GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ψήφισμα της σημερινής απεργίας...

Από την ΑΔΕΔΥ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ 7ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ Η Κυβέρνηση με οδηγό το βάρβαρο μνημόνιο ...

Από την ΑΔΕΔΥ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ 7ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
Η Κυβέρνηση με οδηγό το βάρβαρο μνημόνιο που συμφώνησε με το Δ.Ν.Τ. και την Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει και εντείνει την επίθεση σε βάρος των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Η κατακόρυφη μείωση των εισοδημάτων μας, η περικοπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, η πρόσθετη φορολογική μας επιβάρυνση, οι απολύσεις, η ραγδαία αύξηση της ανεργίας είναι το...
 αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής.
Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα τις πολιτικές του μνημονίου τη στιγμή που οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία σε εξαθλίωση, αυξάνουν τα προνόμια και τα κέρδη των τραπεζιτών και των επιχειρήσεων και οδηγούν την οικονομία και την κοινωνία σε νέα αδιέξοδα.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και οι Δημόσιες Υπηρεσίες βρισκόμαστε στο στόχαστρο αυτής της επίθεσης.
Η περικοπή των εισοδημάτων μας έχει ξεπεράσει το 25%, οι Δημόσιες Υπηρεσίες αδυνατούν να λειτουργήσουν εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης προσωπικού, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα καταργούνται και τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία οδηγούνται σε διάλυση, οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις Υπηρεσιών έχουν αρνητικές επιπτώσεις στους πολίτες και στους εργαζόμενους, οι απολύσεις εκτάκτων συνεχίζονται και οι εργασιακές μας σχέσεις ακόμη και η μονιμότητα καταργούνται.
Το επικαιροποιημένο μνημόνιο αλλά και το σχέδιο του Προϋπολογισμού 2011 περιλαμβάνει νέα επώδυνα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας: Παραπέρα μείωση εισοδημάτων, νέα φορολογικά βάρη, ξεπούλημα Δημοσίων Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών, συγχωνεύσεις Υπηρεσιών και καταργήσεις θέσεων, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, υποβάθμιση κοινωνικών δικαιωμάτων, εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας.
Το ονομαζόμενο νέο «μισθολόγιο» προωθείται όχι για να αναβαθμίσει μισθούς και συντάξεις και να αποκαταστήσει τις αδικίες μεταξύ διαφόρων κλάδων του Δημοσίου, αλλά για την περαιτέρω αφαίρεση του εισοδήματος όλων των υπαλλήλων, τη νέα μείωση των συντάξεων. Η κατά 2,5 δις ευρώ περικοπή των πόρων για τους μισθούς και τις συντάξεις, που προβλέπεται στο μνημόνιο, αλλά και οι αρχές και οι στόχοι που προτείνονται, αποκαλύπτουν πλήρως τους στόχους της Κυβέρνησης. Κανένας δεν μπορεί να τρέφει αυταπάτες για το περιεχόμενο του «νέου μισθολογίου»
Η αναθεώρηση του ελλείμματος και του χρέους που προωθούνται από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης σηματοδοτούν νέες βάρβαρες πολιτικές σε βάρος μας.
Απαιτούμε:
• Να σταματήσουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
• Να ακυρωθεί το βάρβαρο μνημόνιο.
• Οι εργαζόμενοι και οι απλοί πολίτες του μόχθου, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, το σύνολο της κοινωνίας απαιτούν και διεκδικούν την εφαρμογή μιας πολιτικής που θα έχει στο επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΑΝΑΓΚΕΣ του και όχι τις ΑΓΟΡΕΣ και τα ΚΕΡΔΗ.
• Την κρίση να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.
Διεκδικούμε:
• Την επαναφορά και διεύρυνση των μισθολογικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας.
• Όχι σε νέο μισθολόγιο φτωχολόγιο.
Δηλώνουμε:
Θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.

4 σχόλια

  1. φανταστειτε μονο τι ερχεται ΜΕΤΑ τις εκλογες,
    αν παρουν και θετικο μηνυμα!!.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απεργίες απο – ενοχοποίησης των συνδικαλιστών.
    Πρέπει να κάνουν και κάτι για να δικαιολογούν την ύπαρξη τους, τις θέσεις τους και τα προνόμια τους.

    Αν αυτά τα μέτρα τα είχε πάρει μια κυβέρνηση της Ν.Δ. οι κύριοι Παπασσπύρος και Παναγόπουλος
    θα είχαν κατασκηνώσει μπροστά από τη Βουλή, εδώ και μήνες.


    O No 2 της Παπανδρεικής κάστας του 20ου αιώνα δούλεψε, μαζί με τους συμβούλους του, πολύ καλά φτιάχνοντας το “βαθύ, πράσινο ,
    δημόσιο τομέα”.

    Φτιάχτηκε για να αντέχει τα σοκ και να στηρίζει τα κατεστημένα που εξέθρεψε η πράσινη λαίλαπα.

    Για πόσο ακόμα θα αντέχουν ?
    Ασ περιμένουμε το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου και τα ξαναλέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην τρελαθούμε, έχει ακόμα μέλλον Ο Ελληνας για να πεινάσει, στους περσσότερους υπάρχει ακόμα η πολυτέλεια της ιδιοκατοίκησης καθώς και το "κομπόδεμα" του πατέρα η του παππού.
    Μόνο που τα έτοιμα κάποτε τελειώνουν...
    Οπότε σε ένα-δυο χρόνια που κάθε οικογενεια θα έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δύο ανέργους και το κομπόδεμα θα τελειώνει, θα γίνει...σφαγή.
    Τότε ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΕΙΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑ.
    Στη χειρότερη θέση βρίσκονται ήδη όσοι έχουν μικρά παιδιά.
    Στα νέα ζευγάρια οι περισότεροι εργάζονται ιδιωτικό τομέα, με μαθηματική ακρίβεια ο ένας στους δύο θα μείνει άνεργος και εκεί δεν έχει "γυρίζω στο πατρικό μου..."
    Θα γίνει σφαγή λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το συμπλεγμα κυβερνησης-πολιτικων,τραπεζων,εκδοτων,μεγαλοεργολαβων και 20 ακομα οικογενειων που εχουν στα χερια τους σχεδον επιχειρησεις μονοπωλιακου χαρακτηρα ειναι η ντοπια χουντα που καταδυναστευει τον λαο.
    Αυτοι αριθμητικα ειναι το 5% του πληθυσμου μας που εχουν και ελεγχουν τον πλουτο και την παραγωγη του 95%.
    Το 95% του πληθυσμου αγεται και φερεται με το 5% που διανεμει προς αυτους η χουντα των εμφανων εξουσιαστων και των κρυμμενων πισω απο κουρτινες εξουσιαστων.
    Μην γελιεστε απο την γκαιμπελικη προπαγανδα οτι το ΣΔΟΕ ανακαλυψε σημερα την αμερικη στους σκαφατους και στους μεγαλογιατρους. Αυτοι υπηρχαν θα υπαρχουν γιατι εκτρεφονται απο το συμπλεγμα και πολλοι αποτελουν μερος του.Ειναι προσχημα για να επιβληθουν μετρα χωρις ορια στον λαο εξαντλησης και εξαθλιωσης εξυπηρετωντας αυτους που ονομαζουν "αγορες" μια μικρη ερευνα θα σας δειξει ποιες ειναι οι "αγορες" ποιοι ειναι απο πισω,απο που προερχεται το καταμαυρο χρημα που ξεπλενεται μεσω δανεισμου στις κεφαλαιοαγορες και ποιους σκοπους εξυπηρετουν με την στοχευση χωρων ανα τον κοσμο.
    Το δυσθεορατο χρεος μας ειναι αποτελεσμα αλεπαλληλου ανατοκισμου και τιτλοποιησης,δηλαδη χρηματος που δεν υπαρχει!!! Το ουσιαστικο χρεος μας ειναι περιπου στο 30%-32% του συνολικου χρεους (κεφαλαιο), τα υπολοιπα ειναι τοκοι κεφαλαιου,υπερημεριας,προμηθειων,φακελλων που αυξανονται με ταχυτητα λογω των επιτοκιων που δεχθηκαμε να πληρωνουμε βασιζομενοι σε μια χωρα οπου εχει επελθει πληρη αποβιομηχανηση,αποβιοτεχνοποιηση,αγροτικη παραγωγη,υπερχρεωμενη εμπορια και ανυπαρξια υπηρεσιων.
    Αυτοι που εφεραν τον τοπο σε αυτη την κατασταση δεν ειναι αλλοι απο τους πολιτικους που με την μεθοδο τρενακι αλληλοκαλυπταν δανεισμους,δανειζομενοι συνεχως που εν γνωση τους ηταν αδυνατον να πληρωθουν με την υπαρχουσα οικονομικη δυναμικη της χωρας.Η απληστια και η κλεψια απο μερος του συμπλεγματος ηταν η καταστροφικη επιλογη των τελευταιων κυβερνησεων.
    Η αναδιαπραγματευση του χρεους ειναι επιβεβλημενη αυτο ειναι παραδεκτο απο το συνολο των οικονομολογων που ασχολουνται με το θεμα.Μην πιστευετε αυτους που μιλουν οτι σε 1 η 2 χρονια η Ελλαδα θα ανακαμψει με την υπαρχουσα κατασταση ειναι χυδαιο ψεμμα!!!τι περιμενουν; εξαντλωντας και εξαθλιωνοντας τον λαο εκπληρωνοντας σκληρες υποχρεωσεις προς τους δανειστες μας, να μας αφησουν να ξαναδανειστουμε απο τους ιδιους!!!! επιμηκυνοντας τον χρονο με νεους τοκους!!!! αυτο θα το θεωρησουν επιτυχια και οτι σωσανε την Ελλαδα απο την χρεοκοπια την στιγμη που η χωρα ζει την εξαθλιωση που ειναι παραγωγο της χρεοκοπιας που εδω και 2 χρονια μαστιζεται ο τοπος.
    Αν θελησουμε να αναζητησουμε αιτιους της καταστασης οι πολιτικοι ειναι οι προφανεις οπως και αυτοι που ανηκουν στο συμπλεγμα και πλουτισαν η αυξησαν τα πλουτη τους αηδιαστικα την τελευταια 15ετια εις βαρος του δανειζομενου λαου που σημερα κα
    λειται να βγαλει τα καστανα απο την φωτια ενω το συμπλεγμα εμμεσως πλην σαφως αποποιειται οποιοαδηποτε ευθυνη,παραμενοντας ενας παρατηρητης των εξελιξεων εκ του ασφαλους.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ 2 ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
    Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ!! ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΙ ΙΣΟΒΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΟΣ.
    Αυτο θα ειναι το αποτελεσμα του ξεσηκωμου επαναστασης του λαου. Η οργη θα ξεχειλλισει χωρις λογικη σκεψη. Αυτο μας εχει διδαξει η ιστορια που δυστυχως επαναλαμβανεται. Μονο οι ηλιθιοι και βλαμμενοι σφετεριστες δεν το εχουν αντιληφθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση