GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όχι στη βία...

Από την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ    ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:  «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΑΠ’ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ» Το φαινόμενο της βί...

Από την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  
ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:
 «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΑΠ’ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ»
Το φαινόμενο της βίας στην εποχή μας έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και στη χώρα μας. Ολόκληρη η Κοινωνία μαστίζεται από αυτήν την ασθένεια.
Ο κύκλος της βίας είναι οδυνηρός. Κοινωνική βία, κρατική βία, ατομική βία, τρομοκρατία, εγκληματικότητα, κλπ. Πρόκειται για ένα φαύλο κύκλο, που στιγματίζει και καταδυναστεύει ολόκληρο τον κόσμο. Ειδικά δε σε συνθήκες οικονομικής και πολιτικής κρίσης, οι κίνδυνοι αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς. Γι’ αυτό και απαιτούν σοβαρή, αποφασιστική και επίμονη παρέμβαση. Πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, πολίτες, οργανώσεις και πρωτοβουλίες, οφείλουν να πάρουν τις αποφάσεις και τα μέτρα εκείνα που θα οδηγήσουν την βία στην «απομόνωση».
Η Ομοσπονδία μας, βιώνοντας το γεγονός ότι ο ένστολος βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο της «αόρατης κάννης» των δολοφόνων, αλλά και επειδή δέχεται είτε δικαίως είτε πολλές φορές αδίκως και αδιακρίτως τα πυρά της κριτικής, συνεχίζοντας τις προσπάθειές της, διοργανώνει την...
 Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010 (ώρες 09.30 έως 15.00) στην Αθήνα (ESPERIA PALACE ΗΟΤΕL), Ημερίδα με θέμα «Όχι στη βία απ’ όπου και αν προέρχεται».
Σκοπός της Ημερίδας, στην οποία έχουν κληθεί να τοποθετηθούν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., οι καθηγητές κ.κ. ΠΑΝΟΥΣΗΣ Γιάννης, Ευάγγελος ΧΑΪΝΑΣ, ο αρθρογράφος κ. Διονύσης ΓΟΥΣΕΤΗΣ, το μέλος της Ε.Ε. της ΕuroCop ΜΟΥΑ ΜAURICIO, εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Φορέων και φορέων από το χώρο του ποδοσφαίρου (Super League - Διαιτητές - Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών - Ποδοσφαιριστών), είναι να αναδειχθεί εκ νέου το θέμα της βίας απ' όπου και αν προέρχεται, καθώς και να αναζητηθούν τρόποι συστράτευσης όλων των αρμόδιων για την εξάλειψη του νοσηρού αυτού φαινομένου.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π. Ο. ΑΣ. Υ.
Ο Πρόεδρος ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος
Ο Γενικός Γραμματέας ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
«Όχι στη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται»
09:00 Προσέλευση
09:30 Έναρξη εργασιών – Καλωσόρισμα
1η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
«Το κοινωνικό φαινόμενο της βίας»
Προεδρεύων: κ. Σεραφείμ ΦΥΝΤΑΝΙΔΗΣ Δημοσιογράφος
09:35 Εισαγωγική Ομιλία Προέδρου Ε.Γ. ΠΟΑΣΥ
κ. Χρήστου ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
09:50 Χαιρετισμός Υπουργού Προστασίας του Πολίτη
κ. Χρήστου ΠΑΠΟΥΤΣΗ
10:00 Ομιλία Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. Ελευθέριου ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
10:15 Εισήγηση Καθηγητή Εγκληματολογίας
κ. Γιάννη ΠΑΝΟΥΣΗ με θέμα: «Αδιάκριτη και ασύμμετρη βία»
10:45 Εισήγηση αρθρογράφου «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» Μέλους Διεθνούς Αμνηστίας κ. Διονύση ΓΟΥΣΕΤΗ
11:00 Παρέμβαση μέλους Ε.Ε. EUROCOP
κ. MAURICIO MOYA
11:20 Παρέμβαση Μέλους Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ κ. Ηλία ΔΟΛΓΥΡΑ
11:30 Παρεμβάσεις προσκεκλημένων
12:00 Κλείσιμο συνεδρίας από τον προεδρεύοντα
2η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
«Βάζουμε τέρμα στη βία»
Προεδρεύων: κ. Νίκος ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ, Αρθρογράφος
12:30 Χαιρετισμός Εκπροσώπου Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
12:40 Χαιρετισμός Προέδρου ΕΠΟ κ. Σοφοκλή ΠΙΛΑΒΙΟΥ
12:50 Εισήγηση Α. Δ. κ. Δημητρίου ΛΟΓΟΥ
13:00 Εισήγηση Κοινωνιολόγου Υπ. Διδ. Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου
κ. Ευάγγελου ΧΑΪΝΑ με θέμα: «Η βία στα Ελληνικά Γήπεδα»
13:20 Εισήγηση Υπευθύνου Ασφαλείας SUPER LEAGUE κ. Θανάση ΜΑΧΑΙΡΑ με θέμα: «Η βία στους αθλητικούς χώρους και η αντιμετώπισή της».
13:40 Εισήγηση μέλους Επιτροπής Διαιτησίας UEFA & Υπευθύνου ανάπτυξης διαιτησίας κ. Κύρου ΒΑΣΣΑΡΑ με θέμα: «Παράγοντες που επιδρούν στην βία στα γήπεδα»
14:00 Παρέμβαση Προέδρου Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών κ. Παύλου ΓΕΡΑΚΑΡΗ
14:10 Παρέμβαση Εκπροσώπου ΠΣΑΠ
14:20 Παρεμβάσεις Προσκεκλημένων
15:00 Κλείσιμο συνεδρίας από τον προεδρεύοντα

8 σχόλια

  1. Κοιτάξτε πρώτα την βία την δικιά σας ρε τραχανοπλαγιάδες και αφήστε τις άλλες βίες στην άκρη.
    Επιπλέον ανοίξτε και κανά βιβλίο να διαβάσετε γιατί στα αστυνομικά τμήματα έχουμε ακούσει κι έχουμε δει του κόσμου τις παπαριές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν πάψουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί να συμπεριφέρονται ως μπάτσοι και μάθουν να σέβονται τον πολίτη που τους πληρώνει για να κάνουν την δουλιά τους τότε να αρχίσουν να μιλάνε για περικοποπή της βίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΧΑΜΕΝΑ ΚΟΡΜΙΑ
    ΜΕ 700 ΕΥΡΩ
    ΠΡΟΣΤΑΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΛΗΤΗ
    ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

    ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΙ ;;;;;;;;;;;;;
    ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΨΩΡΙΑΡΗΔΕΣ..ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 86 αστυνομικοί νεκροί (μαζί και τα τροχαία) σε 25 χρόνια! 3,44 τον χρόνο!!ΑΥΤΟ είναι το πιο ασφαλές επάγγελμα στον πλανήτη Γη!!!
    Στο ίδιο διάστημα έχουμε πάνω από 4000 θανάτους από εργατικά ατυχήματα και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων έχει το θράσος να ζητάει νέα κτίρια, πανάκριβο εξοπλισμό και αύξηση μισθολογίου και να "απαιτεί σοβαρή αποφασιστική και επίμονη παρέμβαση από πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, πολίτες, οργανώσεις και πρωτοβουλίες, που οφείλουν να πάρουν τις αποφάσεις και τα μέτρα εκείνα που θα οδηγήσουν την βία στην απομόνωση." Ο Έλληνας φορολογούμενος Πολίτης δεν έχει πλέον την οικονομική δυνατότητα να τους χρηματοδοτήσει ούτε την διάθεση να παρέμβει στο κυνήγι μαγισσών, αόρατων καννών και φανταστικών δολοφόνων. Η δε Πολιτεία όμως κατ εξαίρεση θα πρέπει στα πλαίσια των εξοπλιστικών τους δαπανών να τους χορηγεί ατελώς και ...πάμπερς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε αρχηδία πηγαίνετε να κάνετε και να τα Πίτε αυτά σε καμία Αλή χωρά για τη μόνο στην Ελλάδα ξέρεται να σηκώνεται κεφάλι διότι σας καλύπτουν οι πρασινοφρουροί για πατέ Αμερική Ιράν Αγγλία να διττέ από πού θα την φάτε ρε φίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νατοι πάλι οι πιστολάδες της κάθε δικτατορίας, του κάθε πραξικοπήματος, του κάθε προδότη.

    Αυτοί ορκίστηκαν να τηρούν νόμους και ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

    Αυτά τα αρχίδια, στηρίζουν ένοπλα, παράνομα, αυθαίρετα και βίαια την προδοσία της χώρας, την καταπάτηση του συντάγματος και υπονόμευση του πολιτεύματος.

    Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΓΑΠΑΣ ΤΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ -ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΤΣΟΝΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΠΕΖΟΣ- ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΕΛΘΗ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μη τους αντιμιλάτε ρε πατριώτες. Θα τους εκνευρίσετε και μετά πάλι εμείς θα την πληρώσουμε...

    Αλλά το ότι οι μπάτσοι κινδυνεύουν από φαινόμενα βίας, είναι η μεγαλύτερη παπάρα που έχουν σκεφτεί να πούνε...πράγμα ενδεικτικό της παπαροσύνης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση