GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι ισχύει για τις προεκλογικές εμφανίσεις των υποψηφίων...

Από το http://www.aftodioikisi.gr/ Διευκρινίσεις σχετικά με το τι θεωρείται εμφάνιση ενός υποψηφίου στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και το Διαδίκτυο ...

Από το http://www.aftodioikisi.gr/
Διευκρινίσεις σχετικά με το τι θεωρείται εμφάνιση ενός υποψηφίου στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και το Διαδίκτυο δίνει το υπουργείο Εσωτερικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της αυτοδιοίκησης gr.
Στην απάντησή του το ΥΠ.ΕΣ. επικαλείται το άρθρο 6 του νόμου 3870/2010 αλλά και την από 10/9 οδηγία του ΕΣΡ.  
Η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με το άρθρο 6 του ν.3870/2010 ως εμφανίσεις οι οποίες υπολογίζονται στο όριο είναι οι συνεντεύξεις των υποψηφίων (συμπεριλαμβανομένων αυτών που διεξάγονται στο πλαίσιο του δελτίου ειδήσεων), η συμμετοχή σε οργανωμένες συζητήσεις και...
κάλυψη κατόπιν αιτήματος της προεκλογικής τους δραστηριότητας.
Δεν θεωρείται εμφάνιση η κάλυψη της προεκλογικής δραστηριότητας εφόσον γίνεται στα πλαίσια της δημοσιογραφικής ανάδειξης του γεγονότος και δεν προβάλλεται απόσπασμα της ομιλίας. Λεπτομέρειες υπάρχουν στις σχετικές οδηγίες του ΕΣΡ.»
Tι ισχύει για το Διαδίκτυο
Να σημειωθεί ότι σε ότι αφορά το Διαδίκτυο εμφάνιση θεωρείται η συνέντευξη ή το άρθρο του υποψηφίου ή video από την προεκλογική του δραστηριότητα στο οποίο υπάρχει δήλωση ή απόσπασμα ομιλία του (για το video το ίδιο, προφανώς, ισχύει και για τα τηλεοπτικά ΜΜΕ).
Αντιθέτως δεν θεωρείται εμφάνιση η κάλυψη της προεκλογικής δραστηριότητας του υποψηφίου είτε μέσω γραπτού είτε μέσω ρεπορτάζ με video όταν στη δεύτερη περίπτωση εμφανίζεται μεν ο υποψήφιος αλλά αντί για δική του ομιλία υπάρχει voice over.
Πόσες εμφανίσεις επιτρέπονται
Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τα νόμο 3870/10 επιτρέπονται:
- Δύο εμφανίσεις σε τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό σταθμό εθνικής εμβέλειας
- Μία εμφάνιση σε τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό σταθμό τοπικής εμβέλειας
- Μία εμφάνιση σε Διαδικτυακούς Τόπους και ιστοσελίδες
Επίσης, οι επικεφαλής των συνδυασμών και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες μπορούν να συμμετέχουν σε οργανωμένες συζητήσεις χωρίς περιορισμό αριθμού εμφανίσεων μέχρι την ανακήρυξη των συνδυασμών (καταληκτική ημερομηνία η 17ης Οκτωβρίου) εφόσον έχουν κληθεί να συμμετάσχουν τουλάχιστον τρεις συνυποψήφιοί τους. Μετά την ανακήρυξη των συνδυασμών απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον των 2/3 των ανακηρυχθέντων.

7 σχόλια

  1. Δεν είναι Πρωταπριλιά, ο Ελληνας πρωθυπουργός έγινε την Κυριακή ένας βραβευμένος άνθρωπος που έκανε αυτό το τόσο μεγάλο… καλό στη χώρα του. Ο πρωθυπουργός παρέλαβε το αγαλματίδιο -αντίγραφο του τεθρίππου που στέκεται πάνω από την Πύλη του Βραδεμβούργου- από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν, ο οποίος τόνισε ότι ο Γ.Παπανδρέου αποδεικνύει ότι το όραμα δεν είναι παλιά συνταγή και πρόσθεσε πως τα δημοσιονομικά της Ελλάδας βρίσκονται σε δρόμο βελτίωσης.

    Δηλαδή διαλύθηκε μια χώρα και σιχτιρίζει την ώρα και τη στιγμή που ψήφισε ΠΑΣΟΚ μόνο και μόνο για να πάρει ο κ. Παπανδρέου ένα αγαλματίδιο;

    Και αν πράγματι οι Γερμανοί ήθελαν να μας τιμήσουν γιατί δεν αγοράζουν κανένα ομόλογο. Γιατί δεν πληρώνουν καμιά πολεμική αποζημίωση;

    Οσο για τον κ. Παπανδρέου, μάλλον πήρε σοβαρά τη βράβευσή του και έκανε και σοβαρές δηλώσεις. «Το βραβείο αποτελεί αναγνώριση ενός ολόκληρου λαού και όχι εμού προσωπικά» δήλωσε και πρόσθεσε: «Το βραβείο Quadriga φέρει μεγάλους συμβολισμούς -πρέπει να σπάσουμε τα ταμπού, μπορούμε να αλλάξουμε την Ευρώπη, μπορούμε να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο»

    Όσο για τον Ακερμαν, άφησε την ατάκα για το τέλος. «Μπορείτε πλέον να λέτε ‘’ Είμαι Βερολινέζος’’ παρακίνησε τον κ. Παπανδρέου.

    Μήπως να τον κάνουν επίτιμο δημότη να πάει να μείνει εκεί προτού τελειώσει το έργο του ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΤΑΣΗ: ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ.ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΠΑΣΑΛΗΜΕΝΗ ΤΗ ΜΟΥΡΗ ΣΚΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θελω να κανω μια ερωτηση στα διποδα ζωα της αλητοσυμμοριας πασοκ(σκυλια)..
    Ρε ζωα πιστευετε σταληθεια οτι ΤΩΡΑ εχουμε πρωθυπουργο??

    Πιστευετε σταληθεια οτι το βλημα γαπ,αυτος ο ανεκδιηγητος φιογκος ειναι πρωθυπουργος??

    Ρε ζωα ,για παρατηρειστε τον λιγο βρε ζωα..

    Πιστευετε σταληθεια οτι ταιριαζει στην Ελλαδα ενα τετοιο βλημα??

    Γαμημενοι στην κοινη λογικη απευθυνομαι ζωα,ε! ζωα!!!!
    ΟΥΤΕ και την κοινη λογικη δεν διαθετετε,ζωα ε ζωααααααααααα
    ...

    Μετα βαθειας σιχασιας.
    κ.τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για σταθειτε ρε παιδια..

    Να κανουμε ενα λογικο απολογισμο.
    ΛΟΓΙΚΟ ,που σημαινει λογικη κριση.

    Λοιπον λενε οι αλητες της αλητοσυμμοριας πασοκ(σκυλια) και το ΤΟΝΙΖΟΥΝ μαλιστα οτι η κυβερνηση της Νεας Δημοκρατιας (του κυριου καραμανλη οπως ελεγε και το βλακογιοργο),οτι το 2004 το χρεος ητανε 200 δις ευρω.
    Ετσι δεν λενε αγαπητοι μου ανθρωποι??

    (Ετσι δεν λενε ρε ζωα διποδα της αλητοσυμμοριας πασοκ(σκυλια)???)

    Κανουμε μια προπαιδεια.
    200 δις ευρω εχουν τοκο.
    Επι εποχης του σπυριαρικου βιομηχανικου αποβλητου (σημιτη) η αλητοσυμμορια δανειζοταν με 6 τοις εκατο,ετσι δεν ειναι αγαπητοι μου ανθρωποι??
    (εσεις διποδα ζωα της αλητοσυμμοριας δεν συμφωνειτε σε αυτο??)..

    Ωραια λοιπον.
    200 δις ευρω εχουν ΤΟΚΟ 12 δις το χρονο Χ 5,5 χρονια = 66 δις ευρω.
    Ετσι δεν ειναι αγαπητοι μου ανθρωποι??
    (Ζωα της αλητοσυμμοριας πασοκ(σκυλια) ,ετσι δεν ειναι??)..

    Λοιπον 200 + 66 = 266 δις ευρω ,ετσι δεν ειναι καλοι μου ανθρωποι??
    (ζωα της αλητοσυμμοριας πασοκ(σκυλια) ετσι δεν ειναι??)..

    Αρα η Νεα Δημοκρατια (του κυριου καραμανλη οπως λεγε και το βλακογιοργο),στα 5,5 χρονια δανειστηκε ΜΟΝΟΝ 300 -266 = 34 δις ευρω.
    Ετσι δεν ειναι ανθρωποι μου??
    (ζωα της αλητοσυμμοριας ετσι δεν ειναι??)..

    Και αυτα ΧΩΡΙΣ ΔΝΤ,ΧΩΡΙΣ αυξηση του ΦΠΑ, ΧΩΡΙΣ ΛΗΣΤΕΙΑ των επιδοματων,αδειων,κλπ ,ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ των καυσιμων,των τσιγαρων,των ποτων κλπ, ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΗ στο μισο του αφορολογητου,ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΩΛΗΣΗ σε τιμη ευκαιριας εκτασεων Ελληνικης γης σε αραπαδες κλπ κλπ.
    Και με επιδομα τριτεκνων,και με επιδομα θερμανσης,και με μειωμενη τιμη στο πετρελαιο θερμανσης,και με "χαρισμα πανωτοκια", κλπκλπ
    Ετσι δεν ειναι αγαπητοι μου ανθρωποι??

    (ετσι δεν ειναι ζωα της αλητοσυμμοριας πασοκ(σκυλια)??).

    Και τωρα αγαπητοι μου ανθρωποι ,τι εχουμε??

    Σε ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ δανεισμο 110 δις ευρω ,απο την αλητοσυμμορια πασοκ(σκυλια)!!!
    Και μαλιστα απο το ΔΝΤ!!!!
    (Εβλεπα προχτες -παραπροχτες ενα βιντεο της Ελληνοφρενειας του ΣΚΑΙ,κατι δηλωσεις(..χι χι τελος παντων) του ανεκδιηγητου φιογκου γαπ,βλακα γιοργος κλπ,τι ελεγε πριν τις εκλογες για το ΔΝΤ..
    Να τις δειτε αγαπητοι μου ανθρωποι.
    Να δειτε το μεγεθος της αλητειας αυτου του βληματος.

    Για σας ζωα της αλητοσυμμοριας δεν εχει νοημα. Δεν θα καταλαβετε τιποτα ,τα ζωα καμουτσικι θελουν,δεν καταλαβαινουν..)..

    κ.τζων

    Υ.Γ
    Ζωα της αλητοσυμμοριας πασοκ(σκυλια) το καμουτσικι ειναι ΠΟΛΥ ΗΠΙΑ μεταχειριση.
    ΕΓΩ συνιστω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΚΑΨΙΜΟ,
    η εκτελεση δια πριονισμου.

    ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ ζωα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!
    ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ
    KAI H KYBEΡΝΗΣΗ ΤΟΥ!
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ- ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ!


    "4 Οκτωβρίου, Ημέρα των Ζώων..."
    ΠΑΣΟΚ : πρώτα τα Ζώα και Πτηνά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σήμερα λοιπόν, που ο εφιάλτης του ΔΝΤ πλανάται πάνω από τη χώρα,
    με τον ΓΑΠ σε ρόλο ανθύπατου και στρατιά ολόκληρη από θεραπαινίδες του Μνημονίου
    (Ντόρα,ΛΑΟΣ,Κουβέλης,ΜΜΕ)
    έχω την απαίτηση από το ΚΚΕ να βάλει για λίγο στην άκρη την ιδεολογική καθαρότητα και να στείλει στα αζήτητα του υποψηφίους του ΓΑΠ.

    Κακά τα ψέμματα, μόνο μια μαζική υπερψήφιση των αντιμνημονιακών υποψηφίων της ΝΔ από το ΚΚΕ θα κάνει ΓΑΠ και τους πιερότους-εξαπτέρυγα του να σωπάσουν οριστικά την επομένη των εκλογών.
    Η ευθύνη του ΚΚΕ μεγάλη.
    Αν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και μαυρίσει τους ΠΑΣΟΚΟυποψηφίους ψηφίζοντας ΝΔ στο Β γύρο θα έχει προσφέρει στον τόπο, στους εργαζομένους και σε όσους εκπροσωπεί.

    Δεν θέλω, ούτε αναμένω να το διακηρύξουν ανοιχτά.
    Δημοσίως ας λένε ό,τι θέλουν.
    Στν κάλπη όμως του Β γύρου ας στείλουν το λεφούσι του Μνημονίου στον υπόνομο.
    Και δεν θα ξεχαστεί αυτή συμβολή τους στον απεγκλωβισμό της χώρας από τους Μνημονιοτσολιάδες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Η τακτική κρατική επιχορήγηση των κομμάτων το 2009 έφθασε τα 68,2 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τον περασμένο Ιούλιο ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης.
    Το 2010 η τακτική επιχορήγηση των κομμάτων θα περιοριστεί σε 52,7 εκατομμύρια ευρώ, πάντα σύμφωνα με τον κ. Σαχινίδη. Αξιοσημείωτο είναι ότι η τακτική επιχορήγηση των κομμάτων στηρίζεται σε νόμο που προσδιορίζει ακριβώς τι δικαιούνται να εισπράξουν τα κόμματα.
    Ο περιορισμός του 2010, όμως, δεν έχει κατοχυρωθεί νομοθετικά, δηλαδή δεν στηρίζεται πουθενά. Δεδομένου ότι τα κόμματα είναι παμφάγα και τα ποσά που λαμβάνουν δεν τους φθάνουν έχουν δανειστεί από τις τράπεζες (κυρίως την Αγροτική) ποσά που ισούνται με τις κρατικές επιχορηγήσεις τεσσάρων ετών.
    Γι’ αυτό δεν θα εκπλαγώ αν ο περιορισμός για το 2010 παραμείνει στα χαρτιά. Τα κρατικά λεφτά δεν τελειώνουν εδώ. Στην τακτική επιχορήγηση προστίθεται εκλογική επιχορήγηση, αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι κ.λπ.Προϋπόθεση για την κρατική χρηματοδότηση ενός κόμματος είναι να έχει συγκεντρώσει στις προηγούμενες εκλογές ποσοστό μεγαλύτερο από 1,5%. Στις εκλογές του 2009 τα κόμματα που πέρασαν το 1,5% συγκέντρωσαν περί τα 6,75 εκατ. ψήφους.
    Το 2009 τα κόμματα εισέπραξαν 68,2 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 10,10 ευρώ ανά ψήφο.
    Για το ζήτημα της υπερβολικής δαπάνης για τα κόμματα έχω γράψει και μιλήσει επανειλημμένως, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον περασμένο Ιούλιο επιχειρήθηκε στη Βουλή μια «νυχτερινή» αύξηση της επιχορήγησης που απετράπη την τελευταία στιγμή. Δεν θα ξαναέγραφα, αν την περασμένη Τρίτη δεν είχα λάβει μέρος σε μια συνάντηση της Διεθνούς Διαφάνειας που επεξεργάζεται διάφορες ιδέες για το πολιτικό χρήμα και τη χρηματοδότηση των κομμάτων όπου πληροφορήθηκα ότι στη Γερμανία το κράτος επιχορηγεί τα πολιτικά κόμματα που πέρασαν το 0,5% με 0,70 ευρώ ανά ψήφο.
    Η χρεοκοπημένη Ελλάδα που εκλιπαρεί τη Γερμανία να τη στηρίξει οικονομικά επιχορηγεί τα κόμματά της με 10,10 ευρώ ανά ψήφο και οι «φτωχοί» Γερμανοί με 0,70 ευρώ. Αν εφαρμόζαμε το γερμανικό σύστημα, η δαπάνη των 68,2 εκατ. ευρώ θα περιοριζόταν σε 4,7 εκατομμύρια, μια ετήσια οικονομία 63,5 εκατ. ευρώ.
    Το ένα δισεκατομμύριο που αναζητεί η κυβέρνηση απειλώντας μας με αύξηση του ΦΠΑ ή και αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης μπορεί να βρεθεί σχετικά εύκολα με τον περιορισμό αδικαιολόγητα προκλητικών δαπανών, όπως αυτή για τα κόμματα.Το παράδοξο είναι ότι η κοινωνία στο σύνολό της δείχνει αδιαφορία απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα. Η αδιαφορία της βοηθάει τη διαιώνιση της αθλιότητας. Τα πολλά και εύκολα λεφτά στα κόμματα είναι το έδαφος για την ανάπτυξη της διαφθοράς και την προσέλκυση κομπιναδόρων.
    Στη Γερμανία τα κόμματα λαμβάνουν επιπλέον από το κράτος 0,38 ευρώ για κάθε ευρώ που συγκεντρώνουν από δηλωμένες ιδιωτικές εισφορές. Κανείς δεν μπορεί να συνεισφέρει ποσό μεγαλύτερο από 3.000 ευρώ ετησίως. Το γερμανικό παράδειγμα πρέπει να ακολουθήσουμε και εμείς.
    Θα έλεγα μάλιστα ότι τα πρώτα δέκα χρόνια η κρατική επιχορήγηση θα μπορούσε να είναι 0,5 ευρώ για κάθε ένα ευρώ που συγκεντρώνεται από ιδιωτικές εισφορές.
    Επιπλέον, όσοι συνεισφέρουν στα κόμματα μέχρι 3.000 ευρώ ετησίως θα πρέπει να μπορούν να έχουν έκπτωση της δαπάνης στη φορολογική τους δήλωση. Ενα τέτοιο σύστημα θα σπρώξει το πολιτικό χρήμα στην επιφάνεια, διότι τόσο τα κόμματα όσο και οι χορηγοί θα έχουν συμφέρον να το δημοσιοποιούν.
    Στη συνάντηση της Διεθνούς Διαφάνειας υποσχέθηκα να επισημάνω στην τρόικα την αθλιότητα με την κρατική επιχορήγηση των κομμάτων. Το σημερινό δημοσίευμα είναι το πρώτο βήμα. Την προσεχή εβδομάδα που θα έλθουν για τον προϋπολογισμό του 2011 ελπίζω να παρέμβουν διότι δυστυχώς εκεί καταντήσαμε: να εξαρτώμεθα από την τρόικα για να κάνουμε τα αυτονόητα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση