σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σχέδιο της κυβέρνησης, εκποίησης δημόσιας περιουσίας, με τη μετατροπή ενός δημόσιου και, μάλιστα, κερδοφόρου, κρατικού μονοπωλίου σε ιδιωτικό, δεν αποτελεί λόγο γιορτής και πανηγυρισμών».

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι «η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει τις τηλεπικοινωνίες σε μία γερμανική εταιρεία, την Ολυμπιακή Αεροπορία σε Αραβες και τα λιμάνια σε μία κρατική κινεζική τράπεζα».

    ΕΙΧΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΛΥΣΑΞΕΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ. ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΛΙΑΡΕΛΗΣ ΣΤΟ MEGA : ¨Οι Κινεζοι θα συνεχιζουν να αγοράζουν ομόλογα". ΞΕΧΝΑΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗ ΦΡΑΣΗ "

    'Οταν και αν ξαβαβγούν οι Έλληνες στις αγορές"
    ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑΒΓΗΚΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πούσε ρεεεεεεε Αιβαλιώτηηηη;;;; Καρατζαφέρηηηη;;;
    Προστάτη των αδικημένων !!!!! Υπερέλληνες της κολωπάντζας,
    πού εγώ ο μαλάκας γεροσυνταξιούχος σας ψήφισα!!!
    Οι Φορτηγατζήδες είναι θύματα ρεεε. Όλοι εσείς όμως βολεμένοι πια στην βουλή για μια 4ετία…. το έχετε φιλοσοφήσει το πράγμα!!!!

    Έτσι δεν είναι κύριε Αιβαλιώτη, κύριε Γεωργιάδη & ΣΙΑ;;
    Ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κώλος μας….. τώρα πού είμαστε ζωντανοί και στα πράγματα έτσι δεν είναι;;;
    Γιατί αργότερα ποιος ξέρει τι γίνεται!!!
    Όσο για την υστεροφημία μας:
    Τι θα πει η Ιστορία;
    Καρφί δεν μας καίγεται.
    Εξ' αλλού ποιος θα θυμάται!!!!

    Το παίζουμε πατριώτες τώρα με τον Καρατζαφέρη, τον Πλεύρη, τον Βελόπουλο και τους υπολοίπους, εκλεγόμαστε από τους αγαθούς (μαλάκες) συμπατριώτες μας
    και μετά προσχωρούμε στο κατεστημένο…. Μας προστατεύουν αστυνομικοί και οι μισθοί τρέχουν παχυλοί!!!!!
    Ακολουθεί μούγκα στην στρούγκα
    επί των εθνικών θεμάτων και κατόπιν εντολής, ψηφίζουμε το μνημόνιο, υποστηρίζουμε ΠΑΣΟΚ και ξεσκίζουμε τον Ελληνικό λαό πού μας ψήφισε!!!

    Κατόπιν, κοντά στις εκλογές αλλάζουμε καπέλο, λέμε μερικές πατριωτικές βλακείες ξανά στους Συνέλληνες και τους ζητούμε να
    μας δώσουν ξανά την ψήφο τους!!

    Ωραία ε;; Είχαμε τους παλιούς σωτήρες του κατεστημένου πού μας πηδούσανε τώρα αποκτήσαμε και καινούργιους νταβατζήδες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣΟΧΗ , ΠΡΟΣΟΧΗ : ΕΠΕΙΓΟΝ .

    Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ , ΤΥΠΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛ , ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ , ΛΑΟΣ , ΜΠΛΟΥ ΣΚΑΙ , ΖΕΡΒΟΥ .
    ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (8-10-2010)
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ , ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ,
    ΠΟΥ ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ .Ν .Τ . ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ , ΑΠΑΝΤΕΣ ,
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ .

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ .
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ .
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ Μ.Μ.Ε . ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΗ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση