GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι χτίστες της προπαγάνδας...

Γράφει ο Μικρός Φωκίων http://mikrosfokion.blogspot.com/    Έκτακτη είδηση: Ο κουρασμένος ανέλαβε την αντικειμενική ευθύνη για την ξαφνικ...

Γράφει ο Μικρός Φωκίων
http://mikrosfokion.blogspot.com/  
Έκτακτη είδηση: Ο κουρασμένος ανέλαβε την αντικειμενική ευθύνη για την ξαφνική μπόρα που είχε αναστατώσει τους πολίτες κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του.
Μη σας φαίνεται περίεργο. Ο κουρασμένος έχει την τάση να αναλαμβάνει την ευθύνη για τα πάντα. Αρκεί αυτά τα πάντα να μην είναι σκάνδαλα.
Δηλαδή ακόμα και αν δεχθούμε την σχιζοφρενική στάση του και υποστηρίξουμε ότι τώρα έχει δίκιο (που λέει ότι δεν υπήρχε σκάνδαλο) και όχι τότε που έλεγε «συγγνώμη είμαι ηλίθιος δεν είχα καταλάβει το μέγεθος του σκανδάλου» το συμπέρασμα που καταλήγουμε είναι το εξής:
Ο κουρασμένος μια φορά αποφάσισε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και αυτό το έκανε για μια περίπτωση που δεν χρειαζόταν. Αφού δεν υπήρχε σκάνδαλο.
Για όλα τα υπόλοιπα σκάνδαλα δεν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη. Εκτός και αν παραδεχθούμε ότι κατά την διακυβέρνηση της ΝΔ δεν έγινε κανένα σκάνδαλο, η οικονομία ήταν θωρακισμένη και οι πολίτες τρισευτυχισμένοι που ζούσαν σε έναν επίγειο παράδεισο.
Μετά τον κουρασμένο ήρθε και ο Ρουσόπουλος για να...
 στείλει γράμμα στην επιτροπή για να πει ότι ο ίδιος δεν έχει καμιά σχέση. Ο άνθρωπος επειδή είναι πιστός νόμιζε ότι όλες αυτές οι ανταλλαγές δεν γινόντουσαν με ανθρώπινη παρέμβαση αλλά πραγματοποιήθηκαν με ένα θαύμα.
Γιατί δεν πήγαν οι ίδιοι στην βουλή αλλά έστειλαν γράμμα; Ο μεν κουρασμένος βαριόταν να κάνει τόσο μεγάλη διαδρομή ο δε Ρουσόπουλος για να τιμήσει τον πατέρα του που ήταν ταχυδρόμος.
Σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να πουν στην εξεταστική σε πιο γράμμα τους έχουν γραμμένους. Αφού έτσι κι αλλιώς κανείς δεν πρόκειται να τους κάνει κάτι.
Πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν εκφράσει την αντίρρηση τους για την περαίωση και θα ψηφίσουν κατά συνείδηση.
Δηλαδή ότι πει η κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά σχεδιάζει να πάρει μέτρα προς όφελος των πολιτών. Για το καλό μας και μόνο για το καλό μας (μη γελάς, σε βλέπω!) η κυβέρνηση σκέφτεται να φορολογήσει με τον ανώτατο συντελεστή τα λιπαρά τρόφιμα και το «πρόχειρο φαγητό» για να αντιμετωπίσει την παχυσαρκία.
Ουσιαστικά και η τρόικα αυτόν τον σκοπό έχει. Γι΄ αυτό μας κόβουν μισθούς και συντάξεις και μας έχουν ταράξει στην φορολογία. Για να αδυνατίσουμε. Για το καλό της υγείας μας.
Το μνημόνιο λοιπόν θα φύγει όταν όλοι οι Έλληνες θα έχουμε γίνει στυλάκια. Και κάπως έτσι θα πρέπει να ερμηνεύσουμε και τον Αντώνη Σφουγγαράκη που έλεγε ότι αυτός θα μπορούσε να μας βγάλει από το μνημόνιο το 2011.
Προφανώς έχει στα χέρια του καμιά χημική δίαιτα με την οποία θα χάσουμε γρήγορα τα περιττά μας κιλά.
Κατά τα άλλα στην Ευρώπη έγιναν μεγάλες διαδηλώσεις εκατομμυρίων πολιτών για την λιτότητα. Στην Ελλάδα επειδή νιώθουμε ευγνωμοσύνη επειδή η κυβέρνηση φροντίζει για την καλή μας υγεία δεν κουνηθήκαμε καθόλου.
Οι δημοσιογράφοι χτίζουν πολιτικούς. Δεν το λέω εγώ.
Ο Πολίτης (όχι αυτός που έδωσε τον μισθό του στον Γιωργάκη αλλά ο άλλος που έχει τρεις – τέσσερις μισθούς να πορεύεται, ο Γιάννης Πολίτης, ο γνωστός δημοσιογράφος) σε κουβέντα που είχε στον αέρα του Βήμα fm είπε ότι δεν καλούν στα κανάλια νέους πολιτικούς γιατί κανείς από τους μεγαλοδημοσιογράφους δεν θέλει να χάσει τον χρόνο (που είναι θεαματικότητα, άρα χρήμα) για να χτίσει έναν νέο πολιτικό.
Αν αυτό που είπε το δούμε λίγο πιο πλατιά καταλαβαίνουμε ότι τα ΜΜΕ (και ιδιαίτερα η τηλεόραση) χτίζουν πολιτικούς, καταλληλότερους, θύματα και γενικώς είναι οι βασικοί χτίστες της προπαγάνδας.
Το πρόβλημα βέβαια είναι των τηλεθεατών. Που τρώνε αμάσητα ότι τους σερβίρουν. Για δικαιωθεί και ο Πάγκαλος.
Μαζί τα φάγαμε. Οι πολιτικοί τα λεφτά και οι πολίτες την προπαγάνδα.

12 σχόλια

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΙΛΑΜΕ:

    AYTO TO ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙ.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΠΟΥ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ.

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΩΝΗΣΕ
    { ΟΤΑΝ Ο ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ }..

    "..αν δεν υπήρχε ο παπανδρέου, έπρεπε να το εφεύρουμε " !!!

    ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΝ !!!

    ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ
    ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ ΣΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΛΗΝΕΣ, σημερα μερα χαρας
    και Εθνικης (φτου κακα) περηφανιας!!!
    Οι καμπανες χτυπουν, τα σπιτια σημαιοστολιζονται!

    Σημερα βρεβευεται ο δουλος του...ΔΝΤ, ο Εθνικος Τουριστας, ο ακαματος Δωσιλογος, ο θερμος (αμερικανος) Πατριωτης, η Αυτου Ηλιθιοτης Ελληνας (;;;) ΠορδηΠουργος Jeffrey Mineiko Papatsolakogkou!

    Του απονεμεται το βραβειο «Quadriga» απο τη Deutsche Bank, του ευαγους αυτου ιδρυματος που με μεγαλη δυναμη και σθενος στηριξε την Ελληνικη οικονομια!!!

    Bravo Giorgo, καλο σκυλι.
    Έλληνες πιάστε τα γεφύρια
    με τους πράσινους ΔοΝηΤές
    για τους Πασοκ κωλους..τα αρχίδια.

    Και τα πουτανάκια ΜΜΕ - ΠΑΣΟΚ
    τα κωλοτρυπίδια ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. =====================================
    =====================================

    ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΗΗΗΗΗΗ.

    ΚΑΠΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΣΑΣ
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗΣ
    ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.

    ΒΑΛΤΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
    ΝΑ ΑΝΑΡΡΙΓΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ "ΕΘΝΙΚΗ" " ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ" ΣΗΜΕΡΑ.

    ΠΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΡΓΟΣ ΜΑΣ
    ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ " ΒΕΡΜΑΧΤ"
    ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ...ΕΙΛΙΚΡΙΝΙΑΣ !!
    ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ/ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ/ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ / ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΕΙΩΣΗ

    =====================================
    ====================================
    ευχαριστώ...ένας ετοιμοθάνατος ιθαγενής της πρώην Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εχει μετρησει κανεις τα ψεμματα του αυτιστικου ελληνοαμερικανου προεκλογικα?

    ο αριθμος πρεπει να εχει 3 μηδενικα απο πισω σιγουρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΥΤΟΠΟΥΣΤΙΚΗ
    ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΛΟΥ ΤΣΟΓΛΑΝΟΥ.

    Οι επενδύσεις και τ’ αδέλφια του

    Εντονη δραστηριότητα επιδεικνύουν τους τελευταίους μήνες τα αδέλφια του πρωθυπουργού, Νίκος και Αντρίκος Παπανδρέου. Το ενδιαφέρον τους στρέφεται κυρίως στις επενδύσεις. Ο Νίκος Παπανδρέου ασχολείται κυρίως με το θέμα των επενδύσεων από το εξωτερικό, ενώ ο Αντρίκος με τις «πράσινες επενδύσεις».

    Εδώ και λίγο καιρό ο Αντρίκος Παπανδρέου εργάζεται εντατικά για μία εκδήλωση που διοργανώνει στον «Αστέρα», στις 22 Οκτωβρίου, με θέμα «Mediterranean Climate Change Initiative», όπου θα τονιστεί η ανάγκη να περάσουμε από τα καύσιμα που παράγουν διοξείδιο του άνθρακα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

    Ταυτόχρονα οργανώνει ένα φόρουμ («Mediterranean Green Development Investors Forum») το οποίο παρουσιάζεται ως ένα «συναρπαστικό event δικτύωσης που θα εξετάσει τις ευκαιρίες για επενδύσεις σε περιβαλλοντικά έργα και θα αναδείξει τις δυνατότητες κερδών για τους επενδυτές». Οπως υποστηρίζει, στην προσπάθειά του για τη δημιουργία πράσινης οικονομίας, θα συγκεντρώσει πολιτικούς, υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, φορείς χάραξης πολιτικής, βιομήχανους, τραπεζίτες, και διεθνείς επενδυτές για να αναδείξουν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες στη Μεσόγειο, καθώς έχει σχεδιαστεί η δυνατότητα τυπικής και άτυπης δικτύωσης μεταξύ των συμμετεχόντων.

    Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η ΜΚΟ του Αντρίκου «Ι4cense» (Institute for Climate and Energy Security) ή αλλιώς Ινστιτούτο Κλιματικής Αλλαγής, η C&C που εξειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις και το σπόνσορινγκ, του Κυριάκου Γριβέα (επιχειρηματία γνωστού για τις διασυνδέσεις του στη Ν.Δ και το Δήμο Αθηναίων του Νικήτα Κακλαμάνη) και η European Investment Bank.

    Ενα πράσινο fund

    Ο Α. Παπανδρέου, μάλιστα, έχει έτοιμη εδώ και λίγο καιρό μία φιλόδοξη πρόταση για ένα πράσινο fund με σκοπό να συγκεντρώσει 200 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα τοποθετηθούν σε επενδύσεις που θα υλοποιήσουν αυτή την μετακίνηση των μεσογειακών χωρών σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

    Για την τεκμηρίωση της πρότασης του fund εργάστηκε ο φίλος του, καθηγητής στο Μάντσεστερ, Αιμίλιος Αυγουλέας, μαζί με την συνεργάτιδα του Αντρίκου, Alina Lazar, η οποία κάνει και τις δημόσιες σχέσεις στη ΜΚΟ του «Ι4cense». Σύμφωνα με το ίδιο το σχέδιο, για την υλοποίησή του χρειάζεται ένας υπερεθνικός χρηματοδότης, ο οποίος προτείνεται να είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά θα συμμετέχουν με μικρότερα κεφάλαια και οι ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου.

    Οπως αναφέρεται στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα του Αντρίκου, η πρωτοβουλία υποστηρίζεται τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από τα υπουργεία Εξωτερικών και Περιβάλλοντος, ενώ βασικός χορηγός είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

    Οποιος θέλει να παραβρεθεί στην εκδήλωση μπορεί να το κάνει, καταβάλλοντας 370 ευρώ εάν σπεύσει εγκαίρως και 500 εάν το αποφασίσει την ίδια μέρα.

    Μεταξύ των ομιλητών υπάρχουν τα ονόματα του Γ. Παπανδρέου, του Ταγίπ Ερντογάν, των πρωθυπουργών της Παλαιστίνης, του Μαυροβουνίου, της Μάλτας, καθώς και υπουργών από την Αλβανία, την ΠΓΔΜ, την Κύπρο και την Ελλάδα (Τίνα Μπιρμπίλη).

    Στην εκδήλωση, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα μιλήσει και ο καθηγητής Διεθνών Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ Αιμ. Αυγουλέας, ο οποίος θα αναδείξει την ανάγκη δημιουργίας ενός μεσογειακού fund κλιματικής αλλαγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ό Κινέζος πρόεδρος κατά την επίσκεψη του στην Ελλάδα επί διακυβερνήσεως Ν.Δ. είχε ταξιδέψει μετά την Αθήνα στην Κρήτη όπου επισκέφθηκε αρχαιολογικούς χώρους ενώ συμμετείχε και στο …μάζεμα ελιάς μαζί με την γυναίκα του. Αυτή του η δραστηριότητα δεν αναφέρθηκε πουθενά στα κατεστημένα ΜΜΕ, παρά μόνο στον τοπικό κρητικό τύπο.
    Μπορεί εύκολα να γίνει σύγκριση με τον σημερινό καταιγισμό προπαγάνδας περί της επίσκεψης του Κινέζου πρωθυπουργού ( ο οποίος νομίζω είναι υφιστάμενος του προέδρου που είχε επισκεφθεί την Ελλάδα επί Ν.Δ.).

    Eννοειται αυτο.
    Ηλθε ο Νο 3 ισχυροτερος ανθρωπος του κοσμου -αυτο ειναι ο Προεδρος της Κινας μετα των προεδρο των ΗΠΑ και της Ρωσιας -στην Ελλαδα και οι αλητες των ελληνικων ΜΜΕ εδειχαν Βατοπεδια.

    Και μετα εχεις καποιους να λενε να λυπηθουμε τους δημοσιογραφους των πρασινων εφημεριδων που κλεινουν.
    Να κλεισουν ολες.Ο Σαμαρας θα κριθει και απο το κατα ποσον θα αρνηθει καθε οικονομικη διευκολυνση στους σοσιαλησταρχους των ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΛΛΗΝΕΣ, σημερα μερα
    χαρας και Εθνικης (φτου κακα) περηφανιας!!!
    Οι καμπανες χτυπουν, τα σπιτια σημαιοστολιζονται!

    Σημερα βρεβευεται ο δουλος του...ΔΝΤ, ο Εθνικος Τουριστας, ο ακαματος Δωσιλογος, ο θερμος (αμερικανος) Πατριωτης, η Αυτου Ηλιθιοτης Ελληνας (;;;) ΠορδηΠουργος Jeffrey Mineiko Papatsolakogkou!

    Του απονεμεται το βραβειο «Quadriga» απο τη Deutsche Bank, του ευαγους αυτου ιδρυματος που με μεγαλη δυναμη και σθενος στηριξε την Ελληνικη οικονομια!!!

    Bravo Giorgo, καλο σκυλι.
    Έλληνες πιάστε τα γεφύρια
    με τους πράσινους ΔοΝηΤές
    για τους Πασοκ κωλους..τα αρχίδια.

    Και τα πουτανάκια ΜΜΕ - πασαοκ
    τα κωλοτρυπίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. EIΔΙΚΑ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΤΙΣΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ.

    ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΕΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΘΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε η καμπάνια του SKAI "Το Βατοπαίδι δεν ήταν σκάνδαλο", ξεκινάει η νέα καμπάνια "Ο ήλιος γυρίζει γύρω απ' τη γη". Μεγάλε Σαμαρά και όλα τα υπόλοιπα αστέρια της ΝΔ τρέξτε για να τη διαδώστε! Μετά θα σας ψηφίσουμε, για να μηδενίσετε το χρέος της χώρας, μέσα σε ένα έτος. Καλή επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΣΥ ΠΩς ΞΕΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ...
    ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΙΣΩ...ΜΑΛΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βλέπω πως η στενότητα του χρήματος οδήγησε στην κατανάλωση κουτόχορτου. Πώς αλλιώς να εξηγήσω τις τόσες βλακείες που αράδιασε η συντριπτική πλειοψηφία εδώ; Συνεχίστε. Στο τέλος θα δοξαστείτε ως ήρωες του κουτόχορτου!

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ι ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΙΜΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση