GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το «εξπρές του μεσονυχτίου» με αναμνήσεις...

Η εποχή της λάμπας πετρελαίου φώτιζε και διάβαζαν οι μαθητές Να μη διαμαρτυρηθούν στον διαχειριστή του μπλογκ αυτοί που περίμεναν απόψε το ...

Η εποχή της λάμπας πετρελαίου
φώτιζε και διάβαζαν οι μαθητές
Να μη διαμαρτυρηθούν στον διαχειριστή του μπλογκ αυτοί που περίμεναν απόψε το τρένο, για τη παραξενιά του γέρου μηχανοδηγού που δεν έφερε επιβάτες, αλλά φωτογραφίες-αναμνήσεις για μιά εποχή που του την θύμησαν σήμερα κάποια τηλεφωνήματα...
Του τηλεφώνησαν ένας παλιός συμμαθητής του απο την εποχή που διάβαζαν με λάμπα πετρελαίου... Ένας σκηνοθέτης του κινηματογράφου που ποτέ δεν έχουν συναντηθεί και του είπε θέλω να κάνω το «εξπρές» του press-gr ντοκιμαντέρ ή ταινία... Και μιά ηλικιωμένη, που του θύμισε τα χρόνια της μιζέριας, τότε που ο κόσμος ζούσε με την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο... ΄Ενα αύριο (μετά από κατοχή και εμφύλιο) που έγινε χειρότερο τούτο τον καιρό, με κάποιους να ισχυρίζονται ότι μπορούν να σώσουν το κόσμο απο την ανεργία, την ακρίβεια, τη μιζέρια, ενώ...
 το μόνο που τους ενδιαφέρει -ίσως, όχι όλους- είναι η δική τους επιβίωση κι΄ ο πλουτισμός...
Ήρθε λοιπόν, μέσω της «μηχανής του χρόνου» η εποχή της λάμπας πετρελαίου, της φουφούς και της σόμπας, του κρεμασμένου φαναριού με τα ευπαθή τρόφιμα... Πιτσιρικάδες και πιτσιρίκες με τα κινητά στα χέρια και τα επώνυμα ρούχα και παπούτσια, ρίχτε μιά ματιά, γιατί δεν λέγανε οι συνομήλικοί σας τότε διαρκώς "μαλάκα", "μεγάλε", "οκέι", "ουάουαααα"...Λέγανε το ψωμί ψωμάκι και τα παπούτσια τους τα σόλιαζε ο τσαγκάρης...
Ε, εσύ που γελάς ειρωνικά, ΔΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...

9 σχόλια

  1. Το ΠΡΕΣΤΖΙΑΡ έγινε και λυρικό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!!!

    Ας δούμε αντικειμενικά, τι μας οδήγησε σε αυτό το χάλι, σε αυτήν την ανείπωτη καταστροφή, την σημερινή κρίση-τραγωδία….

    Να δούμε που μας κατάντησε η Δεξιά, η παράταξη της ρεμούλας και της λαμογιάς, που έχει μάθει από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ- στον κρατικοδίαιτο καπιταλισμό, να κάνει αρπαχτές, να ταΐζει με δημόσιο χρήμα παράσιτα-επιχειρηματίες, να δημιουργεί Βατοπέδια, να δίνει τα δημόσια έργα στους «δικούς» της, να καταργεί το νόμο Πεπονή, να διορίζει τα δικά της παιδιά χωρίς να λογαριάζει το κόστος κλπ. κλπ.

    Με το που πήραν την εξουσία έπεσαν σαν λυσσασμένα σκυλιά πάνω στο σώμα της Ελλάδας για να φάνε ό,τι αρπάξουν και να…που μας κατάντησαν!!!
    Μα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ? Πού είναι τώρα ο καταλληλότερος? Ο πρίγκηψ της Ραφήνας? Έχει κρυφτεί με την ουρά στα σκέλια από τις ενοχές του και ντρέπεται να βγει στον κόσμο.

    Από την ίδρυση του Νεοελληνικού Κράτους έως τον Μάρτιο του 2004 το χρέος της χώρας ήταν συνολικά 180 δις!!!
    Το ΑΕΠ της χώρας ήταν 250 δις (κατ’άλλους 240, κατ’αλλους 260). Τέλος πάντων- το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν αρκετά πιο κάτω από το 100%!!!
    Η παράταξη της φαυλοκρατίας και της λαμογιάς, η Δεξιά- αυτή η ίδια που έσπευσε αμέσως να καταργήσει το νόμο Πεπονή, για να βάλει τα δικά της παιδιά,
    μόνο για την περίοδο από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 (δηλαδή μέσα σε 5 χρόνια και 2 δικές της θητείες) κατάφερε να αυξήσει το χρέος της Ελλάδας κατά 120 δις !!!!!


    Αυτή είναι η πραγματικότητα κύριοι
    και η Δεξιά και ο Σαμαράς- ο ΜΕΓΑΣ ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ, καλά θα κάνει να το βουλώσει και να μη μιλά καθόλου, γιατί εκτίθεται ακόμα περισσότερο στα μάτια του Ελληνικού λαού!

    Εσείς οι Δεξιοί θα πρέπει να χώσετε το κεφάλι σας μέσα στη γη- σαν τη στρουθοκάμηλο, από ντροπή, γιατί ο Λαός έχει μνήμη και δεν ξεχνά την καταστροφική σας διακυβέρνηση!!

    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!

    Παρατηρητής

    ΔΕΞΙΟΙ= ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΞΙΟΙ= ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!

    ..ΑΜΩ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο [ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ] ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΣΕ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. ΟΣΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΕΣ. ΕΡΩΤΩ = ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ .ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΑ ΑΠΟΣΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ .ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΟΧΟΝΕΣ .ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ . ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΝΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΓΩ ΤΑ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑ ΑΝΩΝΥΜΕ 12/25 ΟΤΙ Η ΔΕΞΙΑ ΜΟΝΟ ΣΥΜΦΟΡΕΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ.ΠΡΟΤΟΥ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΜΗΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΟΦΤΕΡΗ ΓΩΝΙΑ ΤΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ.ΤΟ ΓΙΝΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΜΗΝ ΜΠΛΕΧΤΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕΣ.ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΚΤΙΝΑΧΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥΣ.ΠΟΣΑ ΕΝΟΧΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΑ ΣΚΕΠΑΣΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.ΑΛΛΑ ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΔΕΝ ΓΕΡΝΑ.ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΒΓΟΥΝ.Ο ΚΟΥΡΑΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΝΑ ΠΕΙΣ Η Ο ΜΟΣΧΑΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΤΗΣ ΡΕΦΗΝΑΣ, ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΜΕ ΤΑ ΤΣΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥ.ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΓΡΑΦΙΑΔΕΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΝ ΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΥΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΑΛΛΑ ΕΦΘΑΣΕ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΨΩΜΑΚΙ.ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΝΤ ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟΥΣ ΓΛΟΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΦΕΤΕΣ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΑ.ΟΙ ΠΟΡΝΕΣ ΓΡΑΦΙΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΝΟΥΝ ΠΕΡΑΣΗ ΓΕΡΑΣΑΝΕ, ΟΥΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙΖΕΙ ΤΙ ΔΝΤ ΑΠΟ ΦΥΛΛΑΔΕΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΦΑΓΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ . ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ο ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ.ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ ΧΥΝΟΥΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ.ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ. ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟ ΕΠΑΝΙΔΡΥΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥ.ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ 5,5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΔΕΝ ΧΑΝΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τό πετρέλαιο μαυρίζει μέ τό καπνό.
    Τό ταβάνι μετά από 3 χρόνια είναι
    κατάμαυρο.
    Ασετιλίνη έβαζε η γιαγιά στό δοχείο.Ελάχιστη μυρωδιά...
    Αλλά εσύ δέεεεν τά γνώρισες αυτά.
    Συγνώμη προκαταβολικά γιά τά κάτω:
    .
    Ανέχεια 20άρη δέν γνώρισες,ούτε
    θυμάσαι αυτή τών παπούδων σου.
    Τό μαγκάλι στή μέση τού saloon,
    επανέρχεται.
    Ήδη είναι πραγματικότητα στό 10%
    τών συνταξιούχων.Επεκτείνεται!!
    Άν ίσχυε η αναβεβλημένη απόφαση
    ίδιας τιμής πετρελαίου θέρμανσης
    καί κίνησης(πού αναβλήθηκε γιά
    τού χρόνου),...θά...θά..μάθεις
    νά ψύνεις αρουραίο στό μαγκάλι.
    40άρηδες δούλεψαν καί έβγαλαν τή
    χώρα από τή φτώχεια,40ρηδες
    "Τά πήρες όοολα καί έφυγεεες"..
    Καζαντζίδης+.
    Aναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μά τί λέεει ο αναστάςης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση