GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αρχιτέκτονας Λένα Καλεντζώτη υποψήφια δημοτική σύμβουλος Πατρών...

...καταθέτει το μανιφέστο της όχι όμως τα όπλα, αυτοπαρουσιάζεται και απαντά στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ, αποκλειστικά στο PRESS-GR (Eπιμ...

...καταθέτει το μανιφέστο της όχι όμως τα όπλα, αυτοπαρουσιάζεται και απαντά στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ, αποκλειστικά στο PRESS-GR

(Eπιμέλεια: Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης)

Γέννημα θρέμμα Πατρινή, με ρίζες που κρατούν και από την ιστορική οικογένεια Λόντου, αλλά και την Κεφαλονιά, είδα το φως της μέρας που αλλού, στην Πάτρα το 1959, πρωτότοκη κόρη του Ανδρέα και της Μίνας Θωμά. Τελειώνοντας με άριστα το λύκειο το 1977, φεύγω για σπουδές στη Γαλλία.
Πρώτα στην Grenoble, και μετά στο Παρίσι στην Ecole Spéciale d’ Architecture, σπουδάζω Αρχιτεκτονική και...
 αποφοιτώ το 1983 με ειδικότητα στις βιοκλιματικές κατασκευές. Το 1982 παντρεύομαι τον πολιτικό μηχανικό Γιώργο Καλεντζώτη, έναν άνθρωπο της ανιδιοτελούς προσφοράς που αγάπησε την Πάτρα, την υπηρέτησε και τιμήθηκε από διάφορες θέσεις αιρετού, με μακρά πορεία στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Η παρακολούθηση από κοντά του τρόπου δουλειάς του για τα δημοτικά πράγματα, ήταν ένα μεγάλο σχολείο για μένα.
Αποκτώ 2 παιδιά, τον Αντρέα και την Θέλμα, ξεκινώ να εργάζομαι σαν αρχιτέκτονας, είμαι μάχιμη ελεύθερη επαγγελματίας μηχανικός μέχρι σήμερα, ενώ το 1985 αν και εργαζόμενη και μητέρα, συνεχίζω τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στην Σορβόννη, από όπου αποφοιτώ με άριστα και με τον τίτλο ενός DEA, στην Φιλοσοφία Τέχνης και Πολιτισμού.
Η απώλεια του αείμνηστου Αντιδημάρχου Πατρέων, Γ. Καλεντζώτη, μετά από άνιση μάχη, τον Ιούλιο του 2002, καθόρισε την ανάμειξη μου στα κοινά.
Συνεχίζω με την ίδια και περισσότερη ένταση την επαγγελματική μου πορεία, που λένε ότι είναι επιτυχημένη, ενώ παράλληλα εκλέγομαι στις πρώτες θέσεις δημοτική σύμβουλος Πατρέων στις δημοτικές εκλογές του 2002, και το 2006, με παράταξη που είχε στήριξη από την Νέα Δημοκρατία.
Το 2007 «στρατεύομαι» από την Ν.Δ. κατέρχομαι στις βουλευτικές εκλογές, καταγράφοντας μια κατά γενική ομολογία, αξιοσημείωτη παρουσία, στην προτίμηση του εκλογικού σώματος.
Όμως η αυτοδιοίκηση παραμένει το μεγάλο μεράκι. Εξ άλλου ούτε είμαι, ούτε ήθελα να γίνω επαγγελματίας πολιτικός. Η αρχιτεκτονική παραμένει σταθερή και διαχρονική αξία στην ζωή μου. Σήμερα το 2010, κατέρχομαι στις δημοτικές εκλογές με μια πολυσυλλεκτική ανεξάρτητη Παράταξη (http://www.lenakalentzoti.gr/) και όχι με τον εκλεκτό «χρισματούχο» της Νέας Δημοκρατίας, όπως θα περίμεναν πολλοί, διότι αρνήθηκα για λόγους προσωπικής αρχής.
Σαν τεχνοκράτης και ενεργός πολίτης με μακρά εμπειρία στα κοινά και έντονη κομματική δράση με το κόμμα της Ν.Δ., σήμερα και με αίσθημα ευθύνης, δεν χαρίζω, δεν δανείζω, δεν υποθηκεύω και δεν παραχωρώ την διαδρομή μου σε κανέναν.
Γι αυτό μετά 30 χρόνια, και όχι αναίτια, αποφάσισα να σπάσω τα προσωπικά μου δεσμά.
Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα για την ολική ρήξη με την λογική της κομματικής πειθαρχίας και με τους εκλεκτούς άνωθεν, που θα έρθουν στην «αποικία» ως από μηχανής Θεοί για να σώσουν τους ιθαγενείς.
Οι ιθαγενείς ξύπνησαν και αποφάσισαν, επιτέλους, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλύτερα από τον κάθε σημερινό επιτελάρχη των Αθηνών, ποιοί πραγματικά έχουν αγαθά κίνητρα. Δεν πάει άλλο. Κάνω υπέρβαση, μαζί με άλλους πολλούς.
Υπέρβαση που δίνει μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες, γιατί η μόνο έτσι θα φέρουμε την ανατροπή σε όσα τόσα χρόνια μας περιφρονούν και μας υποτιμούν, σαν κοινωνία και σαν πόλη. Η αίσθηση που βιώνω είναι ανεπανάληπτη.

Η απόλυτη ευτυχία για σένα είναι;
 Όταν εισπράττω αγάπη από τους γύρω μου.
Τι σε κάνει να σηκώνεσαι το πρωί;
Το βαρύ καθημερινό μου πρόγραμμα.
Η τελευταία φορά που ξέσπασες σε γέλια;
Χθες με ένα ανέκδοτο.
Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σου είναι;
 Επιμένω και δεν συμβιβάζομαι.
Το βασικό ελάττωμά σου;
 Είμαι συγκεντρωτική και τελειομανής.
Σε ποια λάθη δείχνεις τη μεγαλύτερη επιείκεια;
Σε εκείνα που γίνονται από αφέλεια ή αβλεψία.
Η τελευταία φορά που έκλαψες;
Τα μάτια μου στέρεψαν το 2002.
Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεσαι περισσότερο;
Αλλοίμονο, να ταυτιστώ!! Εξ άλλου απεχθάνομαι τα «καλάμια».
Ποιοι είναι οι ήρωες σου σήμερα;
Τους ψάχνω…
Ποια είναι η ταινία που σε σημάδεψε;  
Πολίτικη κουζίνα, ………………..
Το αγαπημένο σου ταξίδι;
Στο Παρίσι, γιατί γυρνώ στα φοιτητικά μου χρόνια. Μιά η βουτιά στα ψυχικά μου αποθέματα, στα  μοναχικά μου ταξίδια χωρίς συνεπιβάτες…
Οι αγαπημένοι σου συγγραφείς;
Γκατζογιάννης, Hemingway, Perl Back
Ποια αρετή προτιμάς σε έναν άντρα;
Την ειλικρίνεια και την εντιμότητα.
…Και σε μια γυναίκα;
Την αξιοπρέπεια
Ο αγαπημένος σου συνθέτης;
Μάριος Τόκας.
Το τραγούδι που σφυρίζεις κάνοντας ντους;
Δεν προλαβαίνω,…….. ούτε να σφυρίζω!
Το βιβλίο που σε σημάδεψε;
 Η ΕΛΕΝΗ, το Όσα Παίρνει ο Άνεμος, η Φόνισσα.
Ο αγαπημένος σου ζωγράφος;
Ο Picasso, o Γαΐτης, Τσαρούχης, .
Το αγαπημένο σου χρώμα;
Ανάλογα με την ψυχική μου διάθεση άσπρο ή μαύρο, ποτέ όμως το  γκρι.
Γενικά απεχθάνομαι τα ασαφή.
Ποια θεωρείς ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σου;
Την κοινωνική αποδοχή που απλόχερα γεύομαι.
Το αγαπημένο σου ποτό;
 Ένα ποτήρι  Τεντούρα  με πάγο, για να μην ξεχνάμε και τα Πατρινά προϊόντα.
Για ποιο πράγμα μετανιώνεις περισσότερο;
Όταν πρέπει να σιωπώ, χωρίς να  το θέλω.
Τι απεχθάνεσαι περισσότερο απ’ όλα;
Την υποκρισία, το δήθεν και το ψέμα.
Ποια είναι η αγαπημένη σου ασχολία;
Να γράφω.
Ο μεγαλύτερος φόβος σου;
Να συμβεί κάτι κακό σε αγαπημένο μου πρόσωπο.
Σε ποια περίπτωση επιλέγεις να πεις ψέματα;
 Όταν είναι ”κατά συνθήκη ψεύδος”.
Ποιο είναι το μότο σου;
“Κάθε εμπόδιο και σε καλό”.
Πώς θα επιθυμούσες να πεθάνεις;
 Με “τέλη ανώδυνα, ανεπαίσχυντα και ειρηνικά”.
Εάν συνέβαινε να συναντήσεις το Θεό, τι θα ήθελες να σου πει;
 Τουλάχιστον προσπάθησες!
Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτόν τον καιρό;
Απολαμβάνω την προσωπική μου επανάσταση κόντρα σε τοπικά και υπερτοπικά κατεστημένα.
Απολαμβάνω την προσωπική μου ελευθερία, την αυτοδιάθεση, τον καθαρό λόγο.
Απολαμβάνω την αποδοχή στα μάτια των φίλων και των συμπολιτών που με αποδέχονται και με στηρίζουν γιατί ξέρουν καλά τα ανιδιοτελή κίνητρα μου. 

2 σχόλια

  1. Τά μαύρα μαντάτα και ο Καρχιμάκης, με το υπεροπτικό υφάκι…

    Τα μαντάτα που φθάνουν από τις νομαρχιακές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους είναι «μαύρα»: Το κλίμα μεταξύ των στελεχών είναι κακό, λίγοι θα ριχτούν με όρεξη στη μάχη, η προεκλογική εκστρατεία γίνεται δύσκολη γιατί ο κόσμος είναι οργισμένος και δεν ενδιαφέρεται να ακούσει τους υποψηφίους, ενώ η αντιμνημονιακή ατζέντα βρίσκει συνεχώς μεγαλύτερο ακροατήριο. Ο Μ. Καρχιμάκης -όπως διαβάζουμε στο «Βήμα»- έχει κλειστεί στο γραφείο του και προσπαθεί να «αναστήσει» έναν ξεχαρβαλωμένο και απρόθυμο κομματικό μηχανισμό, γνωρίζοντας ότι τα περιθώρια επιτυχίας τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές είναι ασφαλώς περιορισμένα.
    Μη νομίζετε, κιόλας ότι, πνίγεται… Εδώ δεν πνίγηκε σε παραλιακή ψαροταβέρνα το βράδυ της περασμένης Τετάρτη, στην Πάτρα, όπου είχε μεταβεί για να σηκώσει από τους καναπέδες τα κομματικά στελέχη.
    Δε λέμε ότι, ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος θα έπρεπε να τη βγάλει με σάντουιτς, ώστε να μην προκαλέσει και τους ..........λοιπούς συνδαιτυμόνες.

    Η εν γένει συμπεριφορά, του μέχρι προ έτους, σεμνού κατά τα άλλα, κυνηγού των γαλάζιων λαμόγιων, ήταν που ενόχλησε. Ακόμη συζητείται στην Πάτρα, το υπεροπτικό υφάκι του γραμματέα (είναι σύμφυτο των ανθρώπων, που ξελογιάζονται από τα κάλλη της εξουσίας) και η παροιμιώδης ασυνέπειά του. Παρότι είχε προγραμματισμένη παρουσία σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, η οποία μάλιστα είχε προαναγγελθεί από την προηγούμενη μέρα, ο κ. Καρχιμάκης, προτίμησε να απολαύσει το ψαράκι του, με το επιχείρημα, πως «όσα ήταν να πει τα είπε στην ομιλία του στα κομματικά στελέχη»...
    Τυχαίο;…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα ήθελα να την ρωτήσω αν αυτο το παλτό με το οποίο την έχω δει στα τοπικά media στο παρελθόν, σε ημέρα εθνικής εορτής είναι πραγματική γούνα και αν ναι ,αν πιστεύει ότι πράτει σωστά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση