GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η «πράσινη ενέργεια» καθυστερεί την κατασκευή του γηπέδου...

Από τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο http://www.balla.gr/    Όλοι στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού περιμένουν να δουν τι θα γίνει με την κατασκε...

Από τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο
http://www.balla.gr/  
Όλοι στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού περιμένουν να δουν τι θα γίνει με την κατασκευή του νέου γηπέδου της ομάδας στο Βοτανικό και γιατί καθυστερεί τόσο η Πολιτεία να δώσει το «ΟΚ». Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα θα τελειώσουν μετά τις δημοτικές εκλογές, μιας και το ΥΠΕΧΩΔΕ θα βγάλει νομοθετική ρύθμιση για το γήπεδο του «τριφυλλιού» και θα ξεκινήσει έτσι το έργο είτε μόνο του είτε με τη διπλή ανάπλαση.
Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, μιας και πληροφορίες του balla.gr αναφέρουν ότι η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η Υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη και οι συνεργάτες της ετοιμάζουν ναι μεν νομοθετική ρύθμιση για το θέμα του γηπέδου, αλλά παράλληλα ετοιμάζουν και κάτι ακόμα που θα καθυστερήσει και άλλο το έργο.
Το ΥΠΕΧΩΔΕ στην νομοθετική ρύθμιση φέρεται να...
 θέλει να περάσει νόμο για την κατασκευή γηπέδων και άλλων συναφών αθλητικών εγκαταστάσεων με γνώμονα το Περιβάλλον. Συγκεκριμένα όλες οι νέες κατασκευές αθλητικών εγκαταστάσεων θα πρέπει να έχουν εφαρμογές της «Πράσινης ενέργειας», ώστε να μπορούν από αυτές να ηλεκτροδοτούνται.
Σκέψεις γίνονται και για τα υλικά κατασκευής να είναι φιλικά προς το Περιβάλλον, κάτι βέβαια που θέλει ειδικές μελέτες, ώστε να σιγουρευτούν για την εφαρμογή τους σε τόση μεγάλη έκταση κατασκευών.
Βέβαια, υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν αρκετά γήπεδα στις υπόλοιπες χώρες που ηλεκτροδοτούνται από τις «Πράσινες ενέργειες», όπως το γήπεδο της Βέρντερ Βρέμης, του Μπίλεφελντ, της Ζυρίχης, τα 5 γήπεδα του Κατάρ για την υποψηφιότητα του για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και πολλών άλλων.
Αποτέλεσμα αυτού είναι η επιπλέον καθυστέρηση για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού είτε στον Βοτανικό είτε σε άλλο χώρο, μιας και χρειάζονται νέες μελέτες που θα συμπεριλαμβάνουν φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις για την ηλεκτροδότηση του γηπέδου.
Επιπλέον θα εκτινάξει το κόστος κατασκευής στα ύψη μιας και θα χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια για την εφαρμογή του «Πράσινου σχεδίου ενέργειας».
Εκτός από τον Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ αλλά και οι άλλες ομάδας που θέλουν να κατασκευάσουν νέο γήπεδο ή βοηθητικές εγκαταστάσεις θα πρέπει πλέον να βρουν μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις για την κατασκευή τους.

1 σχόλιο

  1. Στην Ιρλανδία το δημόσιο έλλειμμα από 7,3% εκτοξεύτηκε στο 14,4% του ΑΕΠ,
    στην Ισπανία από 4,2% σε 11,1%,
    στην Πορτογαλία από 2,9% σε 9,1% του ΑΕΠ...

    Σε καμία όμως δεν επιβλήθηκε οποιοδήποτε "Μνημόνιο".


    ...γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση